„Tai kur per Naujus?“
Įkelta:
2022-12-30
Nuotrauka
kavines
Nuotraukos autorius:
Muzikos klubo „Rūsys“ nuotrauka
Aprašymas

 

 

Įprasta, kad Kalėdos yra šeimos šventė, šiltai ir jaukiai ji pasitinkama namuose, artimųjų apsuptyje. O Naujieji metai – puiki proga pasipuošti, išeiti į viešumą, pašėlti draugų kompanijoje. Vis dėlto daugelis, matyt, pasitiks Naujuosius privačiuose vakarėliuose – panašu, kad šventinį Naujųjų metų vakarą rengia vos viena kita miesto viešojo maitinimo įstaiga.

Dar gerokai iki didžiųjų žiemos švenčių nuolat girdime: „Tai kur per Naujuosius?“. Vis dėlto daugelis ir šią šventę sutinka namuose, prie televizoriaus. O mėgėjai pasilinksminti susiburia draugų kompanijose, važiuoja pramogauti į kitus miestus, ypač į pajūrį, eina į kavines ar koncertus. Štai Tauragės kultūros rūmuose paskutinį metų vakarą vyks šventinis koncertas „Amžina meilė“, kuriame pasirodys Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė kartu su „Archi quartett“. Kuo ne puikus Naujųjų sutikimas – pasiklausius nuostabios muzikos grįžti namo ar eiti į svečius ir sėsti prie šventinio stalo? 

O jei norėsite po koncerto pasukti į restoraną, deja, teks nusivilti. Viešojo maitinimo įstaigų mūsų mieste nemažai, deja, naujametinių renginių beveik niekas neorganizuoja. Išimtis – Bažnyčių gatvėje įsikūręs restoranas „Sodai“ kviečia sutikti Naujuosius linksmai pačiame miesto centre. Restoranas savo feisbuko paskyroje skelbia, kad laukia porų ir grupelių pirmajame aukšte ir iki 18 svečių antrajame. Restorane rengiamas lietuviškos muzikos vakaras su vedėju ir dainininku Nerijumi Šukučiu. Žadama, kad bus žaidimų, konkursų, prizų ir, žinoma, geros nuotaikos. „Jums paruošime šaltus užkandžius, karštą patiekalą ir desertą su kava ar arbata. Gėrimai iš krano ir kokteiliai iš baro iki 21 val. – nemokamai“, – tikina vakaro organizatoriai. Kaina asmeniui, kaip skelbiama „Sodų“ paskyroje, iki gruodžio 19 dienos – 100 eurų.
Restoranas organizuoja ir loteriją, kurioje galima laimėti 100 eurų vertės kuponą sutikti Naujuosius metus „Soduose“. Žaidime dalyvaujama išleidus vos 20 eurų restorane ar užsisakant maistą į namus.

Šventinį Naujųjų metų sutikimą rengia ir restoranas „Deizė“. Lankytojams bus siūlomi patiekalai iš šventinio meniu, gros gyva muzika.

– Abejoju, ar vietų dar yra, nes norinčių užsisakyti be proto daug, – sakė restorano savininkas Dainius. – Dar, jei ką, gal stalus kaip nors perstumdysim, kad daugiau žmonių tilptų.

Pasak jo, vienam žmogui šventinė vakarienė su šampano taure kainuos 55 eurus.

Muzikos klube „Rūsys“ naujametinį vakarą muzika neskambės – šventinio vakaro neorganizuojama, kaip sakė jo vadovas Vidas Metrikis, dėl pernelyg aukštų atlikėjų ir vedėjų paslaugų įkainių. Tačiau maistas bus gaminamas ir tiekiamas į privačius vakarėlius kaimo turizmo sodybose ar kitur. Tokių  užsakymų, pasak V. Metrikio, jau turima nemažai. Patiekalų bus galima užsisakyti ir išsinešti. Jų pasirinkimas – išties nemažas, sukurtas ir šventinis meniu, kuriame – užkandžiai, salotos, desertai.

Restoranas „Bacas“, kaip teigė jo vadovė Alfreda Baciuškienė, paskutinę metų dieną dirbs kaip įprastai, maisto bus galima užsisakyti ir išsinešti. O patiekalus bus galima užsisakyti iš specialaus šventinio meniu, kuriame – Pekino antis, įdaryta obuoliais, keptas žvėrienos kumpis, kepta žuvis su migdolais, silkė patale ir t.t.  

