Premjero patarėjas – po didinamuoju stiklu
Įkelta:
2010-11-29
Nuotrauka
Aprašymas
Raimundas Vaitiekus tikina dirbantis apskrities žmonėms ir bendraujantis su jais internetu. "Tauragės žinių" archyvo nuotrauka
,
Nuotrauka
Aprašymas
Ministro Pirmininko patarėjas ketvirtadienį laiko „mažuoju penktadieniu“

Artėjant rinkimams politikai akylai stebi vienas kitą, ir nenuostabu, jog pasistengia, kad oponentų nuodėmės iškiltų viešumon. Po politinių konkurentų ar kolegų didinamuoju stiklu pateko Tauragėje dirbantis Ministro Pirmininko patarėjas regioninės plėtros klausimais, buvęs apskrities viršininkas, liberalcentristas Raimundas Vaitiekus. Pilietišku žmogumi pasivadinęs anonimas „Tauragės žinias“ apipylė laiškais, kuriuose nurodo šio politiko atotrūkius nuo tiesioginių pareigų – esą darbo metu jis ne tik važinėja „politikuoti“ į gimtąją Šilalę, bet ir nuolat naršo socialiniame interneto tinkle „Facebook“. R. Vaitiekus įsitikinęs, kad jį skundžia politiniai konkurentai, nes vasarį jis ketina siekti Šilalės mero posto.

Yra opozicijoje

Liberalcentristas Raimundas Vaitiekus – Šilalės rajono savivaldybės tarybos opozicijos narys. Prieš tapdamas Tauragės apskrities viršininku ketverius metus dirbo Šilalės rajono vicemeru.

Jei liberalcentristams savivaldybių tarybų rinkimai bus sėkmingi, R. Vaitiekus nesikrato minties tapti Šilalės meru.

Politikuoja ir naršo po internetą?

„Norėčiau pranešti Jums apie netvarką, įsišaknijusią valstybės tarnyboje. Kaip žinia, nuo liepos mėnesio buvo panaikintos apskričių viršininkų administracijos. Po šios reformos nukentėjo žemiausio rango darbuotojai, kurie sunkiai randa darbą, o apskričių viršininkai stebuklingu būdu tapo Ministro Pirmininko patarėjais ir toliau sėkmingai gyvena už mokesčių mokėtojų pinigus. Patarėjai gauna geras algeles. Bet ar jie atidirba už šiuos atlyginimus? Nežinau, ką jie ten patarinėja, tačiau buvęs Tauragės apskrities viršininkas, liberalcentristas R. Vaitiekus pirmą dienos dalį praleidžia bendraudamas per „Facebook“. Kiek išmanau įstatymus, tai draudžiama daryti valstybės tarnautojams darbometu. Po pietų kasdien jis jau suka į Šilalės pusę, kur susitikinėja ir politikuoja su partijos kolegomis bei taip ruošiasi rinkimams“, – lapkričio 10 dieną „Tauragės žinioms“ rašė pilietišku žmogumi pasivadinęs laikraščio skaitytojas.

Po savaitės – lapkričio 18-ąją redakciją vėl pasiekė to paties adresato elektroninis laiškas. Anot jo autoriaus, R. Vaitiekus visiškai spjovė į savo pareigas. Esą antradienį (lapkričio 16 d. – red.) darbe jo nebuvo, nes su Irena Ričkuviene (Regionų plėtros skyriaus Tauragės poskyrio vadove, – red.) vyko į Seimą pas savo kolegas partiečius. O lapkričio 18-ąją R. Vaitiekus esą vėl buvo išvykęs į Šilalę esą „pas saviškius“ politikuoti.

„Kažin kas jį už sistemingas pravaikštas turėtų nubausti? Politikai politikų nebaus, nebent Jūs tai padarysit paviešindami tai“, – svarsto laiško autorius.

Lapkričio 19 dieną vėl gavome laišką, kad R. Vaitiekus „politikuoja Šilalėje“.

„Facebook“ laiškai vieši

Kokią dieną ir kokiu laiku žmonės bendrauja interneto tinkle „Facebook“, sužinoti nesudėtinga. Užsiregistravę šiame tinkle nesunkiai suradome Raimundo Vaitiekaus vardu užregistruotą anketą. Prie anketos publikuojama ir jo nuotrauka.

Peržiūrėję viešų internetinių pokalbių istorijos datas ir valandas pastebėjome, kad R. Vaitiekus į šį tinklalapį užsuka ne tik laisvalaikiu. Štai, rugsėjo 20 dieną, pirmadienį, 9.58 val., politikas įkėlė menamą elektros tiekėjų cinizmą atskleidžiančią fotografiją su nuogais pasturgaliais ir prirašė: „Nors energetikų bendrovės kainas ir kelia, bet Jūs (vartotojai) vis tiek naudosite“.

Rugsėjo 24 dieną, penktadienį, penkiolika minučių po dešimtos, R. Vaitiekus internautus sveikino su Boso diena, spalio 5 dieną, antradienį, taip pat darbo metu – su Profesine mokytojų diena.

Spalio 21 dieną, 15.21 val., politikas rašo: „Štai ir sulaukėme ketvirtadienio t.y mažojo penktadienio, o ryt penktadienis – bernelių diena“.

Spalio 27 dieną, trečiadienį, apie 11 val., R. Vaitiekus šilališkiams pasigiria, kad parengė sprendimo projektą dėl viešojo tualeto ir jį pateikė Šilalės merui.

