Už vengimą išlaikyti vaiką – teistumas
Įkelta:
2022-10-02
Nuotrauka
teismas
Nuotraukos autorius:
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka

Praėjusiais metais po skyrybų per 6,2 tūkst. nepilnamečių liko gyventi su vienu iš tėvų, rodo Statistikos departamento pateikti duomenys. Nutrūkus santuokai, vaiko neauginantis tėvas arba mama privalo prisidėti prie atžalos išlaikymo. Tačiau tokią pareigą vykdo ne visi. Už tai gresia net teistumas. Tuo galėjo įsitikinti ir anksčiau neteistas N. A., kurio atžvilgiu Tauragės apylinkės teismas rugpjūčio 17-ąją paskelbė nuosprendį. 

Vadinamųjų alimentų nemokantys tėvai tampa tikru galvos skausmu tiems, kurie augina vaiką po skyrybų. Juk jam reikia ne tik maisto, bet ir drabužių, mokymo priemonių, kišenpinigių ir t.t. Ant vienišo tėvo arba mamos gula finansinė našta, tad nuo 2008-ųjų, alimentų nemokant tėvams, už juos moka valstybė. Tačiau pinigų dėl įvairių priežasčių vaiko išlaikymui neskiriantys tėvai vis tiek gali sulaukti atsakomybės.

Tauragės apylinkės teisme rugpjūtį atversta baudžiamoji byla atvėrė tikrą šeimos dramą – vaiko tėvas ne tik vengė mokėti pinigus, bet ir bendrauti su sūnumi.

Kaip kalbėjo nukentėjusiąja pripažinta vaiko mama, su N. A. susituokė, gimė sūnus. Vėliau šeima iširo. Pasak vaiko mamos, nuo 2009 m. rudens N. A. nebendrauja su sūnumi, jokių ryšių neieško ir nepalaiko. Anot jos, nuo pat gimimo tėvas vaikui neteikė jokios finansinės pagalbos, nepadėjo nei maistu, nei apranga, nei kitomis priemonėmis.

Vaiko tėvas N. A. dėl jam pareikštų kaltinimų visiškai prisipažino. Jis aiškino, kad dar 2019 m. jo atžvilgiu jau buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl vengimo išlaikyti vaiką. Tuo metu jis dirbo vienoje įmonėje, iš kurios vėliau išėjo. Kelis mėnesius vyriškis ieškojo darbo. Nuo 2019 metų rugsėjo jis dirbo beveik iki Kalėdų, o šventiniu laikotarpiu vėl liko be darbo. 2020 m. sausio pradžioje kaltinamasis teigė užsiregistravęs Užimtumo tarnyboje, gavo bedarbio statusą. Tų metų rugsėjį jis turėjo atvykti į Užimtumo tarnybą pokalbiui dėl darbo pasiūlymo, bet neatvyko, nes tuo metu buvo išvykęs dirbti į Norvegiją. Kaip teigė N. A., Norvegijoje jis dirbo nelegaliai – įsidarbino radęs darbo skelbimą. Tačiau net ir iš uždirbtų pinigų vaiko išlaikymui jis nieko nepervedė. 2020 m. gruodį N. A. grįžo į Lietuvą, bet niekur nedirbo ir Užimtumo tarnyboje nesiregistravo. Esą tuo laikotarpiu jis užsiėmė pavieniais ir nelegaliais darbais, o nuo 2021 m. rugpjūčio iki šių metų gegužės įsidarbino vienoje įmonėje. Po kurio laiko jam buvo pranešta, kad kadangi turi skolų antstoliui, iš jo darbo užmokesčio bus išskaičiuojami pinigai. Kaltinamasis aiškino, kad darbdavys pasakė, jog viską sutvarkys. Vyriškis teigė visą tą laiką galvojęs, kad pinigai jam išskaičiuojami iš atlyginimo. Tačiau pinigai vaiko nepasiekė. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vyriškis tik atvykęs į policijos komisariatą teigė sužinojęs, kad jam pinigai išskaičiuojami nebuvo.

N. A. pripažintas kaltu dėl vengimo išlaikyti vaiką. Jam paskirtas laisvės apribojimas 9  mėnesiams įpareigojant visą laisvės apribojimo bausmės laikotarpį dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje.

