Nacionaliniame „Dainų dainelės“ etape – 7 Tauragės lakštingalos
Įkelta:
2018-04-27
Nuotrauka

„Dainų dainelė“ – tai vienas unikaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių šalies muzikinių renginių. Šiemet į „Dainų dainelės“ nacionalinį turą iš Tauragės išvyko net 7 solistės. Pirmadienį Vilniuje vyko trečiojo etapo pasirodymų filmavimas. Koncertas bus transliuojamas gegužės 6-ąją, Motinos dieną, per nacionalinę televiziją LRT.

Bene giliausias tradicijas turintis konkursas Lietuvoje  „Dainų dainelė“ rengiamas nuo 1974 m. Atranka vyksta trimis etapais – praėję rajoninį turą, dainorėliai atstovauja savo miestui zoniniame ture, kuriame geriausiais pasirodę atrenkami į nacionalinį etapą ir filmuojasi televizijos laidose.

Kas du metus ištisus devynis mėnesius trunkančiame projekte dalyvauja 3–19 metų vaikai ir mokiniai iš visų 60 – ties Lietuvos savivaldybių. Konkurso dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes. Dalyviai ir būsimi laureatai vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą.

Zoninių turų ir televizijos koncertuose pasirodo iki 5 tūkstančių jaunųjų dainininkų, akompanuojančių ansamblių dalyvių, baigiamojoje konkurso laureatų šventėje, tradiciškai rengiamoje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, koncertuoja per 300 jaunųjų dainininkų. Per visą ,,Dainų dainelės“ gyvavimo istoriją joje dalyvavo per 200 tūkstančių mokinių.

Šiemet konkursas itin sėkmingas tauragiškėms – į  nacionalinį etapą pateko net 6 Moksleivių kūrybos centro solistės: Fausta Termenaitė, Atėnė Kiliokaitytė, Atėnė Ravinkaitė (B grupė, 7–10 m. mokiniai), Virginija Bartušytė, Meidė Šlamaitė, Gabija Midvikytė (D grupė, 15–19 m. mokiniai). Visas šias mergaites paruošė Tauragės MKC vokalinio meno studijos „Adagio“ vadovė Alina Dambrauskienė. Taip pat B grupėje dalyvauja dainavimo studijos „Lota ir Do“ solistė Viltė Kirstukaitė, kurią paruošė Lolita Nausėdienė.

Tauragės MKC vokalo studijų vadovė, mokytoja metodininkė Alina Dambrauskienė teigė, jog talentingų dainuojančių vaikų kasmet daugėja. 

– Labai džiugu, kad viena kitą palaikydamos, sėkmingai įveikė visus Dainų Dainelės etapus ir 04 21 d. visos šešios pasirodė konkurso III-ojo etapo televizijos koncerte. Nespėliojame ir negalvojame, ar pateksime į laureatų koncertą Operos ir baleto teatre. Bus kaip bus. Dabar viskas priklauso nuo komisijos ir nuo žiūrovų, kurie galės balsuoti už jiems labiausiai patikusius dainininkus. Svarbiausia, kad mes sustiprėjome, įgijome sceninės patirties, pradžiuginome savo artimuosius, patyrėme naujų įspūdžių. Į konkursus ir važiuojame tam, kad tobulėtume, turiningai praleistume laisvalaikį. Juk vykstame ne po vieną, o smagiu būriu būsimų ir esamų lakštingalų, kurių kasmet daugėja. Kiek daug talentingų vaikų Tauragėje ir kaip gera išgirsti Tauragės vardą konkursų metu. Per apdovanojimus laukiam  žodžio – Tauragės... ir tik tada savo vardo ar pavardės, – „Tauragės žinioms“ sakė A. Dambrauskienė.

„Tauragės žinių“ po konkurso filmavimo LRT televizijoje kalbinta Meidės Šlamaitės mama Asta sakė, jog nuo septynerių MKC vokalinėo meno studijoje „Adagio“ dainuojanti mergaitė mėgaujasi muzika ir jau yra dalyvavusi daugybėje konkursų, kur dažnai skina prizines vietas. Neįmanoma nepastebėti ir greta Meidės visada stovinčios mamos, kuri atlieka ne tik žiūrovo vaidmenį – stengiasi visapusiškai padėti užkulisiuose ne tik savo dukrai, bet ir mokytojai bei organizatoriams.

