Tauragiškės interjero projektas – geriausias Europoje
Įkelta:
2021-10-02
Nuotrauka
Asmeninio albumo nuotrauka
Aprašymas

Indrė ir Vaida Žemaitytės

 

,
Nuotrauka
Asmeninio albumo nuotrauka
Aprašymas

Tarptautinį pripažinimą pelnęs projektas. „Cle de Maison“ nuotrauka 

 

,
Nuotrauka
asmeninio albumo nuotrauka
Aprašymas

Tarptautinį pripažinimą pelnęs projektas. „Cle de Maison“ nuotrauka 

 

Rugsėjo 17-ąją Londone vyko iškilminga Tarptautinių interjero ir architektūros raudonojo kilimo apdovanojimų ceremonija, kurios metu buvo skelbiami laimėtojai. Tauragiškės Vaidos Žemaitytės įkurtos interjero studijos „Cle de Maison“ projektas laimėjo kategorijoje „Geriausias interjero projektas Europoje“. Varžytis su pasauliniais dizaino milžinais, kurių projektų įrengimo vertė svyruoja nuo 1 iki 20 milijonų svarų, Lietuvai yra didžiulė garbė. 

Vieninteliai kuriantys tokio stiliaus interjerus

Prieš penkerius metus projektuoti interjerus V. Žemaitytė pradėjo viena, o augant įmonei, didėjant projektų kiekiui ir klientų reiklumui „Cle de Maison“ ėmė kurti visuminius interjerus. Tuomet prie sesers prisijungė ir Indrė Žemaitytė, šiandien atsakinga už interjero studijos verslo plėtrą bei pardavimus. 

– Esame vienintelė studija, kurianti šio stiliaus interjerus Lietuvoje, puikiai pažįstame modernios klasikos subtilybes, ir džiaugiamės, galėdami jomis užpildyti klientų namus. Svarbiausia kurti tai, kas įdomu ir artima pačiam dizaineriui, ypatinga namų emocija tuomet „atrakinama“ geriausiai, – įsitikinusi Vaida.

Kiekvienas projektas individualus, taigi paromis rengiami techniniai brėžiniai, lankomos statybų aikštelės, lyginamos baldų bei šviestuvų parinkimo alternatyvos. Be galo svarbu užtikrinti naudojamų medžiagų ir produktų kokybę, taigi „Cle de Maison“ komanda stebi partnerių gamybos procesus. 

Nuotrauka
Asmeninio albumo nuotrauka

Techninė interjero projektavimo pusė dažnai lieka nepastebima, tačiau Londone, Prancūzijos Rivjeroje, Dubajuje ir kitose užsienio valstybėse bei Lietuvoje įsikūrę „Cle de maison“ klientai greitai atpažįsta raktiniu jau tapusį modernios klasikos stilių, kuris „apsigyvena“ „Cle de maison“ kuriamuose interjeruose. Garsiausių pasaulio dizainerių įkvėpta V. Žemaitytė vos pradėjusi karjerą žinojo, kad kurs būtent šio stiliaus interjerus. Interjero studijai augant modernios klasikos sprendimus papildė Neo Art Deco stiliui būdingi elementai. 

– Esame vienintelė studija, kurianti šio stiliaus interjerus Lietuvoje, puikiai pažįstame modernios klasikos subtilybes, ir džiaugiamės, galėdami jomis užpildyti klientų namus. Svarbiausia kurti tai, kas įdomu ir artima pačiam dizaineriui, ypatinga namų emocija tuomet „atrakinama“ geriausiai, – įsitikinusi Vaida.

Namų raktai

Paklausta, kaip apibūdintų savo darbą, Vaida pasakoja:

– Pagrindinis mūsų tikslas – įrengti interjerą, kuris „atrakintų“ ypatingą emociją – naujų namų, naujo gyvenimo etapo potyrį. Ne veltui ir studijos pavadinimas (Cle de Maison) išvertus iš prancūzų kalbos reiškia „namų raktai“. Prie visiems įprastų interjero dizainerių veiklų – techninių brėžinių rengimo, vizualizacijų kūrimo, lankymosi statybų aikštelėje bei interjero salonuose – mes kuruojame individualiai Portugalijoje bei Ispanijoje gaminamų baldų ir šviestuvų gamybos  procesus, t.y. vykstame į gamyklas, tikriname kokybę, derinamės gamybinius brėžinius. Negana to, pačios rūpinamės baldų bei šviestuvų pristatymu klientui, dalyvaujame išpakavimo bei sustatymo į vietas procese. 