Restoranas „Da Feng“, pasak jo vadovės Alma Marozienė, Naujųjų išvakarėse lankytojų nelaukia – dirbs tik su užsakymais į namus. 

– Taip susiplanavom darbus: dirbsim per Kūčias ir Kalėdas, todėl norim bent per Naujuosius šiek tiek pailsėti, – sakė ji.

Sušių baras „Šaukštelio studija“ lankytojų paskutinį senųjų metų vakarą irgi nelauks – gamins tik išsinešti skirtus iš anksto užsakytus patiekalus.

– Dirbsime nuo 11 iki 20 val., tačiau vietoje neaptarnausime. Užsakymų Naujiesiems turime daug, tačiau dar vieną kitą priimsim. Paprastai po Kalėdų pasipila skambučiai ir tos tuščios vietos bemat užsipildo, – sakė „Šaukštelio studijos“ vadovė Justina Visockienė.

Restoranėlis „Holivudas“, kaip skelbiama jo feisbuko paskyroje,  paskutinę metų dieną dirbs nuo 11 iki 16 val., picerija „Jazz Pizza & Grill“ – nuo 8.30 iki 20 val.

Kavinė „Naujoji pasaga“, įsikūrusi Taurų parke, paskutinę metų dieną dirbs kaip įprastai, o vakare salė užsakyta privačiam vakarėliui. 

