Šalyje sušvelninus karantiną laisvo stiliaus restoranėlyje „Holivudas“ klientų laukiama ne tik atnaujinus meniu, bet ir parengus jiems smagią vietą pasisėdėti lauke – terasą.
Paklausta, kaip išgyveno sudėtingą karantino laikotarpį, kai maitinimo įstaigoje priimti lankytojų apskritai nebuvo galima, restorano savininkė J. Varškienė sakė:
– Tas laikotarpis dar nesibaigė ir dar nežinia kada baigsis. Būtų naivu tikėtis, kad jį jau išgyvenom. Kai pasiklausau, ko galima tikėtis rudenį... Kaip sakoma, reikia būti viskam pasiruošus. Bet tikiuosi, kad išgyvensim. Nuo karantino paskelbimo iki šiol gyvenom, kaip ir visi verslai, labai sudėtingai. Bet pradedam pamažu grįžti į darbus.
Kad gegužės 21-ją restoranas jau atidaromas, paskelbta jo feisbuko paskyroje, tuo pačiu primenant apie saugumo reikalavimus. Rekomenduojama išankstinė staliukų rezervacija, o norintiems likti namuose tiek dienos pietų, tiek pagrindinio meniu patiekalai ruošiami išsinešimui. Ypač dažnai išsinešimui užsisakomi burgeriai. Vis dėlto, pasak J. Varškienės, restoranas nėra į tai orientuotas.
Vis dėlto geriausia naujiena – kad prie restorano įrengta terasa. Juk kai lauke šilta, lauke sėdėti kur kas smagiau. Kol kas terasoje – šeši staliukai, tačiau, pasak J. Varškienės, ateityje jų bus daugiau.
Praėjęs savaitgalis buvo pirmasis, kai restoranas jau dirbo ir kvietė svečius ne tik į vidų, bet ir į terasą. Paklausta, kaip sekėsi, J. Varškienė sakė:
– Iš esmės tikėjomės prasčiau. Smagiai pradėjom, žmonės noriai sėdėjo terasoje.
Ji pasakojo, kad dar kai restoranas buvo uždarytas ji sulaukė nemažai skambučių, klausimų, kada pradės dirbti.
Mintis atidaryti terasą, pasak savininkės, kilo ne dėl karantino – ji buvo kilusi kur kas anksčiau, tiesa, truputėlį keitėsi planai, kokia ji bus. Paskutinę darbo dieną prieš uždarant restoraną apie tai jau kalbėta su personalu, o planų dėl terasos būta dar pernai.
– Žadam ją dar didinti, – teigė J. Varškienė. – Ketinam ir meniu pakeisti, daryti specialius įvairaus maisto savaitgalius: pavyzdžiui, šis savaitgalis bus midijų, kitas – kažkokio grilio patiekalo, pavyzdžiui, steiko, savaitgalis. Žodžiu, naujienų bus. Manėm, kad noro išeiti iš namų žmonėms bus mažiau, dabar matom, kad to noro yra, taigi stengsimės dėl savo klientų.
Kokie bus specialūs meniu savaitgaliui, žadama paskelbti feisbuke, ten bus galima sužinoti ir kitas „Holivudo“ naujienas, pavyzdžiui, apie vėlyvuosius savaitgalio pusryčius. Dar konkrečiai neaišku, nuo kurio savaitgalio jie bus pradėti tiekti, tačiau, pasak J. Varškienės, bus išskirtiniai – patiekalai bus ruošiami ant tikrų žarijų.