Astos teigimu, Meidę jau vejasi ir jaunesnioji sesutė Aleksė, kuri ne tik groja smuikeliu bei dainuoja Jaunučių chore Tauragės muzikos mokykloje, bet taip pat dalyvauja įvairiuose konkursuose „Dainuok žiemužėle“, „Skambėk Dzūkija“ ir kituose.  Tarptautiniame konkurse „Muzikos talentų lyga“ sesės nuskynė prizines vietas – Meidė iškovojo I-ąją vietą, Aleksė – II-ąją.

Konkursų, kuriuose dalyvavo Meidė, mama nebesuskaičiuoja – jau trečius metus prizines vietas jilaimi Tauragėje rengiamame konkurse „Lakštingalų slėnis“, vyksiančiame šį savaitgalį, mergaitė sužibėjo ir Ispanijoje vykusiame konkurse „Rising stars 2017“. Asta kartu su dukromis jau daug metų gieda Tauragės Švč. Trejybės bažnyčios jaunimo chore.

– Muzika mūsų šeimą lydi visą gyvenimą, ar dirbu, ar meldžiuosi, visada su daina. Nuo pat gimimo girdėdavau nuostabų savo mamos balsą, kuri ir buities darbus dirbdavo dainuodama, – sakė Asta.

Meidės mokytoja A. Dambrauskienė pasakojo, jog šį savaitgalį vyksiančiam konkursui dainorėliai ruošiasi kaip darni šeima.

– Tikimės, kad tauragiškiams seksis ir artimiausiame konkurse. Jau šį savaitgalį, balandžio 28 d., 13.00 val. Tauragės kultūros centre vyks vaikų ir jaunimo vokalinės muzikos konkursas „Lakštingalų slėnis“. Esame šio konkurso organizatoriai, tad ruošiamės visi, kaip darni šeima. Skirstomės darbus, tariamės, kaip priimti 75 dalyvius iš įvairiausių Lietuvos miestų. Žinoma, ir patys ketiname dalyvauti. Konkursas „Lakštingalų slėnis“ skirtas Lietuvos 100-mečiui paminėti. Vaikų dainos – gražiausia dovana Lietuvai, dovana Tauragės miestui, tad labai kviečiame atvykti , išgirsti lakštingalų balsus ir išrinkti Metų lakštingalas, – sakė A. Dambrauskienė.

