Negalintys dirbti grožio specialistai – neviltyje
Įkelta:
2021-01-28
Nuotrauka
liveta
Aprašymas

Dėl pandemijos naujai įkurti „Liva nagų stiliaus namai“ klientus priėmė neilgai. Raimondos Alysienės nuotrauka

Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų asociacija įsitikinusi, kad grožio paslaugas teikiančiam smulkiam verslui kyla reali galimybė neišgyventi karantino. „Gaunama 257 eurų išmoka, kurią gauna net ne visi paslaugų teikėjai, nėra pakankama padengti patiriamus nuostolius ir būtinoms reikmėms, tad grožio paslaugų smulkiajam verslui, neturinčiam galimybės užsitikrinti ilgalaikio saugaus finansinio rezervo, kyla reali grėsmė neišgyventi ilgesnio karantino“, – teigiama asociacijos rašte premjerei Ingridai Šimonytei ir sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui. Kad situacija grėsminga, patvirtina ir su „Tauragės žiniomis“ susisiekusi Liveta Austinaitė – jos grožio studiją ,,Liva nagų stiliaus namai“ teko uždaryti vos spėjus įsivažiuoti darbams. „Esi jaunas žmogus, sukuri pirmiausia darbo vietą sau, tada dar kolegoms, ir tau trenkia lyg su šlapiu skuduru į veidą“, – nusivylimo neslepia ji.

Atkakliai siekė tikslo

Savo istoriją „Tauragės žinioms“ papasakojusi Liveta Austinaitė Tauragėje dirba ne vienerius metus, o kovo mėnesį įkūrė savo nagų stiliaus studiją. Tai buvo sena jos svajonė. Mergina pasakoja dar vaikystėje lakuodavusi nagus lėlėms.

– Na, ne tik nagus, o visas rankas iki pat alkūnių... – šypsosi ji. – Kiekvieną mėnesį analizuodavau mamai atliktą manikiūrą, kurį vėliau bandydavau atkartoti ant savo nagų.

Dar rimčiau manikiūru ji ėmė domėtis 2010 metais, pirmą kartą pati atsisėdusi į klientės vietą. Sako tada supratusi, kad tikrai nori dirbti šį darbą, ir iškart užsisakiusi savo pirmąjį nagų priauginimo rinkinį.

– Pamenu, kokia buvau „žalia“ šitose nagų džiunglėse, viskas atrodė kaip raketų mokslas. Kiek kartų man sakė: „Nesąmonėm užsiimi“. Bet aš tikėjau savimi. Jau 11 klasėje po pamokų, kartais ir per pamokas, dirbau grožio salone. Mano tikslas buvo turėti kuo daugiau klienčių, kad galėčiau padaryti kuo daugiau ir įvairesnių dizainų. Dirbau daug, klienčių netrūko, man darbas jau tada buvo pirmoje vietoje, tuo metu draugams daug laiko neturėjau. Kompanijoje niekada nebuvau iš tų, kuri pasakoja įvairias istorijas. Buvau iš tų, kuri įdėmiai klausosi. Supratau, kad man mieliausias būdas pasakoti ne žodžiais, o darbais, – pasakojo moteris. 

Nuotrauka
liveta

Ir tik prieš metus, pasak Livetos, ji atrado savo būdą pasakyti, ką galvoja. Mergina įgijo nagų instruktorės kvalifikaciją. Vos tik pradėjusi dalintis patirtimi su kitais meistrais ji suprato, kad kiekvieną dieną norisi kalbėti vis garsiau.

– Pirmoje vietoje man yra kokybiškas aptarnavimas. Dirbdama su klientais stengdavausi sukurti komfortišką aplinką, kokybišką paslaugą ir pasitikėjimą... Pradėjusi vesti mokymus taip pat norėjau komforto, todėl reikėjo keisti darbo vietą, – apie tai, kaip brendo idėja įkurti savo saloną, pasakoja ji.

