Traukiasi dar vienas mero patarėjas
Įkelta:
2018-12-31
Nuotrauka

Artėjant rinkimams pareigas palieka mero patarėjas Artūras Fetingis. „Tauragės žinių“ duomenimis, mero komandoje šiandien jis dirba paskutinę dieną.

Į politinio pasitikėjimo postą A. Fetingis buvo priimtas 2017-ųjų gruodžio pradžioje, jis pakeitė vaiko priežiūros atostogų išėjusią Šarūnę Stasytienę. Praėjus metams, Kauno Vytauto Didžiojo universitete politikos mokslus baigęs 25-erių vyras, „Tauragės žinių“ duomenimis, nusprendė grįžti laimės ieškoti į didmiestį. Rajono meras Sigitas Mičiulis pareigas palikti nusprendusį patarėją teigė bandęs atkalbėti, tačiau nesėkmingai.

– Jaunimas pats priima sprendimus, pasitraukti A. Fetingis nusprendė dėl asmeninių priežasčių. Tai suprantama, iki rinkimų liko keli mėnesiai, politinio pasitikėjimo postuose dirbantys žmonės praras darbą, todėl stengiasi užsitikrinti ateitį, – savo patarėjo sprendimą ketvirtadienį komentavo rajono vadovas.

„Tauragės žinių“ pakalbintas A. Fetingis buvo atviras. Teigė jau sulaukęs kritiškų savo sprendimo vertinimų.

– Pirmiausia, man labai pasisekė, kad būdamas 25-erių galėjau užimti tokias aukštas pareigas savivaldybėje. Ačiū Sigitui Mičiuliui, Dovydui Kaminskui, Modestui Petraičiui ir visai komandai, iš kurių išmokau sveiko, ambicingo, kritiško mąstymo. Šie dalykai tikrai padės tolimesnėje profesinėje veikloje. Darbas mero komandoje reikalauja daug kantrybės, jėgų, pastangų. Per šiuos metus buvo daugybė malonių ir nemalonių situacijų, tačiau bet kuriuo atveju už nugaros stovėjo šauni komanda, kuri patardavo ir motyvuodavo esant reikalui. Dirbdamas čia sutikau daug puikių, aktyvių žmonių, kurie dirba Tauragės labui. Susipažinau su savivaldybės tarybos, mero bei visos administracijos veikla. Mano pasitraukimo priežastys – asmeninės. Suprantu, kad mano pasitraukimas sukels problemų. Tačiau savo gyvenime išsikėliau naujus tikslus, kurių privalau laikytis. Dar nespėjus pasitraukti iš pareigų pasigirdo gandų, kad aš nuo kažko bėgu, kažko bijau, kažkas man daro „spaudimą“. Tačiau taip nėra. Tai yra mano asmeninis sprendimas, ir niekas jokios įtakos man nedaro ir nepadarytų. Dirbant savivaldoje teko užsiauginti „storą odą“ ir susitaikyti su pilamu purvu mano atžvilgiu. O tai irgi nėra blogai, nes motyvuoja siekti dar aukštesnių tikslų, – savo pasitraukimo priežastis komentavo A. Fetingis.

Spalio mėnesį iš mero komandos į savivaldybės Bendrąjį skyrių dirbti perėjo „valstiečių“ deleguota mero patarėja Sigita Kiupelienė. Ją pakeitė iki tol mero referente dirbusi Solveiga Skarbaliūtė. Taigi iki dabar Sigitas Mičiulis turėjo tris patarėjus – liberalą Dovydą Kaminską, valstiečių-žaliųjų sąjungos atstovę S. Skarbaliūtę bei konservatorių A. Fetingį. Pasitraukus pastarajam ateinančius metus meras pradės su dviem patarėjais.

Pasak S. Mičiulio, likus vos keletui mėnesių iki savivaldybių tarybų rinkimų naujo patarėjo ieškoti jis nelinkęs.

– Mano asmenine nuomone, kadangi tiek laiko beliko, kažkaip dantis sukandę atidirbtume. Žiūrėsime, ką konservatoriai nuspręs, nes tai jų žinioje esantis politinio pasitikėjimo postas, – sakė S. Mičiulis.

Tėvynė sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Tauragės skyriaus pirmininkė Giedrė Stulginskienė teigė šio klausimo dar nesvarsčiusi. Pasak jos, ar partija į mero komandą artėjant rinkimams deleguos kitą patarėją, skyrius aptars jau po Naujųjų metų.

