Rinkimų kandidatai – ant klaustuko
Įkelta:
2020-04-22
Nuotrauka
Aprašymas

Lietuvos Respublikos Seimo rinkimai šiemet vyks spalio 11 d. Asociatyvi nuotrauka

,
Nuotrauka
Aprašymas

„Valstiečiai“ tapo pirmąja kregžde, iškėlę skyriaus kandidatę į artėjančius Seimo rinkimus, tai –dabartinė seimo narė Aušrinė Norkienė. FB Asmeninio albumo nuotrauka

Dar prieš visą pasaulį užklumpant koronaviruso pandemijai politikai po truputį ruošėsi rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams. Partijos jau dėliojosi sąrašus, svarstė, kas bus pirmosiose jų gretose. Dabar, iki rinkimų likus vos pusmečiui ir šalį kaustant karantinui, politines aktualijas į šalį nustūmė žmonių sveikatai ir ekonomikai kylančios grėsmės. Tai, akivaizdu, atsilieps ir rinkimams.

Tauragės vienmandatėje apygardoje kandidatus, kurie juos ves į Seimo rinkimus, kol kas išsirinko tik dvi partijos – Valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Kitų partijų rajono skyriai savo kandidatų kol kas viešai nepaskelbė.

„Valstiečiai“ tapo pirmąja kregžde, iškėlę skyriaus kandidatę į artėjančius Seimo rinkimus. Dar sausio gale paaiškėjo, kad jų lydere tapo Aušrinė Norkienė. Tokį sprendimą visuotiniame susirinkime „valstiečiai“ priėmė vienbalsiai. „Tauragės žinioms“ A. Norkienė tada teigė, jog oficialiai kandidatą tvirtins Valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba, kurios susirinkimas buvo numatytas kovo gale. Dėl karantino jis taip ir neįvyko, tačiau ji įsitikinusi, kad jos kandidatūra bus patvirtinta, kadangi taryboje apie jau buvo kalbėta. „Valstiečiai“, pasak jos, vienmandatėse apygardose, kur jie buvo laimėję, nieko nekeičia. Galbūt dėl daugiamandačių eiliškumo vasarą bus sprendžiama, o vienmandatėse, kur viskas aišku, kandidatai lieka tie patys. Pokyčių neturėtų būti.

– Virusas viską nustūmė į šalį, yra dabar apie ką galvoti... Tačiau įprantam po truputį, susidėliojam darbus, manau, kad viskas vyks kaip ir turi būti, – sakė ji.

Paklausta apie būsimą rinkimų kampaniją, ji sakė, kad labai norėtų gyvai susitikti su kuo daugiau žmonių, padiskutuoti, pasišnekėti, o kaip viskas vyks, nė vienas dabar neįsivaizduojam. Pasak jos, iš dalies karantinas davė progą permąstyti visiems gyvenimo vertybes.

– Duok, Dieve, tik sveikiems būti, o tie rinkimai ateis ir praeis... sakė ji.

Nuotrauka

Liberalų sąjūdžio Tauragės skyriui vadovaujantis savivaldybės meras Dovydas Kaminskas „Tauragės žinioms“ sakė, kad kol kas skyrius kandidato į Seimą neturi išsirinkęs:

– Jau buvom pradėję kalbėtis, diskutuoti dar turbūt vasario mėnesį, bet nuo to laiko, kai prasidėjo COVID-19 situacija, viskas sustojo. Neturim nei iš centro jokių gairių, iki kada čia reikia patvirtinti, tai dabar kol kas viskas sustoję. Kol kas ne apie tai eina kalba...   

Kas galėtų būti keliamas kandidatu į Seimą, skyriaus pirmininkas net ir preliminariai įvardinti negalėjo. Pasak jo, nors rinkimų kampanija oficialiai prasidėjusi, skyrius kol kas dar nieko neplanavo. D. Kaminskas sakė manąs, kad pirmiausia reikia turėti kandidatą, tada bus galima ir kažkokią kampaniją organizuoti – nors ji, kaip matyti pagal situaciją valstybėje, bus pakankamai trumpa.

– Daugiau ar mažiau rinkimines programas turime, bet jas reikės dar pašlifuoti kartu su centru, o tada žiūrėsim, ta strategija bus tokia kaip ir visada, – svarstė D. Kaminskas.

