Baldai – ne duona: medienos sektoriui smogė dvi krizės
Įkelta:
2020-05-13
Nuotrauka
Aprašymas
„F.B. Production“ direktorius Audrius Šimkevičius (viršuje), „Alanto“ vadovas Juozas Kniukšta

Dėl koronaviruso pandemijos pasaulyje ir šalyje paskelbto karantino medienos sektorius Lietuvoje susidūrė su didžiuliais iššūkiais. Krizę jaučia visi Valstybinės miškų urėdijos padaliniai, taip pat ir Tauragės. Tačiau, pasak padalinio vadovo Raimondo Matemaičio, be darbo niekas nesėdi. Sunkumų patiria ir viena populiariausių verslo sričių Tauragėje – baldų gamyba.

Medienos sektoriui smogė dvi krizės

Valstybinių miškų urėdija skelbia jau kovo mėnesį gavusi pirmuosius signalus, kad žaliavinės medienos ir miško kirtimo liekanų pirkėjai svarsto nepirkti medienos, o balandį jau beveik pusė pirkėjų pranešė stabdantys medienos pirkimus. Pirmąjį metų ketvirtį medieną iš Valstybinių miškų urėdijos įsigijo 287 įmonės, per pastarąsias kelias savaites perkančiųjų liko 145.

Pasikeitusią paklausą medienos sektoriuje galima fiksuoti  ir stebint didmeninę prekybą  elektroninėje žaliavinės medienos ir miško kirtimo liekanų pardavimo sistemoje (EMPS), administruojamoje UAB „Baltpool“: balandį Valstybinių miškų urėdija turėjo organizuoti 1,5 karto daugiau aukcionų trumpalaikėms sutartims sudaryti, palyginus su šių metų I ketvirčio vidutiniu mėnesio aukcionų kiekiu.

Valstybinių miškų urėdijos veiklai ir medienos sektoriui įtakos turėjo ne tik viruso pandemijos sukelta krizė. Dar praėjusiųjų metų viduryje nepaprasta padėtis medienos sektoriuje susidarė Europos miškus užpuolus viršūniniam žievėgraužiui ir vėjavartoms. Medžių kenkėjui pažeidus didžiulius plotus, tokios šalys kaip Vokietija, Austrija, Čekija, Lenkija bei Baltarusija atliko daug sanitarinių kirtimų – dėl to rinkoje atsirado didžiulis medienos perteklius, kuris lėmė kainos kritimą.

2020 m. pirmojo pusmečio žaliavinės medienos pardavimo aukcionus, lyginant su atitinkamo laikotarpio aukciono kainomis 2019 m., buvo stebimas vidutinis žaliavinės medienos kainos sumažėjimas 36 proc. – nuo 56,4 iki 36,1 euro už kietmetrį. Dėl mažesnio parduoto kiekio įmonė uždirbo 8,7 mln. eurų mažiau, o dėl kainos kritimo – 13,1 mln. eurų mažiau.

Net 93 proc. Valstybinių miškų urėdijos pajamų sudaro prekyba mediena. Mediena yra ir vienas svarbiausių Lietuvos išteklių, sukuriantis apie 5 proc. viso šalies BVP.

R. Matemaitis: „Situacija nėra tragiška“

Tuo tarpu Valstybinės miškų urėdijos Tauragės regioninio padalinio vadovas Raimondas Matemaitis nusiteikęs ne taip pesimistiškai – jis sako, kad situacija jų padalinyje nėra tragiška.

– Taip, medienos pirkimas mažėja, kirtimus irgi mažinam. Visus kirtimus esam sustabdę, vykdom tik vėjovartų kirtimus. Kovo pradžioj praėjo audra „Laura“, išvartė nemažai medžių, per 10 tūkst. kub. m, jos ne susikoncentravusios, o pasklidusios, kas apsunkina jų sutvarkymą. Mano žiniomis, prieš savaitę jau buvo apie 7 tūkst. kub. m likviduota. Iš jų daug malkinės medienos, bet yra ir rąstų, – sakė jis.

