Septyni pasninko patiekalai – kiekvienai savaitės dienai
Įkelta:
2021-11-30
Nuotrauka
a
Nuotraukos autorius:
Įvaizdinė nuotrauka

Iki Kalėdų likus vos mėnesiui prasideda ne tik aktyvus pasiruošimas šventėms, bet ir tylos ir susikaupimo metas – adventas. Senovės lietuviai per adventą ypatingą dėmesį skirdavo susikaupimui, vengdavo linksmybių ir, žinoma, pasninkaudavo – susilaikydavo nuo mėsiško ar apskritai gyvulinės kilmės maisto, todėl prasidėjęs adventas – puiki proga išbandyti įvairiausius vegetariškus patiekalus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad augalinės kilmės produktai, tarp pirkėjų, nuosekliai populiarėja, pirkėjų dėmesio sulaukia ir šventiniu laikotarpiu.

„Nagrinėdami pardavimų duomenis matome, kad pirkėjai į savo racioną vis dažniau stengiasi įtraukti ne tik daugiau vaisių ir daržovių, bet ir domisi kasdien naudojamų produktų sveikesnėmis alternatyvomis. Pavyzdžiui, vietoje pieno renkasi augalinius gėrimus, mėsą keičia daug baltymų turinčiomis ankštinėmis kultūromis arba įvairiais augalinės kilmės mėsos pakaitalais, ragauja ir patiekaluose naudoja augalinės kilmės sūrį – tofu. Be to, populiarūs ir sveikatai palankūs veganiški desertai“, – teigia V. Budrienė.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad laukiant Kalėdų, nepratusiems prie vegetariškos mitybos kasdien pasninkauti turbūt būtų nelengva, tačiau tokias apsivalymo dienas turėti – pravartu. Kaip teigia ji, dažniausiai pasninkaujama yra penktadieniais.

„Advento laikotarpis yra puiki proga patobulinti savo mitybos įpročius ir išmokti laikytis saiko: nepersivalgyti, bet ir nebadauti, ieškoti sveikesnių alternatyvų riebiam maistui. Pasninkas – nėra dieta. Tačiau pasninko metu dažniausiai atsisakoma mėsos bei pienišku produktų, todėl pasninkas – puiki proga paeksperimentuoti su vegetariškos mitybos patiekalais. Be to, šiuo laikotarpiu stengiamasi negerti ir kavos, sakingai vartoti saldumynus ar greitąjį maistą“, – teigia maisto ekspertė.

Pasak jos, pasninkaujant puikus metas mitybą paįvairinti vaisiais, daržovėmis, grūdais ir riešutais. Šiuose maisto produktuose gausu skaidulų, antioksidantų ir įvairiausių kitų junginių, kurie gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Visgi, šiuo metu gausu įvairiausių veganiškų, augaliniu pagrindu pagamintų kepsnių, mėsainių paplotėlių, faršo, dešrelių ar sūrių pakaitalų. Turintieji daugiau laiko namuose lengvai gali pasigaminti grikių, kitų mėgstamų kruopų, ankštinių daržovių kepsnių ar kotletų, blynų, ar įvairiausių daržovių ir kruopų troškinių bei karių, kuriuos dar ir galima praturtinti augalinės kilmės faršu.

V. Juodkazienė dalijasi septyniais pasninko laikotarpiui puikiai tiksiančiais patiekalų receptais, kurie ne tik nesudėtingai paruošiami, skanūs, bet ir palankūs sveikatai.

Burokėlių blynai

Jums reikės:

500 g virtų burokėlių

100 g manų kruopų

100 ml vandens

 2 kiaušinių

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Manų kruopas užpilkite vandeniu ir palaukite, kol išbrinks. Per tą laiką burokine tarka sutarkuokite virtus burokėlius, tuomet sumaišykite juos su išbrinkusiomis kruopomis, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir su šaukštu formuokite norimo dydžio blynelius. Kepkite, kol abi pusės gardžiai apskrus. Jei reikia, kiekvieną blynelį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Valgykite vienus, su grietine ar mėgstamu padažu!

