Nei parduoda, nei aptveria
Įkelta:
2012-05-07
Nuotrauka
Aprašymas
Užgesinti gaisrą, įsiplieskusį apleistame name, kainavo 500 litų. Giedriaus Šaučiūno nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Robertas Piečia: „Mano sūnaus įmonė taip pat moka mokesčius valstybei. Ir aš moku. Įdomu, kiek už tas sumas gaisrų galima užgesinti“. „Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka

Karina SĖRIKOVA

karina@taurageszinios.lt

Balandžio 28-osios vakarą į J. Tumo-Vaižganto gatvę skubėjo ugniagesių autocisternos – degė vienas apleisto namo, priklausančio gerai Tauragėje žinomo politiko Roberto Piečios sūnui Martynui Piečiai, kambarių. Iš namo evakuotas vyriškis. Ugniagesių skaičiavimu, gaisras valstybės mokesčių mokėtojams atsiėjo nei daug, nei mažai – apie 500 litų. Tačiau savivaldybės Tarybos narys R. Piečia to nesureikšmina ir imtis tvarkyti apleisto turto neskuba.

Išvestas pastate miegojęs vyras

Gaisras verslininko Martyno Piečios įmonei „Ausida“, besiverčiančiai medienos perdirbimu ir patalpų remonto darbais, priklausančiame name pastebėtas 21.15 valandą. Degė vienas negyvenamo namo kambarių. Atvykus ugniagesiams pro mūrinio dviejų aukštų namo antrojo aukšto kambario langą veržėsi dūmai. Paaiškėjo, kad gretimame kambaryje miegojo vyras. Jis iš namo išvestas. Medikų pagalbos vyriškiui neprireikė. Gaisras užgesintas per keletą minučių.

Pasak Tauragės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko Mindaugo Mikutavičiaus, jis gali tiksliai pasakyti, kiek šio gaisro gesinimas kainavo valstybės mokesčių mokėtojams.

– Gaisro užgesinimo kaštai priklauso nuo gaisro apimties, kaip toli nuo ugniagesių buveinės gaisras kyla, kiek žmonių ir autocisternų į jį išsiųsta, nuo paros laiko, mat nuo to priklauso ugniagesių atlyginimas. Į šitą gaisrą buvo išsiųstos dvi ugniagesių autocisternos, gaisro kaštai – apie 500 litų. Mes nuolat turime problemų su apleistais pastatais, mat juose dažnai kyla gaisrai, į juos landžioti ir juose žaisti mėgsta vaikai, tai labai pavojinga, – „Tauragės žinioms“ sakė M. Mikutavičius.

Ne kartą linčiuotas spaudoje

Žiniasklaida ne kartą rašė apie J. Tumo-Vaižganto g. 28 namą-vaiduoklį. 2010 metų „Tauragės žinių“ straipsnyje „Politiko šeimos namas virto landyne“ minima, kad buvusio mero šeimai priklausantis pastatas jau seniai virtęs prieglobsčiu valkatoms ir benamiams. Namu-vaiduokliu redakcijai skundėsi apleisto pastato kaimynai, jie teigė, kad šalia gyvendami nesijaučia saugūs – aplink nuolat trainiojasi įtartini asmenys, pro langus skraido buteliai ir stiklainiai.

Apžiūrėti namo nuvykome ir šįkart. Per dvejus metus niekas nepasikeitė: atluptos lentos, kuriomis kadaise buvo užkalti langai ir durys, priėjus arčiau tvoskia šlapimu.

Gali nubausti

Klausėme Tauragės valdininkų, ar už neprižiūrimo, gatvės vaizdą bjaurojančio, o kartais ir mokesčių mokėtojų lėšų reikalaujančio pastato nepriežiūrą gresia atsakomybė. Tauragės miesto seniūnas Virginijus Žilius teigė, kad ne jo valioje kontroliuoti, kas dedasi privačioje valdoje, jis galįs tik teikti pastabas dėl viešosios aplinkos aplink pastatą.

– Jei namo šeimininkas nėra aiškus, pastatas teismo keliu gali būti pripažintas bešeimininkiu ir perimtas savivaldybės žinion, tačiau kai šeimininkas aiškus, kištis savivaldybė negali, – tikino V. Žilius.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Tauragės teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus Statybos valstybinės priežiūros poskyrio vedėjas Gintautas Sabeckas teigė, kad už statinio nepriežiūrą gali būti baudžiama pagal Administracinių teisių pažeidimo kodeksą, tai gali padaryti savivaldybės administracija.

