Prie renovuojamo pastato sužalota moteris reikalauja 4 tūkst. eurų
Įkelta:
2022-06-10
Nuotrauka
Nelaime
Aprašymas

Renovuojamas Gedimino g. 31 daugiabutis

Raimondos Alysienės nuotrauka

 

Į darbą ėjusi tauragiškė Simona nė nenujautė, kokia nelaimė ją ištiks pakeliui. Žingsniuodama pro Tauragėje, Gedimino gatvėje, esantį 31-uoju numeriu pažymėtą renovuojamą pastatą, ji pajuto stiprų smūgį ir veriantį galvos skausmą. Moteris sako traumos pasekmes jaučianti iki šiol, todėl prašys atlyginti jai padarytą žalą. Daugiabutį renovuojančios bendrovės direktorius tikino, kad ši situacija jam kelia abejonių – galbūt siekiama pasipinigauti? Tačiau jeigu žala buvo padaryta, už tai įmonei atsakyti teks, kalbėjo jis.

Tauragiškė sakė, kad tą dieną, kai patyrė traumą, pūtė stiprus vėjas, kuris ant jos nuvertė metalinę konstrukciją.

– Kaip supratau, buvo atvežti pastoliai į namo teritoriją, kuri buvo aptverta tvora. Jie iškabino tą tvorą, įnešė pastolius, bet tvoros atgal neįkabino, o atrėmė į kitą tvorą. Aš ėjau pro šalį į darbą. Buvo išties vėjuota diena. Taigi ta metalinė konstrukcija trenkėsi man į galvą, – apie įvykį „Tauragės žinioms“ pasakojo Simona (pavardė redakcijai žinoma).

Pasak jos, nelaimė nutiko gegužės 27-ąją, penktadienį, prieš 9 val. ryto.

– Kai trenkėsi, iš pradžių nė nesupratau, ar man praskelta galva, tad užčiopinėjau ją, kraujas nebėgo. Taigi, pasakiau darbininkui apie įvykį, nes nelabai ten kas ką ir matė. Vėliau jie tvorą įkabino ir darbininkai pripažino, kad tai jų kaltė. Aš nuskubėjau į darbą, – kalbėjo pašnekovė.

Tačiau nuvykusi į darbą Simona suprato, kad  dirbti nebegalės – jos būklė pradėjo blogėti.

– Ėmė spengti ausyse, suktis galva, buvo smegenų sukrėtimas, peties ir kaklo srities sužeidimai. Nuvykau į ligoninę su greitosios medicinos pagalbos darbuotojais, šie iškvietė policijos pareigūnus, – kalbėjo tauragiškė.

Atvykus pareigūnams moteris parašė pareiškimą.

Ji tikino mėginusi kalbėti su pastatą renovuojančios įmonės atstovu. Anot tauragiškės, pastolius į pastato teritoriją atvežė kita firma, kurią pasamdė namą renovuojanti bendrovė.

– Jie kaltina tą firmą, kuri atvežė pastolius, nes tai jie iškabino tvorą ir atgal neįkabino. <...> Tai dabar jie vienas kitą kaltina ir niekas neprisipažįsta. Kol kas iš policijos su manimi dar niekas nesusisiekė, bet manau, kad šią savaitę reikalai pajudės. Kreipiausi ir į advokatą, parengiau ieškinį, – tuoj po įvykio kalbėjo Simona.

Tauragiškė tikino, kad advokatas jai paaiškino, jog už šį įvykį vis tiek yra atsakinga ta įmonė, kuri renovuoja pastatą.

– Jie paskui gali teistis vieni iš kitų, bet iš pradžių atsakyti turi ta pagrindinė bendrovė, atliekanti renovaciją, – kalbėjo ji.

Simona iš įmonės reikalaus žalos atlyginimo dėl sukeltos fizinės, neturtinės žalos bei bylinėjimosi išlaidų, jeigu taikiai susitarti nepavyks ir procesas persikels į teismą.