Nuotrauka
caritas
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 15 d. Tauragėje, atidarytas Užimtumo tarnybos regioninis karjeros centras.  Taip pat atidarytos naujos socialinės dirbtuvės žmonėms su negalia – Tauragės Švč. Trejybės parapijos Carito socialinės dirbtuvės „Draugų kiemelis“. Šių visuomenei svarbių įstaigų atidaryme  dalyvavo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. 
Nuotrauka
Maisto bankas
Įkelta:
2024-03-14
Jau šį penktadienį ir šeštadienį visoje Lietuvoje vyks tradicinė „Maisto banko“ akcija, kurios metu daugelyje šalies parduotuvių budės savanoriai, kviesiantys stokojantiems paaukoti ilgiau negendančių maisto produktų. Šiais metais „Maisto banko“ akcija vyks 74 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, 379 parduotuvėse, akcijoje dalyvaus 256 skirtingos nevyriausybinės organizacijos, prie „Maisto banko“ akcijos šį pavasarį jungiasi rekordinis daugiau nei 7400 savanorių būrys. Labiausiai prašoma aukoti aliejaus, taip pat mėsos ar žuvies konservų.
Nuotrauka
sodra
„Sodros“ nuotrauka
Įkelta:
2024-03-14
Daugiau nei 120 tūkstančių senatvės pensijos ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų gavėjų toliau dirba, o dirbdami kaupia stažą ir pensijų apskaitos vienetus. Dėl to daugumai jų pensijos kasmet padidėja. 2023 metais dirbusiems pensijų gavėjams šiemet atnaujintos pensijos pradedamos mokėti nuo kovo. Dalį gavėjų jos pasieks jau šį mėnesį, kitus – vėlesniais mėnesiais. Visos dirbančiųjų pensijų gavėjų pensijos bus perskaičiuotos iki liepos.
Nuotrauka
Įkelta:
2024-03-14
Tauragės rajono savivaldybės administracija informuoja, kad 2024 m. kovo 18 d., pirmadienį, valstybinio lygio civilinės saugos kompleksinių pratybų metu vyks gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos (GPIS) patikrinimas.
Nuotrauka
vyskupai
Įkelta:
2024-03-14
2024 m. kovo 13 dieną įvyko tradicinis Telšių vyskupo Algirdo Jurevičiaus susitikimas su savivaldos vadovais – merais. Telšių vyskupijos teritorija pagal civilinį administracinį paskirstymą siejasi su penkiolikos savivaldybių administracinėmis teritorijomis. Merus į susitikimą su vyskupu atlydėjo tų vietovių dekanai arba klebonai.
Nuotrauka
masina
Asociatyvi pexels.com nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad netrukus beveik 260 gyventojų ir 100 įmonių, dėl kurių automobilių pardavimo kainos realumo kyla klausimų, pasieks informaciniai pranešimai. Pranešimus gavę asmenys raginami įvertinti įformintą pardavimo kainą, ir jei ji neatitinka realybės – deklaracijose deklaruoti tikrąją transporto priemonių pardavimo kainą.
Nuotrauka
aplinkosauga
Įkelta:
2024-03-13
Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos parengtiems Administracinių nusižengimų kodekso ir Aplinkos apsaugos įstatymo pakeitimams, kuriais siūloma baudas diferencijuoti pagal pažeidimo mastą, daromą neigiamą poveikį aplinkai, griežtinti baudas fiziniams asmenims ir nustatyti atsakomybę juridiniams asmenims už pažeidimus gyvosios gamtos srityje, ūkinės ir kitos veiklos vykdymą nesilaikant aplinkosauginių reikalavimų.
Nuotrauka
LEA_ Tauragė
Įkelta:
2024-03-07
Pagal elektros iš saulės energijos gamintojų įrengtąją galią Tauragės rajono savivaldybė 2023 m. buvo lyderė savo apskrityje. Apie tai ir visos Lietuvos žaliosios energetikos ateitį kalbėjomės Tauragėje surengtame seminare, kuris skirtas pristatyti sukurtą šalies energetinių rodiklių informacinę sistemą EnerGIS ir valstybės teikiamą finansavimą investuojantiems į atsinaujinančius energijos išteklių plėtrą.
Nuotrauka