Tauragės rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausiasis specialistas Šarūnas Graužinis patikino, kad už statinių nepriežiūrą statinio savininkas gali būti baudžiamas administracinės teisės atsakomybe.

– Pirmą kartą pastato savininkas gali būti perspėtas, antrąkart jo gali laukti bauda nuo 100 iki 1000 litų. Trečią kartą būtų skiriama 500–2000 litų bauda, – sakė Š. Graužinis.

Kaimynams nepatinka, tačiau neprieštarauja

Apleistas namas ir jo gyventojai didžiausią nerimą kelia „vaiduoklio“ kaimynystėje gyvenantiems žmonėms. Gretimame „vaiduokliui“ name gyvenanti moteris „Tauragės žinioms“ sakė nejaučianti didelio nepatogumo dėl kaimynystėje slampinėjančių benamių, tačiau būtų geriau, kad aplink būtų ramiau ir gražiau.

– Būna pastoviai čia tų bomžiukų gatvėj, o kartais ir ant tvoros pasėdi, tačiau kol į kiemą nesibrauna, neprieštarauju. Žinoma, norėčiau, kad aplink būtų tvarkingiau ir gražiau, – dėstė moteris.

Priešais namą-vaiduoklį gyvenanti šeima šio pastato atžvilgiu nusiteikusi griežčiau.

– Šeštadienį buvo gaisras. Kai pagalvoji, kiek tetrūksta, kad kokia žiežirba atskristų. O ir namo kompanija ne pati maloniausia. Vaikšto įtartini vyrai. Matom, langai užkalti, bet lentas atplėšia ir vėl įlenda. Vienintelis būdas apsaugoti šį pastatą – tvora, – svarstė savo namo kieme sutikta kaimynė.

Dar vienas „vaiduoklio“ kaimynas atskleidė, kad gaisras Piečių name kyla nebe pirmąkart.

– Taip, vaikšto čia tų bomžų, bet tai jų reikalas. Čia buvo kalbėta, kad jie šiukšlina, tačiau daugiausiai čia šiukšlina jaunimas, nes pilna alaus, šampano butelių. Bomžai tokių gėrimų neperka, jie pačius pigiausius geria, – kalbėjo vyras.

Apie gaisrą nežinojo

Susisiekėme su Tauragės rajono savivaldybės tarybos nariu R. Piečia. Jis apie šeštadienį kilusį gaisrą sakė girdįs pirmą kartą, mat tomis dienomis nebuvo Tauragėje. R. Piečia korespondentei priminė, kad pastatas J. Tumo-Vaižganto g. 28 priklauso ne jam, o sūnaus Martyno įmonei, tačiau sūnus šiuo metu esąs ne Lietuvoje, todėl į žiniasklaidos klausimus atsakys jis. R. Piečia apgailestavo dėl gaisro, teigė, kad sūnus jau maždaug ketverius metus nesėkmingai bando parduoti apleistą pastatą.

– Vieno pastato Kranto gatvėje pavyko atsikratyti, ten tvarkosi, o su šituo vargstam. Per ketverius metus domėjosi tik vienas asmuo. Ir kaina jo labai gera, bet niekam jo nereikia, sunku šiais laikais, – teigė politikas ir patikino, jog pats tikrai neplanuoja jokio verslo pastate vykdyti.

Paklaustas, ar įsivaizduoja, kiek mokesčių mokėtojams kainavo užgesinti jo sūnaus įmonei priklausančiame pastate įsiplieskusį gaisrą, R. Piečia sakė nežinąs, tačiau norintis išgirsti.

– Būna ir kitokių atvejų, kai mokesčių mokėtojų pinigai išnaudojami. Juk ir žvėris reikia su malūnsparniais iš degančių plotų kelti, ir žvejus nuo lyčių. Mano sūnaus įmonė taip pat moka mokesčius valstybei. Ir aš moku. Įdomu, kiek už tas sumas gaisrų galima užgesinti. Galvosim kažką, svarstysim apie tvorą, – samprotavo politikas.

Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
prieš 8 valandas
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.