Nuotrauka
asmeninio albumo nuotrauka

– „White-glove delivery service“ – viena svarbiausių paslaugų, kurią siūlome klientui, nes pasirūpiname logistika, sandėliavimu, pristatymu, baldų sumontavimu, – pasakoja seserys.

Labai svarbų vaidmenį kūryboje atlieka kelionės, restoranai, parodos, muziejai. Visa tai plečia akiratį, suteikia naujų žinių, kurias galime perduoti klientams. Neretai klientas net nežino, ko nori, tad mūsų užduotis yra nupasakoti, kas yra geriausio ir iš ko galima rinktis.

Na, o kuris projektas labiausiai „užgrūdino, užaugino“? Indrė minutėlei susimąsto.

– Labai daug dėmesio skiriame plėtrai Londone, koncentruojamės į centrinę dalį (Mayfair). Poros metų siekiamybė – atidaryti ten „Cle de Maison“ atstovybę. Yra planų ir Dubajuje bei Ispanijoje. Šiuo metu glaudžiai bendradarbiaujame su portugalų baldų gamintojais – kuriame savo vardinę baldų kolekciją, kuri netrukus išvys dienos šviesą. Taip pat planuose yra ir interjero dizaino kursai, – priduria Indrė.

– Turbūt vienas įsimintiniausių projektų buvo apartamentai Majamyje, Amerikoje. Reikėjo visiškai apstatyti visą būstą – nuo baldų, šviestuvų iki aksesuarų ir indų. Vaida skrido pas klientą, kad būtų vietoje ir kuruotų procesus, o mes nuotoliniu būdu derinomės, iš kokių salonų bus perkami baldai, kaip pristatomi, kur rėminsime paveikslus ir pan. (nepamirškim ir laiko juostų skirtumo). Negana to, vykdama į projektą, Vaida iš Lietuvos netgi skraidino sienų tapetus ir klientų meno kūrinius. Išvada – gebame valdyti procesus net ir nuotoliniu būdu, – šypsosi Indrė. – Kitas projektas, pareikalavęs daug energijos, buvo apartamentai Vilniuje, 13-ajame aukšte. Kadangi baldus individualiai gaminome Portugalijoje bei Ispanijoje, neįsivertinome namo laiptinės gabaritų. Tad, kaip jau galima suprasti, sofa netilpo įnešti ne tik kad į butą, bet net į laiptinę... Kvietėme sunkiasvorį kraną, kuris baldus užkėlė. Moralas – prieš užsakydami nestandartinius baldus, išsimatuokite namo laiptinę ir liftą.

Abi seserys pripažįsta – jų darbo kasdienybėje gausu dinamikos ir iššūkių. Užgrūdina, pasak jų, ir tokie procesų valdymo ypatumai, kai esant itin griežtiems darbų atlikimo terminams jos mato, kad baldų gamintojai Portugalijoje laiku nevykdo savo įsipareigojimų ir teks mokėti labai dideles baudas. Tada sako sėdančios į lėktuvą, skrendančios pas juos ir per savaitgalį susižiūri visus procesus, kad pirmadienio susirinkime užsakovui turėtų ką pasakyti. Arba atskridusios į Ispaniją patikrinti paskutinių gamybos elementų pamatom, kad baldai dar net nėra pradėti gaminti! Tuomet reikia operatyviai spręsti susidariusią situaciją. Jos sako tikrai supratusios, kad ir kultūriniai skirtingų šalių ypatumai neretai kiša koją.

Protinga prabanga

Paklausta, kaip patobulėjo jų kuriamas interjeras lyginant su pirmaisiais darbo metais, Vaida sako: 

– „Cle de Maison“ studija gyvuoja penktus metus. Per šį laikotarpį kuriami interjerai įgavo tūrį, asmeniškumą, emociją. Pradžioje interjerai būdavo pakankamai „plokšti“, be ten gyvenančio kliento asmenybės. Šiuo metu projektai išaugo iki „turn-key“ (visuminių) interjerų, kuomet jie yra išbaigiami iki patalynės, rankšluosčių bei indų. Sparčiai plečiasi studijos komanda, tad ir procesų valdymas daug operatyvesnis, tai reiškia ir didesnį kiekį einamųjų projektų. Negana to, esame ne tik interjero kūrimo, tačiau ir baldų pardavimo studija.

