Kadencijos pabaiga virto postų dalybomis
Įkelta:
2014-09-29
Nuotrauka
Aprašymas
Vicemeras Silverijus Statkus savo socialiniame tinkle „Facebook“ nevengia viešai publikuoti ir savo brolio (dešinėje) nuotraukų iš „Tvarkos ir teisingumo“ partijos sąskrydžio

Daiva SITNIKIENĖ

daiva@taurageszinios.lt

Iki rinkimų, matyt, skubama savus aprūpinti valdiškais postais. Vicemero, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos Tauragės skyriaus pirmininko Silverijaus Statkaus brolis Juozas Statkus prieš dešimtį dienų pradėjo dirbti vienoje savivaldybės kontroliuojamų bendrovių – UAB „Tauragės butų ūkis“ vadybininku. Būtent dabar į užtarnautą poilsį nusprendė išeiti UAB „Dunokai“ vadovas Alvydas Lapinis. Kalbama, kad jo vietą užims savivaldybės administracijos direktoriaus Algirdo Mosėjaus sūnus Audrius Mosėjus, „Dunokuose“ dirbantis vyriausiuoju mechaniku. Praktika rodo, kad tokie spėjimai ar gandai, kaip juos bepavadinsi, pasitvirtina. Tik šįkart ketinimai neslepiami – Audrius Mosėjus neneigia norintis „užimti“ direktoriaus vietą, tiesa, pabrėžė, kad išsireiškimas „užimti“ netinkamas.

Nuo žurnalistų slapstosi

„Tauragės žinių“ kalbintas naujasis „Tauragės butų ūkio“ darbuotojas Juozas Statkus, tauragiškiams žinomas kaip kadaise gaiviuosius gėrimus pilsčiusios bendrovės „Jusilta“ vadovas, apie save atsisakė suteikti bet kokią informaciją. Pasiūlė teirautis darbdavio, tai yra Editos Zinkės.

Kai paskambinome J. Statkui, jis sakė kaip tik lipąs ant daugiabučio stogo, nurodė ir adresą – Miško g. 5. Mūsų žiniomis, šis namas laukia renovacijos. Tačiau nuvykę prie minėto daugiabučio, ant jo stogo nematėme nė vieno žmogaus. Tarp 4-ojo ir 5-ojo namo aukštų stovėjo į sieną atremtos metalinės kopėčios, išėjimas ant stogo buvo uždarytas. Dar kartą mobiliuoju telefonu paskambinome J. Statkui, tačiau jis pareiškė dirbąs ir susitikti nepanoro, kaip ir būti pristatytas visuomenei.

– Pats prisistatysiu, – atkirto J. Statkus.

Pripažino nusikaltęs

Tauragės rajono apylinkės teismas apie asmens (ne)teistumą neteikia. Tačiau 2010 metų pavasarį žiniasklaidoje buvo rašoma, kad J. Statkui buvo pareikšti įtarimai dėl apgaulingo įmonės buhalterinės apskaitos tvarkymo ir žinomai neteisingų duomenų apie pajamas bei pelną pateikimo. Tuomet verslininkas pripažino nusikaltęs ir savanoriškai atlygino valstybei padarytą žalą, todėl nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas. Vis dėlto J. Statkui buvo skirta baudžiamojo poveikio priemonė – jis privalėjo sumokėti 650 Lt į Nukentėjusių asmenų fondą.

Nealkoholinius gėrimus gaminusi „Jusilta“ tebėra įmonių registre. Įmonės vadovu nurodytas Juozas Statkus, tačiau socialiai draustų darbuotojų telikę du.

Kodėl reikia slėpti pareigas?

Informacijos apie J. Statkaus įdarbinimą ir net kokias pareigas jis eina, „Tauragės žinioms“ iš „Tauragės butų ūkio“ teko laukti kelias dienas. Prieš atsakydama į „Tauragės žinių“ klausimus apie naująjį vadybininką, „Tauragės butų ūkio“ direktorė Edita Zinkė sakė pasitarusi su teisininkais.

– Nenorėčiau turėti problemų su Juozu Statkumi dėl kažko, – sakė E. Zinkė, – pasakysiu tiek, kiek darbdavys gali atskleisti, nes jis nėra viešas asmuo.

Paklausta apie naujojo vadybininko išsilavinimą ir darbo patirtį, E. Zinkė atsakė, kad J. Statkaus išsilavinimas einamai pareigybei pakankamas.