Pirkimų, pasak jo,  sumažėjo maždaug 50 proc. Būna, kad pirkėjai bando atsisakyti anksčiau sudarytų sutarčių, bet ieškoma sprendimo būdų. Tai sprendžia įmonės vadovybė. Žinoma,  stengiamasi atsižvelgti į aplinkybes – juk kai kurios medienos perdirbimo įmonės neturi kur realizuoti savo produkcijos arba uždarius sienas nebegali jos išvežti. Tiesa, yra ir tokių, kurios dirba stabiliai.

– Ieškome įvairių variantų. Kartais pratęsiamas atsiskaitymo terminas, kartais pirkimai perkeliami į kitus ketvirčius. Ypač investuotojams, t. y. įmonėms, kurios turi investuotojo statusą, ilginami atsiskaitymo periodai, jie gali būti pratęsiami maksimaliai iki 90 dienų, o ne iki 45 dienos, kaip buvo iki šiol. Bet yra tam tikrų sąlygų, – teigė R.Matemaitis.

Tragiška situacija, pasak jo, buvo kovo viduryje: buvo darbai medelyne, kur reikėjo nurauti arba persodinti, arba į kitus padalinius atiduoti per 4 mln. sodinukų ir sėjinukų – mat jie tiekiami dar 9 kitiems padaliniams – Biržams, Kuršėnams, Mažeikiams, Kretingai ir kt. Tauragės padaliniui reikia maždaug milijono sodinukų, dar 3 skirti kitiems padaliniams.

– Prasidėjo karantinas, o reikėjo atlikti medelyno darbus, iškasti sodmenis, juos išpikiuoti, persodinti sėjinukus – pasodinti miškuose apie  250 ha – padaryti miško atkūrimą. O dar „gavom“ vėjovartas. Medelyno darbai jau visiškai eina į pabaigą, sodinimą miške irgi baigiamas, paskutiniai hektarai, vėjovartų apie trečdalį likvidavom, liko nemažai, nes daug jų yra sunkiai pasiekiamose vietose, pavieniai medžiai, tai pabrangina likvidavimo darbus. Planai yra iki birželio likviduoti visas vėjovartas.

– Neturėjom tokio momento, kad neturėtume ką veikti – kaip tik šis pavasaris ypatingai darbingas, – teigė R. Matemaitis.

Pasak jo, urėdijoje dirba 138 nuolatiniai darbuotojai, dabar dar medelyne 25 sezoniniai, taigi jam tenka didelė atsakomybė už žmonių darbo vietas, už laiku išmokamą atlyginimą.

Paklaustas apie finansinę padėtį, R. Matemaitis sakė, kad atlyginimų išmokėjimas, darbuotojų išlaikymas yra prioritetas, tai akcentuota ir paskutinio vadovų pasitarimo metu. Žinoma, pasak jo, kas bus toliau, prognozuoti sunku.

Medienos pardavimai, pasak įmonės vadovo, kai kuriomis savaitėmis šiek tiek atsigaudavo, bet apskritai mažėja apie 50 proc. Tiesa, per pirmąjį metų ketvirtį buvo pateikė daugiau nei planuota, taigi šiek tiek „užbėgta į priekį“.

Baldai – ne duona

Tauragėje nemažai baldus gaminančių įmonių. Kaip gi laikosi jos?

UAB „Taubaldis“, gaminanti korpusinius baldus pagal individualius projektus, veikia jau daugiau nei 20 metų. Ji gamina įvairius stalus, kėdes, baro kėdes ir kėdutes, suolus, virtuvinius kampus, komodas ir spintas. Pagal individualius projektus įmonė gamina virtuvės, miegamojo, svetainės, jaunuolio, vonios ir prieškambario baldus. Jos direktorius Sigitas Stumbra, paklaustas, kaip įmonė išgyvena šį sunkų laikotarpį, neslepia – situacija sudėtinga.

– Karantinas mus labai paveikė, – pasakojo jis. – Gamyba dar šiek tiek dirba, bet jau pradedam stoti, o užsakymų beveik visai neturim.