 – Kokiais žodžiais apibūdintumėte savo kuriamą interjero stilių?

– Yra labai taiklus angliškas apibūdinimas – „Thoughtful Luxury“. Lietuviškai – protinga prabanga. Neretu atveju jį galima įvardinti sofistikuota eklektika, – teigia Vaida.

Tikslas – užsienio plėtra

Paklausta, kokią viziją, svajonę, planą turi savo verslui, Vaida sako, kad šiuo metu pagrindinis tikslas yra užsienio plėtra. 

– Labai daug dėmesio skiriame plėtrai Londone, koncentruojamės į centrinę dalį (Mayfair). Poros metų siekiamybė – atidaryti ten „Cle de Maison“ atstovybę. Yra planų ir Dubajuje bei Ispanijoje. Šiuo metu glaudžiai bendradarbiaujame su portugalų baldų gamintojais – kuriame savo vardinę baldų kolekciją, kuri netrukus išvys dienos šviesą. Taip pat planuose yra ir interjero dizaino kursai, – priduria Indrė.

  Dizaino „Oskarai“

Prestižiniai Tarptautiniai interjero dizaino ir architektūros apdovanojimai (The International Design & Architecture Awards), neretai prilyginami interjero dizaino „Oskarams“, kasmet organizuojami lyderiaujančio UK interjero žurnalo „design et al“. Šiais metais vyko 12-oji, netgi dviejų metų apdovanojimų ceremonija, kadangi dėl pandemijos praėjusių metų ceremonija buvo atšaukta. 

Balsavimo sistema yra padalinta į dvi dalis – interjero dizaino ir nekilnojamojo turto kategorijas.

Į kiekvieną kategoriją atrenkama tik po 16 projektų, tad konkurencija išties didelė. Šiais metais paskelbtos iš viso 53 kategorijos, tokios, kaip geriausias interjero projektas pagal kontinentus, projektai pagal įgyvendinimo vertę, namų kinas, vonios kambarys, produktų dizainas ir kt. Konkurse varžėsi daugiau nei 900 projektų.

Skirtingai nuo kitų apdovanojimų, čia nebalsuoja vien tik profesionalų komisija. Į finalą patekę projektai publikuojami internete, tad balsavimas yra atviras viso pasaulio interjero dizaino bei architektūros industrijos profesionalams. Čia dalyvauja dizaineriai bei architektai iš viso pasaulio. Pasak Joanne Beedles, „design et al“ vyr. redaktorės, tai yra nuostabi galimybė reklamuoti savo darbą, pasiekti tikslinę pasaulinę auditoriją ir galiausiai parduoti savo darbą pasauliniu mastu. Kiekvienas projektas yra peržiūrimas daugiau nei 162 140 šios srities profesionalų. Organizatoriai skiria daugiau nei 2 milijonus svarų sterlingų visų nominantų projektų bei profilių reklaminei kampanijai.

Unikali šių apdovanojimų balsavimo sistemos dalis yra tai, jog balsai turi būti teikiami kiekvienoje kategorijoje, todėl visi atrinkti projektai įgauna didžiausią tarptautinės dizaino bendruomenės profesionalų viešumą. Kiekvienas balsuojantysis praleidžia apie 50 minučių, kol peržiūri visus projektus ir atiduoda savo balsą.

Lietuvos kompanija šį apdovanojimą laimi pirmą kartą.

 

