Žaibiškai mieste išpopuliarėjusios picerijos „Kings pica“ savininkai Vilius Stumbra ir Vytautas Merkelis šią savaitę užbaigė planuotą verslo plėtros etapą. Tarailiuose, prieš tai ilgai veikusioje kavinėje „Fortūna“, jie atidarė maitinimo įstaigą, kuri teiks dienos pietų pasiūlymus.
Klientų netrūksta
Kovo 9 dieną picerija „Kings“ atšventė pirmąjį gimtadienį. Ją valdantys verslininkai V. Stumbra ir V. Merkelis sako, kad verslo plano ėmėsi nusprendę įgyvendinti svajonę.
– Galvojome, jog bus lengviau. Turėjome idėją, manėme, jog surasime tinkamai dirbančius žmones ir viskas įsivažiuos. Tačiau taip nebuvo, teko patiems įsitraukti į virtuvės darbą, aptarnauti ir rūpintis kitais picerijos reikalais, – pokalbį pradėjo V. Merkelis.
Vaikinas tikino, kad kapitalą „Kings“ verslui susikrovė iš motorolerių nuomos Palangoje. Pastaroji veikla buvo sėkminga, todėl nusprendė su bičiuliu ir klasioku V. Stumbra pinigus investuoti į maitinimo verslą.
Žaibiškai mieste išpopuliarėjusi picerija pirmiausiai viliojo picomis. Vėliau išplėtė meniu, kuriame atsirado ir kitokių patiekalų: keptų šonkaulių, burgerių, kepsnių.
Vasarą praplėstoje „Kings pica“ terasoje sunku atrasti laisvą vietą. Verslininkai žino, kaip suvilioti klientus: rengia muzikinius vakarus, kuria atmosferą, kurioje gardu vakarieniauti ir leisti laiką.
– Pradėję dirbti supratome mūsų lankytojų poreikius. Žmonės picą dažniausiai užsisako po darbo, vakare, savaitgaliais. Dieną pageidauja tradicinių patiekalų, todėl nusprendėme gaminti pietus. Taip „užkišame“ tas valandas, kurios yra laisvesnės, – kalbėjo V. Stumbra.
Pietūs „Fortūnoje“
Verslininkų teigimu, pietų meniu Tauragėje populiarus dėl to, jog tai patogu ir pakankamai nebrangu. Nereikia važiuoti į namus, dėtis maisto į darbą, esą net ir lyginant naminio ir kavinėje siūlomo maisto kainą, didelio skirtumo nėra.
Dėl šios priežasties jie nuo pirmadienio tiekia pietus Tarailių mikrorajone, buvusioje kavinėje „Fortūna“ (Liepų takas 1 E). Pramoniniame rajone netrūksta dirbančiųjų, čia pat zuja automobiliais prekiaujantys tauragiškiai, vykstantieji į „Regitrą“ ar kitais darbo reikalais.
Nuo pirmadienio veikiančioje „Kings pietūs Fortūna“ – šaltibarščiai, kopūstienė, kiaulienos karbonadas, sprandinės kepsnys, guliašas, cepelinai, žemaičių blynai ir kiti tradiciniai patiekalai.
– Paklausa yra. Tiesą sakant, pradėjome dirbti be streso, mums pavyko rasti patyrusius virtuvės darbuotojus, todėl viskas daug ramiau lyginant su ta diena, kai atidarėme „Kings pica“. Be to, svarbu įvertinti, jog tokios maitinimo įstaigos trūko šiame rajone. Už 3,40 Eur. galima sočiai ir skaniai pavalgyti, – pasakojo V. Merkelis.
Kompleksas pramogų
Kavinė „Kings pietūs Fortūna“ atnaujino interjerą. Lyginant su iki tol buvusiu jis – jaukesnis, panašus į kavinės, kurioje galima ne tik pietauti, bet ir pabūti bičiulių būryje. Pasistiprinti pietumis tauragiškiai bus kviečiami nuo pirmadienio iki penktadienio 11–16 valandomis. Kiekvienos dienos meniu skelbiamas socialinio tinklo „Kings pietūs Fortūna“ Facebook paskyroje.
– Ketinome keisti pavadinimą, bet supratome, kad neverta. Ši vieta žmonėms visada bus žinoma, kaip „Fortūna“. Artimiausiu metu bus pakabinta lauko reklama, kad lankytojai lengviau mus rastų, – teigė V. Stumbra.
Naują verslo etapą pradėję tauragiškiai teigia, jog „Fortūnos“ patalpas jie išsinuomavo. Ne tik kavinę, bet ir didelę salę, esančią antrame pastato aukšte. Ji gali sutalpinti iki 150 žmonių, todėl „Fortūną“ bus galima užsisakyti šventėms.
Anot V. Stumbros, pirmame aukšte veikiančioje kavinėje sumontuotas projektorius, todėl galima organizuoti konferencijas, mažesnius susibūrimus. Čia taip pat bus galimybė rengti banketus, gedulingus pietus.
Užs. Nr. 30