Pirmieji klientai – kovo 1-ąją

Didelio biudžeto ji teigia neturėjusi, nes visada siekė kokybės, todėl didelę dalį pajamų skirdavo mokslams, visada eidavo kartu inovacijomis. Jai niekada nebuvo svarbu, kokį automobilį vairuoti, komfortas kol kas nebuvo jos siekiamybė. Todėl pasiryžo išeiti iš komforto zonos ir metė sau iššūkį – įkurti pirmuosius Tauragėje tokio tipo grožio namus.

– Kai vienoje vietoje susiburia tos pačios srities profesionalai, esu užtikrinta, kad galėsime iš savęs išspausti maksimumą. Pirmiausia išsinuomojau patalpas, jos nebuvo didelės. Tik gavusi patalpas išsikėliau sau tikslą, kad po dviejų savaičių jau dirbsiu jose, – pasakoja Liveta, – darbai prasidėjo tik pasirašius sutartį ir tikslas buvo įgyvendintas – jau kovo pirmąją savo klientes pasitikau jose. Nors buvo dar tuštoka, bet jaučiausi nepaprastai. Niekada nepamiršiu tos dienos...

Baldai ir įranga kolegėms jau buvo užsakyta, tik beliko jų sulaukti. Salono vadovė paskelbė, kad yra laisvų darbo vietų nagų specialistėms, ir tą pačią dieną jos jau buvo užimtos. Mergina neslepia šito nesitikėjusi, tačiau pripažįsta – buvo labai gera.

Lyg šlapiu skuduru per veidą

Liveta teigia, kad tokiame konkurencingame mieste padaryti ką nors, kas sužavėtų klientą, tikrai nėra lengva. Kažkada įdomumo dėlei sako suskaičiavusi, kad vienoje gatvėje galima rinktis net iš 10 vietų, kuriose galima pasigražinti. Konkurencija didžiulė.

– Kelias nelengvas, bet kai tai padarai, tai jau nemenkas rodiklis. Ir nuo kovo 17-osios turėjome pradėti dirbti visa 4 specialisčių komanda: 3 nagų meistrės ir vizažistė. Bet net nepradėjus mūsų veikla buvo sustabdyta. Jau tada rankos nusviro, bet stengiausi emociškai nepalūžti... Atrodo, esi jaunas žmogus, sukuri pirmiausia darbo vietą sau, tada dar kolegoms, ir tau trenkia lyg šlapiu skuduru į veidą. Neslėpsiu, norėjau ir salono atidarymo šventės, ir pakviesti iš kitų miestų garsias nagų meistres, su kuriomis dovanotume nemokamą seminarą visoms Tauragės nagų specialistėms. Turėjau daug idėjų, tačiau tiek fiziškai, tiek finansiškai to nepavyko padaryti. Sau kartojau: Liveta, ateis geresni laikai ir būtinai tai įgyvendinsi. Ir atėjo... – nusivylimo neslepia mergina.

Tie geresni laikai, pasak jos, atėjo po nemokamų pusantrų mėnesio atostogų – na, ne visai nemokamų. Iš valstybės grožio specialistės gavo po 257 eurus per mėnesį, tiesa, iš jų 42 eurus reikėjo susimokėti PSD.

Bet tada, toliau pasakoja Liveta, jau nebebuvo laiko šventėms – reikėjo susitvarkyti salono reikalus, gauti higienos pasus ir priimti visus po karantino procedūrų išsiilgusius klientus. Vasara buvo labai darbinga, visas kolektyvas stengėsi aptarnauti visas norinčias.

– Mums, kaip naujam kolektyvui, įsivažiuoti sekėsi gana neblogai, – pasakoja Liveta, – klientams skyrėme labai daug dėmesio, stengėmės suteikti ne tik kokybišką procedūrą, bet ir profesionalų aptarnavimą. Viskam atsidavėme 100 procentų, jau tada galėjome pasiūlyti vienoje vietoje didžiausią nagų lakų pasirinkimo asortimentą visame mieste, net teikėme tokią paslaugą – dovanų kuponą galėjome pristatyti į nurodytą vietą, net su gėlių puokšte.

Nuotrauka
liveta

Iš klientų naujasis salonas sulaukė daug gražių atsiliepimų, tai, pasak Livetos, jai buvo be galo svarbu. Vasarą pavyko atsigauti tiek emociškai, tiek finansiškai. Rudenį atsirado galimybė erdvę plėsti, ir Liveta sako „pasirašiusi“ dar vienai avantiūrai.