– Kadangi Juozas Statkus nėra viešas asmuo, todėl privatūs interesai neviešo asmens, kaip išsilavinimas, gyvenimo patirtis, negali būti paversti viešo domėjimosi dalykais. Dėl papildomos informacijos jūs galite kreiptis į jį asmeniškai, – sakė E. Zinkė.

Anot E. Zinkės, kadangi„Tauragės butų ūkyje“ dirbantys darbuotojai nėra valstybės tarnautojai ir su jais sudarytos darbo sutartys, todėl priimant į darbą konkursai nevykdomi.

Ji nepaaiškino, kodėl bendrovei prireikė dar vieno žmogaus, esą darbdavys gali spręsti darbuotojų priėmimo į darbą būtinumą.

Vicemeras buvo kalbesnis

J. Statkaus brolis vicemeras Silverijus Statkus su „Tauragės žiniomis“ buvo atviresnis. Anot jo, J. Statkus yra baigęs Tauragės politechnikumą, tiksliai nepamena, kokią profesiją įgijo, lyg susijusią su metalo apdirbimu. Sakė, kad J. Statkus yra dirbęs Skaičiavimo mašinų elementų gamykloje saugumo inžinieriumi. „Tvarkos ir teisingumo“ partijai jo brolis nepriklausąs, nesvarbu, kad dalyvauja partijos renginiuose. Esą nebūtina visus gimines įrašyti į partijos sąrašus, narių tik dėl skaičiaus, pasak S. Statkaus, nereikia.

S. Statkus žurnalistę patikino, kad netarpininkavo broliui įsidarbinant savivaldybės kontroliuojamoje įstaigoje, tik neslėpė, kad žino apie naujas jo pareigas.

– Jis pats ieškojo darbo. Ne tos pareigos, kad reiktų tarpininkauti. Dar manęs paklausė, ar man tai nepakenks, – telefonu dėstė politikas.

„Niekas nestūmėjo“

UAB „Dunokai“ buvęs laikinasis direktorius Alvydas Lapinis „Tauragės žinioms“ sakė nusprendęs išeiti į užtarnautą poilsį.

– 47-erius metus dirbau. Norisi poilsio. Tam atėjo laikas. Niekas neragino, nestūmėjo, pats apsisprendžiau. Be jokių politinių interpeliacijų. Išėjau be pykčių, gražiai, – žurnalistei sakė A. Lapinis.

„Dunokuose“ karjerą jis pradėjo nuo saugos darbų inžinieriaus pareigų. Iki tol sostinėje dirbo namų valdyboje techniku.

Alvydas Lapinis „Dunokams“ vadovavo beveik šešerius metus. Visą tą laiką buvo laikinai pareigas einančiu direktoriumi. Sklido kalbos, kad ši vieta laikoma pačiam savivaldybės administracijos direktoriui, socialdemokratui Algirdui Mosėjui. Esą gal po rinkimų prireiks. Šįkart „Tauragės žinioms“ anoniminiu skambučiu pranešta, kad į šią vietą taikosi pastarojo politiko sūnus Audrius. Pasak skambinusiojo, bus skelbiamas konkursas ir šiandien jau aiškus jo laimėtojas. Paklaustas, ar dirba „Dunokuose“, kad taip gerai žino situaciją, žmogus atsakė – tegu lieka paslaptis.

„Tauragės žinių“ kalbinamas Audrius Mosėjus neslėpė savo planų pretenduoti į bendrovės direktoriaus kėdę.

– Bet aš būsiu tik vienas iš pretendentų. Yra ir direktoriaus pavaduotojas, ir kiti žmonės, nebūtinai iš įmonės, – telefonu sakė A. Mosėjus.

Anot jo, „Dunokuose“ jis dirba 15 metų, nuo 1999-ųjų. Metus dirbo sandėlininku, vėliau tapo vyriausiuoju mechaniku. Įgijęs aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą, prieš tai baigė aukštesniąją žemės ūkio mokyklą, mokėsi mechaniko profesijos.

Kaip „Tauragės žinioms“ sakė UAB „Dunokai“ valdybos pirmininkas, Batakių seniūnijos seniūnas Jonas Juozapaitis, kokiu būdu bus renkamas įmonės direktorius, apsispręs valdyba. Ar bus skelbiamas konkursas, esą neaišku, jis, pasak J. Juozapaičio, nebūtinas. Valdyba ketina rinktis kitą savaitę.