Pasak jo, gamyba stoja todėl, kad visą šį laiką visos jų parduotuvės (jos įkurtos Vilniuje, Kaune, Alytuje) buvo uždarytos. Tai gal gamina „į sandėlį“?

– Gal apyvartinių galit duot? – nelinksmai šypteli direktorius. – Sandėliai seniai pilni, jei jūs nuperkat, sandėlius galim bemat užpildyti. Be to, įmonės specifika tokia, kad gaminti „į sandėlį“ nelabai išeina – baldai gaminami pagal individualius užsakymus: užsakovas apžiūri pavyzdžius parduotuvėje, išsirenka projektą, spalvą ir kt. ir užsisako.

Tai gal galima būtų prekiauti internetu?

– Internetinė prekyba mums netinka. Prieš užsisakydamas žmogus nori pamatyti, pačiupinėti baldą, įsitikinti, kad jis kokybiškas. Jei perka kėdę, nori ant jos pasėdėti, pažiūrėti, ar jam ji patogi.

Dabar darbuotojai vykdo turimus užsakymus, baiginėja juos. Kai jie bus atlikti, pasak direktoriaus, gali tekti gamybą ir visiškai stabdyti.

– Prieš savaitę parduotuvės jau atidarytos, tačiau kas iš to, baldai – ne duona, kad kiekvieną dieną valgyt reikėtų – niekas jų pirkti neskuba, – sako S. Stumbra. – Vienas-du žmonės per dieną praeina nuo karantino galvas pravėdinti, ir viskas.

Direktorius teigia, jog sustabdė ir žaliavų pirkimus.

– Neperkam dabar nieko. Kaip dabar gali pirkti, jei nežinai, ar reikės? Kiek turim, tiek turim.

Paklaustas, ar neteko atleisti darbuotojų, S. Stumbra sakė, kad kai kuriuos darbuotojus teko atleisti, dalis – prastovoje.

Pagal rekvizitai.lt, iki pandemijos, vasario 25 d. duomenimis, įmonėje dirbo 48 darbuotojai, balandžio 24 d. buvo 43.

Stringa verslas vienoje sėkmingiausių įmonių

Užimtumo tarnybai pranešta apie vienos sėkmingiausių Tauragės įmonių – „F.B.Production“ grupinį darbuotojų atleidimą. Tarnybos duomenimis, balandžio 24 d. ši įmonė pranešė, kad bus atleidžiamas 31 darbuotojas.

Įmonė eksportuoja medienos gaminius – grindų segmentus – į įvairias užsienio šalis. Pagal rekvizitai.lt, kovo 24 d. įmonėje dirbo 84 darbuotojai, vidutinis atlyginimas – 1560,94 eurų „ant popieriaus“. Pernai „F.B. Production“ pateko į daugiausiai pelno mokesčio Mokesčių inspekcijai sumokėjusių šalies įmonių 500-tuką.

„F.B.Production“ direktorius Audrius Šimkevičius sako, kad eksportas visai sumenko – užsakymų  į užsienio šalis sumažėjo mažiausiai per pusę. „Į priekį“ niekas nebeužsisako. Įmonė dirba su Europos ir Amerikos šalimis.

– Patys matote, kas ten darosi. Ką dar gali pasakyti?  – „Tauragės žinioms“ sakė jis. – Niekas juk nežino, kaip čia bus toliau. Kaip bus, taip bus. Svarstom, ieškom sprendimų. Yra su žmonėmis bendru susitarimu pasirašyti atleidimai nuo birželio 15 dienos. Jeigu rinka atsigaus, aš labai džiaugsiuos jų neatleisdamas.

„Alantas“: dirbam normaliai

Į 25-uosius gyvavimo metus įžengusi baldus gaminanti UAB „Alantas“ tauragiškiams, ir ne tik, puikiai žinoma. Įmonė per karantiną darbų nenutraukė.