– Apsidžiaugiau, kad ne tik erdvė, bet ir kolektyvas galės būti didesnis, ir vesti mokymams sąlygos dar palankesnės, – pasakoja ji. – Vėl istorija kartojosi: sienų griovimas, įrangos ir baldų užsakymas, reklamos gamyba, kadangi pagrindinis įėjimas persikėlė į gatvės pusę, norėjosi kažko išskirtinio, bet tuo pačiu kad derėtų prie pastato. Viskas vyko sklandžiai – jau lapkričio pabaigoje pasipuošėm eglutę, grojaraštyje vyravo kalėdinė muzika, eglute ir dekoracijomis galėjo grožėtis ne tik salono klientai, bet ir praeiviai, kadangi esame įsikūrę vienoje centrinių Tauragės gatvių.

Kalėdinė dvasia vyravo neilgai

Tiesa, džiaugtis teko neilgai – salono augimą sustabdė pandemija.

– Šio karantino draudimai buvo padaryti pakankamai greitai, bet mes stengėmės išlikti pozityvios. Apie uždarymą sužinojome tik sekmadienį ir turėjome dvi dienas darbui. Daugelis meistrų pirmadienį, antradienį dirbo neskaičiuodami valandų. Kad mus uždarys per antrąją pandemijos bangą, nesitikėjome, laikėmės visų saugumo, higienos reikalavimų, klientų srautai buvo kontroliuojami, – teigia salono savininkė.

Dabar, atsidūsta ji, situacija sudėtinga:

– Pusantro mėnesio ir vėl nebegalime dirbti, o juk patalpos nuomojamos, santaupos ir visa širdis sudėta į saloną. Tai pakankamai sudėtinga. Jau pirmojo karantino metu stebėjau, kaip vyko meistrų rotacija, kadangi negavo jokių pajamų, tad kažkas ir iš darbo išėjo. Šiuo metu matau, kad meistrai palieka ne tik tuščias darbo vietas, bet išvyksta svetur.

Sudėjau visus savo pinigus, kad atidaryčiau saloną, ir jį uždaro ne dėl mano klaidų ar nesugebėjimo kažką padaryti – uždaro ir turime laukti, o ir išmokos, kad ir mažos, bet ir tos labai vėluoja ir jeigu žmogus neturi santaupų, kaip jam išgyventi?

 

Mažuosius pamiršta?

Kaip ir per pirmąjį karantiną, taip ir dabar specialistės gauna išmoką – 257 eurus, iš kurių turi susimokėti 42 eurus PSD ir kitus mokesčius.

– Čia taip tiems, kurie dirba pagal individualią veiklą, patentą. Prisipažįstu, kad esam net juokavusios, jei tai galima humoru pavadinti, jog bedarbiai gavo daugiau nei žmonės, kurie bando susikurti patys sau darbo vietą. Man, kaip salono vadovei, liūdna. Sudėjau visus savo pinigus, kad atidaryčiau saloną, ir jį uždaro ne dėl mano klaidų ar nesugebėjimo kažką padaryti – uždaro ir turime laukti, o ir išmokos, kad ir mažos, bet ir tos labai vėluoja ir jeigu žmogus neturi santaupų, kaip jam išgyventi? O jei dar paskolą turi? Tas PSD atidėjimas skamba absurdiškai, – nusivylimo neslepia L. Austinaitė. – Susidaro vaizdas, kad valdžia rūpinasi tik didžiaisiais verslais, mažuosius pamiršta. Kaip jie sako, koks verslas, jei be pajamų neišgyvena poros mėnesių... Jau reiktų susimąstyti. Bet nepagalvoja, kad yra ir naujų verslų.

