Išlieka tie, kurie užčiuopia besikeičiančios maisto kultūros pulsą
Įkelta:
2019-10-10
Nuotrauka
Aprašymas

Vos atsikrausčiusi į savivaldybės patalpas UAB „Juraja“ pakeitė valgyklos interjerą

,
Nuotrauka
Aprašymas

Valgyklos „Svetainė“ kolektyvas klientus sutinka gera nuotaika

,
Nuotrauka
Aprašymas

Antanas Jurkauskis, „Ve, Daliux“ savininkas, patiekalus klientams atneša pats

,
Nuotrauka
Aprašymas

Autorės nuotraukos 

Tauragėje dienos pietus siūlančios maitinimo įstaigos pripažįsta patiriančios didžiulę tarpusavio konkurenciją. Ne tik dėl didelio šioje srityje dirbančių įstaigų skaičiaus, bet ir dėl didėjančio klientų reiklumo. „Tauragės žinios“ toliau nagrinėja, ko užsukę pietų ieško klientai ir kuo juos sumasinti stengiasi maitintojai.

Keitė kolektyvą

Kaip trumpai žmogaus poreikius nusako rajono savivaldybės pastato Respublikos g. 2 rūsyje veikiančios „Pietainės“ viena savininkių Ramutė Juškienė, žmogui visuomet reikalingas maistas ir grožis. Panašaus požiūrio vedamas dirba ir šios valgyklos kolektyvas. Konkursą dirbti rajono savivaldybės patalpose įmonė „Juraja“ laimėjo prieš trejus metus. Iškart ėmėsi patalpų remonto. Anksčiau sovietinę valgyklą priminusios sienos pražydo šviesiomis spalvomis, pakeisti baldai, kiekvienam prie stalo prisėdusiam klientui nemokamai patiekiamas vanduo su citrina.

– Pirmieji metai buvo išties sunkūs. Kol atradome savo klientų ratą, kol supratome, ko jiems reikia labiausiai. Neprekiaujame alkoholiu, išgyvename tik iš pietų, be to, dirbame gana trumpai: nuo 10 iki 15 val. Šeštadieniais, sekmadieniais nedirbame, – kalbėjo R. Juškienė.

Anot moters, po metų pakeistas kolektyvas davė vaisių. Valgykla ėmė dirbti pelningai. Dabar jį sudaro trys, kaip pašnekovė sako, puikiai besikeičiančią maisto kultūrą jaučiančios ir suprantančios moterys.

– Vien cepelinais ir kugeliu nemaitinsi. Klientai domisi sveika mityba, tad stengiamės patiekalų gamybai naudoti kuo mažiau riebalų, pasiūlyti daugiau sveikatą tausojančio maisto. Klientūra labai įvairi. Pas mus atvyksta tie, kurie nevažinėja automobiliais, jį ir pasistatyti tokioje vietoje nelabai yra kur. Daug kas maistą užsisako ir nešasi į namus, – darbo ypatumais dalijosi R. Juškienė.

Nuotrauka

Turi savo šiltnamį

Ir pakilimų, ir nuosmukių teko patirti ir Vytauto gatvėje veikiančiai valgyklai „Svetainė“. „Šeškynu“ praminto daugiabučio patalpose įsikūrusi maitinimo įstaiga čia dirba jau trylika metų. Jos savininkė Algimanta Kovalčiuk atvirauja: buvo mėnesių, kai pinigų pakakdavo tik mokesčiams ir darbuotojų atlyginimams – pati dirbo be uždarbio.

– Buvo žiemų, kai remontavo gatvę. Sumažėjo klientų. Laimei, tokiais sunkiais momentais, kai yra tekę dirbti ir be atlyginimo sau, mane palaikė ir rėmė namiškiai: draugas, tėvai, – dėsto pašnekovė. – Valgykla pareikalauja ir viršvalandžių, ir savaitgalių. Turiu šiltnamį, užaugintas daržoves pristatau į valgyklą. Tenka atvykti ir savaitgaliais nuskusti bulvių, kad pirmadienį galėtum nuo ryto imtis maisto ruošos.

Tačiau sėkmė moterį lydi, vienas jos rodiklių – vasarą priimta nauja darbuotoja. Dabar kolektyve dirba keturios moterys, kartu skaičiuojant ir pašnekovę. Anot „Svetainės“ savininkės, versle didžiausią sėkmę lemia darnus kolektyvas: moterys ne tik skaniai gamina, bet ir puikiai sutaria tarpusavy bei maloniai aptarnauja klientus.

Kartais šioje valgykloje apsilankau ir aš, šių eilučių autorė. Darbuotojos dirba be įtampos, atsako į klientų klausimus apie patiekalo sudėtį, pajuokauja. Per dvidešimties minučių girdėjau ne vieną iš valgyklos išeinančio lankytojo „ačiū“ ir „buvo skanu“.