Nuotrauka
ispejimas
Ekrano kopija
Įkelta:
2023-11-22
Popiet į mobiliuosius telefonus pradėjo plūsti perspėjimai apie prognozuojamas sudėtingas orų sąlygas. Ketvirtadieniui orų prognozės rodo smarkų vėją, kritulius, plikledį.
Nuotrauka
auto
Įkelta:
2023-10-30
Artėjant šaltiems žiemos vakarams labai svarbu užtikrinti, kad jūsų automobilis būtų pasirengęs įveikti su šiuo metų laiku kylančius iššūkius. Nuo apledėjusių kelių iki žvarbių rytų - pasiruošimas gali būti labai svarbus, kad būtumėte saugūs kelyje ir jūsų transporto priemonė veiktų sklandžiai. Toliau pateiksime keletą svarbiausių patarimų, kaip paruošti automobilį žiemai.
Nuotrauka
Įkelta:
2023-10-25
Telšių, Panevėžio ir Šiaulių apskrityse valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia drėgnos, Lietuvos dalyje daugiausia sausos, tik vietomis yra drėgnų kelių ruožų. Kaip informuoja eismoinfo.lt, šalyje be kritulių. Oro temperatūra nuo 4 iki 8 laipsnių šilumos.
Nuotrauka
darželis
L.-d. „Ąžuoliukas“ nuotrauka
Įkelta:
2023-10-21
Nuvilnijo, nušurmuliavo ir nuklegėjo, lydima linksmo vaikų juoko ir susižavėjimo bei tėvelių aktyvaus dalyvavimo ir įsitraukimo gerumo akcija „Gera dalintis“. Tai jau antroji lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ organizuota gerumo iniciatyva, kurioje dalyvauti šeimas pakvietė įstaigos direktorė Viktorija, Šeimos klubas ir socialinė pedagogė metodininkė Edita. 
Nuotrauka
orams gamta.jpg
Aušros Augustytės nuotrauka
Įkelta:
2023-10-19
Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos, tik vietomis yra šlapių kelių ruožų, pranešama puslapyje eismoinfo.lt
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-10-08
Spalis – tai mėnuo, kai stalai lūžta nuo sezoninių vaisių ir daržovių, praturtinančių kasdienį racioną intensyviais bei maloniais skoniais. Žinant, kokių gėrybių derlius šį mėnesį yra pačiame įkarštyje, galima mėgautis didžiausia jų nauda organizmui. Ir ne tik – Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, atkreipia dėmesį, kad sezoninės daržovės yra garantuotas būdas sumažinti savo išlaidas. 
Nuotrauka
vegetarai
Įkelta:
2023-10-01
Lietuvių suvartojamas mėsos kiekis kiekvienais metais auga ir šiuo metu yra tris kartus didesnis negu rekomenduojamas Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO). Tai atitinka pasaulyje pastebimą tendenciją, kuri rodo augantį ekonomiškai stiprėjančių šalių gyvūninių produktų suvartojimą. Tuo pačiu metu šalyje vis garsiau girdimas ir augalinės mitybos entuziastų balsas, raginantis mažinti mėsos suvartojimą, o lentynos bei viešojo maitinimo įstaigų meniu pildosi veganiškomis mėsos ar pieno produktų ir patiekalų alternatyvomis. Spalio 1-ąją minima pasaulinė vegetarų diena – proga pasidomėti, kokia yra mėsos vartojimo žala ir kaip kiekvienas gali ją sušvelninti.
Nuotrauka
evo
„EVO renginiai“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-09-30
Tauragėje galime pasidžiaugti versliais žmonėmis ir tuo, kad jų tik daugėja. Dar liepos mėnesį subrandinusios mintį tauragiškės Agnė Šeputienė ir Evelina Preimonienė ėmėsi veiklos. Mažylius auginančios moterys rado laiko savo svajonių veiklai – organizuoti bei koordinuoti šventes. Praėjusį sekmadienį jos jau kvietė tauragiškes moteris į pirmąjį, tačiau tikrai ne paskutinį savo renginį „Tos vietinės“.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-09-03
Nors dalis „pasikausčiusių“ grybautojų vis dar drąsiai orientuojasi pagal medžių žieves bei saulės poziciją danguje, retas į mišką išeina be telefono. Jei bent kelis kartus teko ieškoti grybų, diskusija „telefonas miške – pražudys ar išgelbės?“ turėtų būti girdėta. Visgi, yra kelios pagrindinės taisyklės, galinčios padėti nepasiklysti tarp medžių bei išvengti senovinių ženklinimo būdų, o pasiklydus miške – kaip elgtis, kad būtų lengviau jus rasti.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-09-03
Moliūgai Lietuvoje jau taip išpopuliarėję, kad siejami toli gražu ne tik su Helovinu. Vos pasirodęs jų derlius dar vasaros pabaigoje drąsiai skinasi kelią į naminius troškinius, blynus, garnyrus, karius ir net desertus. Būdų juos panaudoti – aibė, kaip ir jų rūšių. Kaip nepasimesti jau pasirodžiusioje jų gausybėje ir ką iš jų ruošti, pataria prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.
Nuotrauka
treniruokliai
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-31
Birželio 29-ąją Tauragės miesto maudyklos paplūdimyje, Kranto gatvėje, pastatyti 4 profesionalūs lauko treniruokliai. Tai kiek kitokie nei tauragiškiams jau įprasti viešosiose miesto erdvėse įrengti treniruokliai. Jie tokie pat efektyvūs kaip ir stovintys profesionaliuose sporto klubuose, jų svoriai reguliuojami. Treniruokliai skirti pečių, krūtinės, nugaros, rankų ir kojų raumenims lavinti.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-27
