Archyvus pakėlus: Tauragės kabelinei televizijai – ketvirtis amžiaus
Įkelta:
2020-06-08
Nuotrauka
Aprašymas

„Tauragės žinių“ archyvo nuotraukos

,
Nuotrauka
,
Nuotrauka

Gegužės 31 dieną suėjo lygiai 25 metai, kai įsikūrė Tauragės kabelinė televizija. Išties, kaip atskleidė TVK vadovas Vilmantas Liorančas, jos ištakos siekia dar anksčiau – pačią nepriklausomybės aušrą. 1992 m. keturi bendraminčiai nutarė, kad Tauragei reikia eterinės televizijos. Maža to, tai buvo pirmoji privati regioninė televizija visoje šalyje. Apie tų laikų techninius iššūkius, kaip važiavo į Sankt Peterburgą ieškoti siųstuvo bei pirmąją studiją penktajame daugiabučio aukšte  kalbamės su jos įkūrėju ir vadovu V. Lioranču.

Susitikus TVK studijoje televizijos vadovas Vilmantas Liorančas be jokių įžangų pradeda pasakoti jos įsikūrimo istoriją. Nors vyras pripažįsta esąs intravertas, dėl to pats televizijos reportažus įgarsinti vengia, atvėrus atsiminimų skrynią pokalbis klostosi be iš anksto paruoštų klausimų. O papasakoti išties yra ką. Per dvidešimt penkerius gyvavimo metus įmonėje, tarsi kadrų juostoje, „prasisuko“ bemaž du šimtai darbuotojų – ir tų, kurie už kadro, ir tų, kurie kadre. Štai televizijos veidu tapusią reporterę Rūtą Karmazinaitę laidų žiūrovai ekranuose mato jau aštuonerius metus.

Eglė Červinskaitė: Tad nuo ko viskas prasidėjo?

Vilmantas Liorančas: Pačią veiklą pradėjom 1992 m. 1991 m. įkūrėm eterinę televiziją, mes keturiese: aš, Valdas Šarakvasas, Liudas Urbonas ir amžiną atilsį kandidatas į merus Valentinas Grinius. Jis tuo metu buvo technikumo dėstytojas ir miesto seniūnas. Neblogai viskas ėjosi, bet atėjo laikas ir turėjom kiekvienas sau išsiskirstyti. Aš tada įkūriau kabelinę televiziją, Liudas išėjo į automobilių verslą, o V. Šarakvasas pasiliko eterinę televiziją. Kažkiek dar metų vargo jis su ja, gyvavo ta eterinė televizija ir ji buvo žiauriai populiari. Žmonės, pagavę signalą, patys skambindavo, netildavo telefonas.

– O kaip apskritai jūs sumąstėt tokį dalyką, gal turėjot kokios patirties ar kontaktų?

– Absoliučiai nieko neturėjom. Net nežinau, kam ta mintis kilo, gal Urbonui su Šarakvasu, jie mane pasikvietė, nes aš buvau tos srities specialistas. Tuo metu mano žmonos pusseserė mokėsi Peterburge, ir aš jiems pasiūliau, nes Peterburge turėjau pažįstamų, kad gal ten įsigytume siųstuvą. Nes įkurti televiziją – pradėti reikia nuo siųstuvo.

Aš susirgau, ir jie nuvažiavo dviese. Tie giminaičiai nelabai padėjo, nes neturėjo kontaktų, o jie kažkur bevaikščiodami užsuko į Radiotechnikos institutą ir ten rado siųstuvą laboratorijoje. Tada buvo tik tik nepriklausomybė, dar buvo ryšiai, jokių vizų nereikėjo. Ir pasirašė sutartį, kad iš to instituto bus nuomojamas siųstuvas ir bus daromas eksperimentas, kaip televizija gali vystytis nedideliuose regionuose. Tai buvo pirma privati televizija Lietuvoje.