Tauragės socialdemokratų partijos Tauragės skyriaus pirmininkas Darius Petrošius, paklaustas apie ruošimąsi rinkimams, sakė, kad viskas bus savo laiku:

– Viską pasakysim savo laiku. Dabar pandemija, negalim nei susirinkti, tai galutinius taškus sudėliosim vėliau. Viskas svarstoma. Būtų jau sudėlioti taškai, nei ne pandemija. Jei ji užsitęs, kažkaip kitaip bandysim tuos sprendimus priimti.

Paklaustas, ar partijos skyriuje preliminariai svarstomi rinkimų klausimai, jis sakė:

– Dar to betrūko, kad nebūtų svarstomi. Preliminariai čia nėra ką kalbėti, kai bus konkretūs skyriaus sprendimai, bus pranešta.

TS-LKD Tauragės skyrius kandidatus į Seimo rinkimus kėlė dar sausį. Skyriaus nariai partijos prezidiumui siūlė du kandidatus – Arūną Valinską jaunesnįjį ir skyriaus pirmininku pernai rudenį tapusį Tomą Raulinavičių. Kuris iš jų ves konservatorius Tauragės vienmandatėje apygardoje, nuspręsti turėjo partijos centrinis štabas. Jis pasirinko Vilniaus miesto tarybos narį A. Valinską, šiuo metu dirbantį Seimo nario Mykolo Majausko padėjėju.

T. Raulinavičius „Tauragės žinioms“ sakė, kad TS-LKD dėl koronaviruso yra sustabdžiusi rinkimų kampaniją ir kol kas jokių veiksmų nevyksta.

– Tai susiję su keletu dalykų. Vienas dalykas, kad šie rinkimai, akivaizdu, bus kitokie vien dėl to, kad yra pandemija. Turbūt ne vien mūsų, bet visos partijos, kurios ruošiasi rinkimams, turėjo pasirašiusios programas. Pagal tai, kaip dabar keisis ekonomika, gyvenimo įpročiai, ir programa turės keistis. Praėjusią savaitę kalbėjau su partijos pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu, jis taip ir pasakė, kad atsakingai ruošta rinkimų programa jau padėta į stalčių ir rengiama nauja. Joje dar daugiau dėmesio bus skiriama ekonomikai ir pan., – pasakojo jis.

Pasak T. Raulinavičiaus, rinkimai bus kitokie dar ir dėl to, kad paprastai politikai, kandidatai į Seimą, eidavo į viešus renginius, bendruomenes. Konservatoriai naudojo puikiai žinomą ir ypač JAV populiarų būdą „nuo durų iki durų“, kuris leisdavo tiesiogiai pasiekti rinkėją.

– 99 proc., kad tokio būdo šiuose Seimo rinkimuose kandidatai panaudoti negalės. Visa tai iš principo sugriuvo. Dabar, akivaizdu, nebebus ir tų viešų renginių, nors gal ta situacija dar kiek pasikeis, virusas atslūgs, bet vėlgi, yra prognozių, kad rudenį bus antra banga. Politikams reikės galvoti naujų būdų, kaip pritraukti rinkėją, – svarstė skyriaus pirmininkas.

Jis pasidalijo ir politologų įžvalgomis, kad šių rinkimų rezultatą iš esmės gali nulemti bendras partijos populiarumas nacionaliniu mastu. Tiesiog žmonės mažiau matys kandidatus vietoje, regione ir jų pasirinkimą lems bendros nuojautos, ką labiau „myliu ir palaikau“.

Seimo rinkimų politinė kampanija prasidėjo praėjusį penktadienį, prezidentui Gitanui Nausėdai paskelbus Seimo rinkimų datą. Kandidatuoti į Seimą galės tik tie, kas registravosi politinės kampanijos dalyviais. Tai padaryti galima iki liepos 20 dienos. Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

 

Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
prieš 7 valandas
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo. 
Nuotrauka
rinkimai
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-09
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) balandžio 9 d. priėmė sprendimus registruoti likusius 5 kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose Respublikos Prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo Jeglinsko, Andriaus Mazuronio, Eduardo Vaitkaus, Igno Vėgėlės ir Remigijaus Žemaitaičio. Jie visi įregistruoti kandidatais šiuose rinkimuose.