Daržovių puota troškinyje

Jums reikės:

200 g ryžių

1 brokolio

2 morkų

2 raudonųjų paprikų

1 svogūno

3 salierų

100 g pievagrybių

100 g šviežių špinatų

1 a. š. imbiero miltelių

1 žaliosios citrinos sulčių

2 v. š. sojų padažo

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Ryžius išvirkite pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Brokolį, morką, paprikas, svogūną, salierą bei pievagrybius susmulkinkite, keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir paeiliui dėkite daržoves: pirmiausia 2 minutes pakepinkite svogūnus, tuomet suberkite smulkintą morką ir kepkite dar 3 minutes, galiausiai sudėkite visas likusias daržoves, suberkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite. Kai ryžiai išvirs, juos taip pat suberkite į keptuvę, pagardinkite patiekalą sojos padažu, išmaišykite ir troškinkite dar 5–7 minutes.

Avokadų ir agurkų duetas

Jums reikės:

1 ilgavaisio agurko

2 didelių avokadų

50 g salotinių sultenių

1 citrinos

1 v. š. linų sėmenų

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Į dubenį suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą agurką bei avokadus, sudėkite sultenių lapus, viską apšlakstykite citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, pipirų, suberkite linų sėmenis ir gerai išmaišykite. Šios salotos gali tapti puikiu garnyru arba lengvu užkandžiu!

Avinžirnių karis

Jums reikės:

300 g konservuotų avinžirnių

200 ml vandens

200 ml kokosų pieno

100 g špinatų lapų

1 raudonojo svogūno

3 skiltelių česnako

1 v. š. kokosų aliejaus

2 cm imbiero šaknies

1 v. š. pomidorų pastos

1 a. š. kario prieskonių

1 a. š. maltų kajeno pipirų

½ a. š. ciberžolių

½ a. š. imbiero miltelių

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Keptuvėje ištirpinkite kokosų aliejų, suberkite visus prieskonius, juostelėmis supjaustytą svogūną, susmulkintas česnako skilteles bei tarkuotą imbiero šaknį ir, nuolat maišydami, kepkite apie 5 minutes. Tuomet į keptuvę sudėkite avinžirnius, minutėlę juos pakepinkite, tada supilkite kokosų pieną, vandenį, įdėkite pomidorų pastos ir ant nedidelės kaitros troškinkite apie 20 minučių. Galiausiai į keptuvę suberkite špinatus, viską išmaišykite ir patiekite su mėgstamais riešutais ir šviežiomis kalendromis!

Keptas Portabello grybas

Jums reikės:

4 didelių Portabello grybų

2 skiltelių česnako

2 v. š. balzaminio acto

2 a. š. sojų padažo

2 v. š. alyvuogių aliejaus

1 a. š. džiovintų svogūnų

1 a. š. maltų paprikų

½ a. š. malto kumino

½ a. š. maltų juodųjų pipirų

½ a. š. druskos

Gaminimas:

Į karščiui atsparų indą, kuriame kepsite grybus, supilkite balzaminį actą, sojų padažą, alyvuogių aliejų, suberkite smulkintas česnako skilteles bei visus prieskonius ir viską gerai išmaišykite. Į tą patį indą sudėkite Portabello grybus ir kruopščiai apliekite juos paruoštu marinatu. Grybus mažiausiai 20 minučių šaldykite šaldytuve, tuomet pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir kepkite apie 4–5 minutes, kol grybų viršus pasidengs gražia auksine spalva. Patiekite su ryžiais, bulvėmis ar mėgstamomis salotomis.

Labai daug pupelių su pomidorais

Jums reikės:

700 g virtų daržinių pupelių

600 g trintų konservuotų pomidorų

1 svogūno

2 skiltelių česnako

200 g šviežių špinatų

2 lauro lapų

1 a. š. maltų saldžiųjų paprikų

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus bei česnakus, suberkite visus prieskonius, sudėkite lauro lapus ir, nuolat maišydami, kepkite apie 3 minutes. Tuomet į keptuvę suberkite virtas pupeles, supilkite trintus pomidorus, sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie 15 minučių. Galiausiai į pupelių troškinį suberkite špinatų lapus, dar kartą viską išmaišykite ir, jei reikia, įdėkite daugiau prieskonių. Šis patiekalas puikiai tinka su mėgstama duonele, o ypač – čiabata.

