Bibliotekai – įspūdingos vertės turtas
Įkelta:
2022-01-28
Nuotrauka
biblioteka
Aprašymas

Bibliotekai – nauji monitoriai ir stacionarūs kompiuteriai. Autoriaus nuotrauka

 

Tauragės rajono savivaldybė nuosavybėn ruošiasi perimti turtą, kurio vertė – daugiau nei 147 tūkst. eurų. Šiuo metu jis patikėjimo teise valdomas Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos. Įvairūs projektoriai, kompiuteriai, kita įranga skirta Birutės Baltrušaitytės viešajai bibliotekai siekiant plėtoti viešosios interneto prieigos paslaugų teikimą.

Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinio direktoriaus pavaduotojas Aidas Sinkevičius Tauragės savivaldybei siųstame rašte nurodė, kad perduodamas turtas skirtas savivaldybės viešųjų bibliotekų veiklai, gyventojams užtikrinant interneto prieigą.

Kaip „Tauragės žinioms“ teigė bibliotekos direktorė Meilutė Parnarauskienė, sausio 26-ąją vyksiančiame Tauragės rajono savivaldybės taryboje turėtų būti nuspręsta perimti turtą. Tiesa, tai – viso labo tik biurokratinis formalumas. Mat, kaip patikino M. Parnarauskienė, B. Baltrušaitytės viešoji biblioteka įrangą jau turi.

Meilutė Parnarauskienė:

Visiems žinoma, kad kompiuterinė technika sparčiai sensta, todėl naujinimas buvo labai reikalingas. Visi filialai gavo spausdintuvų, projektorių – visa tai leis plėsti veiklas aptarnaujant vartotojus, organizuojant renginius. Trikdžių dėl interneto tiekimo nebuvo, bet problemų keldavo pasenusi technika, kuri lėtino interneto spartą.

– Atnaujinta 16 bibliotekos filialų – pakeista viešųjų interneto prieigos taškų kompiuterinė programinė įranga. Dabar visų filialų vartotojai gali naudotis ir kompiuteriais, ir multifunkciniais įrenginiais, ir projektoriais, – sakė bibliotekos direktorė.

Daugiausiai išdalyta stacionarių kompiuterių. Po 5 atiteko Lomių, Mažonų, Lauksargių kaimo filialams, o mažiausiai – po 2 – atiteko Baltrušaičių, Dapkiškių, Kęsčio, Šakviečio, Visbarų kaimų filialams. Kitiems filialams paskirta po 3–4 kompiuterius. 

Projektas, kurio metu atnaujinama biblioteka, buvo šiek tiek užsitęsęs – pasak M. Parnarauskienės, Martyno Mažvydo biblioteka susidūrė su teisiniais klausimais, kadangi pirkimo būta didelio masto. 

– Bet dabar viską jau turime, – patikino M. Parnarauskienė. 

O kodėl bibliotekai prireikė naujos įrangos? 

– Visiems žinoma, kad kompiuterinė technika sparčiai sensta, todėl naujinimas buvo labai reikalingas. Visi filialai gavo spausdintuvų, projektorių – visa tai leis plėsti veiklas aptarnaujant vartotojus, organizuojant renginius. Trikdžių dėl interneto tiekimo nebuvo, bet problemų keldavo pasenusi technika, kuri lėtino interneto spartą, – paaiškino direktorė.

Iš viso B. Baltrušaitytės bibliotekai skirta 215 įvairių įrenginių. Daugiausia tai kompiuteriai. Vien 110 stacionarių ir nešiojamųjų kompiuterių bendra vertė siekia 92 023,17 euro. Bibliotekai skirta ir interneto ryšį užtikrinančių maršrutizatorių, spausdintuvų, ekranų, stendų, dūmų ir judesio jutiklių.

Skelbiama, kad Vyriausybei patikslinus šių metų biudžeto projektą, finansavimas šalies bibliotekoms didėja dar 500 tūkst. eurų. Šios lėšos papildomai skiriamos knygoms ir dokumentams įsigyti. Bendra suma šiam tikslui 2022-aisiais viršys 2,8 mln. eurų.

 

