Apie apšaudymą kariai neatvirauja net žmonoms
Įkelta:
2010-08-06
Nuotrauka
Aprašymas
Akimirka iš karių išlydėtuvių į misiją Afganistane; centrinė Tauragės aikštė, 2010 m. pavasaris. "Tauragės žinių" archyvo nuotrauka

Pirmadienio naktį Afganistano Goro provincijos pietvakarinėje dalyje, Shahrak rajone, apie 200 km nuo sostinės Čagčarano, automatiniais ir prieštankiniais ginklais apšaudyti patruliavę Lietuvos kariai ir civiliai. Šiuo metu Afganistane tarnaujančios Lietuvos karių pamainos daugumą sudaro Tauragės rajone dislokuoto Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai.

Kiek karių patruliavo susišaudymo metu, Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Tomas Balkus sakė atskleisti negalįs, tačiau patikino, kad dešimt minučių trukusiame susišaudyme žmonės nenukentėjo.

Anot PAG vienuoliktosios Lietuvos karių pamainos vado pulkininko Gintaro Smaliuko, kariai profesionaliai suvaldė situaciją. Pulkininko teigimu, tokiems incidentams jie gerai pasirengė ilgose pratybose Lietuvoje. Kai kurie jų jau yra dalyvavę ankstesnėse tarptautinėse misijose ir turi patirties.Dauguma pamainos karių yra tarnavę Balkanuose, Irake, Afganistane.

Goro PAG stovykloje Čagčarane kartu su Lietuvos kariais ir civiliais tarnauja ir dirba Danijos, Gruzijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Suomijos ir Ukrainos atstovai.

Asmenybės prašiusi neatskleisti vieno misijoje Afganistane dalyvaujančių karių tauragiškė žmona apie susišaudymą sužinojo tik „Tauragės žinioms“ apie tai pasiteiravus, nors ir stebi Lietuvos kariuomenės jungtinės štabo internetinės svetainės naujienas. Apie susišaudymą šioje interneto svetainėje pirmadienį informacijos nebuvo. Tą pačią dieną, po pokalbio su „Tauragės žinių“ žurnaliste, moteris susisiekė su savo vyru. Karys žmonai paaiškino, kad susišaudymo metu nepatruliavo. Daugiau apie susišaudymą vyras nieko nepasakojo.

Su mažamečiais vaikais namuose likusi tauragiškė „Tauragės žinioms“ sakė, kad kariai tokių dalykų niekam nepasakoja. Į misiją jos vyras išvykęs jau trečią kartą. Afganistane jis jau praleido tris mėnesius, namo turėtų grįžti lapkritį.

– Kaip iš tiesų jie ten gyvena, kas ten vyksta, nežinom. Juk nei aš, nei kito kario žmona ten nesam buvusios. O jie labai neatvirauja – saugo karines paslaptis ir mus nuo neigiamos informacijos. Kad ir ką jis besakytų, jaudinuosi dėl visko. Ir dėl saugumo, ir dėl to, kaip jis atlaiko beprotišką karštį, ir dėl to, ką valgo. Stengiamės kasdien su vyru susisiekti trumposiomis žinutėmis, pabendrauti internetu. Jei sužinau, kad vyras išvyksta į patruliavimą, visą dieną būnu kaip ant adatų. Atlėgsta tik tada, kai sužinau, kad jis jau grįžo į štabą. Tačiau tokia kario žmonos dalia, – kalbėjo moteris.

Kito Afganistane misijoje dalyvaujančio kario žmona, auginanti keturių mėnesių mažylį, apie incidentą „Tauragės žinioms“ pasakojo sužinojusi iš pranešimų per televiziją. Tačiau pirmadienį su ja susisiekęs vyras nuramino, kad tai, kas buvo paskelbta žiniasklaidoje, galėjo pasirodyti daug baisiau, nei yra. Į misiją jos vyras išvyko pirmą kartą.

– Tokia kario pareiga ir aš turėjau susitaikyti su tuo, kad jam teks vykti į misijas, – atviravo kita tauragiškė, taip pat prašiusi neskelbti pavardės.

Nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
Įkelta:
2024-04-29
Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai šią ir praėjusią savaitę teismui pateikė du civilinius ieškinius, kuriais prašoma Tauragės rajono savivaldybei iš tarybos nario Kęstučio Balašaičio bei Kretingos rajono savivaldybei iš tarybos nario Vytauto Ročio priteisti bendrai daugiau nei 26 tūkst. eurų.
Nuotrauka
teismas
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-26
Vakar, Tauragės apylinkės teismo kolektyvas atsisveikino su kadenciją baigusiu teisėju Egidijumi Mockaičiu. Šias garbingas pareigas teisėjas ėjo 15 metų, iš kurių paskutinius penkerius metus ėjo Tauragės apylinkės teismo pirmininko pareigas.
Nuotrauka
Dingo
Įkelta:
2024-04-26
2024 m. balandžio 22 d. apie 16.00 val. iš namų, Tauragėje, išėjo ir negrįžo Jurgita Šnaraitė, gim. 1984 m.
Nuotrauka
Dingo
Įkelta:
2024-04-18
Balandžio 13 d. iš namų, Šilutėje, išėjo 22 metų Mantas Margelis ir iki šiol negrįžo. Vaikinas liekno kūno sudėjimo, apie 175 cm ūgio, šviesių trumpų plaukų, vilkėjo pilkos spalvos sportines kelnes ir džemperį, avėjo juodos spalvos sportinius batus.
Nuotrauka
Policija
Įkelta:
2024-04-08
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. balandžio4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-28
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.