Politikų diskusija neįvyko, meras surengė tiesioginę transliaciją
Įkelta:
2022-09-29
Nuotrauka
meras
Nuotraukos autorius:
Momentinė transliacijos nuotrauka 
Aprašymas

Meras Dovydas Kaminskas atsakė į tauragiškių klausimus 

 

 

 

Iniciatyvinė grupė „Žinau, ką renku“ rugsėjo 19-ąją ketino surengti diskusiją ir prisiminti Tauragės mero duotus pažadus ir patikrinti, ar įsipareigojimai vykdomi. Planuota, kad diskutuos Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas bei kiti savivaldos politikai. Kaip pranešta renginio išvakarėse, savivaldybės tarybos opozicija dalyvauti atsisakė, tad diskusija atšaukta. Tą vakarą surengtoje tiesioginėje transliacijoje meras aptarė duotus pažadus prieš praėjusius mero rinkimus, atsakė į tauragiškių klausimus. 

Diskusija buvo atšaukta

„Ar dar nepamiršai, ką merai žadėjo prieš rinkimus? Ar seki, ką merai veikia praėjus rinkimams?

Mes tikrai nepamiršome ir kviečiame tave kartu prisiminti duotus pažadus ir patikrinti, ar meras vykdo duotus įsipareigojimus, diskusijoje su Tauragės rajono meru Dovydu Kaminsku bei kitais savivaldos politikais“, – skelbė diskusijos organizatoriai. 

Deja, diskusija neįvyko, nes, kaip informavo organizatoriai, „opozicija persigalvojo – iš pradžių sutiko, bet vėliau atsisakė joje dalyvauti“. 

Rajono meras D. Kaminskas, viešai paskelbęs įrašą feisbuke, rašo: „Gaila. Suprantu, kad gyva ir vieša diskusija opozicijai neatrodo patraukli, nes reikės kalbėti argumentais, o ne tiesiog šaukti, kaip viskas blogai. Taip pat gyvoje diskusijoje reikės greitai reaguoti, o ne skaityti iš vakaro nušlifuotus sakinius, kurie dažniausiai tik gražiai skamba antraštėse, bet yra nutolę nuo klausimo esmės“. 

Rugsėjo 19-osios vakarą meras surengė tiesioginę transliaciją, kurios metu aptarė turėjusios vykti diskusijos pagrindinę  temą – kaip sekasi įgyvendinti per praėjusius rinkimus duotus 3 pagrindinius pažadus. 

Trys pažadai

Nevyriausybinės organizacijos „Žinau, ką renku“ puslapyje užfiksuoti trys mero pažadai: Tauragė – 2023 Lietuvos kultūros sostinė, atnaujintas Centro turgus ir Tauragės arenos statybos. 

– 2019 m. prieš mero rinkimus daviau tris pažadus. Pirmasis – Tauragė – 2023 Lietuvos kultūros sostinė. Šis pažadas įvykdytas, nes Tauragės nominuota kitais metais Kultūros sostine. Tauragiškiai klausia apie projekto viešinimą, tai jis netrukus prasidės. Renginių numatyta tikrai daug. O nominuota Tauragės kultūros sostine ne tik už tai, kokie renginiai dar vyks, bet ir už tai, kas  organizuojama. Tradicinių renginių tikrai neatsisakysime, bus ir naujų iniciatyvų, renginių, – tiesioginės transliacijos metu kalbėjo meras, pridūręs, kad turintieji idėjų gali kreiptis į savivaldybę.  

Kitas mero pažadas – atnaujinti turgelį Dariaus ir Girėno g. 

– Važiuojantieji pro šalį mato jau visai kitokį vaizdą ir turbūt jau pamiršome, kaip atrodė turgelis. Sutvarkyta teritorija, pastatyti nauji kioskai, kol kas vyksta terasų įrengimo darbai. Tikimės, kad spalio mėnesį galėsime oficialiai atidaryti turgų, nors jau ir dabar vyksta prekyba, – teigė meras. Pasak mero, turgelio įrengimas vyko trimis etapais. Sutvarkyta aikštė, nuotekos, elektros tinklai, ir tai kainavo 297 tūkst. eurų. Naujos prekyvietės ir kioskai atsiėjo 621 tūkst. eurų. Paskutinis etapas – terasų įrengimas, tai kainuos 64 tūkst. eurų.

– Manau, spėjome nupirkti geromis kainomis, nes šiandien, manau, atsieitų 30 proc. brangiau.  

Kaip sakė meras, ne taip lengvai įgyvendinamas trečiasis pažadas – Tauragės arenos statyba.

