nuotrauka
2021-12-31
Naujieji metai yra puiki proga duoti pasižadėjimą sau keisti senus įpročius ir pradėti gyventi sveikiau. Tai pradėti daryti galima jau šventinę naktį, ją sutinkant be alkoholio bei namuose gaminant nealkoholinius kokteilius. Juolab, kad pastarieji išties stebina skonių įvairove, yra sveikesnė alternatyva klasikiniams gėrimams ir leidžia rytą sutikti be galvos skausmo. Todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai dalijasi šventinių nealkoholinių kokteilių receptais bei siūlo jais nustebinti bičiulius, taip į 2022-uosius drauge žengiant ir linksmai, ir pasiryžus pokyčiams.
nuotrauka
2021-12-31
Netrukus minėsime įžengimą į 2022-uosius metus. Ruošdami stalą Naujųjų metų šventei, galime būti dar kūrybiškesni nei per Kalėdas ir pagaminti naujus, o ne klasika namuose tapusius receptus. O štai duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių bendrovės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas dalijasi kaip papildyti savo patiekalų sąrašą paprastai pagaminamų užtepėlių ar pašteto pagalba.
nuotrauka
2021-12-12
​​​​​​​Per Kalėdas atsiskleidžia išskirtinės įvairių šalių kulinarinės tradicijos. Jeigu ant lietuviško stalo per šventes būtinai bus kūčiukų, tai italai Kalėdų neįsivaizduoja be pyrago, vadinamo panettone. Italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco sako, kad legendinio panettone gamyba – ypatingas procesas ir galimybė kepėjui parodyti savo meistriškumą.
danga
2021-11-11
Grindys yra vienos iš svarbiausio namų interjero dalių. Nors ir gali atrodyti, kad žvilgsnis retai krenta į apačią, tačiau netinkamos grindų dangų pasirinkimas, vers tą žvilgsnį būtent kreipti žemyn. Šiuolaikiniame pasaulyje yra itin vertinamas ilgaamžiškumas ir kokybė, o būtent šiuos pagrindinius aspektus gali pasiūlyti vinilinės grindys.
Freepik nuotrauka
2021-11-07
​​​​​​​Į Lietuvą atvykęs užsienietis išties galėtų nustebti tokiais mums įprastais ir neatsiejamais desertais kaip skruzdėlynas, šakotis, žagarėliai ar Kuršėnų vyniotinis. Taip ir mūsų šalies gyventojams dar gali atvipti žandikaulis pasižvalgius į kitų valstybių etnines virtuves. Tad lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai siūlo leistis nustebinamiems, užmesti akį į pasaulio desertų lentynas ir gal net pasisemti idėjų savo virtuvei.
_Paveikslėlis iš Pexels.jpg
2021-11-06
Įkvėpimą žadinę savo ryškia spalva jie dažnai vaizduoti senovės italų paveiksluose, o ypatingą šių vaisių skonį bei aromatą vertinę monarchai skirdavo delikatesui išskirtinę vietą ant savo stalų. Tokia turtinga yra svarainių istorija, skaičiuojanti jau daugiau nei 4 tūkst. metų. Šie vaisiai plačiai panaudojami ir lietuvių virtuvėse – verdant uogienes, kepant pyragus ar gaminant košes. Tačiau lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto ekspertai sako: yra ir originalesnių šio delikateso kulinarinių idėjų. Pastarąsias jie ir kviečia išbandyti.
margučiai
2021-04-01
Kiaušinių dažymas Velykoms – viena smagiausių ir laukiamiausių pavasario pramogų, kuria mėgaujasi ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad kiaušinių dažymo technikų yra įvairių – juos galima dažyti spalvotais dažais, marginti vašku, skutinėti arba dažyti natūraliai, naudojant įvairiais žoleles, svogūnų lukštus, burokėlių sultis. Tik nuo kiekvieno fantazijos ir norų priklauso, kuris dažymo būdas priimtiniausias.
gydytoja
2021-02-26
Išgirsta vėžio diagnozė daugeliui išmuša tvirtą pagrindą iš po kojų ir sukelia daug baimių bei nuogąstavimų. Jie dažnai neduoda ramybės ir gydymo metu, taip pat jam pasibaigus – pacientus kankina nežinomybė dėl ateities, ligos progresavimo ar sugrįžimo galimybės. Nors onkologinė liga žmogui yra išties rimtas išbandymas, anot ekspertų, šiandien tai tikrai nėra mirties nuosprendis, o tinkamas gydymas ir pagalba organizmui po jo gali padėti sėkmingai įveikti ligą ar kontroliuoti jos eigą.
Paauglė prie kompiuterio
2021-02-11
73 proc. 14-18 metų jaunuolių mano, kad internete slypi grėsmės ir pavojai – tai atskleidė bendrovės „Spinter tyrimai“ praėjusių metų pabaigoje Nacionalinės švietimo agentūros užsakymu atliktas reprezentatyvus tyrimas. Pandemijos metu, kai nebegalime susitikti ir bendrauti gyvai, veikla internete ir socialiniuose tinkluose yra gerokai suaktyvėjusi. Nors nebevykstame atostogauti, nerengiame vakarėlių, savo mintimis ir nuotraukomis dalijamės netgi dažniau – taip numalšiname išaugusį bendravimo alkį.