Tauragiškių rūbų verslas sukėlė pasipiktinimo audrą internete
Įkelta:
2022-02-11
Nuotrauka
sukciai
,
Nuotrauka
sukciai
Aprašymas

Prekes iš tauragiškių internetu užsisakantys žmonės įsivelia į ginčus ir jaučiasi apgauti.

Asociatyvi pexels.com nuotrauka

 

,
Nuotrauka
sukčiai
Aprašymas

Paprašius grąžinti pinigus pardavėjai pareikalavo ištrinti atsiliepimus internete.

Momentinė ekrano kopija

 

,
Nuotrauka
atmintine
,
Nuotrauka
batai
Aprašymas

Marija Zakrižauskienė teigė, kad šie batai jai pasirodė jau nešioti 

 

,
Nuotrauka
dainius
Aprašymas

Dainius Dainauskas

 

Internete rūbais prekiaujantys tauragiškiai pagarsėjo socialiniuose tinkluose. Tiesa, jiems skamba ne pagyros, o kritika ir kaltinimai sukčiavimu bei klastočių pardavinėjimu. Nors pirkėjai žeria priekaištus, pardavėjai į kalbas leistis nenori – žmonės sako, kad gavę prastos kokybės prekes prašo grąžinti pinigus, bet yra ignoruojami, kartais užblokuojami. Tauragiškiai nepanoro bendrauti ir su žiniasklaida.

Užsisakė vieną modelį – gavo kitą

Jurbarko rajone gyvenanti Daiva (vardas pakeistas) „Tauragės žinioms“ teigė susidūrusi su sukčiavimu. Moteris sakė iš Tauragėje gyvenančių Rimos S. ir Arūno S. užsisakiusi rūbų. Su pardavėjais ji susitarė, kokių konkrečiai drabužių nori, aptarė spalvą, modelį, dydį, tačiau galiausiai sulaukusi siuntinio pasijuto apgauta.

– Man atsiuntė rūbus, kurių nei modelis, nei dydis neatitinka. Ten – padirbiniai. Etiketės – nukirptos. Žinoma, pirkdama už 52 eurus sportinį kostiumą nesitikėjau gauti originalo. Jie pažymėti „Nike“ ženklu. Rūbus pirkau tam, kad galėčiau juos dėvėti vaikščiodama po namus, tad pernelyg to, ar čia originalūs, ar neorginalūs rūbai, nesureikšminau, – kalbėjo ji. 

Tačiau labiausiai Daivą papiktino tai, kad rūbai – kitokie nei ji užsisakė, o kai mėgino su pardavėjais tartis dėl pinigų grąžinimo, ją ėmė ignoruoti. 

Moteris sakė prekes užsisakiusi iš feisbuke esančio puslapio „AD Prekės“, turinti ir susirašinėjimo momentines ekrano nuotraukas. Tačiau šiuo metu socialiniame tinkle tokio pavadinimo puslapio nebėra. Vietoje jo – kito pavadinimo puslapis, kuriame siūlomos tos pačios prekės.

„Tauragės žinių“ turimose ekrano nuotraukose matyti, kad už pirkinį Daiva pinigus sumokėjo į Rimos S. banko sąskaitą. Tiesa, ant paties siuntinio pakuotės nurodytas kitas asmuo – Arūnas S. Abiejų asmenų pavardės tos pačios, tad pašnekovė spėjo, kad pardavėjus sieja giminystės ryšiai. 

Daiva teigė tuomet susidomėjusi plačiau, iš ko pirko kostiumą, o socialiniuose tinkluose rado informacijos, kad kiti vartotojai taip pat susidūrė su nesklandumais, kai bendravo su minėtais pardavėjais – gaudavo ne tas prekes, kurių tikėdavosi, reikalaudavo grąžinti pinigus, bet būdavo ignoruojami.

Nuotrauka
sukčiai

Perskaitė atsiliepimus internete

– Įrašius jų vardus ir pavardes socialiniame tinkle pirmasis paieškos rezultatas yra grupė „Nepatikimi asmenys“, kurios administratorius – Dainius Dainauskas. Apie ponią Rimą yra daug atsiliepimų, aš irgi palikau vieną jų komentaruose, – kalbėjo pašnekovė.

Daiva kalbėjo besikreipusi telefonu į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą.