– Darbų apimtys kiek sumažėjo, bet dirbam, – pasakojo įmonės vadovas Juozas Kniukšta, – jau trys savaitės yra sustojusi „Ikea“ linija. Gamindavom jiems tam tikras spintų dalis, tačiau dabar visi didieji „Ikea“ fabrikai yra sustoję, parduotuvės uždarytos. Kadangi ir mes priklausom nuo to paties didelio katilo, tai ir jų dalių kol kas nereikia. O šiaip visas fabrikas dirba normaliai.

Prastovoje, pasak jo, yra tik nedidelė grupė darbuotojų, 8 ar 9 žmonės – tie, kurie dirba prie „Ikea“ linijos. Įmonė gamina baldus pagal užsakymą, o kadangi visos parduotuvės buvo uždarytos, užsakymų irgi gerokai sumažėjo. Dabar parduotuvės jau dirba, vadovas tikisi, kad užsakymų pamažu vėl padaugės. Ankstesnių užsakymų neatšaukė niekas, tačiau, pasak jo, yra dalis užsakymų, kai klientai prašo palaukti, kol kas neatvykti į namus matuoti, nes baiminasi viruso.

Apskritai J. Kniukšta sako esąs nusiteikęs optimistiškai – pasak jo, svarbiausia, kad visi sveiki.

– Svarbiausia, kad tas virusas neįsimestų, tada tai būtų tragedija. O kol visi sveiki, dirbam ir viskas gerai, – sakė „Alanto“ vadovas.

 

 

