Nuo sumuštinukų iki užtepėlių: išbandykite patiekalų su skumbre ar silke receptus, kurie puikiai tiks ir šventiniam stalui
Įkelta:
2021-11-27
Nuotrauka
receptai
Nuotraukos autorius:
Įvaizdinė nuotrauka

Silkė šventiniu laikotarpiu išgyvena tikrų tikriausią aukso amžių. Ji gali būti patiekiama kaip pagrindinis patiekalas ar užkandis. Ir nors silkė dažniausiai derinama su tradicinėmis lietuviškomis daržovėmis ir grybais – šią žuvį skanauti galima net ir su vaisiais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad visą gruodžio mėnesį pirkėjų susidomėjimas tiek silke,  tiek kitos rūšies žuvimis bei jūros gėrybėmis ženkliai šokteli.

 Gruodis – žuvies laikas 

„Silkė – vienas tų ingredientų, be kurio neatsiejamas nė vienas kalėdinis, o ypač Kūčių stalas. Silkės, kaip ir kitos žuvies, gruodžio mėnesį suvalgoma kur kas daugiau nei kitais metų mėnesiais. Prieš Kūčias fasuotos silkės pardavimai padidėja vidutiniškai 35 proc., o sveriamos – vidutiniškai kiek daugiau nei 45 proc. Žmonės taip pat gausiai perka ir upėtakį, šamą, skumbrę – jų pardavimai prieš šventes išauga vidutiniškai 30 proc. Esame paruošę platų žuvies ir jūros gėrybių asortimentą ir pastebime, kad tinklo pirkėjai per šventes linkę rinktis ne tik tradicines žuvis, bet skanauti ir krevetes, midijas ar skraidkalmarių čiuptuvus. Jūros gėrybių pardavimai išauga daugiau nei trečdaliu“, – sako V. Budrienė. 

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad silkė – šventiniu laikotarpiu išties išgyvena triumfo laikus. Pasak jos, tradiciškai silkė yra gaminama su įvairiausiomis daržovėmis: morkomis, svogūnais ar burokėliais. O vienas ikoniškiausių ir dažnai ant šventinio lietuvių stalo atiduriančių šios žuvies patiekalų – silkė pataluose. Šis patiekalas paprastai gaminamas sluoksniuojant silkę, virtas bulves, morkas, burokėlius ir kiaušinius. Viskas pagardinama majonezu ir pagražinama šviežiomis petražolėmis ar krapais. Dar vienas dažnai prie silkės derinamas ingredientas – įvairiausi grybai. Silkė patiekiama tiek su keptais pievagrybiais, tiek šviežiais ar džiovintais baravykais. 

Verta išbandyti šį tą egzotiško

Visgi, kaip teigia maisto ekspertė, tiems, kuriems tradiciniai silkės patiekalai kiek pabodo – verta išbandyti ir šį tą naujo. Pavyzdžiui, silkę pagardinti egzotiniais vaisiais. 

„Prie silkės puikiai dera ir mangai, apelsinai ar ananasai. Norėdami paįvairinti šventinį stalą, silkę, mangą ir agurkus supjaustykite kubeliais, įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir sudėkite į žemas taures. Papuoškite šviežia kapota kalendra ir, jei pageidaujate, kukurūzų traškučiais. Štai ir originalesnis tradicinės silkės pateikimo būdas, nereikalaujantis nei daug laiko, nei papildomų išlaidų“,– sako V. Juodkazienė.

Dar vienas neįprastas patiekalas su silke – silkės, avokadų ir apelsinų salotos. Šios salotos gaminamos itin paprastai – nulupto apelsino skiltelės ir avokadas yra supjaustomas ir sumaišomas su silkės gabaliukais. Tuomet šlakelis alyvuogių aliejaus, nedidelis šaukštelis medaus ir žiupsnelis druskos bei pipirų yra sumaišomas nedideliame indelyje, gautu padažu – apliejamos salotos. 

