Iš naujosios direktorės meras tikisi maksimalaus skaidrumo ir sąžiningų sprendimų 
Įkelta:
2021-04-14
Nuotrauka
Rakauskienė
Aprašymas

Naujoji savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė ir meras Dovydas Kaminskas. Tauragės rajono savivaldybės feisbuko nuotrauka 

,
Nuotrauka
Rakauskienė
Aprašymas

Posėdžio metu G. Rakauskienė prisistatė rajono politikams. Ekrano nuotrauka 

 

Prieš savaitę, Didįjį penktadienį, savivaldybės tarybos politikai slaptu balsavimu patvirtino mero siūlytą administracijos direktoriaus kandidatūrą – prie savivaldybės administracijos vairo stoja Gintarė Rakauskienė. Jos kandidatūra vertinta palankiai, tarybos opozicijos atstovai džiaugėsi girdėdami pažadus bendradarbiauti. Už kandidatūrą slaptame balsavime pasisakė 22, prieš buvo du tarybos nariai. Darbą naujoji direktorė pradės balandžio 19-ąją.

Mero teikimu

Rajono mero Dovydo Kaminsko teikimu į administracijos direktoriaus pareigas siūlyta Gintarės Rakauskienės kandidatūra. Kaip teigė klausimą pristačiusi savivaldybės administracijos Juridinio ir personalo skyriaus specialistė Agnė Jurkauskė, STT jau patvirtino kandidatės tinkamumą eiti pareigas. 

Darbą G. Rakauskienė pradės nuo balandžio 19 d. savivaldybės tarybos įgaliojimo laikui politinio asmeninio pasitikėjimo pagrindu. Jai patvirtintas 17,5 pareiginės algos koeficientas ir priedas už tarnybos Lietuvos valstybei stažą. 

Kol kas G. Rakauskienė neturi teisės dirbti ir susipažinti su įslaptinta informacija, tokio leidimo kol kas laukiama iš Saugumo departamento. Dokumentai tokiam leidimui gauti, kaip teigė A. Jurkauskė, Saugumo departamentui dokumentai jau pateikti.

Opozicijai pasidomėjus, kodėl kandidatūra svarstyta prieš pat Velykas, A. Jurkauskė atsakė, kad  sprendimo projekto nebuvo galima teikti be  rašto iš STT, o jis gautas kovo 31 d. 

Patirtis

Praėjusį penktadienį savivaldybės tarybos komitetų ir tarybos posėdyje politikams ir visuomenei prisistatė tada dar kandidatė į administracijos direktoriaus pareigas. 36-erių Gintarė Rakauskienė gimė ir augo Tauragėje, baigė dabartinę Žalgirių gimnaziją, Vytauto Didžiojo universiteto menotyros bakalauro studijas. Po studijų sukūrusi šeimą su vyru grižo į Tauragę. Augina 12 ir 3 metų dukreles.

Kaip prisistatydama sakė G. Rakauskienė, jos profesinis kelias prasidėjo Tauragėje. Nuo 2008 iki 2010 m. ji dirbo tuometinėje Tauragės apskrities viršininko administracijoje raštvede-archyvare, įgijo tvirtus viešojo administravimo pagrindus. Trumpą laiką dirbo Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybų inspekcijoje, ėjo specialistės pareigas, jos kompetencijoje buvo vidaus ir išorinių dokumentų tvarkymas. 

– Ilgiausias mano profesinis kelias buvo Tauragės butų ūkyje, ten dirbau nuo 2010 m. iki 2017 m. Buvau vadybininkė, viešųjų pirkimų specialistė ir dirbau su daugiabučių namų apnaujinimo ir modernizavimo projektų įgyvendinimu – nuo sprendimo priėmimo iki namo atnaujinimo ir užbaigimo. Taip pat dirbau su viešųjų pirkimų sistemomis, – prisistatė kandidatė ir toliau pasakojo apie daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) skyriaus sukūrimą Butų ūkyje ir darbą jame projektų vadove. Vėliau ši darbo sritis perkelta į Tauragės šilumos tinklus. Ten ji ėjo Daugiabučių namų administravimo tarnybos vadovės pareigas. 

2018–2020 metais G. Rakauskienė dirbo Tauragės rinkimų apygardos vadove. Nuo 2019 m. spalio ji – UAB „Dunokai“ direktorė.

