Gyventojų iniciatyvos: statys namelį, įrengs lauko sceną, poilsio erdvę mieste 
Įkelta:
2021-06-22
Nuotrauka
Pėsčiųjų tiltas
Aprašymas

Prie pėsčiųjų ir dviračių tako, hipodromo teritorijoje, bus sukurta poilsio ir laisvalaikio praleidimo erdvė. Autorės nuotrauka

 

,
Nuotrauka
rec
Aprašymas

Didelės vertės projekto finansavimą laimėjusi Stragutės bendruomenė svajoja turėti vietą susibūrimams. Stragutės bendruomenės feisbuko nuotrauka

 

Dvi savaites trukusio balsavimo metu Tauragės rajono gyventojai rinko iniciatyvas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti. Trijose kategorijose pateikta keturiolika projektų. Daugiausia gyventojų palaikymo sulaukė projektai „Stragutės pastogė“, „Judėk lengviau, gyvenk smagiau“ ir „Pikniko parkas“.

Statys bendruomenės namelį

Praėjusį savaitgalį 10-metį atšventusios Stragutės kaimo bendruomenės pirmininkė Vilija Mockaitienė sako, kad visi renginiai, susiėjimai vyksta jos namų sklype. Tad atsiradus progai nuspręsta sudalyvauti konkurse ir pabandyti laimę laimėti lėšų nameliui arba, kaip patys sako, pastogei įrengti.  

– Nusprendėme pabandyti sėkmę, nors tiksliau reikėtų sakyti, – aktyviai padirbėti. Ir per bendruomenės šventę sakiau, kad net ir Seimas galėtų pavydėti, kokie aktyvūs buvo rinkimai, kokia buvo aktyvi agitacija ir gyvai, ir per feisbuką. Laimėjome dideliu skirtumu ir labai džiaugiamės, – pasakojo pirmininkė. 

Prieš įgyvendinant projektą bendruomenė dar turi išspręsti ir sklypo klausimą, nes dabartinis 16 a sklypas po įvairiausių „lopymo“ darbų vis tiek tvinsta. Kaip sako pirmininkė, matyt, šaltinių toje vietoje esama ir vanduo veržiasi. 

120 narių skaičiuojanti bendruomenė turi savo ansamblį, kuriame susibūrę muzikantai ir dainorėlės. Be tradicinės Antaninių šventės, pirmininkė paminėjo ir Liepos 6-osios proga rengiamus žygius, ir po jų kartu su viso pasaulio lietuviais giedamą himną. 

– Dalyvaujame ir kaimyninių bendruomenių renginiuose – esam nuolatiniai Eičių grybų šventės nugalėtojai, nes turim daug grybautojų, Baltrušaičių šventėse dalyvaujam. Esam aktyvi bendruomenė ir , matyt, tas aktyvumas davė rezultatą – laimėjome projektą, – bendruomenės narių vardu pasidžiaugė V. Mockaitienė.  

Patalpose vyks bendruomenės susirinkimai, ansamblio repeticijos, įvairios edukacijos ir vakaronės. Numatyta, kad į šias patalpas bus perkelta ir Stragutės bibliotekėlė.

Nuotrauka
rec

Svajoja apie lauko sceną

Mažos vertės projektą „Judėk lengviau, gyvenk smagiau“ pateikė Baltrušaičių kultūros namų kultūrinių renginių organizatorė ir kaimo seniūnaitė Edyta Lobšienė, kuriai talkino bendruomenės narė Genutė Peterienė ir bibliotekininkė Ona Kniurienė.  

– Kiekvienais metais kaip kultūrinių renginių organizatorė susiduriu su didele problema – neturime lauko scenos. Vis reikia prašyti, kad suręstų kokią pavėsinę – ir bendruomenė finansiškai nukenčia, ir seniūnija būna įdarbinta. Tad buvome suinteresuoti turėti lauko sceną, – pasakojo E. Lobšienė. 

Kartu buvo pagalvota apie sportuoti norinčius kaimo žmones. 

– Gyventojai pageidavo treniruoklių, kuriuos kiti kaimai turi. Turime ir erdvę, kurią reikia sutvarkyti ir pastatyti treniruoklius. Ir vaikai kaime neturi erdvės žaidimams, tad įtraukėme į projektą ir sūpynę vaikams, – vardijo pašnekovė. 

O kad idėjos reikalingos ir sulaukė Baltrušaičių ir aplinkinių kaimų gyventojų palaikymo, rodo aktyvus balsavimas ir projekto finansavimo laimėjimas. 

– Esu laiminga ir didžiuojuosi, kad žmonėms to reikia, – neslėpė E. Lobšienė. 

Iškylų vieta mieste 

Kraštietis, Tauragėje gyvenamąją vietą deklaravęs ir vasarą gimtajame mieste leidžiantis Benas Budrikas, įsikūręs Danijoje, šioje šalyje nusižiūrėjo idėją iškyloms skirtą vietą įrengti mieste, o tam tinkama vieta – hipodromo teritorija. 