Nuotrauka
ignitis
Įkelta:
2024-01-19
Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ tęsia paramą šalia atsinaujinančios energetikos parkų gyvenančioms bendruomenėms Lietuvoje – skyrė 247 tūkst. eurų. Tai yra tris kartus daugiau nei prieš metus. Šia parama per 2024 m. pasinaudos Tauragės, Mažeikių, Jurbarko, Klaipėdos ir Kretingos rajonų bendruomenės gyvenamajai aplinkai bei infrastruktūrai gerinti, edukacinėms veikloms organizuoti.
Nuotrauka
jagaine
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-01-10
Sulaukusi didelio susidomėjimo ir inovatyvių sprendimų iš verslo, Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia papildomą kvietimą, kuriuo siekiama skatinti aplinkai palankių produktų arba technologijų sukūrimą ir diegimą. Kvietimas skirtas ne pramonės sektoriuose veikiančiam smulkiajam ir vidutiniam verslui, kuriančiam ir diegiančiam žaliąsias inovacijas – įmonės galės pasinaudoti iki 50 tūkst. eurų parama.
Nuotrauka
VERSLO
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-12-21
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad gyventojai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2024 metams. Norintys tęsti veiklą kitais metais turi pateikti naujus prašymus įsigyti verslo liudijimą, t. y. turimi 2023 m. liudijimai nėra pratęsiami. Veiklą planuojantiems vykdyti pirmosiomis kitų metų dienomis verslo liudijimus rekomenduojama įsigyti iš anksto, nelaukiant paskutinės metų dienos. Patogiausia tai padaryti per Mano VMI.
Nuotrauka
verslas
Įkelta:
2023-12-15
 Siekiant sudaryti galimybę Lietuvos įmonėms tapti inovatyvesnėms, o jų darbuotojams – kelti savo kvalifikaciją, smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai kviečiami pasinaudoti finansavimu, skirtu mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) darbuotojų įgūdžių ugdymui ar jų persikvalifikavimui. Iš viso tam planuojama paskirstyti 7,5 mln. eurų, o didžiausia galima finansavimo suma vienam projektui siekia 100 tūkst. eurų.
Nuotrauka
SAV
Įkelta:
2023-12-04
Kitąmet Lietuvoje pradės veikti smulkiojo verslininko sąskaita, kuri palengvins veiklą savarankiškai dirbantiesiems. Ji kuriama remiantis gerąja užsienio šalių patirtimi ir atsižvelgus į individualią veiklą vykdančių asmenų poreikius – numatoma automatizuoti finansų tvarkymą. Kaip rodo atlikta apklausa, net 75 proc. apklaustų savarankiškai dirbančių asmenų pasinaudotų šia priemone.
Nuotrauka
nuotrauka
Juozo Petkevičiaus nuotrauka
Įkelta:
2023-11-21
Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) nariai, partneriai, bičiuliai lapkričio 16-ąją rinkosi į tradicinį renginį – praėjusių metų geriausių įmonių apdovanojimus. Vakaro, kuriame pasidžiaugta įmonių pasiekimais, linkėta sėkmės plėtojant verslus, pakilią nuotaiką kūrė Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė „Jazz Island“.  
Nuotrauka
ag marketingas
Įkelta:
2023-10-17
Tauragiškės Greta Gumuliauskaitė ir Aistė Kairienė ne vienerius metus dirbo su savo individualiais projektais. Susipažinusios artimiau nusprendė sujungti turimas žinias ir  įgūdžius, kai pačios, būdamos smulkaus verslo atstovės, negavo tinkamų ir šiuolaikiškų paslaugų. Merginos susivienijo ir įkūrė savo verslą – „AG Marketingo agentūrą“, kuri teikia išskirtines paslaugas, tokias kaip virtuali asistentė, įmonės vizualinis identitetas, įmonės darbuotojo mokymai „Būk PRO“, socialinių tinklų administravimas. Greta ir Aistė inovatyvios ir šiuolaikiškos, tad atsižvelgdamos į kiekvieno kliento unikalumą ir individualumą, padės perteikti jo išskirtinumą.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-10-09
Savivaldybės taryba rugsėjo posėdyje patvirtino fiksuoto dydžio pajamų mokestį už veiklos rūšis, kuriomis gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą ir lengvatų, taikomų gyventojams, įsigyjantiems verslo liudijimus 2024 metais vykdomai veiklai vykdyti, dydžius. Verslo liudijimai kitąmet kils 20 proc., už kai kurias veiklas išlieka simbolinis 1 euro mokestis, nesikeičia ir lengvatų dydžiai. 
Nuotrauka
5zydintyslinkejimai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-09-16
Rugpjūčio 30-ąją Stoties gatvėje duris atvėrė dar vienas gėlių salonas „Žydintys linkėjimai“, tačiau šiek tiek kitoks – parduodami ir vintažiniai daiktai. Tauragiškė Kristina Kuisienė gėlių versle dirba jau per 10 metų, tad floristika jai tikrai ne naujiena.
Nuotrauka
bulves
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-05