 

Nuotrauka
policija
Policijos nuotraukos
Įkelta:
prieš 6 valandas
Kiekvienų metų pavasarį Lietuvos policijos įstaigos organizuoja atvirų durų dienas. Šio renginio tikslas – supažindinti abiturientus su policijos pareigūno profesija bei informuoti apie studijų, mokymosi ir karjeros galimybes.
Nuotrauka
narkotikai
Lietuvos policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-23
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotinių medžiagų platintojas ir pirkėjas. Kratų metu, jų namuose, rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos, įranga ir priemonės joms fasuoti, grynieji pinigai, galimai gauti iš nusikalstamos veikos.
Nuotrauka
teismas
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-03-18
Tauragės apylinkės teismas priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo buto savininkę įsileisti rangovą ir užbaigti daugiabučio namo modernizacijos darbus, o buto savininkei nevykdant įpareigojimo, leido rangovui patekti į būtą be jos leidimo bei atlikti buto langų pakeitimo, buto šildymo sistemos vamzdynų, radiatorių, vandentiekio ir kitus bendro naudojimo objektų modernizacijos darbus.  
Nuotrauka
auto
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-18
Policijos pareigūnai  kovo11-17 d. vykdė prevencinę priemonę vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.
Nuotrauka
cigaretės
Lietuvos policijos nuotraukos
Įkelta:
2024-03-16
Kovo 13 d. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos, kad vyras, gimęs 1976 m., sodyboje, Šilutės r., Žemaičių Naumiestyje, laiko akcizais apmokestinamas prekes ir jomis disponuoja, atliko kratą.
Nuotrauka
policija
Tauragės apskrities policijos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-13
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.
Nuotrauka
mantija
Įkelta:
2024-03-08
Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Tauragės apylinkės teismą su civiliniais ieškiniais dėl daugiau negu 33 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų Šilutės rajono tarybos nariams Steponui Kazlauskui ir Algirdui Gečui, grąžinimo į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą. Taip pat šią savaitę dėl galimai aplaidaus finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei piktnaudžiavimo pareikšti įtarimai Pagėgių savivaldybės tarybos nariui Remigijui Špečkauskui.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-03-07
2024 m. kovo 3 d. apie 9.30 val. iš namų, Tauragėje, K. Donelaičio g., baltos spalvos automobiliu ,,Peugeot 307“ išvyko Algirdas Dienas, gimęs 1986 m. ir iki šiol negrįžo.
Nuotrauka
mergaite
Įkelta:
2024-03-01
Šiandien, 2024 m. kovo 1 d., apie 9.00 val. iš namų, Šilutės r., Kukorų k., išėjo ir negrįžo 14- metė Emilija Kolberkytė.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-23
Vyriausioji rinkimų komisija rinkėjams nesiuntinėja SMS žinučių su nuorodomis ir kvietimu pasirašyti už Prezidento rinkimuose kandidatuojančius asmenis.
Nuotrauka
sukciai
Įkelta:
2024-02-22
Įspėjame gyventojus apie sukčių platinamas apgaulingas SMS žinutes. Jose teismo vardu prisidengę sukčiai praneša, esą žinutę gavusiam asmeniui reikia atvykti į konkretų teismą, o detalesnės informacijos siūloma ieškoti paspaudus žinutėje esančią aktyvią nuorodą. Žinutės turinys priverčia sunerimti ir spausti nuorodą, kuri nuveda į sukčių naudojamą netikrą interneto svetainę. Dažniausiai pagrindinis sukčių tikslas – išvilioti asmens duomenis ar gauti informaciją, susijusią su Jūsų internetine bankininkyste.
Nuotrauka
dinges
Įkelta:
2024-02-19
Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško į užsienį dirbti išvykusio ir be žinios dingusio Vaido Sitniko, gimusio 1993 m.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-14
Chuliganiškas vairavimas yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas už kurį transporto priemonės vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda, bet ir teisių atėmimas. Vienas iš dažniausiai daromų vairuotojų pažeidimų yra kai išvažiuojama į priešpriešinę eismo juostą ir nesilaikoma Kelių eismo taisyklių nustatytos lenkimo tvarkos.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-13
2024 m. sausio – vasario mėn. Šilutės rajone, Žemaičių Naumiesčio ir Katyčių seniūnijose, iš statybvietėse dirbusių ekskavatorių bei sunkvežimių, išlaužus kuro bakų spynas buvo pavogtas didelis kiekis dyzelinio kuro. Pasigesta ir įvairių statybos įrankių.
Nuotrauka
narkotikai
Įkelta:
2024-02-08
Policijos pareigūnai turėdami išankstinės informacijos, kad vyras, gimęs 1975 m., namuose, Tauragės r., Skaudvilės miestelyje, galimai laiko narkotines medžiagas, atliko patikrinimą.
Nuotrauka
policija
Įkelta:
2024-02-06
Policijos pareigūnai nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 4 d. vykdė prevencinę priemonę pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolei, kurios metu prioritetas matomumą gerinančių saugos priemonių (atšvaitų, ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais ir kt.) naudojimas tamsiuoju paros metu.