Mes tą siųstuvą parsivežėm, paskui reikėjo viską legalizuoti. Nuvažiavom į Ryšių reguliavimo tarnybą, o jie nežinojo, net kaip kas turėtų būti, nes nebuvo nė patirties, nė jokio reglamentavimo tam. Bet kažkaip viską sutvarkė, išsipirkom licenciją ir pradėjom transliuoti.

Nuotrauka

– Gal prisimenate pirmąjį interviu? Kur buvo pirmoji studija?

– Pirmasis interviu buvo su archeologu Eugenijumi Jovaiša. Jie Jurbarko rajone vykdė archeologinius kasinėjimus, ir mes sumąstėm, kad reikia išbandyti kamerą. Mano žmona Rasa važiavo jį kalbinti. Pirmasis operatorius buvo Aleksandras Starkovas. Galvojom, reikia kažkaip tam pasiruošti, o E. Jovaiša sako, atvažiuokit, jums nieko nereikės daryti, mes viską pasakysim.

Pirmoji TVK studija buvo įsikūrusi Gedimino gatvės daugiabutyje, penktajame aukšte. Tą didįjį kambarį, vadinamąjį salioną, iškalėm akustinėm plokštėm. Įsidėjom į sieną langą, kad iš aparatinės, iš kito kambario matytųsi, kas ten studijoj. Įdomiausia buvo, kai prieš Seimo rinkimus pradėdavo važiuoti būsimi Seimo nariai, premjerai į tą mūsų penktą aukštą. Pamenu, Andrius Kubilius, kuriam tai buvo vienas pirmųjų žingsnių politikoje, kiek jis jaudinosi, prakaitas žliaugė upeliais, žmona pribėgusi nubraukdavo.

O po to visai netyčia įsigijau dabartinį pastatą (kur dabar yra TVK studija, Gaurės g., prie „Bastilijos“, – red. past.). Aš pagal paskyrimą, baigęs universitetą, dirbau plokščių ceche, o čia buvo bankroto administratorius Juozas Žvirblis. Man reikėdavo transformatorių – čia dar buvo komplektacijos sandėlis, kur eidavo nusipirkti. Aš atvykau tų transformatorių ir sako – tai pirk čia ką nors, vis tiek man reikia tą turtą išpardavinėti. Tai taip va, eidamas pro šalį, ir nupirkau tą pastatą (juokiasi, – red. past.). Metai gal buvo 1999-ti. Tad išsikraustėm iš to buto gana greitai. O ten, kur dabar yra abonentų skyrius (Gedimino g.), buvo Telekomo paskirstymo mazgas, visam bute buvo pristatyta komunikacinių įrenginių. Jie tą turtą pardavinėjo, mes sudalyvavom konkurse ir nusipirkom.

– Nuo kada pradėjot teikti ryšių paslaugas, internetą?

–2000 m., kai buvo PHARE projektai, pas mus dirbo Asta Levickaitė. Ji parengė projektą, gavom lėšų ir nuo to prasidėjo internetas. Po kokių 5 metų atsirado skaitmeninė televizija, o kokiais 2010 m. pradėjom optiką kloti po visą Tauragę. 2015 m. Šilalėj visą optinį tinklą padarėm. Tai taip, sakykim, įmonės perversmai vyko kas 5 metus. Dabar labai daug investavom į patikimumo, saugumo ir kokybės gerinimą, kas liečia Tauragės tinklus, esam viską iš esmės pakeitę, sudėję aukščiausio lygio įrangą, kuri prilygsta pagal automobilius „Mersedesams“, kur yra neribotos garantijos. Tai taip ir dirbam.

– O kiek „Televizijos komunikacijos“ turi abonentų?

