Vasario mėnesį Respublikos gatvėje atsidaręs „Old Grill“ jau turi savo klientų ratą. Čia renkasi žmonės, kuriems svarbi valgymo kultūra, patiekalų įvairovė ir maisto kokybė, nusimanantys, kas yra gera virtuvė. Pradėdami vasaros sezoną gastropub'o savininkai parengė lankytojams ne vieną staigmeną – nuo kitos savaitės čia bus prekiaujama pilstomu kraftiniu alumi, ant stalų klientai ras stalo žaidimų, keisis meniu, aplinka taps draugiškesnė vaikams, keisis ir maisto patiekimas – atsisakoma medinių lentelių.
Virtuvės šefas ir vienas iš savininkų, 23-ejų Augustinas Bakutis „Tauragės žinioms“ pasakojo, kad praėję du mėnesiai nuo įsikūrimo Tauragėje buvo tarsi žvalgomasis periodas – buvo renkamas personalas, bendraujama su žmonėmis, ieškoma tauragiškiams artimo požiūrio į maistą bei jo pateikimo formą. Išgryninta restorano pagrindinė mintis – pritraukti žmones bendravimui su draugais bei pasimėgavimui aukštos kokybės rinktiniu maistu.
Dėl to čia tiekiamas tik šviežias maistas iš ekologiškų gamintojų. Vaikino teigimu, gastropub'o šaldytuvo kameroje laikomi tik ledai – jokio pusgaminių. Per 20-ties pasaulio šalių virtuves išmaišęs šefas nestokoja kūrybiško požiūrio į maisto patiekimą. Dienos pietų meniu kasdien keičiamas – virėjai čia pat vietoje derina maisto produktus, pasitelkdami žinias ir fantaziją, nes dažnai tiekėjų prašo atvežti tiesiog kažko įdomaus.
– Atėję į darbą galvojame, ką išradingo galime pagaminti iš to, ką turime, siūlome įvairiausius neragautus derinius, – pasakojo jaunasis šefas.
Paklaustas, kaip pavyksta išlaikyti žemą kainą klientams – dienos pietų kepsnys kartu su sriuba ir salotomis, pasirinktu garnyru kainuoja vos 4 eurus, A. Bakutis teigė, jog įmonės savininkų idėja nėra didelis pelnas.
Tiesa, A. Bakutis apgailestavo, kad Tauragėje sunku rasti motyvuoto personalo, per pastaruosius du mėnesius čia darbavosi ir jis pats, ir padavėjos iš Kauno. Šiuo metu laukiama iš tėvystės atostogų sugrįžti turinčio egiptiečio virėjo. Restorano savininkai teigė teikiantys pirmenybę jauniems žmonėms, ką tik pabaigusiems mokyklą ar studijas. Siekiama, kad personalui darbas taptų hobiu, taip užtikrinant malonią darbo atmosferą jiems patiems bei draugišką ir kokybišką aptarnavimą lankytojams.
Ši vieta, pasak A. Bakučio, skirta smagiai praleisti laiką kompanijoje, bendrauti ragaujant išskirtinį maistą, todėl aplinką siekiama paversti kiek įmanoma laisvesne ir patrauklesne, – ant stalų lankytojai ras įvairių stalo žaidimų, maisto meniu papildys įvairiausių rūšių ir skonių lietuviškuose bravoruose verdamas rūšinis kraftinis alus.
Tiesa, keisis maisto patiekimo koncepcija – atsisakoma nepasiteisinusių, vietoje lėkščių naudotų, medinių lentelių – jas pakeis juodos marmurinės lėkštės. Be to, bus keičiamas ir pats meniu – atsiras užkandžių, tokių kaip, pavyzdžiui, karamelizuoti šoninės gabaliukai. Tačiau visų lankytojų laukiančių staigmenų virtuvės šefas atskleisti nenorėjo, tik pažadėjo, kad restoranas išlaikys savitą stilių ir gurmanišką ideaologiją bei toliau stebins tauragiškius tikrais amerikietiškais patiekalais.
Ruošiamasi ir artėjančiai miesto šventei – A. Bakutis teigė, jog restoranas bus apsirūpinęs didesniu kiekiu maisto produktų, dirbs daugiau žmonių, bus galima patogiai nusipirkti maisto išsinešimui – tam ruošiamos specialios dėžutės.