​​​​​​​Karas net tik perbraižo valstybių teritorijų sienas, bet ir tragiškai išskiria šeimas, o trauminės patirtys palieka randus ateities kartoms. Rusijos sukelto karo Ukrainoje akivaizdoje kaip niekad tampa aktualu kalbėti apie jautriausios visuomenės grupės – vaikų patirtis ir išgyvenimus. Tauragės krašto muziejus „Santaka“ ir Lietuvos istorijos instituto doktorantė Rūta Matimaitytė pristato bendrą projektą „Vaikas karo akivaizdoje: istorija, atmintis ir patirtys“. Projekto veiklos ir renginiai – simbolinė dovana tauragiškiams ir Tauragei, šių metų Lietuvos kultūros sostinei. 
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-27
Pirkti maistą, avalynę, drabužius, dovanas ar buitinę techniką ne fizinėje, o elektroninėje parduotuvėje – įprastas dalykas dešimtims tūkstančių lietuvių. Jos leidžia sutaupyti daugybę laiko ir gerokai palengvina kasdienybę kiekvienam iš mūsų. Tačiau kuri elektroninė parduotuvė yra ta vienintelė, kuri sukelia daugiausiai simpatijų ir klientų lojalumo bei gali būti pavadinta Lietuvos mylimiausiąja? Tą jau greitu metu padės išsiaiškinti šiandien startuojantys Mylimiausios Lietuvos elektroninės parduotuvės rinkimai.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-26
​​​​​​​Paskutinis vasaros savaitgalis – proga pasidžiaugti atostogų prisiminimais ir pasilepinti gardumynais. Šiltas, nuodėmingai skanus desertas padės nuvyti šalin mintis apie darbus ir mokslus. „Iki“ konditeris Thierry Lauvray siūlo tris variantus, kuriems nereikės nei brangių ingredientų, nei specialių įgūdžių – pagaminti galės kiekvienas, nepriklausomai nuo sugebėjimų ar piniginės dydžio.
Nuotrauka
vasara
Aušros Augustytės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-18
Ateinančiomis dienomis karšti orai nesitrauks, o į vakarinius rajonus vėl sugrįš. Tai jau galima laikyti tikra karščio banga. Neatmestina, kad dar pasitaikys ir karščio rekordų, skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-15
Tatuiruočių meistrės Monika Norbutaitė ir Laura Jockė – geriausios draugės nuo gimnazijos laikų. Tai, kad po kelių metų užsienyje – viena gyveno Norvegijoje, kita – Airijoje, jų keliai susiėjo, abi laiko tikra sėkme. Neseniai merginos kartu atidarė tatuiruočių saloną „Tattoo Time“ – visai šalia redakcijos. Na, kaip galėjome jų nepakalbinti? Juo labiau, kad tatuituotės pastaraisiais metais itin išpopuliarėjo.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-15
​​​​​​​Braškės ir šokoladas, mocarela ir pomidoras, riešutinis sviestas ir džemas – kai kurie maisto deriniai jau yra virtę legendiniais. Dar prieš porą dešimtmečių tikriausiai ne vienas būtų ir įtariai žiūrėjęs į arbūzo, fetos ir mėtų kombinaciją, tačiau dabar šios salotos vasarą karaliauja ir ant lietuvių stalų. Kokie dar deriniai galėtų virsti kultiniais? Prekybos tinklas „Iki“ dalijasi 3 nebrangiomis idėjomis, kurie taps naujais gastronominiais atradimais.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-13
​​​​​​​Po vėsesnių dienų temperatūros stulpeliai jau palengva kopia aukštyn, o Žolinės ilgąjį savaitgalį sinoptikai prognozuoja ypač karštą. Neabejotinai dauguma norės atsigaivinti vėsiais ledais – Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, pastebi, kad karštomis dienomis jų pardavimai šauna aukštyn. Ledus galite nesunkiai pasigaminti ir namuose: tereikės dviejų pigių produktų ir... tarkos.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-13
​​​​​​​Kartų parke, Zumpės tvenkinyje, įrengtas fontanas tauragiškius purslais ir spalvomis turėtų džiuginti kasdien, taip nėra – savo nusivylimu pasidalijo į redakciją užsukusi tauragiškė.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-12
​​​​​​​Toli gražu ne visi svajoja apie tingų poilsį prie jūros – kai kuriems kur kas maloniau, o ir prasmingiau atrodo keliauti. Ir ne lėktuvu, autobusu ar automobiliu, o dviračiu, valtimi ar net pėsčiomis. Taip ne tik išbandai save, daugiau pamatai, bet ir pajunti tikrą kelionių skonį, įsitikinę Raminta ir Linas Anuliai, neseniai dviračiais apkeliavę Baltijos šalis. Ir tai nebuvo daugiausia ištvermės pareikalavęs žygis – pasak Ramintos, pėsčiomis nukeliauti iš Skaudvilės į Zarasus buvo kur kas sunkiau.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-08-12
​​​​​​​Gaminate salotas iš šviežių ir traškių salotų lapų? O gal sočiai vakarienei pasirinkote lengvą variantą – salotas su grilinta vištiena? Galbūt ieškote, kuo pagardinti keptas šviežias bulves? Arba ką užtepti ant sumuštinio? Visiems šiems variantams idealiai tiks nebrangus naminis bazilikų padažas, tiesiog kvepiantis vasara. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad vasarą įvairūs žalumynai ir prieskoninės žolelės yra tikras hitas – pirkėjai juos naudoja tiek patiekalų gardinimui, tiek atsargoms žiemai ruošti.