sula
Įkelta:
2024-03-06
Pavasarį atšilus orams, kai sulos mėgėjai pradeda leisti pirmąją sulą, Aplinkos apsaugos departamentas pataria, kaip tai daryti tinkamai tiek nuosavame miške, tiek valstybei priklausančioje žemėje. 
Nuotrauka
tel
Įkelta:
2024-03-01
Nuo šiandien Lietuvoje neliks įprastos telefono numerių rinkimo tvarkos. Plačiai šalies gyventojų naudoto prefikso 8 teks atsisakyti, o vietoje jo reikės naudoti tarptautinį prefiksą +370 arba 8 keisti įrašant 0. Tačiau besikeičiančios mobiliųjų telefonų numerių tvarkos – ne naujovė. Ekspertai pasakoja, kaip nepriklausomoje Lietuvoje keitėsi telefono numeriai.
Nuotrauka
nvo
Įkelta:
2024-02-27
Vasario 27-oji – Pasaulinė nevyriausybinių organizacijų diena. Ji skirta pabrėžti svarbią šio sektoriaus misiją ir pagerbti nevyriausybines organizacijas, jų narius bei savanorius reikšmingai prisidedančius prie visuomenės gerovės kūrimo. Pasaulinė nevyriausybinių organizacijų diena tarptautiniu mastu pradėta minėti 2014 metais ir šiuo metu ją jau mini apie 90 šalių.  
Nuotrauka
zvyrkelis
Įkelta:
2024-02-24
Dar nesibaigus žiemos sezonui, žvyrkelių būklė kelia rūpesčių tiek kelininkams, tiek gyventojams. Kelininkų teigimu, ši žiema, kaip tampa įprasta, buvo nepalanki dėl vyravusių permainingų oro sąlygų – gausių ir mišrių kritulių, temperatūros pokyčių. Vis dažniau girdint gyventojų skundus dėl prastos žvyrkelių būklės – AB „Kelių priežiūra“ paaiškino, kaip ir kada jie yra prižiūrimi.
Nuotrauka
sulinys
Įkelta:
2024-02-22
Pavasarį patvinus upėms ir kitiems vandens telkiniams, kai vandens lygis artėja prie stichinio, kyla pavojus, kad gali būti užpilti ir šuliniai. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC), esant tokiai situacijai, ragina gyventojus nevartoti užlietų šulinių vandens maistui, kadangi toks vanduo gali būti užterštas cheminėmis medžiagomis, mikrooganizmais (atsirandančiais dėl užteršto dirvožemio, žuvusių gyvūnų, pavyzdžiui, graužikų) ir kt.
Nuotrauka
vaikai
Įkelta:
2024-02-22
Nuo 2024 metų pradžios indeksavus bazinės socialinės išmokos dydį, padidėjo globos (rūpybos) išmoka globojamiems (rūpinamiems) vaikams ir besimokantiems ar studijuojantiems buvusiems globotiniams. Globos (rūpybos) išmokos dydis priklauso nuo vaiko amžiaus ir jo poreikių. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena kokia valstybės pagalba gali pasinaudoti žmonės, pasiryžę svarbiai misijai, – suteikę namų šilumą be tėvų globos likusiems vaikams.
Nuotrauka
maisto bankas
Įkelta:
2024-02-20
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ruošiasi įgyvendinti Materialinio nepritekliaus mažinimo programą, kurios metu stokojantiems bus išdalintos kortelės maistui įsigyti bei suteikta papildoma parama maistu. Daugiau nei trisdešimt Lietuvos savivaldybių šią organizaciją pasirinko partneriu, padėsiančiu pagal naują tvarką nepasiturintiems dalinti parduotuvių korteles. Net keturiasdešimt dvejose savivaldybėse „Maisto bankas“ korteles gausiantiems pasiūlė  galimybę naudotis organizacijos įrengtų atiduotuvių paslauga.
Nuotrauka
VMI
Įkelta:
2024-02-19
Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Klaipėdos AVMI) praneša, kad nuo šiandien Klaipėdos, Tauragės ir Telšių apskričių mokesčių mokėtojams, gyvenantiems nutolusiose nuo didžiųjų regiono miestų vietovėse siūlo naują paslaugą – mokesčių darbuotojo vizitą. Vasario 19 dieną į gyvenvietes išvyko VMI autobusiukas, kuriame klientams teikiamos VMI paslaugos – nuo pažymų išdavimo iki individualios veiklos registravimo ar pagalbos pildant deklaracijas.