Malkavimo ypatumai pagal tarybos narį
Įkelta:
2014-02-17
Nuotrauka
Aprašymas
Skaitydamas tarybos nario priesaiką, Nerijus Lukošius pažadėjo, kad jo veiksmai visuomenei nesukels kokių įtarimų, deja, apie tikrąjį politiko veidą byloja svetimame miške nupjautų medžių kelmai. Ramunės Ramanauskienės nuotraukos
,
Nuotrauka
Aprašymas
Elena Pernarauskienė, antradienį iš Raseinių atvažiavusi apžiūrėti, kaip suniokotas jos miškas, nustėro – po pjuvenomis slėpėsi ne penki, o gerokai daugiau kelmų. Ramunės Ramanauskienės nuotrauka

Ramunė RAMANAUSKIENĖ

redaktore@taurageszinios.lt

Iš rimtų nemalonumų kapstytis tenka Tauragės rajono savivaldybės tarybos nariui, Skaudvilės bendruomenės pirmininkui Nerijui Lukošiui. Politikas sučiuptas be leidimo pjaunantis medžius svetimame miške. Jurbarko policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės, o Miškų inspekcija N. Lukošiui skyrė tūkstantinę baudą.

Sučiupti padėjo atsitiktinumas

Tauragiškis Antanas Simonavičius sako, kad jam labai pasisekė. Pasisekė, anot Antano, todėl, kad vasario 7-osios rytą stebuklingu būdu pavyko pričiupti savo pusseserės mišką vagiančius vyrus. Norvegijoje dirbantis vyras sako nedažnai grįžtantis į gimtinę. Tačiau kai tėviškėn parvažiuoja, visada nuskuba apžiūrėti jųdviejų su pussesere miško, plytinčio Jurbarko rajono Būkintlaukio kaime, ant pat Tauragės ir Jurbarko rajonų ribos. Pusė šio miško priklauso jam, kita pusė – Raseiniuose gyvenančiai pusseserei Elenai – iš viso apie 6,5 hektaro. Vyras sako, kad beveik kiekvienąkart nuvažiavęs aptinka vagystės požymių – randa traktorių išmaurotus kelius, pripjautų šakų ir sveikų medžių kelmus.

– Eilę metų šis miškas niokojamas. Pernai rugpjūtį grįžęs miške radau nupjautų kelmų ir paliktų šakų su nudžiūvusiais lapais. Vadinasi, pjovė vasarą, medžiams žaliuojant. Neskaičiavau tuomet, kiek kelmų buvo, daug. Manau, kad tie, kas medžius pavagia, vėliau parduoda juos kaip malkas. Tačiau vagių vis nepavyksta sugauti. O šįkart tiesiog nusišypsojo sėkmė, –„Tauragės žinių“ žurnalistei kalbėjo A. Simonavičius.

Mano, kad turi palikti ir tarybą, ir partiją

Šįkart atvažiavęs prie savo ir pusseserės miško A. Simonavičius pastebėjo kelkraštyje stovintį lengvąjį automobilį, o miško keliuke – šviežias traktoriaus vėžes.

– Kilo įtarimas. Važiuoju pamiške tomis vėžėmis, pamačiau traktorių su priekaba ir vyras su benzopjūklu laksto aplinkui. Ieško medžio, kurį pjauti. Žiūriu, kad matytas veidas. Sakau, kas toks būsi. O jis prisistatė – esu tas ir tas, nors pažinau, kad tai Nerijus Lukošius. Paklausiau, kas jam leido pjauti svetimą mišką. Tuoj pat paskambinau pusseserei į Raseinius, paklausiau, ar ji leido kam nors pjauti savo mišką. Ji patikino, kad niekam to daryti neleido. Tada aš užsipuoliau stipriai tą Lukošių. O visai netoli girdžiu dirbantį dar vieną benzopjūklą. Pamačiau dar du vyrus ir dar vieną traktorių, – penktadienio įvykius prisiminė A. Simonavičius.

Vyras čia pat suskubo skambinti 112. Pagalbos tarnyba sujungė su Jurbarko policijos komisariatu. Trys pareigūnai operatyviai atvyko į įvykio vietą.