Nuotrauka

Nenuleidžia rankų

Gerokai liūdnesnis to paties daugiabučio patalpose šiemet veikusios valgyklos „Lietuviška virtuvė“ likimas. Vasario pradžioje atidaryta valgykla veiklą baigė po penkių mėnesių. Savininkė Ana Valčiukienė pripažįsta neatlaikiusi greta veikusios valgyklos „Svetainė“ konkurencijos.

– Mūsų patalpos ribojosi siena. Ir vieta ten nedėkinga. Džiugina tik tai, jog buvome surinkę apie trisdešimties pastovių klientų ratą. Nors klientai prašė neužsidaryti, ilgiau dirbti nebenorėjau. Penkis mėnesius dirbau be atlyginimo, – kalbėjo moteris.

Jos pasakojimu, uždarbio užtekdavo tik trijų virtuvėje dirbusių virėjų algoms ir mokesčiams. Tiesa, moteris rankų nenuleis ir nuo spalio prie stoties atidarys užkandinę-kavinę „Ponas koldūnas“. Šioje vietoje tuo pačiu pavadinimu jau yra veikusi valgykla. A. Valčiukienė tiki kelią į klientų skrandį atrasianti lietuviškais ir greitojo maisto patiekalais.

Išklauso pastabas

Panašiai, kaip ir „Lietuviška virtuvė“, Vytauto gatvėje veikianti valgykla „Ve, Daliux“ įsitaisė visai greta konkurento – gigantės kavinės-valgyklos „Viva VIP“ pašonėje. Nepaisant to, jau trečius metus veikiančiai „Ve, Daliux“ sekasi puikiai. Valgykla net praplėtė salės erdvę – buvo iškirsta siena, užimta dalis už sienos buvusios patalpos. Maitinimo įstaigoje dirba penki darbuotojai. Kas padėjo atlaikyti didžiulę iki tol nuolatinę klientūrą užsitikrinusių maitinimo įstaigų konkurenciją? „Ve, Daliux“ savininkas Antanas Jurkauskis įvardija lankstumą.

– Padėjo išlikti nuoširdus bendravimas su klientu. Žmona – už prekystalio, o patiekalus lankytojams ant stalų patiekiu aš. Kodėl? Turiu galimybę pabendrauti su lankytojais, išgirsti pastabų. Pavyzdžiui, matau, žmogus jau pavalgė, ruošiasi išeiti, o lėkštėje dar likę du trečdaliai maisto. Klausiu, kas nepatiko, – pasakoja A. Jurkauskis.

Anot jo, taip atsiranda galimybė nuolat tobulinti meniu. Valgyklos meniu pora siekia turėti tokių patiekalų, kurie primintų namuose ruoštą maistą. Pavyzdžiui, valgykla turėjo „firminį“  patiekalą „Gabaliux“ – marinuotą ir orkaitėje keptą sprandinės kepsnį.

– Po kurio laiko pastebėjom, jog sumažėjo juo susidomėjusiųjų, tai pakeitėme sprandinės pjausniu. Žinoma, siekiant skonio įvairovės svarbu nepersistengti. Klientai pietų metu atskuba tiesiog pavalgyti, o ne eksperimentuoti, – apie prisitaikymą prie klientų poreikių pasakojo A. Jurkauskis.

Mažino kainas

Lankstumas puikiai pravertė ir iki šiol dėl savo aukštų kainų garsėjusiam restoranui Prezidento gatvėje. Anksčiau pavadinimu „Prezidento 50“ veikusi maitinimo įstaiga dabar vadinasi „Holivudas“. Renkantis iš dienos meniu, šiame restorane pietų metu galima pavalgyti už keletą eurų. Pigiausias dienos meniu patiekalas – pusė porcijos lietinių blynelių su varške arba žemaičių blynų. Kaina – 3,1 Eur.

Gegužės mėnesį restoranas keitė veiklos konceptą, mažino meniu kainas. Kaip laikraščiui tada aiškino jo savininkė Justė Varškienė, norėta, kad maitinimo įstaiga  taptų vieta, tinkama pavalgyti už prieinamą kainą kiekvieną dieną.

Šių eilučių autorei vieną penktadienį perpiet restorane teko išvysti Seimo narę bei keletą kitų politikų, verslo atstovų. Kai kuriuos jų anksčiau tekdavo matyti pietaujančius „Skonio džiaze“. Žmonių pietų metu šiame Bažnyčių gatvėje įsikūrusiame restorane – vos vienas kitas. Ar gali būti, jog kainas susimažinęs „Holivudas“ tampa itin stipriu konkurentu Bažnyčių gatvėje veikiančiam „Skonio džiazui“?

„Klientų padidėjimą ar sumažėjimą gali sąlygoti įvairūs veiksniai, todėl be išsamios analizės negalime atsakyti, koks yra klientų pokytis šiuo metu. Džiaugiamės, kad Tauragėje gyvenantys žmonės turi pasirinkimo laisvę nuo azijietiškos iki turkiškos virtuvės, tai motyvuoja ir verčia pasitempti“, – į klausimą, ar jaučiamas lankytojų sumažėjimas restorane, atsakė jo savininkė Lijana Stasiulienė.

