Tarp turtingiausių politikų – naujai išrinkti Tarybos nariai
Įkelta:
2019-06-27
Nuotrauka

Valstybinė mokesčių inspekcija paskelbė 2018 metų turto deklaracijų duomenis. Tarp krašto politikų milijonierių nerasime, nė vienas jų nepateko ir į Lietuvos turtingiausių politikų 200-uką. Tauragėje turtingiausio politiko pozicijų neužleidžia eksmeras socialdemokratas Pranas Petrošius. Jo su žmona Rita valdomas turtas ir piniginės lėšos siekia 783 tūkst. eurų. Nuo tarybos senbuvio nedaug atsilieka šiemet po 15-os metų pertraukos išrinktas Kęstutis Balašaitis. Jo kartu su žmona Larisa valdomas turtas ir lėšos sudaro 722 tūkst. eurų.

Penketuke – naujokai

Valstybinės mokesčių inspekcijos skelbiami duomenys apima tuos politikus, kurie arba jų sutuoktiniai ataskaitiniais, 2018 metais, ėjo politinio pasitikėjimo, statutinio pareigūno, aukšto valstybės pareigūno, Tarybos nario arba kitas viešas pareigas ir privalėjo deklaruoti turimą turtą. Kitų politikų turtą, tiesa, be sutuoktinių dalies, galima rasti Vyriausiosios rinkimų komisijos tinklalapyje. Jų deklaracijos pateikiamos už ankstesnius – 2017-uosius metus.

Turtingiausių Tauragės politikų penketuke rikiuojasi: P. Petrošius su žmona Rita, K. Balašaitis su žmona Larisa, D. Stankus su žmona Birute, R. Piečia su žmona Rasa ir Vaclovas Karbauskis (2017-ųjų m. duomenys, pateikti Vyriausiajai rinkimų komisijai).

Aštuntą kartą į Tarybą išrinktas Pranas Petrošius išlieka turtingiausių politikų lyderiu. Socialdemokratas valdo bemaž 800 tūkst. eurų siekiantį turtą. Liūto dalį sudaro nekilnojamasis turtas ir sklypai, piniginės santaupos – apie 166 tūkst. eurų. Taip pat politikas nurodo suteikęs 112 tūkst. eurų paskolų.

Įkandin jo seka naujai į tarybą išrinkto Kęstučio Balašaičio šeima. Kartu su žmona jis valdo turto už 722,5 tūkst. eurų. Didžiąją dalį sutuoktinių turto – net 521 tūkst. sudaro turimų žemės sklypų vertė. L. Balašaitienė valdo augalininkystės ūkį Skaudvilės seniūnijoje, Trepų kaime, bei atstovauja asociacijai „Gaurės intakas“. Pats Tarybos narys vairuoja vos 1300 eurų kainuojantį automobilį, kai jo sutuoktinė – gerokai brangesnį. Žmonos Larisos turimos transporto priemonės vertė 11 tūkst. eurų. Dar apie 130 tūkst. šeimos turto sudaro nekilnojamasis turtas, apie 70 tūkst. – piniginės santaupos. K. Balašaičio žmona nurodo turinti paskolų už beveik 60 tūkst. eurų.

Antrą kadenciją išrinkto liberalo D. Stankaus turtas sudaro 383 tūkst. eurų, dar 17 tūkst. eurų nurodo turinti jo žmona Birutė. Daugiau nei pusę šeimos turto sudaro gyvenamieji pastatai, šiek tiek mažiau – piniginės santaupos. D. Stankus yra vienas iš 2 dabartinių tarybos narių, atsisakiusių išmokų kanceliarinėms išlaidoms.

Nedaug atsilieka senas politikos vilkas Robertas Piečia, šiemet į Tarybą išrinktas su sąrašu „Nepartinė Tauragė“. Jis kartu su žmona Rasa valdo privalomo registruoti turto ir lėšų už 323 tūkst. eurų., iš kurių apie 140 tūkst. – gyvenamieji pastatai, apie 100 tūkst. – piniginės lėšos. R. Piečia vairuoja gerokai kuklesnį automobilį už savo sutuoktinę – jo vertė 8 000 eurų, kai tuo tarpu žmonos transporto priemonės – 27 tūkst. eurų.

Pagal 2017-ųjų metų VRK teiktus duomenis penktasis iš turtingiausių Tauragės politikas – Vaclovas Karbauskis. Socialdemokrato valdomo turto vertė viršija 216 tūkst. eurų, iš kurių 175 tūkst. – nekilnojamasis turtas. Politikas nurodo turįs 41 tūkst. eurų santaupų bei suteikęs 75 tūkst. eurų paskolų. Jo žmona Rimutė Karbauskienė vadovauja privačiam verslui – UAB „Ralbera“, kurios apyvarta nesiekia 200 tūkst. eurų per metus. Duomenys apie V. Karbauskio sutuoktinės turtą viešai neprieinami.

Nedaug nuo V. Karbauskio atsilieka šeštoje vietoje esantis naujai išrinktas Tarybos narys konservatorius Tomas Alijošius. Pagal VRK turimus 2017 m. deklaracijos duomenis, verslininkas valdo 206 tūkst. eurų siekiantį turtą, iš kurio 170 tūkst. sudaro nekilnojamasis turtas. Duomenų apie T. Alijošiaus sutuoktinės Irenos Alijošienės, PKF „Agava“ vadovės, turimą turtą VMI taip pat neturi.