Lęšių kamuoliukai su grybais

Jums reikės:

400 g virtų lęšių

200 g morkų

2 svogūnų

70 g pievagrybių

3 skiltelių česnako

Šlakelio alyvuogių aliejaus

Žiupsnelio Provanso žolelių

Žiupsnelio džiovintų bazilikų

Žiupsnelio džiovintų rozmarinų

Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite nedideliais griežinėliais supjaustytas morkas ir kepkite apie 20 minučių, kol morkos suminkštės. Tuomet į keptuvę suberkite susmulkintus svogūnus, česnakus bei pievagrybius ir viską kepkite dar maždaug 8 minutes. Keptus grybus ir daržoves suberkite į elektrinį maisto smulkintuvą, taip pat suberkite virtus lęšius, prieskonius ir viską susmulkinkite iki vientisos masės. Paragaukite ir, jei reikia, įdėkite daugiau druskos ar kitų mėgstamų prieskonių. Galiausiai rankomis suformuokite norimo dydžio kamuoliukus, sudėkite juos į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 10 minučių. Patiekite su salotomis arba virtais makaronais. Skanaus!

Nuotrauka
vistiena
Įkelta:
2022-05-21
Kai svarstome, ką kepti ant žarijų, vienas pasirinkimų – vištiena. Šią mėsą mėgsta daugelis, ją nesudėtinga paruošti, be to, galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais: prie vištienos puikiai dera ne tik pikantiški, bet ir saldūs pagardai, svarbiausia – teisingai pasirinkti skonių balansą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vištiena – mėgstama pirkėjų ir patenka į populiariausių mėsos rūšių trejetuką.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2022-04-16
Nėra puošnesnio velykinio stalo patiekalo nei kvepianti, minkšta ir dailia aukso spalvos odele pasidengusi antis. Tiesa, daugelis žmonių baiminasi, kad iškepti visą antį gali būti sudėtinga. Iš tikrųjų tai visai lengva, tereikia laikytis kelių paprastų patarimų: pasirinkti tinkamą marinatą, laiką ir kepimo temperatūrą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad antis – dažna prekė lietuvių šventiniuose krepšeliuose.
Nuotrauka
salotos
Įkelta:
2022-04-03
Tvarkingai stiklainyje susluoksniuoti salotų ingredientai – tai ne tik spalvinga stalo puošmena, bet ir maistingas patiekalas. Pasiruoškite šiuos stiklainiukus tuomet, kai turite laiko, o skanaukite – vos tik išalksite. Salotos netradicinėje taroje gali tapti puikiais darbo dienos pietumis ar sveiku užkandžiu kelionėje. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausių daržovių populiarumas pavasarį išauga, taip pat pirkėjai domisi ir iš anksto pagamintomis salotomis.
Nuotrauka
karpis
Įkelta:
2022-03-12
Pavasarį, norint organizmą praturinti naudingomis medžiagomis, nepamirškite ne tik šviežių daržovių, bet ir žuvies. Tai ne tik skanus, lengvai paruošiamas, bet ir sveikatai itin naudingas produktas. O jeigu tradiciniai receptai kiek pabodo, nebijokite paeksperimentuoti. Pavyzdžiui, tradicinį nuo seno pamėgtą karpį derinkite su įvairiausiais egzotiškais prieskoniais, įmantresnio skonio žolelėmis ar pagardais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nepriklausomai nuo sezono, karpis – viena populiariausių ir labiausiai pirkėjų mėgstamų žuvų. 
Nuotrauka
VIRTINIAI
Įkelta:
2022-03-11
Lietuvos valstybinės šventės – puiki proga prisiminti nuo seno pamėgtus tautinės virtuvės patiekalus. Juk kiekvieno Lietuvos regiono virtuvė yra savaip išskirtinė ir unikali, o tradiciniai lietuviški patiekalai neapsiriboja vien cepelinais, kugeliu ar vėdarais. Galima pasigaminti ir įvairiausių virtinių, mėsos patiekalų, mišrainių ar paprasčiausių bulvių su kastiniu. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tradiciniams lietuviškiems ingredientams, vietos ūkininkų užaugintai produkcijai pirkėjai visuomet teikia pirmenybę.