Nepamirškite skumbrės

Kaip teigia ekspertė, dar viena ant šventinio stalo populiari žuvis yra skumbrė. Ji mėgstama tiek šviežia, tiek rūkyta, netgi konservuota. V. Juodkazienė sako, kad šviežia skumbrė dažnai kepama orkaitėje arba kepsninėje ir valgoma su bulvėmis, keptomis arba šviežiomis daržovėmis, kuskusu ar kitais mėgstamais garnyrais. O rūkyta puikiai tinka šventiniams sumuštinukams, salotoms ar užtepėlėms. Pavyzdžiui, norintys prie duonos ar krekerių paruošti gardžios užtepėlės – rūkytą skumbrę galite sumaišyti su šaukšteliu majonezo, grietinės ar krienų, viską pagardinti druska, pipirais ir gausiai apibarstyti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, krapais. Dar vienas puikaus skonio patiekalas su rūkyta skumbre – burokėlių ir skumbrės salotos. Juos ruošiamos iš virtų, tarkuotų burokėlių, mėgstamų žalumynų ir rūkytos skumbrės. Gautos salotos pagardinamos druska, pipirais, aliejumi ir balzamiko actu. Norintys dar įmantresnių skonių, jas gali paskaninti parmezano sūriu ir mėgstamais žalumynais.  


V. Juodkazienė dalijasi ir dar keliais receptais su silke ir skumbre, kurie papuoš jūsų šventinį stalą. 


Šventinė silkė su ananasais


Jums reikės: 

  • 9 riekių konservuotų ananasų
  • 5 silkių filė gabaliukų
  •  250 g poro
  • 4 marinuotų agurkų
  • 3 valg. šaukšt. majonezo
  • 10 vyšninių pomidorų
  • Šiek tiek petražolių ir mėgstamų prieskonių.

 
Gaminimas: 


Silkių filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Ten pat suberkite poro griežinėlius, agurkų kubelius, įdėkite majonezo ir sumaišykite. Ant lėkštės sudėkite ananasų griežinėlius ir ant jų dėkite silkių salotas, kurias papuoškite vyšniniais pomidorais ir petražolių lapeliais.


Rūkytos skumbrės užtepėlė su džiovintomis voveraitėmis


Jums reikės:

  • 1 karštai rūkytos skumbrės
  • 15 g džiovintų voveraičių
  •  2 v. š. majonezo
  • 1 a. š. citrinos sulčių
  • Žiupsnelio druskos, pipirų


Gaminimas:


Nulupkite skumbrės odelę ir išimkite visus kaulus. Žuvies filė sutrinkite šakute. Į tą patį indą sudėkite džiovintas voveraites bei majonezą ir viską gerai išmaišykite. Apšlakstykite užtepėlę citrinos sultimis bei pagardinkite pipirais. Karšto rūkymo žuvis turi pakankamai sodrų skonį, tačiau, jei mėgstate sūresnį maistą, galite užberti šiek tiek druskos. Procesas labai paprastas, bet skonis tiesiog puikus!


Vieno kąsnio silkės ir burokėlių užkandis


Jums reikės: 

  • 1 prancūziško batono
  • 240 g silkių filė
  • 1 didesnio virto burokėlio
  • 2 v. š. balzaminio acto
  • Žiupsnelio druskos, pipirų


Gaminimas:


Prancūzišką batoną supjaustykite 2 centimetrų storio riekelėmis ir keletą minučių paskrudinkite orkaitėje. Burokėlį sutarkuokite, įberkite druskos, pipirų ir, apšlakstę balzaminiu actu, viską gerai išmaišykite. Tuomet silkės filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Imkite paskrudintą prancūziško batono riekę, uždėkite tarkuoto burokėlio ir vieno kąsnio užkandį vainikuokite silkės gabalėliu. Tokie sumuštinukai bus puikus šventinės vakarienės startas!