Paklaustas, ar pjovėjai nemėgino iš miško bėgti, vyras sako, kad to padaryti jie nelabai galėjo. Mat jis užtvėrė jiems kelią savo automobiliu, o dviem traktoriams išvažiuoti iš miško bekele ne taip paprasta.

Antano Simonavičiaus teigimu, čia pat nupjauti gulėjo keturi beržai ir drebulė. Vyras teigia, kad N. Lukošius siūlė nekviesti policijos, esą gal galima būtų susitarti, tačiau A. Simonavičius jo kalbų tikina nelabai klausęsis.

Policijos pareigūnai įvykį užfiksavo – nufotografavo nupjautus medžius, jų pjovėjus, juos apklausė, paėmė vieną pjūklą ir išvažiavo. Su jais mišką paliko ir A. Simonavičius. Tačiau grįžęs kitą rytą pakraupo.

– Galvoju, nuvažiuosiu kitą dieną pažiūrėti, kaip ten atrodo. Įsivaizduojate, miške nebebuvo tų nupjautų medžių. Jie išvažiuodami juos išsivežė. Matosi, kad buvo supjaustyti kaladėmis, nes likę pjuvenų. Tokio įžūlumo dar nebuvau matęs, – sakė vyras.

Tauragiškis įsitikinęs, kad taip elgdamasis N. Lukošius kompromituoja ne tik Socialdemokratų partijos, kurios narys yra, bet ir visos Tauragės savivaldybės tarybos reputaciją.

– Manau, kad partija bandys ginti savo narį. Tačiau pats Lukošius turi palikti tarybą, mauti kuo toliau iš tokio posto ir nesirodyti žmonėms. Jis turėtų palikti ir partijos gretas, jei jis ją gerbia, – sakė A. Simonavičius.

Turės atlyginti žalą

Policijos pareigūnai apie įtariamą miško vagystę pranešė Miškų inspekcijai ir Aplinkos apsaugos departamentui. Aplinkosaugininkai įvertino, kad gamtai, išpjovus penkis medžius, buvo padaryta 600 Lt žala. N. Lukošiui skirta 2000 Lt bauda. Politikas turės atlyginti nuostolius ir miško savininkei E. Pernarauskienei – jie siekia 1700 Lt. N. Lukošius įpareigotas sutvarkyti ir apšnerkštą miško paklotę.

Jurbarko policijos komisariatas savo ruožtu pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d. – dėl vagystės. Baudžiamasis kodeksas sako, kad tas, kas pagrobė svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Bylą tiriantis Jurbarko policijos komisariato tyrėjas Gitanas Vasilevičius „Tauragės žinioms“ sakė, kad mišką pjovęs N. Lukošius jau apklaustas. Daugiau tyrimo detalių jis atskleisti negalįs. Tyrėjas susidomėjo, kodėl iš pirmo žvilgsnio tokia paprasta byla domina žurnalistus. G. Vasilevičių informavome, kad N. Lukošius Tauragėje žinomas politikas – savivaldybės tarybos narys, o žmonės esą kalba, kad tokie aukšti asmenys gali mėginti išvengti bausmės.

– Šiandien su juo kalbėjausi. Na, nieko nesiūlė, – pajuokavo tyrėjas.

„Ne naujiena Lietuvoj tokie dalykai“

„Tauragės žinios“ susisiekė su Raseiniuose gyvenančia miško Būkintlaukio kaime savininke E. Pernarauskiene. Moteris patvirtino, kad niekam neleido pjauti savo miško, o N. Lukošiaus niekada nėra net mačiusi.

– Ne naujiena Lietuvoj tokie dalykai, – įsitikinusi moteris. – Manau, kad ne pirmą kartą jis tai darė.

Tačiau mišką be leidimo pjovęs politikas sako, kad pasipjauti medžių savo reikmėms Raseinių gyventojos miške jam leido jo kaimynas, E. Pernarauskienės brolis Stanislovas S. Tik pripažino, kad vyras mėgsta išlenkti taurelę, todėl ne visada su juo pavyksta susikalbėti.