Nuotrauka
humusas
Įkelta:
2022-03-05
Artimųjų Rytų perlas – humusas jau ne vienerius metus išgyvena tikrą aukso amžių. Šis pagardas dažnai sutinkamas kavinių meniu, tačiau taip pat žmonės išmoko humusą gaminti ir namuose. O jeigu tradicinis humusas jau spėjo pabosti, naujų skonių ir spalvų suteikti galima jį pagardinus skirtingais ingredientais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviai į racioną stengiasi įtraukti daugiau įvairesnių daržovių, tarp jų ir avinžirnių, iš kurių gaminamas maistingasis humusas.
Nuotrauka
blynai maxima
Įkelta:
2022-03-01
Daug, sočiai bei skaniai pavalgyti nuo septynių iki dvylikos kartų ir prisiragauti tiek, kad pilvas būtų kietesnis už kaktą. Taip, pastebi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai, lietuviai nuo seno švęsdavo Užgavėnes. Todėl per šią šventę ant stalo tradiciškai buvo dedami tikrai ne dietiniai patiekalai: šiupinys, šaltiena, kiti mėsiški valgiai ir, žinoma, blynai. Kodėl pastarieji vadinami Užgavėnių simboliu bei kokiais originaliais receptais vadovaujantis galima juos išsikepti, pasakoja „Maximos“ maisto ekspertai. 
Nuotrauka
desertas
Įkelta:
2022-02-20
Būdų pasilepinti yra daugybė. Vienas jų – pasimėgauti burnoje tirpstančiu saldumyno gabalėliu, tačiau turbūt kiekvienas pažįstame bent vieną žmogų, kuris nevalgo tam tikrų maisto produktų ar jo sudedamųjų dalių, pavyzdžiui laktozės, glitimo, cukraus. Visgi, šiandien jie turi platų, kiekvienam tinkamų produktų pasirinkimą: pradedant alternatyvomis mėsai ir baigiant sveikuoliškais desertais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad lietuviai domisi maistu ir jo tendencijomis, o dėmesys sveikesniems desertams auga.
Nuotrauka
KOMBUCA
Įkelta:
2022-02-12
Rinkdamiesi gėrimus ieškote naujų skonių, kvapų ir spalvų –  išbandykite gaivią ir sveikesnę nei įprastiniai limonadai kombučią. Žinoma, jeigu norite jos pasiruošti namuose, pravartu žinote kelias taisykles bei subtilybes, o tam, kad šis gėrimas nustebintų nepaprastu skoniu, prireiks net kelių savaičių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kombučią pirkėjai jau pamėgo ir jos pardavimai nuosekliai didėja.
Nuotrauka
cepelinai
Įkelta:
2022-02-05
Sekmadienį minima vieno mėgstamiausių lietuvių patiekalų – cepelinų diena. Ko gero, ši diena nuo pat 2014-ųjų minima ne veltui. Juk cepelinai yra tikras mūsų virtuvės pasididžiavimas. Vis dėlto jeigu tradiciniai cepelinai pabodo – pats metas išbandyti šį tą naujo: vietoj tradicinių – rinktis saldžiąsias bulves, o mėsos įdarą pakeisti vegetariškais pagardais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pirkėjai tikrai neabejingi bulvių patiekalams ir tai matyti iš bulvių pardavimų.
Nuotrauka
bulvė
Įkelta:
2022-01-29
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be daržovių pažibos – bulvės. Daugybė patiekalų – cepelinai, bulvių plokštainis, bulviniai vėdarai – laikomi tradiciniais, tačiau pagrindinis jų ingredientas į Lietuvą atkeliavo tik XVII a. Nors gali pasirodyti, kad visos bulvės vienodos, visgi, priklausomai nuo veislės, jos skiriasi savo savybėmis. Kad išsirinktumėte tinkamiausią – paruošėme trumpą bulvių gidą. Tuo tarpu, Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad bulvės savo populiarumu tarp pirkėjų jau daugelį metų nenusileidžia nei vienai kitai daržovei.
Nuotrauka
zuvis
Įkelta:
2022-01-16
