Rinkimai 2012: kandidatų puokštėje – trys nauji veidai
Įkelta:
2012-09-14
Nuotrauka
Aprašymas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Juozas Jankevičius
,
Nuotrauka
Aprašymas
Saulius Oželis
,
Nuotrauka
Aprašymas
Edas Matulis

Ramunė RAMANAUSKIENĖ

redaktore@taurageszinios.lt

Penktadienį, iki Seimo rinkimų likus mėnesiui, Vyriausioji rinkimų komisija visuomenei pateikia galutinius kandidatų į parlamentą sąrašus. Paaiškėjo ir jau galutinai suformuota kandidatų į Seimą Tauragės vienmandatėje rinkimų apygardoje puokštė. Kaip niekad anksčiau į parlamentą per Tauragės rinkimų apygardą patekti bandys neįprastai daug kandidatų – dvylika. Tarp jau gerai pažįstamų veidų – ir trys nauji. Rinkimai į Seimą vyks spalio 14-ąją.

Viena iškrito, atėjo trys nauji

Tauragėje rinkėjų širdis pavergti bandys dvylika politikų – Respublikonų partijos narys Edis Budginas, „darbietis“ Vaidotas Globys, sąjungos „Taip“ atstovas Juozas Jankevičius, liberalcentristas Linas Janušonis, „tvarkietis“ Egidijus Klumbys, „Drąsos keliui“ atstovaujantis Žilvinas Macijauskas, Demokratinės darbo ir vienybės partijos narys Edas Matulis, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Aušrinė Norkienė, Kovotojų už Lietuvą sąjungos narys Saulius Oželis, socialdemokratas Darius Petrošius, Liberalų sąjūdžio narys Linas Stankus ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Stasys Šedbaras.

Sąraše nebeliko nepriklausomos kandidatės Donaldos Meiželytės. Vyriausiojoje rinkimų komisijoje užsiregistravusi pretendente į kandidatus ji privalėjo surinkti 1000 Tauragės rinkėjų parašų, tačiau to nepadarė.

Nepasisekė savivaldos rinkimuose, bando laimę varžytuvėse į Seimą

Paklaustas, kodėl paskutinę minutę nusprendė kandidatuoti į Seimą ir kodėl su sąjunga „Taip“, šios politinės partijos atstovas Juozas Jankevičius „Tauragės žinioms“ sakė iš kandidatų sąrašo iškritus D. Meiželytei pabandęs jį užpildyti iki dešimtuko. Trečiadienį J. Jankevičius dar nežinojo, kad rungtis rinkimuose jam teks ne su devyniais, bet su vienuolika konkurentų.

– Su sąjunga „Taip“ į rinkimus einu todėl, kad gerai pažįstu jos pirmininką Artūrą Zuoką, kadaise buvome vienos partijos nariai, „Taip“ gretose yra ir daugiau mano patįstamų. Man priimtina šios politinės jėgos idėja Seimo narių skaičių sumažinti iki 101. Be to, visada laikiausi liberalių centro pozicijų, – „Tauragės žinioms“ kalbėjo J. Jankevičius.

J. Jankevičius teigė nesąs „Taip“ narys, tik į Seimą kandidatuoja su šios partijos sąrašu, esą, prieš pustrečių metų palikęs Liberalų ir centro sąjungos gretas, į jokią partiją nebestojo. Kaip nepriklausomas kandidatas šis politikas pernai bandė patekti į Tauragės rajono savivaldybės tarybą, tačiau 2011-ųjų savivaldos rinkimai jam nebuvo sėkmingi.

Rinkėjams J. Jankevičius prisistato kaip Lietuvos regionų atliekų tvarkymo centrų asociacijos prezidentas, teigia gerai išmanąs apie atliekų tvarkymo sistemą, todėl išrinktas į Seimą galėtų inicijuoti su ja susijusių įstatymų priėmimą.

Paklaustas, kaip prisistatys rinkėjams, J. Jankevičius neatskleidė, kiek lėšų skirs savo reklaminei kampanijai.

– Stengsiuosi pagal išgales. Jei vyktų politiniai debatai, mielai juose dalyvaučiau, – „Tauragės žinioms“ sakė kandidatas į Seimą.

Buvęs radikalas klapčiuku būti nesiruošia

Į viešumą iki rinkimų likus mėnesiui galvą kyštelėjo ir kadaise tauragiškių gerai pažinotas politinis skandalistas Saulius Oželis. Šįkart į parlamentą jis koją kelia su nauja politine jėga – Kovotojų už Lietuvą sąjunga. S. Oželis prisistato kaip partijos pirmininko Vytauto Šustausko pavaduotojas.

– Mūsų taktika buvo tokia – tylėti iki pat rinkimų kampanijos pradžios. Vieni kandidatai laikosi taktikos visur rodytis, lįsti į spaudą, mes atvirkščiai – pasirinkome tyliąją taktiką. Tačiau tai nereiškia, kad nieko nedirbame. Tauragėje įkūrėme partijos skyrių, nors niekas, nė vienas žurnalistas tuo nepasidomėjo, nepaskambino ir nepaklausė. O į Seimą kandidatuoti paskatino Donaldos (Donaldos Meiželytės – red.) pasitraukimas. Jei ji nebūtų atsitraukusi, būčiau balsavęs už ją, todėl, kad ji man atrodo nestumdoma, ne klapčiukė. Ir aš klapčiuku būti nesiruošiu. Žinau, kad esu kitoks nei kiti kandidatai, bet esu politikas. Nesvarbu, kad mane kiek primiršo, tačiau aš stebėjau Lietuvos ir Tauragės politinį gyvenimą, – sakė S. Oželis.