Nuotrauka
zuvis
Įkelta:
2022-01-16
Ieškote dar neragautų skonių – vakarienei patiekite egzotiškosios išvaizdos vilkžuvę. Nors ši neįprastai atrodanti žuvis Lietuvoje dar nėra plačiai žinoma, jos skonis nustebins net ir tuos, kurie nėra didžiausi žuvies patiekalų gerbėjai. Vilkžuvė išsiskiria subtiliu, šiek tiek krabą, netgi omarą primenančiu skoniu. Be to, ją sunku sugadinti, todėl šią žuvį lengvai paruoš net ir virtuvės naujokai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nors tradicinės žuvys, tokios kaip lašiša ar karpis, išlieka populiarios, pirkėjai yra linkę išbandyti ir naujo skonio žuvis.
Nuotrauka
karamele
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2022-01-09
Karamelė – vienas mėgstamiausių ingredientų, naudojamų desertuose. Ypač tų, kurie mėgsta saldesnį ir intensyvesnį skonį. Karamelė daugeliui asocijuojasi su vaikyste, juk jos pagrindu gaminami ne vieni legendiniai saldainiai. Be to, tikriausiai ne vienas vaikystėje esame bandę ją gaminti ir patys – naminę karamelę valgėme šaukštais, tiesiai iš keptuvės, ar iš jos darydavome naminius saldainius. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nors pastaruoju metu pirkėjai linkę išbandyti įmantresnį maistą, klasikiniai skoniai, tokie kaip karamele gardinti desertai, visada išlieka populiarūs.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-12-02
Ant stalo garuojantis karpis – vienas tų patiekalų, be kurio neįsivaizduojamas daugelio lietuvių Kūčių stalas. Ši žuvis – skani, nesudėtingai pagaminama, o pasirinkus mėgstamą garnyrą ar pagardinus įmantresniais ingredientais karpis taps tikrų tikriausia šventinio stalo pažiba. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad karpis šventinius lietuvių stalus puošdavo nuo seno ir kalėdiniu laikotarpiu šios žuvies pardavimai kasmet išauga.
Nuotrauka
k
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-12-01
Be prieskonių, tikriausiai, neįsivaizduojame nė vieno ypatingu skoniu pasižyminčio patiekalo. Ir nors eksperimentuodami prieskonius išbandome pačius įvairiausius – anyžius kartais pamirštame, o galbūt net ir nežinome kur juos panaudoti. Visgi, šis egzotiškas prieskonis – labai universalus ir puikiai tiks ne tik gaminant desertus, bet ir kepant kalėdinę antį. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad artėjant ypatingoms progoms pirkėjai leidžiasi ir į kulinarines keliones, todėl jų krepšeliuose atsiduria įmantresni ingredientai.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-30
Iki Kalėdų likus vos mėnesiui prasideda ne tik aktyvus pasiruošimas šventėms, bet ir tylos ir susikaupimo metas – adventas. Senovės lietuviai per adventą ypatingą dėmesį skirdavo susikaupimui, vengdavo linksmybių ir, žinoma, pasninkaudavo – susilaikydavo nuo mėsiško ar apskritai gyvulinės kilmės maisto, todėl prasidėjęs adventas – puiki proga išbandyti įvairiausius vegetariškus patiekalus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad augalinės kilmės produktai, tarp pirkėjų, nuosekliai populiarėja, pirkėjų dėmesio sulaukia ir šventiniu laikotarpiu.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-29
Pupelės – subtilaus skonio, naudingų medžiagų kupina daržovė. Pupelėse gausu baltymų bei geležies, todėl šios daržovės ypatingai vertingos tiems, kurie nevalgo mėsos. Ši daržovė – ne tik sveika, bet ir universaliai paruošiama: jos puikiai tinka ir į žiemą mėgstamus troškinius ar sriubas, iš jų gaminami netgi augalinės kilmės kepsniai, mėsainių paplotėliai, įvairiausios užtepėlės. Be to, džiovintas pupeles spintelėse laikyti galima net iki trijų metų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tokios daržovės, kaip pupelės atšalus orams sulaukia vis didesnio pirkėjų susidomėjimo.
Nuotrauka
krvetes
Įkelta:
2021-11-28
Krevetes mėgsta daugelis. Ši jūros gėrybė ypač populiari ruošiant tradicinius Viduržemio jūros šalių ar pietų amerikiečių patiekalus. Visgi, krevečių paruošimo būdų yra pačių įvairiausių, be to, ši subtilaus skonio jūros gėrybė dera tiek prie paprasčiausių, tiek įmantriausių ingredientų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad krevetės sparčiai populiarėja ir į pirkėjų krepšelius patenka ne tik kasdien, bet ir per šventes.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-25