Ieškote dar neragautų skonių – vakarienei patiekite egzotiškosios išvaizdos vilkžuvę. Nors ši neįprastai atrodanti žuvis Lietuvoje dar nėra plačiai žinoma, jos skonis nustebins net ir tuos, kurie nėra didžiausi žuvies patiekalų gerbėjai. Vilkžuvė išsiskiria subtiliu, šiek tiek krabą, netgi omarą primenančiu skoniu. Be to, ją sunku sugadinti, todėl šią žuvį lengvai paruoš net ir virtuvės naujokai. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nors tradicinės žuvys, tokios kaip lašiša ar karpis, išlieka populiarios, pirkėjai yra linkę išbandyti ir naujo skonio žuvis.
Nuotrauka
karamele
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2022-01-09
Karamelė – vienas mėgstamiausių ingredientų, naudojamų desertuose. Ypač tų, kurie mėgsta saldesnį ir intensyvesnį skonį. Karamelė daugeliui asocijuojasi su vaikyste, juk jos pagrindu gaminami ne vieni legendiniai saldainiai. Be to, tikriausiai ne vienas vaikystėje esame bandę ją gaminti ir patys – naminę karamelę valgėme šaukštais, tiesiai iš keptuvės, ar iš jos darydavome naminius saldainius. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad nors pastaruoju metu pirkėjai linkę išbandyti įmantresnį maistą, klasikiniai skoniai, tokie kaip karamele gardinti desertai, visada išlieka populiarūs.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-12-02
Ant stalo garuojantis karpis – vienas tų patiekalų, be kurio neįsivaizduojamas daugelio lietuvių Kūčių stalas. Ši žuvis – skani, nesudėtingai pagaminama, o pasirinkus mėgstamą garnyrą ar pagardinus įmantresniais ingredientais karpis taps tikrų tikriausia šventinio stalo pažiba. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad karpis šventinius lietuvių stalus puošdavo nuo seno ir kalėdiniu laikotarpiu šios žuvies pardavimai kasmet išauga.
Nuotrauka
k
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-12-01
Be prieskonių, tikriausiai, neįsivaizduojame nė vieno ypatingu skoniu pasižyminčio patiekalo. Ir nors eksperimentuodami prieskonius išbandome pačius įvairiausius – anyžius kartais pamirštame, o galbūt net ir nežinome kur juos panaudoti. Visgi, šis egzotiškas prieskonis – labai universalus ir puikiai tiks ne tik gaminant desertus, bet ir kepant kalėdinę antį. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad artėjant ypatingoms progoms pirkėjai leidžiasi ir į kulinarines keliones, todėl jų krepšeliuose atsiduria įmantresni ingredientai.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-29
Pupelės – subtilaus skonio, naudingų medžiagų kupina daržovė. Pupelėse gausu baltymų bei geležies, todėl šios daržovės ypatingai vertingos tiems, kurie nevalgo mėsos. Ši daržovė – ne tik sveika, bet ir universaliai paruošiama: jos puikiai tinka ir į žiemą mėgstamus troškinius ar sriubas, iš jų gaminami netgi augalinės kilmės kepsniai, mėsainių paplotėliai, įvairiausios užtepėlės. Be to, džiovintas pupeles spintelėse laikyti galima net iki trijų metų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad tokios daržovės, kaip pupelės atšalus orams sulaukia vis didesnio pirkėjų susidomėjimo.
Nuotrauka
krvetes
Įkelta:
2021-11-28
Krevetes mėgsta daugelis. Ši jūros gėrybė ypač populiari ruošiant tradicinius Viduržemio jūros šalių ar pietų amerikiečių patiekalus. Visgi, krevečių paruošimo būdų yra pačių įvairiausių, be to, ši subtilaus skonio jūros gėrybė dera tiek prie paprasčiausių, tiek įmantriausių ingredientų. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad krevetės sparčiai populiarėja ir į pirkėjų krepšelius patenka ne tik kasdien, bet ir per šventes.
Nuotrauka
receptai
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-27
Silkė šventiniu laikotarpiu išgyvena tikrų tikriausią aukso amžių. Ji gali būti patiekiama kaip pagrindinis patiekalas ar užkandis. Ir nors silkė dažniausiai derinama su tradicinėmis lietuviškomis daržovėmis ir grybais – šią žuvį skanauti galima net ir su vaisiais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad visą gruodžio mėnesį pirkėjų susidomėjimas tiek silke, tiek kitos rūšies žuvimis bei jūros gėrybėmis ženkliai šokteli.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-25