– Aš prašiau jo leidimo, jis tą leidimą turėjo, tik man nepadavė, – žurnalistei aiškino N. Lukošius.

Sutiko atlyginti žalą

N. Lukošiaus įvardijamam kaimynui Stanislovui S. mums pavyko prisiskambinti, tačiau susikalbėti nelabai. N. Lukošius, matyt, buvo teisus, vyras tikrai mėgsta išlenkti taurelę. Vakare Stanislovas perskambino pats ir patikino, kad vasario 7-ąją niekam nebuvo davęs jokio leidimo pjauti sesers mišką.

Kitą rytą jis jau drauge su N. Lukošiumi pravėrė „Tauragės žinių“ redakcijos duris. Kalbėjo jau kiek kitaip, rodė žurnalistei sesers miško nuosavybės dokumentų kopiją ir tikino, kad pažadėjo seseriai jos mišku esant reikalui pasirūpinti. Paklaustas, kaip jis gali kažkam leisti ne savo miške pjauti medžius, Stanislovas S. bandė reikalą glaistyti – esą medžių buvo nupjauta nedaug, todėl ar verta apie šį įvykį apskritai rašyti laikraštyje.

N. Lukošius „Tauragės žinioms“ pripažino, kad medžius be miško savininkės leidimo, tik pasiprašęs jos brolio, kuriam šis miškas nepriklauso, pjovė ir pernai. Ir šįkart tai darė be jokio leidimo, patvirtino, kad su paskirta bauda sutiko, žalą miško savininkei atlygins. Paklaustas, kur nuvežė nupjautus medžius, neatskleidė, esą kažkokiam žmogui. Kiti du su juo dirbę vyrai taip pat esantys jo kaimynai.

– Visi mes kaimynai, vieni kitiems padedame, gyvename draugiškai. Su paskirta bauda aš sutinku, atlyginsiu ir padarytą žalą. Manau, kad miško savininkė pretenzijų man nebeturės, – vylėsi politikas.

Su partiečiu kalbės

Socialdemokratų partijos Tauragės skyriaus pirmininkas, rajono meras Pranas Petrošius apie tokį savo partijos ir frakcijos kolegos elgesį tikino sužinojęs iš „Tauragės žinių“ žurnalistės. Todėl vertinti išgirstos naujienos negalįs.

– Nieko apie tai dar nežinau. Tikiuosi gauti informaciją iš policijos. Dabar esu išvykęs, kai grįšiu, pasikalbėsiu su Lukošiumi. Ačiū už skambutį, – žurnalistei padėkojo P. Petrošius.

Nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
Įkelta:
2024-04-29
Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai šią ir praėjusią savaitę teismui pateikė du civilinius ieškinius, kuriais prašoma Tauragės rajono savivaldybei iš tarybos nario Kęstučio Balašaičio bei Kretingos rajono savivaldybei iš tarybos nario Vytauto Ročio priteisti bendrai daugiau nei 26 tūkst. eurų.
Nuotrauka
teismas
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-26
Vakar, Tauragės apylinkės teismo kolektyvas atsisveikino su kadenciją baigusiu teisėju Egidijumi Mockaičiu. Šias garbingas pareigas teisėjas ėjo 15 metų, iš kurių paskutinius penkerius metus ėjo Tauragės apylinkės teismo pirmininko pareigas.
Nuotrauka
Dingo
Įkelta:
2024-04-26
2024 m. balandžio 22 d. apie 16.00 val. iš namų, Tauragėje, išėjo ir negrįžo Jurgita Šnaraitė, gim. 1984 m.
Nuotrauka
Dingo
Įkelta:
2024-04-18
Balandžio 13 d. iš namų, Šilutėje, išėjo 22 metų Mantas Margelis ir iki šiol negrįžo. Vaikinas liekno kūno sudėjimo, apie 175 cm ūgio, šviesių trumpų plaukų, vilkėjo pilkos spalvos sportines kelnes ir džemperį, avėjo juodos spalvos sportinius batus.
Nuotrauka
Policija
Įkelta:
2024-04-08
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. balandžio4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-28
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.