Nuotrauka
moto
Įkelta:
2024-03-25
Praėjusį savaitgalį Tauragėje, Pramonės g. 5s oficialiai buvo atidarytas naujasis „Motoway“ salonas, kuriame bus prekiaujama „Aodes“ prekės ženklo keturračiais. Čia taip pat veiks ir keturračių servisas, pirkėjai galės rasti ir įvairių keturračių priedų bei aksesuarų.
Nuotrauka
Tava
Rasitos Liulienės nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Ko gero, mažai jau rastume tauragiškių ir aplinkinių rajono gyventojų, kurie nebūtų girdėję tokio trumpo, vos keturių raidžių darinio – TAVA. Gegužės mėnesį savo 25 metų sukaktį minėsianti Tauragės apskrities verslininkų asociacija ir toliau aktyvi, iniciatyvi ir, tarsi, nauja. Nauja, nes nuolat atsinaujinanti, sulaukianti naujų narių, ieškanti ir skleidžianti idėjas, vis dar nestokojanti  jaunatviško maksimalizmo, nors jau įgijusi ir pakankamai patirties.
Nuotrauka
ignitis
Įkelta:
2024-01-19
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ tęsia paramą šalia atsinaujinančios energetikos parkų gyvenančioms bendruomenėms Lietuvoje – skyrė 247 tūkst. eurų. Tai yra tris kartus daugiau nei prieš metus. Šia parama per 2024 m. pasinaudos Tauragės, Mažeikių, Jurbarko, Klaipėdos ir Kretingos rajonų bendruomenės gyvenamajai aplinkai bei infrastruktūrai gerinti, edukacinėms veikloms organizuoti.
Nuotrauka
jagaine
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-01-10
Sulaukusi didelio susidomėjimo ir inovatyvių sprendimų iš verslo, Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia papildomą kvietimą, kuriuo siekiama skatinti aplinkai palankių produktų arba technologijų sukūrimą ir diegimą. Kvietimas skirtas ne pramonės sektoriuose veikiančiam smulkiajam ir vidutiniam verslui, kuriančiam ir diegiančiam žaliąsias inovacijas – įmonės galės pasinaudoti iki 50 tūkst. eurų parama.
Nuotrauka
VERSLO
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-12-21
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2024 metams. Norintys tęsti veiklą kitais metais turi pateikti naujus prašymus įsigyti verslo liudijimą, t. y. turimi 2023 m. liudijimai nėra pratęsiami. Veiklą planuojantiems vykdyti pirmosiomis kitų metų dienomis verslo liudijimus rekomenduojama įsigyti iš anksto, nelaukiant paskutinės metų dienos. Patogiausia tai padaryti per Mano VMI.
Nuotrauka
verslas
Įkelta:
2023-12-15
 Siekiant sudaryti galimybę Lietuvos įmonėms tapti inovatyvesnėms, o jų darbuotojams – kelti savo kvalifikaciją, smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai kviečiami pasinaudoti finansavimu, skirtu mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) darbuotojų įgūdžių ugdymui ar jų persikvalifikavimui. Iš viso tam planuojama paskirstyti 7,5 mln. eurų, o didžiausia galima finansavimo suma vienam projektui siekia 100 tūkst. eurų.
Nuotrauka
SAV
Įkelta:
2023-12-04
Kitąmet Lietuvoje pradės veikti smulkiojo verslininko sąskaita, kuri palengvins veiklą savarankiškai dirbantiesiems. Ji kuriama remiantis gerąja užsienio šalių patirtimi ir atsižvelgus į individualią veiklą vykdančių asmenų poreikius – numatoma automatizuoti finansų tvarkymą. Kaip rodo atlikta apklausa, net 75 proc. apklaustų savarankiškai dirbančių asmenų pasinaudotų šia priemone.
Nuotrauka
nuotrauka
Juozo Petkevičiaus nuotrauka
Įkelta:
2023-11-21
Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) nariai, partneriai, bičiuliai lapkričio 16-ąją rinkosi į tradicinį renginį – praėjusių metų geriausių įmonių apdovanojimus. Vakaro, kuriame pasidžiaugta įmonių pasiekimais, linkėta sėkmės plėtojant verslus, pakilią nuotaiką kūrė Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Jazz Island“.  
Nuotrauka
ag marketingas
Įkelta:
2023-10-17
Tauragiškės Greta Gumuliauskaitė ir Aistė Kairienė ne vienerius metus dirbo su savo individualiais projektais. Susipažinusios artimiau nusprendė sujungti turimas žinias ir  įgūdžius, kai pačios, būdamos smulkaus verslo atstovės, negavo tinkamų ir šiuolaikiškų paslaugų. Merginos susivienijo ir įkūrė savo verslą – „AG Marketingo agentūrą“, kuri teikia išskirtines paslaugas, tokias kaip virtuali asistentė, įmonės vizualinis identitetas, įmonės darbuotojo mokymai „Būk PRO“, socialinių tinklų administravimas. Greta ir Aistė inovatyvios ir šiuolaikiškos, tad atsižvelgdamos į kiekvieno kliento unikalumą ir individualumą, padės perteikti jo išskirtinumą.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-10-09
Savivaldybės taryba rugsėjo posėdyje patvirtino fiksuoto dydžio pajamų mokestį už veiklos rūšis, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą ir lengvatų, taikomų gyventojams, įsigyjantiems verslo liudijimus 2024 metais vykdomai veiklai vykdyti, dydžius. Verslo liudijimai kitąmet kils 20 proc., už kai kurias veiklas išlieka simbolinis 1 euro mokestis, nesikeičia ir lengvatų dydžiai. 