Šiuo metu S. Oželis dirba vaikų reabilitacijos centre-mokykloje „Pušelė“ informacinių technologijų specialistu. Priešrinkiminį mėnesį atostogaus, atostogų metu rengs susitikimus su rinkėjais.

– Pinigų rinkiminei kampanijai daug neturime, todėl ketinu tiesiogiai bendrauti su rinkėjais. Per butus neisiu, bet gatvėje, turguose kalbėsiuosi, – priešrinkiminius planus atskleidė S. Oželis.

Kovotojų už Lietuvą sąjunga kandidatus kelia tik vienmandatėse rinkimų apygardose.

Viešai neradęs žmonos, ieško kelio į Seimą

Trečiasis lyg grybas po lietaus „išdygęs“ kandidatas – iki šiol kaip politikas negirdėtas 27-erių metų Edas Matulis. Šou laidų mėgėjai jį prisimena iš TV3 televizijos rodyto realybės šou „Ūkininkas ieško žmonos“. TV žiūrovams tuomet E. Matulis prisistatė kaip ūkininkas iš Prienų rajono, ketinantis veisti stručius ir auginti ekologiškas daržoves, siuvantis batus ir eksportuojantis juos į Rusiją.

Į Seimą E. Matulis kandidatuoja su Kristinos Brazauskienės Demokratinės darbo ir vienybės partijos sąrašu. Atsakyti, kokie vėjai jį atbloškė į Tauragę, kodėl į Seimą kandidatuoja būtent su šia politine partija ir kodėl apskritai kandidatuoja, kaip sieks įtikinti rinkėjus už jį balsuoti, E. Matulis nesutiko. Patikino, kad yra apsivertęs darbais ir pasilieka sau teisę į „Tauragės žinių“ klausimus neatsakyti.

Nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 valanda
Praėjusių metų pabaigoje Seimui atnaujinus įsimintinų dienų kalendorių, Vaiko diena šiemet pirmą kartą švenčiama šeimos mėnesį – gegužę, primena Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM). Ministrė Monika Navickienė kviečia visus – vaikus, tėvelius, senelius, mokytojus, kiekvieną mūsų – paminėti naująją vaikystės šventę.
Nuotrauka
ba;las
Įkelta:
prieš 20 valandų
Po sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjusio „Lietuvos balsas. Kartos“ finalo paaiškėjo, kad naujausiais projekto laimėtojais tapo vaikinų grupė „T3“ iš mokytojos Nomedos Kazlaukomandos. Apie tai, kam muzikantai išleis laimėjimą, dėkingumą bei abejonių nepalikusią pergalę Nomeda ir „T3“ kalbėjo iškart po finalo surengtoje spaudos konferencijoje.
Nuotrauka
balas
S. Lukoševičiaus nuotraukos
Įkelta:
2024-05-13
Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo žiūrimiausio šalyje LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ didysis finalas. Jo nugalėtojais tapo ir LNK įsteigtus 15 tūkstančių eurų laimėjo mokytojos Nomedos Kazlaus komandos dalyviai vaikinų grupė „T3“. Už juos balsavo 39,1 proc. žiūrovų.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-05-09
Siekiant maksimaliai užkirsti kelią galimam seksualiniam smurtui prieš vaikus, bus įtvirtinta pareiga asmeniui, ketinančiam užsiimti veikla, susijusia su vaikais, turėti išduotą Neteisėto darbo su vaikais prevencijos kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti, ar darbuotojas turi QR kodą, o nustatytos institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatantiems Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtiems Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams pritarė Vyriausybė. Juos dar turės priimti Seimas.
Nuotrauka
balsas
Asmeninio archyvo ir Lietuvos balsas. Kartos nuotraukos
Įkelta:
2024-05-09
Sulaukusi pasisekimo „Lietuvos balsas, Kartos“ kryžminių kovų atrankoje tauragiškių vaikinų komanda „T3“ pateko į finalą ir dėl laimėtojo titulo susikaus šį sekmadienį „Žalgirio arenoje“. „Tauragės žinios“, bendradarbiaudami su „Tauragės radiju“ pakalbino jų mokytoją, pasaulinio lygio lietuvių operos žvaigždę Nomedą Kazlaus. Apie savo mokinius vokalo profesorė atsiliepia labai gerai, pasak jos, vaikinuose – didžiulis potencialas.
Nuotrauka
SENJORAS
Įkelta:
2024-05-08
Šalpos pensijos negalią turintiems dirbantiesiems būtų skiriamos nepriklausomai nuo to, kada ir kokio lygio negalia nustatyta, taip pat šalpos senatvės pensijas galėtų gauti ir jau pensinio amžiaus sulaukę, bet vis dar dirbantys žmonės – tokiems siūlymams šiandien po pateikimo pritarė Seimas. Artimiausiu metu jie bus svarstomi Parlamento komitetuose.
Nuotrauka
adakavas
Adakavo socialinių paslaugų namų nuotraukos
Įkelta:
2024-05-08
Tauragėje veiklą pradėjo dar vienos naujos socialinės dirbtuvės, kurioje žmonės su negalia gamins įvairius rankdarbius, pakuos dovanas, taisys drabužius, taip pat teiks aplinkos tvarkymo ir kitas bendruomenei reikalingas paslaugas.  Čia, žmonės, turintys negalią, pajus, kad ir jie šioje visuomenėje – ne mažiau svarbūs ir reikalingi. O ambicijos nemažos: savo rankų darbo gaminius parduos elektroninėje parduotuvėje.
Nuotrauka
T3
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-05-07
Ryškiausio muzikinio projekto šalyje grandiozinis finalas naujame sezone užims didžiausią šalies areną, kur tūkstančiai tikrą muziką mylinčių balsų dainuos kartu su tais, kurie naujame projekto sezone savo talentu prasiskynė kelią į finalą!
Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-03
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.