– Per praėjusius trejus metus pavyko parengti, manau, tikrai gerą projektą, nei per mažą, nei per didelį, su erdvėmis, kokių mums reikia. Procesas nebuvo lengvas, įtrauktos visos bendruomenės, – teigė meras. 

Nuo praėjusių metų lapkričio prasidėję viešieji pirkimai, pasak D. Kaminsko, nėra tokie sėkmingi.

Pirmojo pirkimo vertinimas pradėtas po karo Ukrainoje pradžios, kainos kilo sparčiai, tad rangovas nebesutiko pasirašyti sutarties nustatytomis kainomis. Antrasis pirkimas nutrauktas dėl gautų pretenzijų.

– Praėjusią savaitę vėl paskelbėme pirkimą. Tikėkimės, kad jis vyks sklandžiai ir galėsime pradėti statyti areną, –  pirmadienį kalbėjo meras. 

Per tą laiką, pasak D. Kaminsko, kartu su Seimo nariais Aušrine Norkiene ir Romualdu Vaitkumi pasiekta, kad projektas būtų įtrauktas į Valstybės investicijų programą. 

– Šiemet iš Valstybės investicijų programos galėjome gauti 1 mln. 200 tūkst. eurų, bet neturime rangovo, tad lėšų gauti negalėjome, – apgailestavo meras.  

Šio pažado įvykdymą meras įvertino trečdaliu.

Apie tauragiškių skaudulius 

Ko gero, Gedimino gatvė, pasak mero, jau šiemet turėtų būti atnaujinta, nes tai pažadėjo darbų rangovas „Kauno tiltai“.   

Tarailių gatvės šaligatvių remonto šiemet tikėtis negalima, nes kol kas vyksta gatvės atnaujinimo darbai. 

Tarailių mikrorajono automobilių stovėjimo aikštelių remonto irgi teks palaukti iki 2025 m. Kol kas projektuojamos aikštelės, įrašytos eiliškumo sąraše aukščiau. Gera žinia tarailiškiams – projektuojamas dviračių ir pėsčiųjų takas nuo hipodromo iki Tarailių bendruomenės aikštelės. 

Paklaustas dėl mokytojų pritraukimo į rajoną, meras pirmiausia paminėjo kompensacijas už keliones į darbą ir iš jo. 

– Kad mokytojai atvyktų ir įsikurtų Tauragėje, reikia didesnių programų, kurias svarstome. Penkiems asmenims kompensuojame vadybos studijas ir tikimės, kad jie dalyvaus mokyklų vadovų konkursuose, – teigė D. Kaminskas, pridūręs, kad ilgalaikės mokytojų pritraukimo programos savivaldybė neturi, bet ji labai reikalinga.

Atsakė meras ir į kitus tauragiškių klausimus.  