Vos pradėjus verslą užplūsta tikrintojai – pasak Livetos, lanko visos institucijos, kokios tik įmanoma, milžiniški reikalavimai, daug biurokratijos, labai sunkus kelias, kol tu kažką padarai. Toks jausmas, kad tiktai kalba, ragindami kurti, daryti, bet kai pradedi, pamatai, kaip sudėtinga. Net valstybinėse institucijose stokojama kompetencijos paaiškinti, padėti: tenka penkis kartus nešti kokį dokumentą, o dar ir investuoji nemažai, ir štai kaip dabar – uždarė ir paliko be nieko. Keistas požiūris į žmogų...

Stengiasi neprarasti motyvacijos

L. Austinaitė įsitikinusi, kad dabartinės „atostogos“ grožio verslui pernelyg ilgos.

– Gal pateisinčiau tokį valdžios sprendimą, jei būtų uždarę grožio salonus nuo kokios gruodžio 24 dienos iki sausio vidurio. Žmonės tvarkingai, ramiai atėję būtų, susitvarkę, pasigražinę. Ir galėjome nedirbti kokias tris savaites, nes sausis ramesnis visada būna, klientų srauto nėra, o dabar...

Kuri, mąstai, darai, kad nebūtum valstybei našta, bet kai ateina sunkmetis, tada pagalvoji, ar buvo verta kažką daryti? – pesimistiškų minčių neslepia salono vadovė. – Ačiū Dievui, pati esu be galo motyvuota šioje veikloje, stengiuosi, kad taip jaustųsi ir mano kolegos, todėl mes ir dabar kuriame planus ir idėjas ateičiai, mąstome, kaip dar galėtume nustebinti savo klientus. Mano komanda daug dėmesio skiria online mokymams, greit dalyvausime ir čempionate, pati kaip instruktorė socialiniuose tinkluose kuriu ryšį su kolegėmis, darome live transliacijas. Taip vienos kitoms padedame nestokoti motyvacijos net ir šiuo periodu. Tikimės, kad išliksime pozityvios, kad viskas netrukus baigsis ir atsistosime ant kojų vėl, o kokie iššūkiai mūsų dar laukia, nežinia.

Ji tikisi – nors atidarymo šventės suorganizuoti nepavyko, pirmąjį gimtadienį atšvęsti su trenksmu.

Nuotrauka
liveta

Grožio specialistų Tauragėje nemažai

VMI komunikacijos specialistas Laimonas Rimkus „Tauragės žinioms“ pateikė informaciją, kad Tauragės rajono savivaldybėje šiuo metu grožio paslaugas galėtų teikti 140 grožio specialistų ir 14 įmonių, kurios deklaruoja tokią veiklą. Iš registravusių individualią veiklą gyventojų 131 veiklą vykdo su individualios veiklos pažyma, 9 – pagal verslo liudijimą. Pasak jo, 2019 metais tokią veiklą įregistravę buvo 295 gyventojai (126 su individualios veiklos pažyma, 169 pagal verslo liudijimą), 2020 metais – 321 (152 – su individualios veiklos pažyma, 169 – pagal verslo liudijimą).

Tauragės visuomenės sveikatos centras informavo, kad grožio paslaugas teikiantys specialistai dabar grupuojami pagal veiklas. Jie suskaičiavo, kad plaukų priežiūros paslaugas mūsų rajone teikia 135 specialistai, veido priežiūros – 151, kūno priežiūros – 45, nagų priežiūros – 83, tatuiruočių – 1, ilgalaikio makiažo – 11, papuošalų vėrimo – 8, soliariumų paslaugas teikia 7. Tiesa, tas pats specialistas gali teikti kelias paslaugas: dažnai manikiūrininkė ir antakius dažo, kosmetikė atlieka ir veido, ir kūno priežiūros procedūras ir t.t., taigi vienas ir tas pats specialistas gali būti įrašytas keliose vietose.