Nuotrauka
biblioteka
B. Baltrušaitytės viešosios bibliotekos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-22
B. Baltrušaitytės viešojoje bibliotekoje vyko degustacija „Elzaso skonis ir kvapas“. Oceane Pierrotte šį kartą papasakojo apie Elzaso regiono vynus, jų ypatybes, skonius ir kvapus.
Nuotrauka
nuziejus
Fotografijų autorius Mindaugas Černeckas
Įkelta:
2024-03-15
Visoje Lietuvoje siekiama išsaugoti, įprasminti Sąjūdžio ir sąjūdiečių atmintį. Tauragės krašto muziejus „Santaka“ jau keletą metų šiai temai skiria ypatingą dėmesį. 2021 metais Tremties ir rezistencijos muziejuje buvo įkurtas Sąjūdžio kambarys, pernai, minint LPS 35-etį, sukūrė dokumentinį filmą „Sąjūdis tauragiškių prisiminimuose“. Siekdami tiek filmą, tiek  informaciją apie Tauragės sąjūdį pristatyti patraukliau, įdomiau, lankytojams buvo pristatytas ir interaktyvus stendas. Tačiau, tauragiškių sąjūdiečių džiaugsmą, nuolat temdė vienintelis klausimas – „O kur mūsų archyvas, kur mūsų posėdžių protokolai?“ Ir jie atsirado!
Nuotrauka
dainų
Tauragės kultūros centro nuotraukos
Įkelta:
2024-03-14
Kaip abiturientai nuo šimtadienio su džiaugsmu ir nerimu pradeda skaičiuoti dienas iki egzaminų, taip ir kultūros atstovai, saviveiklininkai po apžiūrų pradeda laiko atskaitą iki dainų šventės. Šiemet ji – neeilinė. Lietuvos Dainų šventė minės 100 jubiliejų. Net ir kelis dešimtmečius dalyvaujantys Dainų šventėse, jaudinasi, tikėdamiesi, kad būtent jų kolektyvas paklius į jubiliejinę šventę.
Nuotrauka
vaikai
Įkelta:
2024-02-29
Vasario 28 dieną Viešojoje bibliotekoje lankėsi vaikų rašytoja, žurnalistė Evelina Daciūtė. Į susitikimą su knygų autore atskubėjo per septyniasdešimt mokinių iš Tauragės M. Mažvydo ir Tauragės „Šaltinio“ progimnazijų.
Nuotrauka
knyga
Įkelta:
2024-02-28
2024 m. kovo 5 d., 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje, J. Janonio g. 9 pristatomos dvi knygos: Tauragės kraštotyros draugijos leidinys „Tauragės krašto dvarų beieškant“ ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos leidinys „Kuršių nerijos nacionalinis parkas“. Šios knygos skirtos mėgstantiems keliauti ir norintiems pažinti gimtąjį kraštą.
Nuotrauka
milžinas
Vaida Leščauskaitė
Įkelta:
2024-02-21
Praėjusį savaitgalį Briuselyje vykusiame tarptautiniame šviesos meno instaliacijų festivalyje „The Bright Festival“ atgijo tauragiškių Raimondo Kavaliausko ir Nerijaus Ališausko skulptūra „Pasakų milžinas“. Europos Sąjungai (ES) šįmet pirmininkaujanti Belgija prie festivalio kvietė prisijungti vietos kūrėjus bei Lietuvos ir kitų ES šalių kultūros partnerius. Pusę milijono lankytojų sulaukusiame festivalyje instaliacija pristatyta minint Lietuvos prisijungimo prie Europos Sąjungos 20-metį.
Nuotrauka
knyga
Įkelta:
2024-02-21
Vasario 21-ąją – Tarptautine gimtosios kalbos diena. Kaip teigiama Šventajame rašte, senais laikais žmonės kalbėję viena kalba. Jų kalbas sumaišęs Dievas, kai tie užsimanę pastatyti Babelio bokštą, kuriuo galėtų Dievą pasiekti.
Nuotrauka
milžinas
Vaida Leščauskaitė
Įkelta:
2024-02-16
Visi prisimename 2021 metų Kalėdas, kuomet Jūros upės parke praeivių žvilgsnius traukė  didžiulė milžino skulptūra, kuri mažiems ir dideliems pasakojo Elnio Devyniaragio istoriją, primenančią senovės lietuvių ir baltų mitologijoje sutinkamą kalėdinio laikotarpio versiją.  
Nuotrauka
pistatymas
Įkelta:
2024-02-05
Ketvirtadienio vakarą Viešojoje bibliotekoje pristatyta kraštiečio Kęstučio Macijausko knyga „Šordinas“. Knygos autorius – Klaipėdos dramos teatro aktorius ir režisierius, daugeliui pažįstamas kaip Algimantas iš TV serialo „Naisių vasara“. Už antraplanį vaidmenį 2015 m. pelnė Auksinį scenos kryžių.