Lapkričio 4 dieną, ketvirtadienį, 14 val., „Facebook“ svetainėje jis atsakė į Aivaro Vaitiekaus klausimą, kur kreiptis dėl finansinės paramos jaunimo šokių aparatūrai įsigyti.

Lapkričio 8-ąją, pirmadienį, politikas darbo metu į „Facebook“ įkėlė vaizdelį su Ruslano Kirilkino daina.

Lapkričio 9 dieną, antradienį, pusę devynių, R. Vaitiekus džiaugiasi, kad praėjo pirmadienis: „Praėjo pirmadienis ir labai gerai, kad praėjo“. Po vienuoliktos valandos internautams jis jau siūlė paskaityti vakarykštį „Šilalės žinių“ laikraščio vedamąjį, kurį, anot R. Vaitiekaus, savivaldybės klerkų užsakymu parašė R. Čeidienė. „Man labai gaila, kad sėdėdami savivaldybės kabinetuose nemato kas dedasi mieste, o ką kalbėti apie rajono atokesnes vietas. Ko gero niekad straipsnio autorė nebuvo autobusų stoties tualete <...>“, – komentuodamas pastarąjį straipsnį rašo R. Vaitiekus.

Dirba apskrities žmonėms

Kaip tik po to, kai redakcija gavo pirmąjį laišką, politikas į šią interneto svetainę darbo metu neužsuko, tik per pietų pertrauką ir vakarais bei savaitgaliais. Tik lapkričio 23 dieną karius pasveikino su Lietuvos kariuomenės diena. Tačiau tądien po pietų jis jau buvo Šilalėje. Kaip pats korespondentei paaiškino, lankėsi pas gydytoją dėl sutrikusios sveikatos. Kitą dieną sužinojome, kad Ministro Pirmininko patarėjas gavo nedarbingumo lapelį.

Politikas su „Tauragės žiniomis“ kalbėjo telefonu ir stengėsi viską kuo maloniau paaiškinti.

R. Vaitiekus sakė nematąs nieko blogo, kad susirašinėja internetiniame tinklalapyje „Facebook“.

Pasak jo, ir „Facebook“, ir elektroninis paštas, ir populiari „Skype“ programa ar telefonas yra bendravimo priemonės.

– Visada patikrinu ir nuosavą, ir valdišką elektroninius paštus. Būna, kad atvažiavęs į darbą prisijungiu „Facebook“ svetainėje. Neuždrausta bendrauti su žmonėmis. Per „Facebook“ atsakau žmonėms į klausimus. Pavyzdžiui, neseniai viena studentė šiame tinklalapyje manęs teiravosi apie peticijas. Kam studentui skambinti, jei galima bendrauti nemokamai internetu, – tikino politikas.

R. Vaitiekus sakė, kad į Šilalę važinėja susitikti su gyventojais. Neseniai politikas padėjęs vienam šilališkiui surašyti prašymą Ministrui Pirmininkui.

Pasak R. Vaitiekaus, svarbu, kad žmogus (reikia suprasti – jis, – red.) atlieka darbą. Esą niekas nemato, kai jam tenka dirbti viršvalandžius, kai vėlumoje grįžta iš susitikimų Vilniuje, bet dėl to jis nesiskundžia.

– Aš dirbu apskrities žmonėms. Neseniai Ministrui Pirmininkui rengiau ataskaitą apie viso regiono valdžios institucijų padalinių darbą. Pateikiau savo pastebėjimus ir pasiūlymus,– paaiškino R. Vaitiekus.

R. Vaitiekus, eidamas Ministro Pirmininko patarėjo pareigas, uždirba tiek pat, kiek ir vadovaudamas apskričiai, – 4500 litų neatskaičius mokesčių.

Tarnybos valandos – tik tarnybos tikslams

Į klausimą, ar valstybės tarnautojas gali asmeniniais tiksliais darbo metu naudotis internetu, kelti į viešąją interneto erdvę nuotraukas su nuogais pasturgaliais, klausytis ir komentuoti muzikinius klipus, bendrauti su kitais internautais, paprašėme atsakyti Vyriausiosios tarnybos etikos komisijos (VTEK) ir Ministro Pirmininko tarnybos Teisės skyriaus atstovų.

VTEK atstovas visuomenės informavimui Gediminas Sakalauskas vienareikšmiškai tvirtina, kad tarnybos metu piktnaudžiauti internetu ar tarnybiniu kompiuteriu negalima, nors ši sritis nesanti griežtai reglamentuota. G. Sakalausko teigimu, jei darbo metu tarnautojas pasinaudos įstaigos kopijavimo aparatu ir nusikopijuos vaiko gimimo liudijimą, esą nieko tokio. Kitas dalykas, jei tarnautojas nusikopijuos, pavyzdžiui, 1000 lapų.

– Valstybės tarnautojas privalo laikytis Vyriausybės patvirtintų Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklių, kurios numato, kad darbo metu savo tarnybos valandas jis turi naudoti efektyviai ir tik tarnybos tikslams. Norint pilnai atsakyti į jūsų klausimą reikia atlikti tyrimą iš esmės, – „Tauragės žinioms“ sakė G. Sakalauskas.

Ministro Pirmininko tarnybos Teisės skyriaus vedėjas Rimvydas Pilibaitis „Tauragės žinioms“ taip pat sakė, kad remiantis Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklėmis naudotis asmeninėms reikmėms internetu negalima.

– Naudotis valstybės nuosavybe ne darbo funkcijoms atlikti reiktų vengti taip pat, kaip ir viešųjų ir privačių interesų supainiojimo, – patikslino R. Pilibaitis.

Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
prieš 20 valandų
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.