Nesvarbu, kaip žadate paminėti Kovo 11-ąją, bet trispalvė, daržovių sultimis praturtinta duonelė ant jūsų stalo tą dieną tikrai bus „į temą“. Pabandykim.
Reikės:
burokėlių sulčių – 110 ml,
špinatų sulčių – 110 ml,
morkų sulčių – 110 ml
Vienos spalvos tešlai (visko, kas toliau paminėta, reikės imti 3 kartus):
miltų – stiklinės (250 ml),
druskos – ¾ arbat. šaukštelio,
cukraus – 1 valg. šaukšto,
aliejaus – 0,5 valg. šaukšto,
šviežių mielių – 10 g
Pasiruoškite visų trijų rūšių sultis (špinatus galite ne spausti, o tiesiog saują jų sutrinti „blenderiu“, trūkstamą kiekį galite papildyti vandeniu).
Į kiekvieną indelį su sultimis berkite po šaukštą cukraus, sutrupinkite po 10 g mielių ir išmaišykite.
Į dubenį berkite stiklinę miltų, pilkite vienos rūšies sultis su cukrumi ir mielėmis, aliejų, berkite druską. Užminkykite tešlą.
Tą patį pakartokite su kitomis sultimis. Turėsite trijų spalvų tešlos. Kiekvieną dėkite į atskirą dubenėlį, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti.
Kepimo formą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais ar sezamo sėklomis.
Iš pakilusios tešlos suformuokite ilgas „dešras“, jas tarpusavy šiek tiek galite susukti, ir dėkite į skardą. Vėl pridengę leiskite kepalėliui pakilti.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių ir pašaukite duoną.
Po 40–60 min. kepalėlis bus iškepęs, dėkite jį ant grotelių, pridenkite rankšluostėliu ir palikite atvėsti.
O dabar šventiška ir labiausiai jaudinanti akimirka – pjaunam riekelę. Deja, deja... Raudona spalva kepant gerokai nubluko, sakytume įgavo rudą atspalvį. Bet juk tai nesugadins šventinės nuotaikos! Kas norite ryškesnių spalvų, galite į tešlą įlašinti maistinių dažų (rasite prekybos centruose – Tauragėje taip pat).
Atsiųskite mums savo receptą su nuotrauka el. p. info@taurageszinios.lt. Išspausdinto recepto autoriui atiteks interneto knygyno knygos.lt įsteigta dovana – knyga "Azijos virtuvė".