Orams vis labiau šąlant norisi jaukaus, šilto ir vaikystę primenančio maisto. Vienas tokių patiekalų – balandėliai. Šis tradicinis patiekalas ne tik paprastai pagaminimas, bet ir nereikalaujantis jokių įmantrių ar brangių ingredientų. Visgi, norintiems pasimėgauti įdomesniais skoniais – vien tik tradiciniu balandėlių receptu apsiriboti nereikia. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad šaltuoju metų laiku išauga ir pagrindinių balandėlių ingredientų – kopūstų bei smulkintos kiaulienos pardavimai.
Nuotrauka
k
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-23
Iki Kalėdų likus kiek daugiau nei mėnesiui vis dažniau sukame galvas, kuo šįmet nustebinsime artimuosius, todėl dabar – pats metas ne tik galvoti apie šventinį meniu, bet ir iš anksto pabandyti receptus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad per Kalėdas, kaip ir per kitas šventes, pirkėjai tampa kur kas išrankesni, nori pasilepinti ir renkasi įmantresnius ingredientus.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-21
Lapkričio 21-ąją pasaulyje minima tarptautinė imbierinių sausainių diena. Šilti, garuojantys ir kvapnūs imbieriniai sausainiai – tikras namų jaukumo ir artėjančių didžiausių žiemos švenčių ženklas. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad imbieriniai sausainiai šaltąjį sezoną maloniai sušildo ir primena vaikystę, tad namuose jų tikrai vertėtų kepti dažniau.  
Nuotrauka
suris
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-13
Sūris ne veltui laikomas tikrų tikriausiu delikatesu. Pasaulyje egzistuoja daugiau nei 1800 šio skanėsto rūšių, todėl sau tinkamą skonį atras kiekvienas. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad susidomėjimas įvairiausių rūšių sūriais jaučiamas ir šventiniu laikotarpiu, kai pirkėjai nori pasilepinti ir jų krepšeliuose atsiduria ne tik tradiciniai, bet ir išskirtinesni sūriai.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-11
Tikriausiai daugelis nesudvejoję pasakytų, kad perkant maisto produktus daugiausia dėmesio tenka jų kokybei. Aldona Čepulis, prekybos tinklo „Iki“ kokybės ekspertė sako, jog tam, kad pirkėjams kasdien būtų užtikrinti aukštos kokybės produktai – nuolat vyksta įvairiausi ją užtikrinantys procesai, todėl pirkėjai gali būti tikri, kad į jų krepšelius patenka tik puikios kokybės, geriausiomis skoninės savybėmis pasižymintis maistas.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-05
Termometro stulpeliams leidžiantis žemyn ir vis dažniau merkiant lietui yra pats geriausias laikas, kai galite pasimėgauti karštu, jaukumu kvepiančiu šokolado gėrimu, kuris namus pripildys malonaus kvapo ir šventinės nuotaikos. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šokolado pasiūla yra itin išaugusi ir pirkėjai gali rinktis įvairių rūšių šokolado, tinkamo ir karštam gėrimui gaminti.
Nuotrauka
k
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-03
Lapkričio 3-ąją minima pasaulinė sumuštinių diena. Šis paprastas ir gardus užkandis mėgstamas visame pasaulyje: nuo Azijos iki Amerikos. Visgi, kiekviena šalis turi skirtingus sumuštinių paruošimo ypatumus: vieni juos ruošia su kumpiais ar sūriais, kiti gardina bešamelio padažu ar keptais kiaušiniais, įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad su sumuštiniais itin lengva improvizuoti, o pasirinkus tinkamus ingredientus jie gali būti įdomūs, skanūs ir maistingi.
Nuotrauka
k
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-10-26
Moliūgas – ne tik tikrų tikriausias rudens derliaus, bet ir visame pasaulyje bei Lietuvoje vis labiau populiarėjančios Helovino šventės simbolis. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad didesnis pirkėjų susidomėjimas moliūgais kasmet šiuo laiku išauga pastebimai. O gyventojai į savo krepšelius dedasi ne tik tradicinius, bet ir specialiai Helovino šventei paruoštus moliūgus.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-10-25
Spalio 25-ąją švenčiama Tarptautinė makaronų diena. Italų virtuvės pasididžiavimas –makaronai, ypatingai universalus produktas, kuris puikiai dera ir su daržovėmis, mėsa ir su jūrų gėrybėmis, todėl jį mėgsta tiek visavalgiai, tiek vegetarai ar pesketarai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad pirkėjai mėgsta ir renkasi ne tik tradicinius kvietinius makaronus, bet domisi ir sveikesnių produktų kategorijai priskiriamais makaronais.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-10-19