– Šitas nuoseklus profesinis kelias, darbo aplinka ir sukauptos žinios viešojo administravimo, viešųjų pirkimų, vadybos, statybos procesų išmanymas, Europos Sąjungos projektų įgyvendinimas, miesto ūkiniai klausimai, manau, padėtų užimant savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, – prisistatydama sakė G. Rakauskienė.

Tikslas – darbas gyventojų gerovei

Einant naująsias pareigas pagrindinis tikslas, kurį įvardijo G. Rakauskienė, – darbas Tauragės rajono gyventojų gerovei, stengiantis patenkinti jų poreikius, nuosekliai ir teisėtai vykdyti pagrindines administracijos direktoriaus funkcijas, užtikrinti sklandų bendradarbiavimą su meru ir tarybos nariais, savivaldybės administracijos darbuotojų komandinį darbą, jiems padėti dirbti, motyvuoti, kad būtų įgyvendinti tarybos patvirtinti strateginiai tikslai. 

Tarybos opozicija gyrė pretendentę už ne kartą prisistatymo metu išsakytą mintį, kad sieks bendradarbiauti su politikais.  

Opozicijos atstovas tarybos narys Pranas Petrošius domėjosi, kokia G. Rakauskienės asmeninė  nuomonė dėl UAB „Dunokai“ privatizavimo. Politikas klausė, gal būtų tikslinga atšaukti tarybos sprendimą parduoti įmonę. 

– Sprendimus priima privatizavimo komisija, kuri artimiausiu metu, kiek žinau, rinksis. Mano, kaip susipažinusios su veikla iš vidaus, argumentai yra dviprasmiški. Iš vienos pusės, įmonė gali, ir tai įrodėme šiais metais, dirbti pelningai. Jau galiu paviešinti, kad grynojo pelno įmonė pernai uždirbo 155 tūkst. eurų, jau turime audito išvadas. Tačiau susiduriame ir su kita problema – įmonė užsiima verslu, t.y. mes veikiame rinkos sąlygomis, dalyvaujame viešuosiuose pirkimuose lygiomis teisėmis su visomis privačiomis įmonėmis, todėl turime būti konkurencingi, patrauklūs, kurti patrauklias sąlygas darbuotojams. Esame savivaldybės įmonė, o ar savivaldybei reikia daryti verslą? – teigė  „Dunokų“ vadovė. 

G. Rakauskienė patvirtino, kad įmonės sąskaitoje yra 800 tūkst. eurų, ji mano, kad dividendai akcininkams turėtų būti išmokėti. 

Kaip skelbiama savivaldybės interneto puslapyje, 56,14 proc. įmonės akcijų priklauso Tauragės rajono savivaldybei, 39 fiziniai asmenys valdo 43,86 proc. akcijų, iš jų vienam asmeniui priklauso 32,61 proc., likusiems 11,25 proc. akcijų. 

Kalbėdama apie viešųjų paslaugų teikimo gyventojams tobulinimą G. Rakauskienė minėjo vieno langelio veiklos principą. Ji teigė sieksianti, kad gyventojai gautų atsakymus į kuo daugiau klausimų čia ir dabar, o po apsilankymo gyventojas turėtų turėti galimybę palikti atsiliepimą apie gautas paslaugas. 

Mero reikalavimas – maksimalus skaidrumas  

– Pasirinkimas paprastas, kai matau žmogų, kuris ilgus metus jau dirba tauragiškių labui sąžiningai, nuosekliai, gerai atlieka savo pareigas, turi kompetencijos, išmano daug sričių, pažįsta savivaldybės tarybos narius, administracijos komandą, tai man klausimų nekyla, – į klausimą, kas lėmė, kad pasirinkta G. Rakauskienės kandidatūra, prieš balsavimą teigė meras Dovydas Kaminskas. – Džiaugiuosi, kad Gintarė sutiko eiti šias sunkias pareigas tokiu sunkiu metu, kompetencijos ir žinių, kas vyksta mūsų rajone, netrūksta, o pagrindinis dalykas, kurio reikalaujame – tai maksimalus skaidrumas, sąžiningi sprendimai, sąžiningas pareigų atlikimas, o svarbiausia – rūpestis Taurage ir jos gyventojais ir teisingumo jausmas.

Modestas Petraitis, šešerius metus ėjęs savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, pasitraukė vasario 22-ąją. Laikinai pareigos atiteko administracijos direktoriaus pavaduotojui Tomui Raulinavičiui.

 

 

Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
prieš 22 valandas
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.