– Pradžia buvo labai įdomi. Maždaug 1995–1996 m. atsirado Radijo ir televizijos komisija, kuri skelbė konkursus ir išdalino visiems operatoriams licencijas. Tada buvo labai neblogai dirbti. Nes jeigu tu turi tos teritorijos licenciją, niekas kitas jos negauna. Tai yra verslas be konkurencijos. Labai įdomus paradoksas – kai tik atsirado konkurenciją, iš karto paslaugų kaina pakilo. Kodėl? Visiems reikia išlaikyti tą pačią infrastruktūrą, ar, pavyzdžiui, „Teliai“, ar mums, ar „Kvartalo“ tinklui, o klientais dalinasi visi. Pastovius kaštus – tinklo infrastruktūrai, atnaujinimams, išdalini iš abonentų. Taip pat retransliavimo kaštai yra padidėję. Nuo 30 iki 50 proc. mokesčio abonentui sudaro kitų kanalų retransliavimo mokesčiai. Anksčiau būdavo taip, kad jeigu transliuoji eteryje tą kanalą, turi rodyti jį neatlygintinai. Pavyzdžiui, žiūrėdamas lietuviškus kanalus per kabelį, vartotojas sumoka tik už patį signalo transportavimą, už programos turinį nemoka. O „MG Baltic“ per Seimą prastūmė įstatymą – ilgai mes kariavom, bet su tokiais gigantais neina pakariauti. Ir šiuo metu didelę abonentinio mokesčio dalį sudaro mokestis už lietuviškus kanalus, nors klientai, nesinaudodami mūsų paslaugomis, tuos pačius kanalus mato nemokamai.

Kas liečia internetą, didžiausias mūsų konkurentas yra „Telia“, bet kadangi interneto poreikis vis didėja, tai ir klientų atitinkamai daugėja. Bet kas liečia televiziją, yra per dešimtmetį keliais procentais abonentų skaičius nukritęs, bet jeigu dar įskaitant emigraciją, kad Tauragę paliko trečdalis gyventojų, tai tiek tikrai nėra sumažėję. Abonentų skaičius jau kokie 10 metų nekinta, jų turime apie 4 000.

– Galbūt abonentus motyvuoja jūsų televizijos kanalo turinys? Kaip jis keitėsi nuo tada iki dabar?

– Bendram paketui pridėtinę vertę kanalas tikrai turi. Jeigu tik kažko neparodom ar kažkas ne taip, žmonės užpila mus skambučiais. Labai priklauso ir nuo informacijos pateikimo. Jeigu, sakykim, prieš kokius 5–6 metus mes savo kanale pristatydavom renginius, tai dabar esam gerokai pakeitę turinį. Labai pakoregavo ir karantinas, koronaviruso epidemija. Nes kai renginių pradėjo nelikti, mes pakeitėm kryptį ir pastebėjom, kad to žmonėms tikrai labiau reikia. Esam apsisprendę, kad reportažas, kuris yra daromas tą dieną, ta dieną turi ir pasiekti žiūrovą. Nekeliam į jokias kitas dienas.

Pastebim, kad jeigu pradedam rodyti vietines aktualijas, labai neblogai žiūrisi komunalinės problemos, tarifai, mokesčiai, asfaltas. Aš galiu daryti analizę pagal tai, kiek peržiūrų reportažas sulaukia youtube kanale. Praktiškai viską, ką pagaminam, ir keliam ten. Dabar dauguma komercinių  eterio televizijos bando pasiimti tą internetinę auditoriją, irgi viską sukelia ten. Mes orientuojamės į Tauragės miesto aktualijas ir problemų sprendimą. Aišku, yra pasikeitęs ir paties kanalo apipavidalinimas, kai turim visokios įrangos, gervių, dronų, visokios technikos, kuri gali sulėtinti, pagreitinti vaizdą, vaizdo pateikimas yra pasikeitęs. Pavyzdžiui, „Dienos temoje“ žiūrovas mato virtualią studiją. Už nugaros laidos vedėjui uždėję gražų Pilies vaizdą su vaikščiojančiais žmonėmis, toks vaizdas, kad mes ten ją transliuojam (juokiasi – red. past.).

– Bet juk tai yra iššūkiai ir kolektyvui, technologijos tampa vis išmanesnės, sklaidos kanalų daugėja? Juk anksčiau reportažą užtekdavo paleisti į eterį, dabar reikia valdyti ir socialinius tinklus.