Išaugus lietuvių susidomėjimui sveikatingesniu maistu, ekologiškų produktų asortimentas sparčiai plečiasi. Pirkėjai vis dažniau ieško sveikatai draugiškesnių gėrybių, be to, vis labiau atsigręžiama į poveikį gamtai, tvarią žemdirbystę. Pasikeitęs gyvenimo būdas lemia ir pokyčius parduotuvių lentynose. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, ekologiškų prekių pasiūlos augimas yra viena pagrindinių pastarųjų penkerių metų tendencijų.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-10-18
Termometro stulpeliui krentant vis žemiau ir žemiau, mūsų kūnas pradeda prašyti sotesnio, labiau šildančio maisto. O lietingi rudens vakarai dažniau paragina rinktis vakarienę būtent namuose. Kaip neįsisukti į tų pačių patiekalų rutiną ir mėgautis iš naujo atrastais skoniais, verčiančiais pakeliauti ir po skonių pasaulį? Dalinamės 3 patiekalų receptais iš smulkintos mėsos rudeniškai vakarienei.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-10-12
Melionas – gaivumu pasižymintis vaisius visame pasaulyje pamėgtas dėl saldaus skonio ir sultingo minkštimo. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė pasakoja, kad melionus itin mėgsta ir lietuviai. Ir nors šie vaisiai dažniausiai asocijuojasi su šiltuoju metų laiku – ruduo taip pat puikus metas jais mėgautis. Jie puikiai tinka ruošiant ir desertus, ir pikantiškus patiekalus.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-10-11
Moliūgas – tikrų tikriausias rudens simbolis. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė sako, kad moliūgas – ypatingai universali daržovė. Ją galima tarkuoti, trinti, virti ar kepti – nuo sriubos ar troškinio iki pyrago. Pasak ekspertės, moliūgus kasmet vis labiau atranda ir lietuviai. Gyventojai vis daugiau eksperimentuoja virtuvėje ir šią daržovę derina su pačiais netikėčiausiais ingredientais.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-09-29
Gamta jas gausiai apdovanojo vitaminais, lemiančiais kiek rūgštoką skonį, todėl šios uogos ne visada būna pirmuoju saldesnių sodo gėrybių mėgėjų pasirinkimu. Tačiau veltui – šaltalankiai yra ne tik itin naudingi sveikatai, bet ir tinkamai paruošti išties stebina savo panaudojimo galimybėmis virtuvėje. Šių uogų derlius pradedamas nuimti antroje rugpjūčio pusėje ir baigiamas rugsėjo gale, dėl to dabar yra pats geriausias laikas mėgautis jų šviežumu, privalumais bei kulinariniu potencialu. Savo ruožtu tinkamiausius būdus, kaip tai padaryti, vardija lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai.
Nuotrauka
k
Įkelta:
2021-09-26
Druska – vienas pagrindinių produktų, vartojamų, ko gero, visose pasaulio virtuvėse. Be druskos vargiai išsiverstume ir dar nuo senų laikų ji buvo itin vertinama prekė, o dabar galime rasti įvairiausių druskos rūšių. Aldona Čepulis, prekybos tinklo „Iki“ kokybės ekspertė, sako, kad skirtingos druskos rūšys reiškia ir skirtingas spalvas, ir tekstūras, ir – svarbiausia – skonius.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-09-25
Įsivyraujant nepastoviems rudeniškiems orams grybavimo teikiamo malonumo ir naudų nereikėtų pamiršti. Grybavimo čempionatas ir grybautojų asociacijos įkūrėjas Vytenis Daugudis tikina – nors orai kiek atvėso, grybų miškuose tikrai netrūksta, tad vertėtų pasirūpinti tinkama apranga, pintinėmis ir savaitgalį leistis į rudeniu kvepiančių miško gėrybių paiešką.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-09-24
Blynai gali būti valgomi pusryčiams, pietums ir vakarienei. Viskas priklauso nuo jų sudėtinių dalių ir paruošimo būdų. Kai kuriose šalyse jie taip mėgstami, kad net turi savo nacionalines dienas, pavyzdžiui, rugsėjo 26-oji JAV yra nacionalinė blynų diena. O ir Lietuvoje blynai yra svarbi maisto kultūros dalis. Jie valgytojų širdis pavergia savo receptų įvairove ir draugiškumu piniginei – tobulam rezultatui neretai užtenka tik miltų arba daržovių, kiaušinių, pieno bei norimų pagardų. Vis dėlto blynų pasaulis labai platus, todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto ekspertai paruošė blynų gidą, kuris padės net ir namų virtuvėje atrasti naujų skonių.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-09-20
Ruduo itin turtingas daržovių derliumi. Tad šį sezoną vasaros saulės subrandintos daržų gėrybes paversti kulinariniais šedevrais tikrai nesudėtinga. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, sako, kad patiekalų iš daržovių pasirinkimų yra daugybė ir dalijasi pamėgtų rudeninių daržovių panaudojimo būdais.