Nuotrauka

Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
prieš 6 valandas
Gegužės 17 d. oficialiai pažymėtas Tauragės daugiafunkcės arenos antrasis statybų etapas – į būsimus sporto ir kultūros centro pamatus įkasta simbolinė laiko kapsulė ateities kartoms. Tikimasi, kad itin laukta ir regionui svarbi arena įneš dar daugiau kultūros ir galimybių sportuoti į visos apskrities gyvenimą. Laišką ateities kartoms, pasakojantį apie tauragiškiams reikšmingo projekto pradžią, pasirašė bei simbolinę kapsulę įkasė Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas ir statybų įmonės „Gilesta“ direktorius Romas Paliulis.
Nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 dieną
Praėjusių metų pabaigoje Seimui atnaujinus įsimintinų dienų kalendorių, Vaiko diena šiemet pirmą kartą švenčiama šeimos mėnesį – gegužę, primena Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM). Ministrė Monika Navickienė kviečia visus – vaikus, tėvelius, senelius, mokytojus, kiekvieną mūsų – paminėti naująją vaikystės šventę.
Nuotrauka
ba;las
Įkelta:
2024-05-16
Po sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjusio „Lietuvos balsas. Kartos“ finalo paaiškėjo, kad naujausiais projekto laimėtojais tapo vaikinų grupė „T3“ iš mokytojos Nomedos Kazlaukomandos. Apie tai, kam muzikantai išleis laimėjimą, dėkingumą bei abejonių nepalikusią pergalę Nomeda ir „T3“ kalbėjo iškart po finalo surengtoje spaudos konferencijoje.
Nuotrauka
balas
S. Lukoševičiaus nuotraukos
Įkelta:
2024-05-13
Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo žiūrimiausio šalyje LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ didysis finalas. Jo nugalėtojais tapo ir LNK įsteigtus 15 tūkstančių eurų laimėjo mokytojos Nomedos Kazlaus komandos dalyviai vaikinų grupė „T3“. Už juos balsavo 39,1 proc. žiūrovų.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2024-05-09
Siekiant maksimaliai užkirsti kelią galimam seksualiniam smurtui prieš vaikus, bus įtvirtinta pareiga asmeniui, ketinančiam užsiimti veikla, susijusia su vaikais, turėti išduotą Neteisėto darbo su vaikais prevencijos kodą (QR kodą). Darbdaviai privalės tikrinti, ar darbuotojas turi QR kodą, o nustatytos institucijos – vykdyti darbdavių priežiūrą. Efektyvinamas specializuotos pagalbos teikimas vaikams, galimai nukentėjusiems nuo seksualinio smurto. Tai numatantiems Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtiems Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams pritarė Vyriausybė. Juos dar turės priimti Seimas.
Nuotrauka
balsas
Asmeninio archyvo ir Lietuvos balsas. Kartos nuotraukos
Įkelta:
2024-05-09
Sulaukusi pasisekimo „Lietuvos balsas, Kartos“ kryžminių kovų atrankoje tauragiškių vaikinų komanda „T3“ pateko į finalą ir dėl laimėtojo titulo susikaus šį sekmadienį „Žalgirio arenoje“. „Tauragės žinios“, bendradarbiaudami su „Tauragės radiju“ pakalbino jų mokytoją, pasaulinio lygio lietuvių operos žvaigždę Nomedą Kazlaus. Apie savo mokinius vokalo profesorė atsiliepia labai gerai, pasak jos, vaikinuose – didžiulis potencialas.
Nuotrauka
SENJORAS
Įkelta:
2024-05-08
Šalpos pensijos negalią turintiems dirbantiesiems būtų skiriamos nepriklausomai nuo to, kada ir kokio lygio negalia nustatyta, taip pat šalpos senatvės pensijas galėtų gauti ir jau pensinio amžiaus sulaukę, bet vis dar dirbantys žmonės – tokiems siūlymams šiandien po pateikimo pritarė Seimas. Artimiausiu metu jie bus svarstomi Parlamento komitetuose.
Nuotrauka
adakavas
Adakavo socialinių paslaugų namų nuotraukos
Įkelta:
2024-05-08
Tauragėje veiklą pradėjo dar vienos naujos socialinės dirbtuvės, kurioje žmonės su negalia gamins įvairius rankdarbius, pakuos dovanas, taisys drabužius, taip pat teiks aplinkos tvarkymo ir kitas bendruomenei reikalingas paslaugas.  Čia, žmonės, turintys negalią, pajus, kad ir jie šioje visuomenėje – ne mažiau svarbūs ir reikalingi. O ambicijos nemažos: savo rankų darbo gaminius parduos elektroninėje parduotuvėje.
Nuotrauka
T3
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-05-07
Ryškiausio muzikinio projekto šalyje grandiozinis finalas naujame sezone užims didžiausią šalies areną, kur tūkstančiai tikrą muziką mylinčių balsų dainuos kartu su tais, kurie naujame projekto sezone savo talentu prasiskynė kelią į finalą!
Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-03
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.