– Buvo sukeltas fizinis skausmas. Smegenų sukrėtimas, peties sužeidimas... Aš rankos iki šiol normaliai nepakeliu, nors praėjo jau kiek laiko. Rankoje jaučiu tirpimą, skausmą. Gydytoja sakė, kad reikės po 2–3 savaičių, jeigu simptomai nepraeis, atlikti nervų impulsų tyrimą, kad būtų galima nustatyti, ar nepažeisti nervai. Toje vietoje, į kurią trenkėsi tvora, kaip man paaiškino medikai, yra nervų raizginys, išsiskirstantis po visą ranką. Medikai skyrė gydymą, išrašė vaistų, – kalbėjo ji.

Tauragiškė pasakojo, kad šį antradienį įmonei buvo įteiktas oficialus raštas.

– Taigi negaliu teigti, kad jie nenori taikiai tartis. Žiūrėsiu, ką jie atsakys. Bet kiek kalbėjausi telefonu, tai jie klausė, kokia suma vertinčiau žalą, ko aš norėčiau, o vėliau visiškai dingo, nieko nebeatrašė. Kiek po to kalbėjau su darbų vadovu, viena įmonė dabar kaltina kitą. Kol kas jokių žinių negavau, kad jie norėtų taikiai tartis, – sakė ji.

Šiuo metu moteris patirtą žalą vertina 4 tūkst. eurų, bet pastatą renovuojanti įmonė gali pateikti savo pasiūlymą.

– Yra nurodyta, kad jie gali teikti savo pasiūlymą, – kalbėjo Simona.

Moteris atkreipė dėmesį, kad pro tą vietą, kurioje įvyko nelaimė, neretai eina vaikai, mamos, vedančios savo mažuosius į šalia esantį darželį.

– Jeigu būtų ant vaiko užvirtę, viskas galėjo baigtis tragiškai. Kiek man ir policijos pareigūnai pasakė, jeigu būtų pataikę į smilkinį, tai mes nebesikalbėtume, – sakė Simona.

„Šis įvykis registruotas <...> Šiuo metu pareigūnai tikslina šio įvykio aplinkybes“, – „Tauragės žinias“ tikino Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė.

Renovaciją Gedimino gatvės 31-uoju numeriu pažymėtame daugiabutyje atlieka Raseiniuose įsikūrusi UAB „Brosta“.

Įmonės direktorius Valdas Karabinas „Tauragės žinioms“ tikino, kad jam situacija „dalinai“ yra žinoma.

– Moteris man paskambino, informavo, kokia situacija. Informavau darbų vadovą, kad būtinai susisiektų su moterimi ir įvertintų realią situaciją, kas ir kaip ten įvyko, dėl kokių priežasčių. Tiek, kiek man iškomunikavo darbų vadovas, tai šita moteris paprašė 500 ar 400 eurų už kažkokią tai situaciją, sakė, kad jeigu nesusimokėsit, bus priversta kreiptis policiją, – teigė V. Karabinas.

Pašnekovas tikino, kad toliau bus vertinama, ar moters reikalavimas turi pagrindo

– Žiūrėsime, ar objektyviai tai įvyko, ar tiesiog pasipinigauti nori. Matysim, – sakė jis.

Įmonės direktorius pabrėžė, kad ta tvora – tai lengva konstrukcija, kuri atitveria statinį nuo žmonių.

– Jos net tvora negali pavadinti. Tai tiesiog lengva konstrukcija. Aš, kaip įsivaizduoju, tinkliukas jeigu kažkiek ir paliečia, tai tikrai negali būti esminis pažeidimas. Galima prašyti ir prisigalvoti ko nori... Bet iš esmės... Man kelia abejonių vien dėl to, kaip įvyko pirminis susitikimas. Ką matė darbų vadovas. <...> Jeigu kažkas bandys pasinaudoti situacija ir pasipinigauti, viskas nueis iki teismo. Turbūt taip bus. Jeigu išties žala buvo padaryta dėl mūsų kaltės, vienareikšmiškai tada mums teks atsakyti, – kalbėjo jis.

Paklaustas apie kitą įmonę, kuri galbūt neįkabino tvoros, direktorius tikino, kad detalesnes aplinkybes išsiaiškins policijos pareigūnai.

Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
prieš 7 valandas
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.