Ingrida ir Saulius Šetkai liepos pradžioje įsikūrė Centro turgaus 22-ajame kioske. Jau daugiau nei 25-erius metus Vitkaičių kaime gyvenantys ir daržoves auginantys Šetkai nusprendė išbandyti prekybą turgelyje. Karantinui pabloginus situaciją rinkoje daržovių ūkio savininkams teko rinktis – arba plėstis, arba mažinti ūkį.
Nuotrauka
vilvi
„Vilvi Group“ nuotrauka
Įkelta:
2023-07-05
Šiemet 30-metį švenčianti „Vilvi Group“, ilgą laiką garsėjusi „Vilkyškių pieninės“ vardu, pabrėžia, kokie svarbūs grupės sėkmei yra darbuotojai. Pasak įmonės vadovo Gintaro Bertašiaus, be atsakingų, darbščių, sumanių ir profesionaliai savo darbą dirbančių žmonių tikrai nebūtų pasisekę įveikti per visą verslo istoriją tekusių sunkumų. Tik žmonėms reikia dėkoti, kad jokie iššūkiai nesutrukdė „Vilvi Group“ nuolat augti, atsinaujinti, tobulėti.
Nuotrauka
paliokai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-06-17
Sartininkuose gyvenantys Viktorija ir Simonas Paliokai, nors abu turi darbus, randa laiko daug kruopštumo reikalaujančiam pomėgiui  – lauko vazonų gamybai. Šį pomėgį sutuoktiniai atrado netikėtai – Viktorijai nusprendus pasigaminti vazoną sau.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-13
Žygaičių seniūnijos Balčių kaime, Linos ir Tomo Budrikų šeimos sode, vaikštinėja mūsų kraštuose ne itin įprasti gyvūnai – alpakos. Šie švelnūs gyvūnai ilgais elegantiškais kaklais, didelėmis akimis, ilgomis blakstienomis, grakščiomis kojomis ir įspūdingais skleidžiamais garsais sužavi tikrai ne vieną. Važiuodami pro šalį žmonės neretai stabteli jais pasigrožėti. Auginti alpakas šeima pradėjo dėl papildomo uždarbio – parduoti galima ne tik alpakas, bet ir iš jų vilnos verpiamus siūlus. Vis dėlto alpakos suteikia ir daug džiaugsmo – jos labai smalsios, emocingos ir švelnios, visada smagu su jomis leisti laisvalaikį ir stebėti natūralią jų gyvenseną. 
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2023-05-01
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad pernai transporto priemonę ar nekilnojamojo turto (NT) objektą pardavę gyventojai iki gegužės 2 d. turi sau užduoti keletą klausimų ir įsivertinti, ar dėl šių sandorių jie turi pareigą teikti pajamų mokesčio deklaraciją bei sumokėti gyventojų pajamų mokestį (GPM), ar ne. VMI duomenimis, šiemet pajamų deklaracijų laukiama iš maždaug 175 tūkst. gyventojų, kurie pernai pardavė minėtą turtą – apie 45 proc. tai jau padarė.
Nuotrauka
Autorės nuotrauka
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-30
Maždaug septynerius metus internetu drabužiais prekiavusios seserys Erika ir Ieva Geštautaitės pagaliau ryžosi įgyvendinti svajonę – atidaryti fizinę parduotuvę. Praėjusią savaitę Spaustuvės gatvėje senelių name duris atvėrusi su artimųjų pagalba įkurta „Aprangos studija“ jau laukia pirkėjų.
Nuotrauka
tava
Linos Buchlickajos-Lauciuvienės nuotrauka
Įkelta:
2023-03-23
Prieš keletą dienų įvyko Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Išrinkta nauja TAVA taryba, Marius Jucikas perrinktas antrajai asociacijos vadovo kadencijai.
Nuotrauka
kings
„Kings“ feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2023-02-24
Restoranas „Kings“, įsikūręs Vytauto gatvėje, pakeitė šeimininkus – dabar jis priklauso UAB „Šaukštelis“, valdančiai „Šaukštelio studiją“ ir „Gurmanų studiją“. Kelioms dienoms uždarytas atnaujinimui, jau šiandien atveria duris. 
Nuotrauka
verslas
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2023-01-03
Surengtame savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas Tauragės rajono naujas smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programos tvarkos aprašas, kuriame numatyta pradedančius verslą ir kuriančius naujas darbo vietas paremti labiau – kai kurios išlaidos bus kompensuojamos ne vienerius, o trejus metus, o skiriamas sumas nuspręsta didinti.
Nuotrauka
akvariumas
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2022-12-23
Daugybę metų gyvavusios žūklės reikmenų parduotuvės „Akvariumas“ savininkai parduoda verslą. Pasak Daivos Kukanauskienės, jau atsirado ir susidomėjusiųjų.
Nuotrauka
asta skalauskiene
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2022-11-30
Nuo rugsėjo pabaigos Centro turguje veikianti Skalauskų šeimos užkandinė-kebabinė „Yzy“ klientus vilioja ne tik įprastais kebabais, bet ir ispaniškais greitojo maisto patiekalais, kuriuos gaminti užkandinės savininkė mokėsi Ispanijoje. 
Nuotrauka
desertine
Asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2022-11-29
Centro turguje prieš porą savaičių įsikūrė „Mini desertinė“, tauragiškius kviečianti paskanauti desertų su kava ar arbata.