Orams vis labiau šąlant norisi jaukaus, šilto ir vaikystę primenančio maisto. Vienas tokių patiekalų – balandėliai. Šis tradicinis patiekalas ne tik paprastai pagaminimas, bet ir nereikalaujantis jokių įmantrių ar brangių ingredientų. Visgi, norintiems pasimėgauti įdomesniais skoniais – vien tik tradiciniu balandėlių receptu apsiriboti nereikia. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad šaltuoju metų laiku išauga ir pagrindinių balandėlių ingredientų – kopūstų bei smulkintos kiaulienos pardavimai.
Nuotrauka
k
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-23
Iki Kalėdų likus kiek daugiau nei mėnesiui vis dažniau sukame galvas, kuo šįmet nustebinsime artimuosius, todėl dabar – pats metas ne tik galvoti apie šventinį meniu, bet ir iš anksto pabandyti receptus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad per Kalėdas, kaip ir per kitas šventes, pirkėjai tampa kur kas išrankesni, nori pasilepinti ir renkasi įmantresnius ingredientus.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-21
Lapkričio 21-ąją pasaulyje minima tarptautinė imbierinių sausainių diena. Šilti, garuojantys ir kvapnūs imbieriniai sausainiai – tikras namų jaukumo ir artėjančių didžiausių žiemos švenčių ženklas. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad imbieriniai sausainiai šaltąjį sezoną maloniai sušildo ir primena vaikystę, tad namuose jų tikrai vertėtų kepti dažniau.  
Nuotrauka
suris
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-13
Sūris ne veltui laikomas tikrų tikriausiu delikatesu. Pasaulyje egzistuoja daugiau nei 1800 šio skanėsto rūšių, todėl sau tinkamą skonį atras kiekvienas. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad susidomėjimas įvairiausių rūšių sūriais jaučiamas ir šventiniu laikotarpiu, kai pirkėjai nori pasilepinti ir jų krepšeliuose atsiduria ne tik tradiciniai, bet ir išskirtinesni sūriai.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-11
Tikriausiai daugelis nesudvejoję pasakytų, kad perkant maisto produktus daugiausia dėmesio tenka jų kokybei. Aldona Čepulis, prekybos tinklo „Iki“ kokybės ekspertė sako, jog tam, kad pirkėjams kasdien būtų užtikrinti aukštos kokybės produktai – nuolat vyksta įvairiausi ją užtikrinantys procesai, todėl pirkėjai gali būti tikri, kad į jų krepšelius patenka tik puikios kokybės, geriausiomis skoninės savybėmis pasižymintis maistas.
Nuotrauka
a
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-05
Termometro stulpeliams leidžiantis žemyn ir vis dažniau merkiant lietui yra pats geriausias laikas, kai galite pasimėgauti karštu, jaukumu kvepiančiu šokolado gėrimu, kuris namus pripildys malonaus kvapo ir šventinės nuotaikos. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šokolado pasiūla yra itin išaugusi ir pirkėjai gali rinktis įvairių rūšių šokolado, tinkamo ir karštam gėrimui gaminti.
Nuotrauka
k
Įvaizdinė nuotrauka
Įkelta:
2021-11-03
Lapkričio 3-ąją minima pasaulinė sumuštinių diena. Šis paprastas ir gardus užkandis mėgstamas visame pasaulyje: nuo Azijos iki Amerikos. Visgi, kiekviena šalis turi skirtingus sumuštinių paruošimo ypatumus: vieni juos ruošia su kumpiais ar sūriais, kiti gardina bešamelio padažu ar keptais kiaušiniais, įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad su sumuštiniais itin lengva improvizuoti, o pasirinkus tinkamus ingredientus jie gali būti įdomūs, skanūs ir maistingi.