Nuotrauka
sausio 13
Romualdo Požerskio nuotrauka
Įkelta:
2024-01-13
Minime 1991 metų Sausio 13-osios įvykius. Jau trisdešimt treji metai prabėgo nuo tų nepamirštamų dienų. Labai svarbu išsaugoti atminimą ir perduoti jaunesniesiems mūsų šalies piliečiams tų įvykių liudininkų pasakojimus. Tauragiškis Mindaugas Macas sutiko pasidalinti prisiminimais apie tuos laikus.
Nuotrauka
dainų dainele
Įkelta:
2024-01-11
Švelniai žiemišką sausio 10-ąją Tauragės meno mokyklos pilies salėje šurmuliavo gausus būrys jaunųjų atlikėjų, jų mokytojų, tėvelių ir gerbėjų. Salė buvo pripildyta muzikos garsų, žodžių, jaudulio, susikaupimo, nekantrumo, laukimo, geriausių linkėjimų ir džiaugsmo. Vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė 2024“ rajoninis etapas. 1974 metais prasidėjęs Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas „Dainų dainelė“ šiemet mini 50 metų jubiliejų! Džiugu, kad tauragiškiai myli šį konkursą ir aktyviai jame dalyvauja.
Nuotrauka
sausio 13
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-01-09
Sausio 12 d., penktadienį, Tauragėje bus minima Laisvės gynėjų diena. 1991 m. tūkstančiai beginklių Lietuvos žmonių drąsiai priešinosi sovietų karinei agresijai. Ši diena simbolizuoja pergalę ir pasipriešinimą, ragina branginti ir niekada nepamiršti aukų už laisvę.
Nuotrauka
minejimas
Aušros Norvilienės nuotrauka
Įkelta:
2023-12-21
Šių metų gruodžio viduryje žymiai mūsų krašto partizanei Onai Lešinskaitei-Švedienei būtų sukakę šimtas metų. Tremties ir rezistencijos muziejus bei Lietuvos šaulių sąjungos 702-osios Tauragės J. Kasperavičiaus kuopos šauliai gruodžio 18 dieną organizavo partizanės gimimo šimtmečio paminėjimą.
Nuotrauka
sakviecio dirbtuves
Dorotos Ivanauskienės asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-12-19
Artėjančios Kalėdos ir pasiruošimas joms kelia malonių rūpesčių galvojant apie tai, kaip kuo šventiškiau pasipuošti namus, kuo pradžiuginti šeimos narius, kokią staigmeną padaryti draugams, artimiesiems. O štai bendruomeninį verslą sukūrusiai Šakviečio bendruomenei šis laikotarpis labai darbingas – džiugina ne tik įsivažiuojantis verslas, bet ir galimybė išpildyti klientų norus, įgyvendinti jų svajones. 
Nuotrauka
zasu turgus
Pagėgių savivaldybės kultūros centro nuotrauka
Įkelta:
2023-12-15
Jau šį šeštadienį, nuo 11 val., Pagėgių savivaldybės kultūros centras kviečia į tradicinį kasmetinį „Kalėdinį žąsų turgų Mažojoje Lietuvoje“. Organizatoriai taip siekia atkartoti Smetonos laikų turgų, o dalyviams ir žiūrovams dovanoti teatralizuotą reginį.
Nuotrauka
sapelis
B. Baltrušaitytės viešosios bibliotekos nuotrauka
Įkelta:
2023-12-14
B. Baltrušaitytės viešojoje bibliotekoje pristatyta tauragiškio vaikų poeto Jono Jakštaičio knyga „Takelis į namus“. Tai jau dvyliktoji autoriaus knyga, tradiciškai papuošta Žygaičių gimnazijos moksleivių (mokytoja Birutė Bacevičienė) ir poeto vaikaičių kurtais piešiniais. 
Nuotrauka
jovarai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-12-13
Artėjant gražiausioms metų šventėms vis ryškiau ir išmoningiau puošiamos viešosios erdvės, džiugina ne tik Pilies aikštėje praėjusį savaitgalį įžiebta pagrindinė miesto eglė – šventinė nuotaika kuriama ir bendruomenėse. O štai Jovarų mikrorajone kalėdinę dvasią kelia ne tik eglutė, bet ir nykštukai. 
Nuotrauka
taurages kulturos rumai
Aušros Augustytės nuotrauka
Įkelta:
2023-12-08
Šį šeštadienį Tauragės kultūros rūmuose vyraus jaunimas. Kodėl būtent šį šeštadienį? Todėl, kad šį šeštadienį prasideda labai įdomus seminaras, susijęs su renginiais, o vakare šį seminarą vainikuos jaunimui skirta diskoteka.