Meras skatina laikytis izoliacijos: Kiek Lietuvoje bus užsikrėtusių – priklauso tik nuo kiekvieno iš mūsų
Įkelta:
2020-03-14
Nuotrauka
Aprašymas
Iš Londono grįžęs meras iki kovo 22-osios dirbs iš namų. Asmeninio albumo nuotrauka
informacija@taurageszinios.lt
A
A

„Bus daug jaunų žmonių, kurie sakys, kad jie viruso nebijo. Atsakymas jiems visiems – dabar nekalbame apie tave – kalbame apie tuos žmones, kurie dėl tavo ateities buvo pasiryžę paaukoti savo gyvybę, tad dabar atėjo laikas tavo atsakomybei pasirūpinti šios kartos žmonių saugumu ir gyvybe,“ – socialiniame tinkle ragindamas saugoti vyresnio amžiaus artimuosius skelbia rajono meras Dovydas Kaminskas.  Į ekstremalią situaciją  reaguoja ir bažnyčia, tikinčiuosius drąsindama melstis namuose.

Įstaigos skelbia karantiną

Lietuvoje plintant koronavirusui sprendimai siekiant suvaldyti pandemiją priimami tiek valstybiniu, tiek savivaldybių lygiu. Nuspręsta grąžinti sienų kontrolę, stabdomi skrydžiai į rizikos šalis, įsteigta karštoji koronaviruso telefono linija, gyventojai raginami laikytis saugumo ir kuo mažiau kontaktuoti su aplinkiniais. Tauragės rajono savivaldybėje mėnesiui uždrausti renginiai ir susibūrimai, be to gyventojai raginami be reikalo nesilankyti masinio susibūrimo vietose ir saugoti vyresnio amžiaus artimuosius.   

Be to, jog iki balandžio 14 d. atšaukė visus renginius, apie tai, jog visuose rajono filialuose nebeaptarnaus skaitytojų, paskelbė B. Baltrušaitytės viešoji biblioteka. Karantino įstaiga kol kas planuoja laikytis iki kovo 27 dienos. 

Vengti lankytis įstaigoje iki epideminio sergamumo pabaigos prašo Tauragės butų ūkis. Dėl daugiabučių namų priežiūros gyventojų prašoma kreiptis telefonu.

Dviem savaitėms dėl medikų saugumo duris užvėrė Tauragės odontologijos centras. „Gydant pacientą nuolat tenka peržengti rekomenduojamą 1 metro saugaus atstumo ribą, taip rizikuojant ne tik patiems užsikrėsti, bet ir vėliau perduoti virusą jums,“ – rašoma pranešime. 

Duris užvėrė ir sporto centras „Bastilija“. Čia nebevyksta jokios klubų treniruotės, taip pat ir krepšinio varžybos. Sezoną stabdo Regionų krepšinio lyga, čempionatą baigtu  paskelbė ir nacionalinė krepšinio lyga. 


Meras: virusas jau nebėra atvežtinis

„Ekstremali situacija dėl koronaviruso. Manau turime būti labai tiesmuki ir apie susidariusią situaciją kalbėti labai nuoširdžiai.

Grįžęs iš Londono izoliavausi, dirbu iš namų ir visą dieną įjungtas televizorius rodo BBC news, Euronews ir visas lietuviškas žinias bei spaudos konferencijas. Viso pasaulio lyderiai imasi veiksmų, kuriais ribojami žmonių tarpusavio kontaktai. Kuo mažiau kontakto – tuo mažiau užsikrėtimų. Todėl išvada tik viena – viskas priklauso nuo kiekvieno iš mūsų.

Turime visi suprasti, kad kalbame apie didžiausią pandemiją per 100 metų, kuriai nei viena pasaulio sveikatos sistema nėra pasiruošusi. Neabejoju, kad kiekvienas dirbantis sveikatos sistemoje padarys viską ką gali, kad padėtų tiems, kam labiausiai reikia. Patikėkite, medikai dirba labai didelėmis perkrovomis, prisiimdami didelę riziką, tačiau ligoninė yra ta vietą į kurią žmonės pateks dėl mūsų kaltės – nes mes esame nepakankamai atsakingi, sąmoningi ir pilietiški.

\Virusas jau nebėra tik atvežtinis, juo žmonės jau dalijasi šalies viduje ir tikrai galime turėti Italijos ar Kinijos scenarijų – taip, tai gali įvykti dėl mūsų kaltės Vilniuje, Kaune ar Tauragėje. Šalyje jau dabar yra tikrai daugiau nei 7 užsikrėtimu virusu atvejai.

Kiek Lietuvoje bus užsikrėtusių – priklauso tik nuo kiekvieno iš mūsų, ar Lietuvoje bus mirusių nuo šio viruso – priklauso tik nuo kiekvieno iš mūsų.
Kaip žinote, didžiausia mirties rizika susirgus yra vyresnio amžiaus žmonėms t. y. 60+.

Bus daug jaunų žmonių, kurie sakys, kad jie viruso nebijo. Atsakymas jiems visiems – dabar nekalbame apie tave – kalbame apie tuos žmones, kurie dėl tavo ateities buvo pasiryžę paaukoti savo gyvybę, tad dabar atėjo laikas tavo atsakomybei pasirūpinti šios kartos žmonių saugumu ir gyvybe.