– Technologijos keičiasi, šiemet pilnai automatizavome savo kanalą, tai lieka daugiau laiko žmonėms dirbti tose socialinėse platformose. Jeigu anksčiau reikėdavo apie 30 procentų darbo laiko sėdėti ir gaminti grojaraščius, o dabar pati sistema susitvarko automatiškai, tai yra gana patogu. Iš tikro tos technologijos ateina iš poreikio. Pamenu, pradėjom rodyti krepšinio varžybas, gal trejus metus rodėm. Nesinori, kad būtų vien tik kamera, norisi, kad būrų grafika. Norisi, kad atsirastų pakartojimai – pradėjom ieškoti technologijos. Visgi, yra ekonominis aspektas – mes nesam nacionalinė televizija, kur turim daug milijonų ir galim daryti, ką norim. Tad susiradom specialią įrangą, kuri leidžia gana nebrangiai tuos vaizdus pakartoti, gana profesionaliai transliuodavo, komentuodavom.

– O kas komentuodavo? Gal jūs pats?

– Ne, aš nemėgstu komentuoti. Esu intravertas, tad dažniausiai lieku už kadro, nors mėgstu filmuoti, ir pusę 7 ryto išėjęs į miestą pakeliu droną. Daugiausia komentuodavo Rūta, kartais su Gediminu Sakalausku, arba atvažiuodavo koks krepšininkas, pavyzdžiui, broliai latviai buvo atvažiavę, paskutiniam turnyre kur buvom, komentavo.

– O ką apskritai rodote per televiziją, kas sudaro tinklelį?

– Apie 80 procentų sudaro muzika, popmuzika. Pakankamai daug yra lietuviškų kūrinių. Esam pasirašę kelias retransliavimo sutartis – su Laisvės TV, rodom „Pinigų kartą“, turim su „Kitaip TV“, iš senų laikų turim tokias laidas „Pozityvus dienoraštis“ – apie žmones, kurie yra kažką pasiekę. Turim sutartį su Europarlamento televizija.

– Kiek laiko trunka parengti, sumontuoti reportažą?

– Esam pastatę naują montavimo techniką, ji dirba greitai. Bet labai priklauso nuo pašnekovo, kiek reikia iškarpyti. Tai užtrunka. Plius, kiek reikia papildomos, archyvinės medžiagos. Kai viską turi, laidą trunka sumontuoti nuo valandos iki trijų.

– O prieš 20 metų kaip būdavo?

– Net neįsivaizduojat. Nusipirkom du magnetofonus „Panasonic“, į vieną įdėdavom kasetę – šaltinį, kitu įrašinėdavom. Pasirašydavom iki 10 epizodų programą. Na ir žiūri, pasispaudi pauzę, kada žmogus jau pradės kalbėti, tada pažymi, kad čia bus pradžia, čia pabaiga. Ir pagal tą programą jis kalba, įrašai. Dabar mes viską matom kadrais, galim bet kokį titrą uždėti. O tuo metu kartais ir juosta pabėgdavo, sumontuoji viena, žiūri, nusikirto ties kažkur. Žodžiu, nesigaudavo kokybė tokia gera. Bet vis tiek, kažkas gaudavosi.

– O būna bėdų, kad nenori pašnekovai filmuotis?

– Šiuo metu ne. Vis dėlto visuomenė yra išlaisvėjusi. Realiai kalbinam bet ką. Bet būna, kad tas pašnekovas pradeda kalbėti labai nekorektiška kalba. Reikia rasti tą pašnekovą. Sunku ir iškirpti, ir balso nepakeisi, intonacijos, manieros. Jeigu anksčiau, prieš kokius 20 metų, tik išeini į miestą su kamera ir visi bėga į kitą gatvės pusę. Šiandien to jau nėra. Dabar kartais net prieina iš smalsumo pasiklausti, ką čia filmuojam.

 

Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
prieš 2 valandas
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
prieš 1 dieną
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.