Neteko vienintelio pajamų šaltinio

Lietuvos kosmetikų ir kosmetologų asociacija atkreipia dėmesį, kad kosmetikai ir kosmetologai turi skirtingas specializacijas, o daugiau atsargumo reikalauja tik veido priežiūros paslaugos, nes atliekant kitas paslaugas klientai gali būti su veidą dengiančia kauke. Asociacija teigia, kad grožio specialistams dėl darbo specifikos nėra galimybės persiorientuoti į kitas veiklas, nes būtina ilga persikvalifikavimo procedūra, todėl karantino metu grožio specialistai neteko vienintelio pajamų šaltinio. Jos pateiktose rekomendacijose saugiam grožio specialistų darbui siūloma, kad paslaugų teikimo metu klientas privalėtų būti su kauke, jam sutikus, būtų matuojama kūno temperatūra ir jei ji viršytų 37,3 laipsnio, paslauga nebūtų teikiama. Paslauga taip pat būtų neteikiama kitus ligos simptomus turintiems asmenims. Septyniolikos rekomendacijų pakete taip pat siūloma klientams nusivilkti drabužius ar nusiauti batus, su kuriais jie atėjo į saloną, nusimauti pirštines bei atėjus dezinfekuoti rankas. Jei neatliekama veido procedūra, klientai aptarnavimo metu galėtų dėvėti tą pačią kaukę, su kuria atėjo, jei veido procedūra atliekama – vienkartinę kaukę reikėtų išmesti. Atliekant veido procedūrą, specialistas viso paslaugos teikimo metu turėtų dėvėti veido skydelį.

Grožio specialistų veikla uždrausta gruodį, kai vyriausybė sugriežtino karantino sąlygas.

Panašu, kad grožio specialistų pagalbos šauksmas nuskambėjo tarsi balsas tyruose. Antradienį LRT radijui ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė teigė, jog sausio mėnesį karantino atlaisvinimai neplanuojami, išskyrus vaikų ugdymą.