Nuotrauka
gintare jav
Įkelta:
2024-01-25
Sausio 24 dieną, Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, kur dalyvaus „Open World“ programos „Regional and Municipal Leaders and Climate Change“ projekte, skirtame regionų ir savivaldybių lyderiams, aktyviai dirbantiems aplinkos apsaugos bei klimato kaitos srityse.
Nuotrauka
savivalda
Įkelta:
2024-01-15
 Lietuvos Respublikos Seimo priimtas ir Prezidento patvirtintas 2024 m. šalies biudžetas. Kyla minimali alga iki 924 Eur taip pat keičiasi ir biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimai, didėja pensininkų pajamos, neapmokestinamo pajamų dydis kyla 20 procentų ir pasiekia 747 Eurus. Taip pat didėja socialinės išmokos, vaiko pinigai ir dar daug kitų pasikeitimų laukia. O kaip gyvensime Tauragėje šiais 2024 – aisiais ir koks mūsų savivaldybės biudžeto projektas? Į pateiktus klausimus atsakė savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Ignas Kymantas ir savivaldybės Administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė.
Nuotrauka
giedre
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-11-21
Vakar darbą Tauragės rajono savivaldybės Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorės (pakaitinės vyriausiosios specialistės) pareigose pradėjo eiti Giedrė Kaveckienė.
Nuotrauka
darbuotoja
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-08-16
Šią savaitę kalbos tvarkytojos pareigas Tauragės rajono savivaldybės administracijoje pradėjo eiti Deimantė Račiūnienė.
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-08-02
Rajono mero potvarkiu patvirtintos ir paskirstytos lėšos antrojo pusmečio kultūros projektams. Iš viso išdalinta 32 111,65 euro. Didžiausia suma atiteko Tauragės kultūros centro teiktiems projektams finansuoti.
Nuotrauka
nuotrauka
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-07-26
Liepos 24 dieną Tauragės rajono savivaldybės administracijos komandą papildė du nauji darbuotojai – Bendrojo ir civilinės metrikacijos skyriaus specialistės (mero referentės) pareigas pradėjo eiti Viktorija Pociūtė, o Viešųjų pirkimų skyrių papildė specialistė – Agnė Gendrolienė.
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-06-26
Seimas patvirtino Vietos savivaldos įstatymo pakeitimą, pagal kurį atsisakyta vadinamųjų kanceliarinių išmokų, o savivaldybių tarybų nariams bus mokamas darbo užmokestis. Jis sieks 20 proc. savivaldybės merų algos, kuri priklauso nuo savivaldybių gyventojų skaičiaus. Tauragės politikai gaus per 650 eurų.
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka 
Įkelta:
2023-05-23
Savivaldybių tarybų narių finansų skaidrinimo projektas „Skaidrinam 2023“ šalyje sukėlė tikrą audrą – žurnalistui ir visuomenininkui Andriui Tapinui paviešinus, kaip savivaldybių tarybų politikai leidžia biudžeto lėšas savo veiklai vykdyti, pasipiktinimo dėl galimai neskaidriai naudojamų lėšų neslepia visuomenė, tyrimų ėmėsi ir specialiosios tarnybos. Nagrinėjamas ir Tauragės savivaldybės vadinamųjų kanceliarinių lėšų panaudojimas – tarybos narių veiklai skirtų lėšų pagrindimo dokumentų projektui „Skaidrinam“ mūsų savivaldybė dar nepateikė, o trečiadienį pranešta, kad Klaipėdos prokuratūroje bus aiškinamasi dėl Tauragės rajono savivaldybės tarybos narių lėšų panaudojimo.   
Nuotrauka
sveikatos remimas
Tauragės visuomenės sveikatos biuro nuotrauka
Įkelta:
2023-05-03
Paskutiniajame senosios kadencijos Tauragės rajono savivaldybės tarybos posėdyje politikai patvirtino visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos 2023 metų priemones. Joms įgyvendinti skirta per 70 tūkst. eurų. 
Nuotrauka
darbuotojai
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-02
Nuo šiandien Tauragės rajono savivaldybės administracijos komandą papildė du nauji darbuotojai – statybos skyriaus specialistas Ramūnas Mockus ir Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus pakaitinė vyriausioji specialistė Rasa Kavaliauskė. 
Nuotrauka
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Tauragės savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2023-05-01
Trečiadienį į iškilmingą posėdį rinkosi naujoji savivaldybės taryba, dirbsianti ateinančius ketverius metus. Prisiekė 24 tarybos nariai ir antrajai kadencijai išrinktas rajono meras Dovydas Kaminskas. Dar vienas išrinktasis tarybos narys posėdyje nedalyvavo, apie priežastis neskelbiama.  
Nuotrauka
mero komanda
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-28
Pirmasis sprendimas, kurį priėmė trečiadienį prisiekusi naujoji savivaldybės taryba, – mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo  valstybės tarnautojų pareigybių skaičiaus patvirtinimas. Komandoje – 8 pareigybės. Ketvirtadienį meras pasirašė potvarkius ir įvardijo pirmąsias komandos narių pavardes. 
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-04-26
Tauragės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Tadas Pauparis skelbia sušaukiantis pirmąjį išrinktos 2023–2027 m. kadencijos Tauragės rajono savivaldybės tarybos posėdį. 
Nuotrauka
taryba
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2023-04-25
Tauragės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Tadas Pauparis skelbia sušaukiantis pirmąjį išrinktos 2023–2027 m. kadencijos Tauragės rajono savivaldybės tarybos posėdį. 
Nuotrauka
rakauskiene raulinavicius
Raimondos Alysienės nuotrauka
Įkelta:
2023-04-24
Trečiadienį į paskutinį posėdį rinkosi 2019–2023 m. kadencijos savivaldybės taryba. Tarp 40 priimtų sprendimų – patvirtintos mokyklų veiklos ataskaitos, su nuo balandžio 1-osios įsigaliojusio naujos redakcijos Vietos savivaldos įstatymu susiję savivaldybės administracijos nuostatų ir struktūros pakeitimai ir kiti klausimai. Iš pareigų atleisti savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Rakauskienė ir jos pavaduotojas Tomas Raulinavičius. O meras Dovydas Kaminskas, dėkodamas už bendrą darbą politikams ir administracijos darbuotojams, linkėjo meilės savo kraštui, žmogui, optimizmo mintyse ir nebijoti pokyčių.