Bendrovės valdyba visuotinio susirinkimo metu išrinkta 2010 metų balandį, jos pirmininkas – J. Juozapaitis, sekretorius – „Dunokų“ direktoriaus pavaduotojas, dabar laikinai einantis direktoriaus pareigas Stanislovas Štangvaltas, nariai – savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Aušrinė Norkienė, savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus specialistas Laimonas Norvilis ir „Dunokų“ vyriausiasis mechanikas, bendrovės akcininkas, Algirdo Mosėjaus sūnus Audrius Mosėjus.

Nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Praėjusių metų pabaigoje Seimui atnaujinus įsimintinų dienų kalendorių, Vaiko diena šiemet pirmą kartą švenčiama šeimos mėnesį – gegužę, primena Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM). Ministrė Monika Navickienė kviečia visus – vaikus, tėvelius, senelius, mokytojus, kiekvieną mūsų – paminėti naująją vaikystės šventę.
Nuotrauka
ba;las
Įkelta:
prieš 1 dieną
Po sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjusio „Lietuvos balsas. Kartos“ finalo paaiškėjo, kad naujausiais projekto laimėtojais tapo vaikinų grupė „T3“ iš mokytojos Nomedos Kazlaukomandos. Apie tai, kam muzikantai išleis laimėjimą, dėkingumą bei abejonių nepalikusią pergalę Nomeda ir „T3“ kalbėjo iškart po finalo surengtoje spaudos konferencijoje.
Nuotrauka
balas
S. Lukoševičiaus nuotraukos
Įkelta:
2024-05-13
Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo žiūrimiausio šalyje LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ didysis finalas. Jo nugalėtojais tapo ir LNK įsteigtus 15 tūkstančių eurų laimėjo mokytojos Nomedos Kazlaus komandos dalyviai vaikinų grupė „T3“. Už juos balsavo 39,1 proc. žiūrovų.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-05-09
Siekiant maksimaliai užkirsti kelią galimam seksualiniam smurtui prieš vaikus, bus įtvirtinta pareiga asmeniui, ketinančiam užsiimti veikla, susijusia su vaikais, turėti išduotą Neteisėto darbo su vaikais prevencijos kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti, ar darbuotojas turi QR kodą, o nustatytos institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatantiems Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtiems Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams pritarė Vyriausybė. Juos dar turės priimti Seimas.
Nuotrauka
balsas
Asmeninio archyvo ir Lietuvos balsas. Kartos nuotraukos
Įkelta:
2024-05-09
Sulaukusi pasisekimo „Lietuvos balsas, Kartos“ kryžminių kovų atrankoje tauragiškių vaikinų komanda „T3“ pateko į finalą ir dėl laimėtojo titulo susikaus šį sekmadienį „Žalgirio arenoje“. „Tauragės žinios“, bendradarbiaudami su „Tauragės radiju“ pakalbino jų mokytoją, pasaulinio lygio lietuvių operos žvaigždę Nomedą Kazlaus. Apie savo mokinius vokalo profesorė atsiliepia labai gerai, pasak jos, vaikinuose – didžiulis potencialas.
Nuotrauka
SENJORAS
Įkelta:
2024-05-08
Šalpos pensijos negalią turintiems dirbantiesiems būtų skiriamos nepriklausomai nuo to, kada ir kokio lygio negalia nustatyta, taip pat šalpos senatvės pensijas galėtų gauti ir jau pensinio amžiaus sulaukę, bet vis dar dirbantys žmonės – tokiems siūlymams šiandien po pateikimo pritarė Seimas. Artimiausiu metu jie bus svarstomi Parlamento komitetuose.
Nuotrauka
adakavas
Adakavo socialinių paslaugų namų nuotraukos
Įkelta:
2024-05-08
Tauragėje veiklą pradėjo dar vienos naujos socialinės dirbtuvės, kurioje žmonės su negalia gamins įvairius rankdarbius, pakuos dovanas, taisys drabužius, taip pat teiks aplinkos tvarkymo ir kitas bendruomenei reikalingas paslaugas.  Čia, žmonės, turintys negalią, pajus, kad ir jie šioje visuomenėje – ne mažiau svarbūs ir reikalingi. O ambicijos nemažos: savo rankų darbo gaminius parduos elektroninėje parduotuvėje.
Nuotrauka
T3
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-05-07
Ryškiausio muzikinio projekto šalyje grandiozinis finalas naujame sezone užims didžiausią šalies areną, kur tūkstančiai tikrą muziką mylinčių balsų dainuos kartu su tais, kurie naujame projekto sezone savo talentu prasiskynė kelią į finalą!
Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-03
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.