kolagenas

Nuotrauka
moto
Įkelta:
2024-03-25
Praėjusį savaitgalį Tauragėje, Pramonės g. 5s oficialiai buvo atidarytas naujasis „Motoway“ salonas, kuriame bus prekiaujama „Aodes“ prekės ženklo keturračiais. Čia taip pat veiks ir keturračių servisas, pirkėjai galės rasti ir įvairių keturračių priedų bei aksesuarų.
Nuotrauka
Tava
Rasitos Liulienės nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Ko gero, mažai jau rastume tauragiškių ir aplinkinių rajono gyventojų, kurie nebūtų girdėję tokio trumpo, vos keturių raidžių darinio – TAVA. Gegužės mėnesį savo 25 metų sukaktį minėsianti Tauragės apskrities verslininkų asociacija ir toliau aktyvi, iniciatyvi ir, tarsi, nauja. Nauja, nes nuolat atsinaujinanti, sulaukianti naujų narių, ieškanti ir skleidžianti idėjas, vis dar nestokojanti  jaunatviško maksimalizmo, nors jau įgijusi ir pakankamai patirties.
Nuotrauka
ignitis
Įkelta:
2024-01-19
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ tęsia paramą šalia atsinaujinančios energetikos parkų gyvenančioms bendruomenėms Lietuvoje – skyrė 247 tūkst. eurų. Tai yra tris kartus daugiau nei prieš metus. Šia parama per 2024 m. pasinaudos Tauragės, Mažeikių, Jurbarko, Klaipėdos ir Kretingos rajonų bendruomenės gyvenamajai aplinkai bei infrastruktūrai gerinti, edukacinėms veikloms organizuoti.
Nuotrauka
jagaine
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-01-10
Sulaukusi didelio susidomėjimo ir inovatyvių sprendimų iš verslo, Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia papildomą kvietimą, kuriuo siekiama skatinti aplinkai palankių produktų arba technologijų sukūrimą ir diegimą. Kvietimas skirtas ne pramonės sektoriuose veikiančiam smulkiajam ir vidutiniam verslui, kuriančiam ir diegiančiam žaliąsias inovacijas – įmonės galės pasinaudoti iki 50 tūkst. eurų parama.
Nuotrauka
VERSLO
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-12-21
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2024 metams. Norintys tęsti veiklą kitais metais turi pateikti naujus prašymus įsigyti verslo liudijimą, t. y. turimi 2023 m. liudijimai nėra pratęsiami. Veiklą planuojantiems vykdyti pirmosiomis kitų metų dienomis verslo liudijimus rekomenduojama įsigyti iš anksto, nelaukiant paskutinės metų dienos. Patogiausia tai padaryti per Mano VMI.
Nuotrauka
verslas
Įkelta:
2023-12-15
 Siekiant sudaryti galimybę Lietuvos įmonėms tapti inovatyvesnėms, o jų darbuotojams – kelti savo kvalifikaciją, smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai kviečiami pasinaudoti finansavimu, skirtu mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) darbuotojų įgūdžių ugdymui ar jų persikvalifikavimui. Iš viso tam planuojama paskirstyti 7,5 mln. eurų, o didžiausia galima finansavimo suma vienam projektui siekia 100 tūkst. eurų.
Nuotrauka
SAV
Įkelta:
2023-12-04
Kitąmet Lietuvoje pradės veikti smulkiojo verslininko sąskaita, kuri palengvins veiklą savarankiškai dirbantiesiems. Ji kuriama remiantis gerąja užsienio šalių patirtimi ir atsižvelgus į individualią veiklą vykdančių asmenų poreikius – numatoma automatizuoti finansų tvarkymą. Kaip rodo atlikta apklausa, net 75 proc. apklaustų savarankiškai dirbančių asmenų pasinaudotų šia priemone.
Nuotrauka
nuotrauka
Juozo Petkevičiaus nuotrauka
Įkelta:
2023-11-21
Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) nariai, partneriai, bičiuliai lapkričio 16-ąją rinkosi į tradicinį renginį – praėjusių metų geriausių įmonių apdovanojimus. Vakaro, kuriame pasidžiaugta įmonių pasiekimais, linkėta sėkmės plėtojant verslus, pakilią nuotaiką kūrė Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Jazz Island“.  
Nuotrauka
ag marketingas
Įkelta:
2023-10-17
Tauragiškės Greta Gumuliauskaitė ir Aistė Kairienė ne vienerius metus dirbo su savo individualiais projektais. Susipažinusios artimiau nusprendė sujungti turimas žinias ir  įgūdžius, kai pačios, būdamos smulkaus verslo atstovės, negavo tinkamų ir šiuolaikiškų paslaugų. Merginos susivienijo ir įkūrė savo verslą – „AG Marketingo agentūrą“, kuri teikia išskirtines paslaugas, tokias kaip virtuali asistentė, įmonės vizualinis identitetas, įmonės darbuotojo mokymai „Būk PRO“, socialinių tinklų administravimas. Greta ir Aistė inovatyvios ir šiuolaikiškos, tad atsižvelgdamos į kiekvieno kliento unikalumą ir individualumą, padės perteikti jo išskirtinumą.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-10-09
Savivaldybės taryba rugsėjo posėdyje patvirtino fiksuoto dydžio pajamų mokestį už veiklos rūšis, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą ir lengvatų, taikomų gyventojams, įsigyjantiems verslo liudijimus 2024 metais vykdomai veiklai vykdyti, dydžius. Verslo liudijimai kitąmet kils 20 proc., už kai kurias veiklas išlieka simbolinis 1 euro mokestis, nesikeičia ir lengvatų dydžiai. 