Ar pamenate, ką būtent ši karta padarė? Jie savo drąsa, kantrybe ir daina iškovojo mums nepriklausomybę ir laisvę. Tad klausimas kiekvienam, ar mes galime bent mėnesiui pakeisti savo kasdienius įpročius ir elgtis pagal visus nurodymus ir rekomendacijas? Manau, tai mažiausia ką galime padaryti dėl jų.

Gaila, bet Jau šiandien žmonės siunčia žinutes, kad vaikai laisvai vaikšto po parduotuves bei kavines ir galimai sėkmingai dalijasi virusu. Liūdna.
Supraskime kas vyksta, pripažinkime pokyčius ir judėkime į priekį prisitaikydami prie jų.

Žinoma, sėdėti užsidarius namuose nėra labai linksma, tačiau ir situacija paskelbta ekstremalia ne dėl to kad nėra ką veikti. Maisto užteks, tikiu, kad kūrybiškumo nuoboduliui nugalėti taip pat nepristigs.
Savivaldybėje šiuo metu dirbame 24/7 dėl vyriausybės priimtų ribojimų užtikrinimo, apie tai kokie sprendimai priimami parašysiu kitame įraše. Jeigu Jums iškilo problema, kurios niekaip negalite išspręsti be savivaldybės – labai laukiame jūsų žinutės arba skambučio, padarysime viską ką galime.

Šiandien prašau visų geros valios žmonių, pasistenkime vienas dėl kito, pasiūlykime savo pagalbą draugams ir kaimynams, pasirūpinkime savo tėvais ir seneliais, būkime kantrūs ir dalinkimės informacija su aplinkiniais.

Virusą tikrai įveiksime, prarastus pinigus uždirbsime, tačiau būtų labai gaila, jei dėl mūsų sąmoningumo, atsakomybės ir pilietiškumo stokos bent vienas iš mūsų vyresnės kartos lietuvių prarastų savo gyvybę, kurios tikrai nesugrąžinsime. Pasistenkime, kad taip neatsitiktų!“ – savo feisbuko paskyroje rašo meras. 

Kunigai ragina melstis namuose

Tauragės Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Marius Venskus paskelbė, jog tikintieji siaučiant virusams atleidžiami nuo sekmadienio pareigos. Tokią bažnyčios poziciją dekretu paviešino ir Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas. 

„Išgyvenant neraminančią koronaviruso plitimo grėsmę ir Lietuvos Respublikos vyriausybei paskelbus, kad kurį laiką yra negalimi masiniai susibūrimai uždarose patalpose, kreipiuosi į Jus, primindamas Katalikų Bažnyčios mokymą, kad sekmadienio pareiga dalyvauti Eucharistijos šventime tam tikromis aplinkybėmis gali nesaistyti: turint rimtą pateisinamą priežastį arba jei nuo to atleidžia tikinčiųjų sielų ganytojas, “ – skelbiama dekrete. 

Klebonas M. Venskus tikintiesiems kviečia tikinčiuosius susiburti maldai kiekvieną vakarą 19.00 val. namuose ir kalbėti Jėzaus širdies litaniją. 
 
„Šiuo laikotarpiu atleidžiami nuo sekmadienio pareigos! Jeigu kas serga, karščiuoja ar lankėsi rizikos šalyse, tai PAREIGĄ turi saugot save ir kitą, namuos likdami. Kas jaučias gerai ir ateis į maldą už save ir saviškius ir kitus, stengsimės saugoti viens kitą,“ socialiniame tinkle skelbia klebonas. 

SAM: Izoliavimasis namuose, grįžusiems iš 18 valstybių – privalomas

„Visi, į Lietuvą atvykę iš Kinijos, Honkongo, Irano, Japonijos, Pietų Korėjos, Singapūro, Vokietijos, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, Islandijos, Norvegijos, Švedijos, Austrijos, Danijos, Nyderlandų, Šveicarijos ir Egipto, 14-lika dienų turi izoliuotis namuose (saviizoliuotis). Tai privalomas reikalavimas, už kurio nepaisymą gresia atsakomybė,“ – skelbia Sveikatos apsaugos ministerija. 

Pasak Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, klausimų, ar grįžus iš šių teritorijų eiti į darbą, mokymosi įstaigą, parduotuvę ar net į teatrą, koncertą, kurių, deja, iki šiol dar kilo, žmonėms turėtų nelikti.

„Jau yra priimtas sprendimas, kad nuo šiandien vakaro į Lietuvą bus draudžiama atvykti užsieniečiams, išskyrus tuos, kurie turi oficialius leidimus dirbti. Tuo metu, visi grįžę iš 18 šalių, į kurias galbūt išvyko, kai jos nebuvo rizikingos, sugrįžę privalės dvi savaites likti namuose. Ir tai jau nebe solidarumo, pilietiškumo, bet rimtos atsakomybės klausimai“, – sako ministras A. Veryga.

Nuotrauka
defi
Įkelta:
prieš 5 valandas
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.