Puikios žinios iš Dakaro: tauragiškis Rokas Baciuška finišavo pirmas
Įkelta:
2023-01-12
Nuotrauka
rokas baciuska
Nuotraukos autorius:
Roko Baciuškos feisbuko nuotrauka
,
Nuotrauka
rokas baciuska
Nuotraukos autorius:
Marian Chytka nuotrauka
informacija@taurageszinios.lt
A
A

Ketvirtadienį Saudo Arabijoje vykstančiame 45-ajame Dakare įvyko jau vienuoliktasis greičio ruožas, kuris pradėjo dviejų dienų maratoną.

Dalyvių šį kartą laukė 275 km greičio ruožas bei 151 km pervažiavimų.

Organizatoriai skelbia, kad dalyvių lauks 20 proc. smėlio, 40 proc. kopų ir 40 proc. išdžiūvusių vagų. Dalyviai pasieks žymiąją „Empty Quarter“ dykumą ir pamatys bekraštį peizažą, kuriame be smėlio nebus kitų vaizdų. Po šio greičio ruožo mechanikų pagalba nebus leidžiama.

„Atrodo, planas pavyko. Sėkmingai finišavome – esame pirmi ne tik vienuoliktame greičio ruože, bet ir toliau lyderiaujame bendroje įskaitoje. Komentaro bei įspūdžių apie pirmąją dalį maratono teks šiek tiek luktelti“, – feisbuke po finišo dalijosi Rokas.

Nuotrauka
rokas baciuska
Marian Chytka nuotrauka

Rokas Baciuška po įtemptos kovos laimėjo dar vieną Dakaro greičio ruožą. Preliminariais rezultatais antroje vietoje liko E. Goczalo ir E. Menos ekipažas, nuo lietuvio atsilikę 37 sekundėmis. Dvi minutes nuo jų ilgiau trasoje užtruko M. Goczalas su M. Martonu ir atvažiavo treti.

„Atrodo, planas pavyko. Sėkmingai finišavome – esame pirmi ne tik vienuoliktame greičio ruože, bet ir toliau lyderiaujame bendroje įskaitoje. Komentaro bei įspūdžių apie pirmąją dalį maratono teks šiek tiek luktelti“, – feisbuke po finišo dalijosi Rokas.


 