Nuotrauka
juokis
Įkelta:
2024-03-27
Balandžio 7 d., sekmadienį, 14 val. Tauragės kultūros rūmuose bus tikrai linksma - čia vyks  humoro grupių šventė „JUOKIS - 2024“. Naujas programas rodys  penki humoro kolektyvai iš Aukštaitijos ir Žemaitijos.  
Nuotrauka
cirk
Įkelta:
2024-03-26
Trys savaitgaliai ir šešios asmeniškos cirko kalba papasakotos istorijos. Iš jų – trys pasaulinės premjeros. Visa tai galės pamatyti, patirti, pajausti gegužės 30–birželio 16 dienomis jau aštuntą kartą Lietuvoje vyksiančio tarptautinio šiuolaikinio cirko festivalio „Cirkuliacija“ žiūrovai.
Nuotrauka
jazz
Biršonas Jazz nuotrauka
Įkelta:
2024-03-22
2024 metais bus jau 44 metai kaip paskutinį kovo mėnesio savaitgalį jaukiame kurortiniame Birštono miestelyje vyks tradicinis, seniausias Lietuvoje tarptautinis džiazo festivalis ,,Birštonas“. Festivalis vyks balandžio 5-7 dienomis. Nuo 1980-ųjų kas dvejus metus (išskyrus 2020 m. dėl pandemijos) čia skambantis džiazas jau senokai šiam kurortui pelnė Lietuvos džiazo Mekos vardą. Juk čia iš visos Lietuvos, ir ne tik iš jos traukia džiazo „piligrimai“. 2,9 tūkstančio gyventojų teturinčiame miestelyje kartą per 2 metus džiazo klausosi bemaž tiek pat – 3 tūkstančiai džiazo klausytojų! Tad šio festivalio radijo ir TV įrašai yra bene išsamiausias Lietuvos džiazo istorijos dokumentas. Džiazo forumas Birštone ilgainiui davė impulsą vilniečiams, kauniečiams bei klaipėdiečiams panašius renginius organizuoti ir savo miestuose.
Nuotrauka
muge
Įkelta:
2024-03-04
Bažnyčių ir Respublikos g. nusidriekusioje mugėje gyventojų ir miesto svečių lauks Lietuvos kūrėjai, tautodailininkai, tautinio paveldo produktų gamintojai iš visos Lietuvos!
Nuotrauka
mikalauskas
Įkelta:
2022-08-15
Šiemet jau dvyliktą kartą į Tauragę sugrįžo tarptautinis Tauragės muzikos festivalis, kasmet sutraukiantis žiūrovų ne tik iš Tauragės, bet ir kitų miestų, tokių kaip Klaipėda, Jurbarkas, Šilalė, Šiauliai, Kaunas ar net Vilnius. Praūžus dviems pirmiesiems festivalio koncertams rugpjūčio 16 dieną, 19 valandą, organizatoriai kviečia Tauragės pilies kiemelyje pasinerti į kosminį garsų vandenyną su vienu laukiamiausių kolektyvų – Naujų idėjų kameriniu orkestru NIKO, kuriam vadovauja charizmatiškasis dirigentas bei kompozitorius Gediminas Gelgotas. 
Nuotrauka
auto žygis
Įkelta:
2022-08-13
Autožygis „Šeima“ – tai nekomercinis kasmetinis renginys šeimoms, padedantis pažinti Lietuvą, patirti gerų emocijų, pabūti gamtoje su kitomis šeimomis. 1982 metais pradėtam organizuoti žygiui šiemet – 40 metų. Organizatoriai tęsia tradiciją ir kiekvienais metais organizuoja žygį vis kitame Lietuvos krašte. Šiemet – Tauragėje.
Nuotrauka
spindinti lietuva
Įkelta:
2022-06-13
„Spindinti Lietuva“ – tai vienas geriausiai įvertintų Europos Ekonominės Erdvės fondo finansuojamų tarptautinių projektų kultūros srityje. Bendradarbiaujant su regionų mokyklomis bei parapijomis, siekiama supažindinti mokinius su istoriniais vargonais (seniausi 1680 m. vargonai Kretingoje) ir senąja LDK muzika, kuri buvo atliekama šiais vargonais. Edukacinių renginių serijoje vaikams suteikiamos žinios apie istorinius instrumentus ir senąją muziką, o baigiamajame koncerte pristatoma Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės renesanso ir baroko muzika bei svarbiausi Abiejų Tautų Respublikoje dirbę kompozitoriai, tokie kaip Luca Marenzio, Giovanni Battista Cocciola, Asprilio Pacelli, Tarquinio Merula, Marco Scacchi ir kiti.
Nuotrauka
Naktys
Įkelta:
2022-06-06
„NAKTYS 2022“ – tai muzikos ir aktyvių vandens pramogų festivalis po atviru dangumi.
Nuotrauka
renginys
Įkelta:
2022-04-13
Tauragiškė menininkė Sigita Flaksienė kviečia ukrainietes moteris, merginas į smagų pasibuvimą Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ patalpose. Cianotipijos užsiėmimas vyks balandžio 20-ąją, trečiadienį, 14 val. Pilies vidiniame kiemelyje.
Nuotrauka
renata
Įkelta:
2022-04-12
Balandžio 15-oji – Pasaulinė kultūros diena, Tauragės krašto muziejus „Santaka“ artėjant kultūros dienai kalbina VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentą, karybos tyrinėtoją ir tauragiškį Deividą Šlekį. Tinklalaidę „Kultūra karo metu“ girdėsite nuo balandžio 15 d., 8.30 val.
Nuotrauka
sokiu varzytuves
Įkelta:
2022-04-07
Balandžio 6-ąją Tauragės „Šaltinio“ progimnazijoje vyko rajoninės folklorinių šokių varžytuvės „Kelk kojeles tonke 2022“. Be  šeimininkų, konkurse pasirodė gausus būrys šokėjų iš Žygaičių gimnazijos, Jovarų pagrindinės mokyklos ir jos skyrių Gaurėje ir Lauksargiuose.
Nuotrauka
sabas
Įkelta:
2022-03-31
Antradienio vakarą žurnalistas, komunikacijos specialistas Rytis Sabas Tauragės B. Baltrušaitytės viešojoje bibliotekoje lankėsi su naujuoju savo kūriniu – istoriniu detektyvu „Drakono uodega“. Prieš dvejus metus čia jis pristatė pirmąją savo knygą „Gaono kodas“. 
Nuotrauka
maistas
Įkelta:
2022-03-30
Šiandien Tauragės krašto muziejaus istorijos ekspozicijoje atidaryta paroda „AB „Maistas“ gamyklai – 90“ atidarymas. Tauragiškiai pasidalino prisiminimai ne tik apie patį darbą, bet ir apie fabriko meno kolektyvų, sportininkų pasirodymus, išradingas darbuotojų vagystes bei gaudžiančias sirenas, skelbiančias darbo pradžią ir pabaigą.
Nuotrauka
Įkelta:
2020-08-25