Nuotrauka
5zydintyslinkejimai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-09-16
Rugpjūčio 30-ąją Stoties gatvėje duris atvėrė dar vienas gėlių salonas „Žydintys linkėjimai“, tačiau šiek tiek kitoks – parduodami ir vintažiniai daiktai. Tauragiškė Kristina Kuisienė gėlių versle dirba jau per 10 metų, tad floristika jai tikrai ne naujiena.
Nuotrauka
bulves
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-05
Ingrida ir Saulius Šetkai liepos pradžioje įsikūrė Centro turgaus 22-ajame kioske. Jau daugiau nei 25-erius metus Vitkaičių kaime gyvenantys ir daržoves auginantys Šetkai nusprendė išbandyti prekybą turgelyje. Karantinui pabloginus situaciją rinkoje daržovių ūkio savininkams teko rinktis – arba plėstis, arba mažinti ūkį.
Nuotrauka
vilvi
„Vilvi Group“ nuotrauka
Įkelta:
2023-07-05
Šiemet 30-metį švenčianti „Vilvi Group“, ilgą laiką garsėjusi „Vilkyškių pieninės“ vardu, pabrėžia, kokie svarbūs grupės sėkmei yra darbuotojai. Pasak įmonės vadovo Gintaro Bertašiaus, be atsakingų, darbščių, sumanių ir profesionaliai savo darbą dirbančių žmonių tikrai nebūtų pasisekę įveikti per visą verslo istoriją tekusių sunkumų. Tik žmonėms reikia dėkoti, kad jokie iššūkiai nesutrukdė „Vilvi Group“ nuolat augti, atsinaujinti, tobulėti.
Nuotrauka
paliokai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-06-17
Sartininkuose gyvenantys Viktorija ir Simonas Paliokai, nors abu turi darbus, randa laiko daug kruopštumo reikalaujančiam pomėgiui  – lauko vazonų gamybai. Šį pomėgį sutuoktiniai atrado netikėtai – Viktorijai nusprendus pasigaminti vazoną sau.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-13
Žygaičių seniūnijos Balčių kaime, Linos ir Tomo Budrikų šeimos sode, vaikštinėja mūsų kraštuose ne itin įprasti gyvūnai – alpakos. Šie švelnūs gyvūnai ilgais elegantiškais kaklais, didelėmis akimis, ilgomis blakstienomis, grakščiomis kojomis ir įspūdingais skleidžiamais garsais sužavi tikrai ne vieną. Važiuodami pro šalį žmonės neretai stabteli jais pasigrožėti. Auginti alpakas šeima pradėjo dėl papildomo uždarbio – parduoti galima ne tik alpakas, bet ir iš jų vilnos verpiamus siūlus. Vis dėlto alpakos suteikia ir daug džiaugsmo – jos labai smalsios, emocingos ir švelnios, visada smagu su jomis leisti laisvalaikį ir stebėti natūralią jų gyvenseną. 
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-01
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad pernai transporto priemonę ar nekilnojamojo turto (NT) objektą pardavę gyventojai iki gegužės 2 d. turi sau užduoti keletą klausimų ir įsivertinti, ar dėl šių sandorių jie turi pareigą teikti pajamų mokesčio deklaraciją bei sumokėti gyventojų pajamų mokestį (GPM), ar ne. VMI duomenimis, šiemet pajamų deklaracijų laukiama iš maždaug 175 tūkst. gyventojų, kurie pernai pardavė minėtą turtą – apie 45 proc. tai jau padarė.
Nuotrauka
Autorės nuotrauka
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Maždaug septynerius metus internetu drabužiais prekiavusios seserys Erika ir Ieva Geštautaitės pagaliau ryžosi įgyvendinti svajonę – atidaryti fizinę parduotuvę. Praėjusią savaitę Spaustuvės gatvėje senelių name duris atvėrusi su artimųjų pagalba įkurta „Aprangos studija“ jau laukia pirkėjų.
Nuotrauka
tava
Linos Buchlickajos-Lauciuvienės nuotrauka
Įkelta:
2023-03-23
Prieš keletą dienų įvyko Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Išrinkta nauja TAVA taryba, Marius Jucikas perrinktas antrajai asociacijos vadovo kadencijai.
Nuotrauka
kings
„Kings“ feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2023-02-24
Restoranas „Kings“, įsikūręs Vytauto gatvėje, pakeitė šeimininkus – dabar jis priklauso UAB „Šaukštelis“, valdančiai „Šaukštelio studiją“ ir „Gurmanų studiją“. Kelioms dienoms uždarytas atnaujinimui, jau šiandien atveria duris. 
Nuotrauka
verslas
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2023-01-03
Surengtame savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas Tauragės rajono naujas smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programos tvarkos aprašas, kuriame numatyta pradedančius verslą ir kuriančius naujas darbo vietas paremti labiau – kai kurios išlaidos bus kompensuojamos ne vienerius, o trejus metus, o skiriamas sumas nuspręsta didinti.
Nuotrauka
akvariumas
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2022-12-23
Daugybę metų gyvavusios žūklės reikmenų parduotuvės „Akvariumas“ savininkai parduoda verslą. Pasak Daivos Kukanauskienės, jau atsirado ir susidomėjusiųjų.