Likusių turtas nesiekia 200 tūkst. eurų

Kitų Tarybos narių turtas, pagal viešai prieinamus duomenis, 200 tūkst. eurų nesiekia.

Panašiai tiek – 198 tūkst. vertės turtą valdo Tarybos narys Vilmantas Liorančas su žmona Rasa. Abu sutuoktiniai nurodo turintys po 80 tūkst. eurų vertės nekilnojamojo turto, bendrai sudėjus – apie 40 tūkst. eurų piniginių lėšų. „Televizijos komunikacijų“ direktorius V. Liorančas yra paskolinęs 32,8 tūkst. eurų ir 15 tūkst. eurų pasiskolinęs. V. Liorančas – antrasis iš dviejų tarybos narių, atsisakiusių minimalią algą siekiančių išmokų kanceliarinėms išlaidoms.

Kiek daugiau nei 190 tūkst. eurų turi sukaupę Tarybos senbuvis socialdemokratas Stasys Lapė su žmona Marija.

Turto už 162 tūkst. eurų yra deklaravusi Seimo narė Aušrinė Norkienė, iš kurių 56 tūkst. sudaro nebaigti statiniai ir žemės sklypai, 11,5 tūkst. – piniginės lėšos ir 84 tūkst. kiti registruojami daiktai, meno kūriniai ar juvelyriniai dirbiniai.

Apie 159 tūkst. eurų VRK už 2017 metus buvo deklaravusi konservatorių partijos Tauragės skyriaus pirmininkė Giedrė Stulginskienė, ji taip pat nurodo gavusi 71 tūkst. Eur paskolų. Valdomos piniginės lėšos – vos 600 Eur. Sutuoktinis Arūnas Stulginskas vadovauja UAB „Mildrena“, kurios apyvarta nesiekia 100 tūkst. eurų, viešai duomenų apie turtą 2018 m. neteikė.

Kelių dešimtmečių patirtį politikoje turintis socialdemokratas Viktoras Kovšovas didelių turtų nesusikrovė. Kartu su žmona Danute jis valdo 145 tūkst. eurų vertės turtą, kurio kiek daugiau nei 60 tūkst. sudaro nekilnojamasis turtas, panašiai tiek – piniginės santaupos, apie 20 tūkst. – žemės sklypai.Efremai Bitinienei su vyru Audriumi priklauso turto už  labai panašią sumą – 144 tūkst. eurų.

Buvęs meras Sigitas Mičiulis su žmona Regina pernai deklaravo turto už 129 tūkst. eurų, kiek mažiau – 120 tūkst. antrą kadenciją vicemerės pareigas einanti Virginija Eičienė.

100 tūkst. eurų ribą pagal VRK 2017 m. duomenis perkopė ir „nepartinis“ Sigitas Kancevyčius. Jo turimo 106 tūkst. eurų vertės turto didžiąją dalį sudaro nekilnojamasis turtas.

Turto už 94 tūkst. eurų deklaruoja turintys Rita Grigalienė su vyru Sauliumi, 82 tūkst. eurų – gydytojas Eugenijus Margis.

Į merus kandidatavęs ir šiuo metu socialdemokratų partijos Tauragės skyriui vadovaujantis Darius Petrošius 2017 m. VRK deklaravo 39 tūkst. eurų vertės turto, 2751 eurų vertės vertybinių popierių, meno arba juvelyrinių dirbinių, 15 tūkst. piniginių lėšų, suteikęs 21 tūkst. eurų paskolų bei pats pasiskolinęs 7500 eurų. 

Liberalės Eglės Ramanauskaitės turtas sudaro 53 tūkst. eurų, konservatoriaus Raimondo Matemaičio (VRK, už 2017 m.) – 49 tūkst. eurų. 44 tūkst. eurų turto vertę deklaravo Vidas Bičkus, Rima Bandzinaitė-Latožienė su vyru Valdu Latoža – 37 tūkst. eurų.

Antrąją Tarybos nario kadenciją neseniai pradėjęs Linas Janušonis su žmona Mante nurodo turintys turto ir santaupų už 35 tūkst. eurų, 26,8 tūkst. eurų deklaravo naujai išrinkta „valstietė“ Jolanta Skrodenienė.

Iš Tarybos narių turįs turto už mažiausią sumą nurodė jaunasis socialdemokratas Matas Petraitis (VRK, už 2017 m.) – 15 tūkst. eurų, iš kurių 10 tūkst. – piniginės lėšos.

Kukliausiai gyvena meras ir administracijos direktorius

Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas nurodo, kad nekilnojamojo turto neturi ir deklaruoja tik transporto priemonę, kurios vertė 1850 eurų. Tiesa, politikas turi santaupų – 11 tūkst. eurų. Galima sakyti, jog tokia pat ir administracijos direktoriaus Modesto Petraičio turtinė padėtis – apie 12 tūkst. eurų santaupų ir automobilis, kainuojantis 3 900 eurų. Administracijos direktoriaus pavaduotojas Tomas Raulinavičius yra deklaravęs 4 tūkst. vertės automobilį ir 12 tūkst. eurų santaupų. 

Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.
Nuotrauka
rotary
Linos Buchlickajos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-26
Šeštadienį, Tauragėje vyko vienas svarbiausių Rotary Lithuania D1462 Apygardos renginių - Asamblėja ir Išrinktųjų prezidentų bei jų komandų mokymai. Jų tikslas uždegti, motyvuoti bendruomenę drauge kurti prasmingus pokyčius ir visapusiškai augti!