– Pikniko parkas sugalvotas kaip idėja išnaudoti tą vietą. Norintieji paiškylauti paprastai važiuoja už miesto. O tiems, kurie negali išvažiuoti,  tokios vietos mieste nėra. Tad pagalvojau, kad būtų visai smagu turėti tokią vietą. Žmonės renkasi prie pėsčiųjų tilto, sėdi ant turėklų, tad idėjos gryninimas prasidėjo nuo suolelių pastatymo, – vardijo B. Budrikas.  

Įgyvendinant šį mažos vertės projektą Jūros pakrantės, Butkelių (hipodromo) teritorijoje, prie pėsčiųjų ir dviračių tako, bus sukurta poilsio ir turiningo laisvalaikio praleidimo erdvė. Tikimasi, kad ši erdvė taip bus pritaikyta renginiams organizuoti (vaikų šventėms, poezijos, muzikos vakarams ir kt.).

Balsavimo rezultatai 

Kaip skelbiama savivaldybės interneto svetainėje, didelės vertės projektų kategorijoje „Stragutės pastogė“ surinko 1395 balsus, mažos vertės projektų Tauragės rajone kategorijoje laimėjusi iniciatyva „Judėk lengviau, gyvenk smagiau“  – 663 balsus, o mažos vertės projektų Tauragės mieste kategorijoje daugiausiai simpatijų sulaukusi „Pikniko parko“ iniciatyva – 1370 balsų. 

Šias iniciatyvas įgyvendins Tauragės rajono savivaldybės administracija. Mažos vertės projektus numatyta įgyvendinti per vienerius, didelės – per dvejus metus. Projektų įgyvendinimas 100 proc. finansuojamas savivaldybės biudžeto lėšomis. Didelės vertės projektui įgyvendinti bus skirta 60 tūkst. eurų, mažos vertės – po 20 tūkst. eurų. 

Iš viso iniciatyvų konkurse sulaukta 3249 Tauragės rajono gyventojų balsai, iš jų įskaityti 2970 (neįskaityti sugadinti biuleteniai, ne rajono gyventojų atiduoti balsai, jaunesnių nei 16 metų ir daugiau nei vieną kartą balsavusių rajono gyventojų balsai).

Balsavimas vyko internetu ir „popieriniu“ būdu (bibliotekose), pastarąjį būdą kraštiečiai rinkosi dažniau. Gauti 2468 popieriniai balsavimo biuleteniai ir 781 elektroniniai gyventojų balsai. 

 

 

 

 

 

Nuotrauka
defi
Įkelta:
prieš 5 valandas
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.
Nuotrauka
pratybos
Įkelta:
2024-04-09
Balandžio 11–12 d. Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio pėstininkų bataliono (toliau – LDKK PB) padaliniai vykdys orientacinį žygį Tauragės ir Jurbarko savivaldybėms priklausančiose teritorijose.
Nuotrauka
dega
Įkelta:
2024-04-05
Įsivyraujant sausiems ir šiltiems orams, daugėja iškvietimų į gaisrus atvirose teritorijose, kuriose dega sausa pernykštė žolė, miško paklotė.  Siekiant sumažinti jų kiekį, buvo vykdoma gaisrų prevencijos akcija „Nedegink žolės“.
Nuotrauka
skaudvile
Įkelta:
2024-04-05
Balandžio 4 d. vyko respublikinis seminaras “Atnaujinto ugdymo turinio praktiniai aspektai, patirtys ir sėkmės“. Susitikimo pradžioje visus pasveikino centro direktorius Rolandas Beišys, pakvietė pedagogus atsakingai pažvelgti į aktualias temas ir pasisemti kuo daugiau žinių bei praktinės patirties dirbant su mokiniais.
Nuotrauka
nzt
Įkelta:
2024-04-02
Siekdama padidinti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paslaugų prieinamumą, nuo 2024 m. balandžio 2 d. NŽT atnaujina asmenų aptarnavimą rajonuose, buvusiose NŽT patalpose. Gyventojai gyvai bus priimami kiekvieną antradienį 46-iuose padaliniuose.
Nuotrauka
siuksles
Įkelta:
2024-04-02
Informuojame, kad 2024 metų balandžio 6, 13, 20; gegužės 4, 11, 18; rugsėjo 7, 14, 21; spalio 5, 12, 19 dienomis, UAB „Ekonovus“ Tauragės rajono savivaldybės seniūnijose vykdys didžiųjų atliekų (seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai) buityje susidarančių pavojingų atliekų (t. y., baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio) bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų surinkimą apvažiavimo būdu.
Nuotrauka
tesimas
Įkelta:
2024-03-28
Artėjant Šv. Velykoms Tauragės apylinkės teismo kolektyvas prisijungė prie Tauragės Carito  2024 m. kovo 14 d. – 2024 m. kovo 22 d. organizuotos iniciatyvos „Pasidalinimo krepšelis“. Akcijos metu darbuotojai dalinosi ilgo galiojimo maisto produktais su vargstančiais. Nepamiršti buvo ir mažieji. Pasirūpinta, kad ir jie pajustų saldesnį Šv. Velykų stalą bei galėtų pasmaližiauti saldumynais.