2019 Rugsėjo 17 d.
Antradienis
Budintis reporteris
(8 446) 51 470
8 687 80 318

Laisvalaikis

Žuvies kukuliai grietinėlės ir daržovių padaže

  • Įkelta: 2019-08-27

Žuvis – tai sveikas ir lengvai virškinamas produktas. Tad siūlau pasigaminti itin lengvus, minkštus, sultingus žuvies kukulius, kurie tikrai nustebins skoniu.

Jums reikės:

  • 750 g lydekos filė
  • 2 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 2 šaukštai manų kruopų
  • 1 saujelės smulkintų krapų
  • 1 saujelės smulkintų petražolių
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų

Apvoliojimui:

  • šiek tiek miltų

Padažui:

  • 250 ml grietinėlės
  • 2 morkų
  • 100 ml daržovių sultinio
  • 1 citrinos
  • 1 svogūno
  • saujos svogūnų laiškų
  • Petražolių
  • druskos
  • pipirų

Gaminimo eiga:

Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepame keptuvėje. Paliekame atvėsti.

Žuvies filė (naudojau lydekos) smulkiai supjaustome, įmušame kiaušinius, suberiame žalumynus, keptus svogūnus, druską, česnaką, įberiame manų kruopas ir gerai viską išmaišome.

Iš lydekos faršo suformuojame maltinukus, lengvai apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių. Išimame iš keptuvės ir padedame ant servetėlės, kad susigertų riebalai.

Į švarią keptuvę įpilame aliejaus, sudedame burokine tarka tarkuotas morkas, trumpai apkepame, tada sudedame supjaustytą svogūną ir dar kelias minutes pakepiname.

Supilame grietinėlę, sultinį, įberiame prieskonius, žalumynus, įtarkuojame truputį citrinos žievelės ir sudedame žuvies kukulius. Patroškiname ant nedidelės ugnies apie 15 minučių.

Patiekiame su padažu ir mėgstamu garnyru.

SKANAUS!

Indrės Mockevičiūtės receptas ir nuotraukos

Praėjusią žiema LRT rodytoje laidoje „Beatos virtuvė“ tauragiškė Lina Geštautaitė pristatė savo daug kartų išbandytą ir didelio pasisekimo sulaukusį japonišką sūrio pyragą. Kad nieko panašaus nėra ragavusi, tvirtino ir laidos vedėja Beata Nicholson. Ypatingas kepinys šiuo metu dalyvauja televizijos rengiamame „Tortų torto“ konkurse ir gerbėjų balsus renka „Facebooke“.

Vasaros pramogų oazė „Liberty beach“ skelbia sezono startą. Atsinaujinęs paplūdimys vėl siūlys vis labiau populiarėjančias pramogas ant vandens – plaukimą vandenlente, irklente, vandens dviračiais. Lankytojų lauks ir nauja apšviesta tinklinio aikštelė, batutas ir lauko baras. Miesto šventės metu pramogos bus nemokamos, pagalbą kiekvienam teiks instruktoriai, o puikią nuotaiką gegužės 31-ąją vyksiančio atidarymo metu užtikrins grupės „8 kambarys“ koncertas.

Tauragės odontologijos centro vadovas Laurynas Jarutis sugrįžo iš komandiruotės Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tauragiškis San Francisko mieste dalyvavo tarptautinėje implantologų konferencijoje, kurioje sėmėsi žinių, susipažino su naujausiomis tendencijomis. „Truputį pažinome San Franciską, pastudijavome, nuskridome Las Vegasą, aplankėme Niujorką“,  – įspūdžiais dalijosi jis.