Nuotrauka
5zydintyslinkejimai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-09-16
Rugpjūčio 30-ąją Stoties gatvėje duris atvėrė dar vienas gėlių salonas „Žydintys linkėjimai“, tačiau šiek tiek kitoks – parduodami ir vintažiniai daiktai. Tauragiškė Kristina Kuisienė gėlių versle dirba jau per 10 metų, tad floristika jai tikrai ne naujiena.
Nuotrauka
bulves
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-05
Ingrida ir Saulius Šetkai liepos pradžioje įsikūrė Centro turgaus 22-ajame kioske. Jau daugiau nei 25-erius metus Vitkaičių kaime gyvenantys ir daržoves auginantys Šetkai nusprendė išbandyti prekybą turgelyje. Karantinui pabloginus situaciją rinkoje daržovių ūkio savininkams teko rinktis – arba plėstis, arba mažinti ūkį.
Nuotrauka
vilvi
„Vilvi Group“ nuotrauka
Įkelta:
2023-07-05
Šiemet 30-metį švenčianti „Vilvi Group“, ilgą laiką garsėjusi „Vilkyškių pieninės“ vardu, pabrėžia, kokie svarbūs grupės sėkmei yra darbuotojai. Pasak įmonės vadovo Gintaro Bertašiaus, be atsakingų, darbščių, sumanių ir profesionaliai savo darbą dirbančių žmonių tikrai nebūtų pasisekę įveikti per visą verslo istoriją tekusių sunkumų. Tik žmonėms reikia dėkoti, kad jokie iššūkiai nesutrukdė „Vilvi Group“ nuolat augti, atsinaujinti, tobulėti.
Nuotrauka
paliokai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-06-17
Sartininkuose gyvenantys Viktorija ir Simonas Paliokai, nors abu turi darbus, randa laiko daug kruopštumo reikalaujančiam pomėgiui  – lauko vazonų gamybai. Šį pomėgį sutuoktiniai atrado netikėtai – Viktorijai nusprendus pasigaminti vazoną sau.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-13
Žygaičių seniūnijos Balčių kaime, Linos ir Tomo Budrikų šeimos sode, vaikštinėja mūsų kraštuose ne itin įprasti gyvūnai – alpakos. Šie švelnūs gyvūnai ilgais elegantiškais kaklais, didelėmis akimis, ilgomis blakstienomis, grakščiomis kojomis ir įspūdingais skleidžiamais garsais sužavi tikrai ne vieną. Važiuodami pro šalį žmonės neretai stabteli jais pasigrožėti. Auginti alpakas šeima pradėjo dėl papildomo uždarbio – parduoti galima ne tik alpakas, bet ir iš jų vilnos verpiamus siūlus. Vis dėlto alpakos suteikia ir daug džiaugsmo – jos labai smalsios, emocingos ir švelnios, visada smagu su jomis leisti laisvalaikį ir stebėti natūralią jų gyvenseną. 
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-01
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad pernai transporto priemonę ar nekilnojamojo turto (NT) objektą pardavę gyventojai iki gegužės 2 d. turi sau užduoti keletą klausimų ir įsivertinti, ar dėl šių sandorių jie turi pareigą teikti pajamų mokesčio deklaraciją bei sumokėti gyventojų pajamų mokestį (GPM), ar ne. VMI duomenimis, šiemet pajamų deklaracijų laukiama iš maždaug 175 tūkst. gyventojų, kurie pernai pardavė minėtą turtą – apie 45 proc. tai jau padarė.
Nuotrauka
Autorės nuotrauka
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Maždaug septynerius metus internetu drabužiais prekiavusios seserys Erika ir Ieva Geštautaitės pagaliau ryžosi įgyvendinti svajonę – atidaryti fizinę parduotuvę. Praėjusią savaitę Spaustuvės gatvėje senelių name duris atvėrusi su artimųjų pagalba įkurta „Aprangos studija“ jau laukia pirkėjų.
Nuotrauka
tava
Linos Buchlickajos-Lauciuvienės nuotrauka
Įkelta:
2023-03-23
Prieš keletą dienų įvyko Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Išrinkta nauja TAVA taryba, Marius Jucikas perrinktas antrajai asociacijos vadovo kadencijai.
Nuotrauka
kings
„Kings“ feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2023-02-24
Restoranas „Kings“, įsikūręs Vytauto gatvėje, pakeitė šeimininkus – dabar jis priklauso UAB „Šaukštelis“, valdančiai „Šaukštelio studiją“ ir „Gurmanų studiją“. Kelioms dienoms uždarytas atnaujinimui, jau šiandien atveria duris. 
Nuotrauka
verslas
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2023-01-03
Surengtame savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas Tauragės rajono naujas smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programos tvarkos aprašas, kuriame numatyta pradedančius verslą ir kuriančius naujas darbo vietas paremti labiau – kai kurios išlaidos bus kompensuojamos ne vienerius, o trejus metus, o skiriamas sumas nuspręsta didinti.
Nuotrauka
akvariumas
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2022-12-23
Daugybę metų gyvavusios žūklės reikmenų parduotuvės „Akvariumas“ savininkai parduoda verslą. Pasak Daivos Kukanauskienės, jau atsirado ir susidomėjusiųjų.