Nuotrauka
rankinis
Tauragės sporto centro nuotraukos
Įkelta:
2024-03-15
Trečiadienį Bastilijos sporto komplekse sužaistos paskutinės reguliaraus Lietuvos jaunių rankinio čempionato sezono rungtynės, kuriose Tauragės rankininkės užtikrintai, rezultatu 36 - 29 įveikė Panevėžio sporto centro atstoves. Prieš atkrintamąsias Tauragės rankininkės savo sąskaitoje turi 9 pergales ir 3 pralaimėjimus ir surinkusios 30 taškų turnyrinėje lentelėje užimą trečiąją vietą, į priekį užleisdamos Klaipėdos Viesulo bei Kauno rajono SM rankininkes.
Nuotrauka
kase
Rūtos Karmazinaitės, Tomo Marcinkevičiaus nuotraukos
Įkelta:
2024-03-13
Visą ilgąjį savaitgalį Tauragės „Bastilijos“ sporto komplekse vyko Krepšinio dienai skirti renginiai. Pirmasis startavo Tauragės „Tauragės“ krepšinio klubas, kuris Regionų krepšinio lygos savaitės rungtynėse susitiko su Kazlų Rūdos komanda „Ataka KK“. Fortūna tauragiškiams nebuvo palanki ir po pratęsimo teko pripažinti varžovų pranašumą.
Nuotrauka
plaukikai
Įkelta:
2024-03-05
Tauragės baseino, mokymo plaukti grupių vaikai įrodė, kad baseinas buvo, yra ir bus reikalingas Tauragės bendruomenei. Galime pasidžiaugti tuo, kad mūsų rajono vaikai ne tik sugeba saugiai jaustis vandenyje ir prie vandens, bet ir geba pasiekti gan aukštų sportinių rezultatų varžybose.
Nuotrauka
rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-03-04
Šeštadienį baigėsi Jungtiniuose Arabų Emyratuosę vykęs „Abu Dhabi Desert Challenge“, kur paskutinę ralio dieną dalyviams teko įveikti 206 specialaus greičio ruožo kilometrus. „Challenger“ bagių klasėje varžęsis lietuvis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano („Can-Am Factory team“) finišavo per 2 val. 38 min. 8 sek. ir užėmė 3-ąją vietą. Bendroje šio etapo įskaitoje ekipažas liko antroje pozicijoje, tačiau pasaulio čempionato lentelėje kyla į pirmą vietą.
Nuotrauka
Rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-03-02
Penktadienį Abu Dabyje vykstančio antrojo pasaulio ralio-reidų čempionato etapo dalyviai 345 kilometrus važiavo aplink Mezairą, o „Challenger“ bagių klasėje besivaržantis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano, finišą pasiekę per 3 val. 29 sek., stabiliai laikosi antroje pozicijoje. Ekipažą kol kas lenkia tik komandos draugas amerikietis Austin Jones.
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-03-01
Trečiasis „Abu Dhabi Desert Challenge“ greičio ruožas dalyviams vėl nepagailėjo iššūkių – vis sudėtingesnio lygio kopomis teko važiuoti beveik 300 kilometrų, o po netikėto naktinio lietaus dykumoje matomumas nebuvo pats geriausias. Stabiliai link pagrindinio tikslo judantis Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano trasą šiandien įveikė per 3 val. 48 sek. ir vėl finišą pasiekė antri. 
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-02-29
Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykstančiame „Abu Dhabi Desert Challenge“ ralyje antradienį sportininkams iš viso teko nuvažiuoti 327 kilometrus, o greičio ruožas driekėsi tarp Al Dhannaho miesto ir Mezairos. Pasaulio čempionato įskaitoje dėl kiekvieno taško kovojantys antrąją vietą šiuo metu užimantys Rokas Baciuška su šturmanu Oriol Vidal Montijano vien iš smėlynų sudarytą trasą įveikė per 3 val. 29 sek. ir finišavo antri.
Nuotrauka
rokas
Įkelta:
2024-02-27
Pirmadienį Abu Dabyje pradėtas antrasis pasaulio ralio-reidų čempionato etapas, kuriame varžosi ir kopų mylėtojas, trečiąją vietą šių metų Dakare iškovojęs Rokas Baciuška. Challenger klasėje besivaržantis lenktynininkas su šturmanu Oriol Vidal Montijano 5 kilometrų ilgio „Abu Dhabi Desert Challenge“ prologą įveikė per 3 min. 32 sek. ir užėmė trečiąją vietą.
Nuotrauka
rokas
Cin Cin movies nuotrauka
Įkelta:
2024-02-23
Seniai svajojate pakeisti kasdienę aplinką ir pasikrauti adrenalino? Šokite į garsųjį Roko Baciuškos motobagį ir pajuskite kitokį greitį! Dukart pasaulio ralio-reidų čempionas pristato analogų Lietuvoje neturinčias „RB driving experience“ pramogas – kviečia lėkti su juo specialiai paruoštoje trasoje arba rinktis turistinį pasivažinėjimą su draugais vaizdingais maršrutais gimtosios Tauragės apylinkėse.