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skiria ypatingą dėmesį vaikų, jaunimo psichinei sveikatai stiprinti. Nemažai organizacijų ir kitų įstaigų siūlo prasmingą vaikų užimtumą – vasaros stovyklas, tačiau pastebima, kad jų, orientuotų į psichinės sveikatos stiprinimą, labai mažai. Todėl Tauragės Birutės Baltrušaitytės viešoji biblioteka inicijavo meninę-patyriminę vaikų vasaros stovyklą „Pozityvumo tiltas“, kurią finansavo Tauragės rajono savivaldybė.

Nuotrauka
Įkelta:
2020-07-24

Kad tiek žmonių būtų, Lauksargių geležinkelio stotis gal ir mena, bet ten gyvenantys žmonės turbūt tikrai nebuvo matę tokios gausos žmonių. Ir ne keleiviai  čia susirinko kaip senais laikais važiuoti geležinkeliu į Tilžę ar Įsrūtį, ar į Tauragę, Batakius, Viduklę, Šiaulius. Ir ne trečiasis pasaulinis karas (neduok , Dieve) prasidėjo, nes pirmuosius du pasaulinius gerai mena raudono ir dar oho kaip tvirto mūro sienos.  Ne. Susirinkimas buvo itn taikus , pacifistiškas gal kiek. Be abejo, stotis mena ir čia skambėjusią muziką. Turbūt daugiausia karinius maršus. O šįkart čia skambėjo ne maršai, bet labai gera džiazo muzika. 

Nuotrauka
Įkelta:
2020-07-20

Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ fotografijos galerijai, įrengtai pietiniame bokšte, sukanka 20 metų. Ta proga fotografų klubas „Fotojūra“ rengia ypatingą parodą – pirmąją klubo istorijoje pinhole technika atliktų fotografijų parodą „Fotojūra Pinhole“.

Nuotrauka
Įkelta:
2020-02-14

Vakarykštis renginys „Vienas (m)eilėraštis“ Tauragės krašto muziejuje „Santaka“ buvo skirtas artėjančiai Valentino dienai, todėl į jį buvo kviečiami ne tik poetai, bet ir poezijos mylėtojai. Vakaro metu Tauragės pilies menėse skambėjo lyrika. Eiles skaitė Tauragės klubo „Žingsniai“ literatai ir kiti erdvės išsiilgę miesto poetai, akustine gitara grojo Romanas Grigorjev.

Nuotrauka
Įkelta:
2020-02-13

Trečiadienio vakarą B. Baltrušaitytės viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su žurnalistu, komunikacijos ir rinkodaros profesionalu Ryčiu Sabu, kurio debiutinis romanas „Gaono kodas“ sulaukė itin didelės sėkmės. Knygos pristatymą moderavo žurnalistas, publicistas Rimvydas Valatka.

Nuotrauka
Įkelta:
2020-02-11

Miesto reklamos stenduose jau kuris laikas kalbėjo plakatai, skelbiantys, kad kovo 1 dieną Tauragę aplankys profesionali baleto trupė. Deja, taip neįvyks – baleto artistai į Tauragę neatvyks. O priežastis paprasta: neišpirkti bilietai.