Nuotrauka
rokas
Cin Cin movies nuotrauka
Įkelta:
2024-02-10
Saudo Arabijoje vykstančiame „Hail Toyota International“ ralyje dalyviai varžėsi pirmajame 302 kilometrų ilgio specialiame greičio ruože. Naujoje Ultimate klasėje startuojantis lietuvis Rokas Baciuška su šturmanu Oriolu Vidaliu Montijano („Overdrive Racing“) finišavo per 2 val. 50 min. 8 sek. ir užėmė 2-ąją vietą.
Nuotrauka
rokas
Cin Cin movies nuotrauka
Įkelta:
2024-02-09
Hail mieste Saudo Arabijoje ketvirtadienį oficialiai pradėtas „Hail Toyota International“ ralis, kuris žymi pirmąjį FIM Bajas pasaulio taurės etapą ir Saudo Arabijos „Toyota“ čempionato renginį. Lenktynėse kartu su keletu Ultimate klasės elito atstovų dalyvauja ir Rokas Baciuška.
Nuotrauka
krepšinis
Įkelta:
2024-01-31
Tauragės krepšinio mokykloje darbą pradėjo krepšinio trenerė Viktorija Dambrauskaitė. Viktorija 2023 metais baigė Lietuvos sporto universiteto pratimų, mitybos ir streso valdymo studijų programą, šiuo metu trenerė studijuoja fizinio ugdymo ir sporto magistrantūrą. Pati Viktorija teigia, jog sprendimas grįžti į Tauragę – spontaniškas, kurį pakuždėjo nuojauta. Grįžusi į savo gimtąjį miestą Viktorija pastebi ir jo pokyčius, pasak merginos, jos gimtasis miestas – auga, o pagrindinis pliusas čia – ramesnis gyvenimo tempas, geresnis susisiekimas ir, žinoma, žmonės.
Nuotrauka
rokas
MCH photography nuotraukos
Įkelta:
2024-01-26
Savaitgalį į Lietuvą iš Dakaro grįžęs Rokas Baciuška pripažįsta, jog šiuo metu vis dar bando adaptuotis prie sulėtėjusio gyvenimo tempo ir lietuviškos žiemos. Šių metų Dakare Rokas Baciuška važiavo galingesnėje „Challenger“ klasėje. Trečiąją beduino statulėlę į savo gimtinę parvežęs sportininkas teigia, kad Dakaras užima ne mažą dalį jo gyvenime. Vaikinas atviravo, jog pirmoji jo gyvenimo tatuiruotė yra susijusi būtent su Dakaru.
Nuotrauka
rokas
MCH photography
Įkelta:
2024-01-17
Saudo Arabijoje vykstančio Dakaro ralio devintasis etapas sėkmingai susiklostė „Challenger“ klasėje lenktyniaujančiam lietuviui Rokui Baciuškai. Jis su šturmanu Oriolu Vidaliu Montijano užėmė trečiąją vietą. Antradienį sportininkams teko važiuoti 639 km iš Hailo į Alulą, o greičio ruožą sudarė 417 km. R. Baciuška finišavo per 4 val. 55 min. 23 sek. Vos 20 sek. jį aplenkė čilietis Francisco Lopezas, o kiek daugiau nei 7 minutėmis – etapo nugalėtojas argentinietis Nicolas Cavigliasso. Greičio ruožą lietuvis pradėjo atsargiai ir pirmuose kelio taškuose jo rezultatas svyravo tarp 7 ir 10 pozicijų, bet vėliau R. Baciuška demonstravo puikų tempą ir sugebėjo pakilti iki trečios vietos. „Pradžioje sunkiai atsibudau, o pirma pusė buvo greita. Vėliau buvo akmenys – organizatoriai visiškai neleidžia pailsėti. Variklyje šiek tiek trūksta galios, todėl sunku pakilti į dideles kopas, taip pat buvo šiandien keletas sudėtingų navigacinių taškų. Dakaras šiemet tikrai sunkus, bet toks jis yra visiems“, - kalbėjo R. Baciuška. Trasoje R. Baciuška matė sustojusį Vaidotą Žalą su „Mini“ automobiliu, taip pat ir dar vieną „Mini“ lenktynininką. „Tikrai „Miniams“ nelabai sekasi, bet šių metų Dakaras duoda didelį krūvį technikai ir vairuotojams“, - sakė pasaulio ralio-reidų čempionas R. Baciuška. Po finišo dalyvių dar laukė 149 km pervažiavimas iki bivako. Sportininkas iš Lietuvos neslepia, kad nuovargis rodo savo ženklus, bet motyvacijos stengiasi nepristigti. „Kilometrai, kilometrai, kilometrai – nesibaigiantys kilometrai. Dakare būsiu atsivažiavęs už visus 2024 metus, - šypsojosi R. Baciuška. – Iš tiesų, kuo arčiau Dakaro finišas, tuo darosi vis sunkiau, bet viskas tvarkoje, smagu, yra fanų iš Lietuvos, todėl jie pakelia nuotaiką. Ačiū visiems. Liko trys dienos, nepasiduodame, nes dar visko gali atsitikti.“ Bendroje „Challenger“ klasės įskaitoje lyderiu išlieka amerikietis Mitchellas Guthrie. Antrąją vietą užima Cristina Gutierrez (+28 min. 35 sek.), trečiąją – Francisco Lopezas (+ 36 min. 48 sek.). R. Baciuška išlieka ketvirtas, o jo atsilikimas nuo lyderio siekia 1 val. 23 sek. Dešimtąjį greičio ruožą trečiadienį sudarys 371 km. Iš viso lenktynininkams reikės nuvažiuoti 612 km aplink Alula miestą. Dakaro ralis, kurį sudaro