Prieš tai su Rima S., sakė moteris, ji dar mėgino susitarti geruoju.

– Pasakiau, kad nenoriu spręsti to ginčo per tarnybas. Mane ji įkalbinėjo, kad drabužius galėtų pakeisti. Tačiau aš atsakiau, kad ja nebepasitikiu, – sakė pirkėja. 

Moteris teigė, kad paskelbusi informaciją apie ginčą su Rima S., galiausiai pinigus atgavo. O rūbus moteris ketina pristatyti Tauragės apskrities policijos pareigūnams, kad šie pasidomėtų, ar tauragiškiai neprekiauja klastotėmis.

Pašnekovė kalbėjo, kad bendravo ir su daugiau žmonių, kurie pirko iš tauragiškių rūbus.

– Yra ir daugiau nukentėjusiųjų, – patikino Daiva. 

Socialiniame tinkle grupėje „Nepatikimi asmenys“ grupės administratorius D. Dainauskas rašė sulaukęs vienos moters skundo. Moteris panoro likti anonime, nes nenorėjo sulaukti grasinimų. Moteris įraše, kurį paskelbė D. Dainauskas, skundžiasi: „Pirkau sportinį kostiumą iš puslapio „AD Prekės“. Pinigai pervesti į Rimos … (pavardė, – aut. past.) sąskaitą. Siunta išsiųsta iš Tauragėje esančio paštomto. Siuntėjas – Arūnas … (pavardė – aut. past.). Gauta prekė visai neatitiko tos, kurią užsisakiau. Modelis visiškai kitoks, dydis taip pat, kokybė prasta… Parašiau pardavėjai apie netinkamą siuntinį, gal sumaišė… Sulaukiau ignoravimo. Kantriai palaukusi pasiūliau spręsti problemą draugiškai, arba teks „nedraugiškai“ ieškoti sprendimų. Po ilgų diskusijų, susirašinėjimų susitarėme, pažadėjo tuoj grąžinti pinigus, o aš – prekę. Bet tai liko pažadais“. 

„Tauragės žinios“ išsiaiškino, kad  paskelbus įrašą, Rima S. vis tik pinigus grąžino. 

Dar viename įraše teigiama: „Gautas treningas visai ne toks, koks nuotraukoje. Pradėjus rašyti, kad atsiųstų reikiamą, nes gal susimaišė, nieko neatrašė. Vėliau parašiau, kad grąžintų pinigus. Taip asmuo neatsako jau 4 dienas. Skambinta ir į nurodytą telefono numerį, kuris buvo nurodytas ant siuntos, bet jis visada išjungtas“. 

D. Dainauskas vėliau informavo, kad po šio skelbimo Rima S. pinigus šiai pirkėjai grąžino. 

Pirko už 144 eurus

Iš Rimos S. ir Arūno S. rūbus pirko ir Kauno rajone gyvenanti Marija Zakrižauskienė. Ji teigė už pirkinius paklojusi 144 eurus.

– Užsisakiau vyriškus treningus ir kedus, – sakė ji ir pabrėžė, kad sulaukė prekių, kurios pasirodė jau panaudotos – esą batai buvo nutrinti. 

M. Zakrižauskienė teigė esanti įsitikinusi, kad gavo ne originalius, o padirbtų prekės ženklų rūbus. 

– Buvo nukirpta viršutinė etiketė. Ant drabužio net nenurodytas dydis, – kalbėjo pašnekovė. 

Moteris teigė mėginusi susisiekti su pardavėjais, tačiau nesulaukusi atsakymo, ėmė jiems grasinti policijos pareigūnais.

– Galiausiai užblokavo, kad negalėčiau jiems parašyti. Tuomet pamačiau, kad yra sukurtas kitas puslapis, į kurį įkeltos tos pačios nuotraukos. Supratau, kad tai jų verslas. Taigi, parašiau jiems dar kartą. Galiausiai su manimi susisiekė. Pinigus grąžino. Prieš tai kreipiausi į policijos pareigūnus, – komentavo ji. 

„Tauragės žinios“ kreipėsi komentaro į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (AVPK). 

„Buvo priimtas sprendimas atsisakyti pradėti administracinę”, – teigė Kauno AVPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.
 

Įrašų trinti neplanuoja

„Tauragės žinioms“ feisbuko grupės „Nepatikimi asmenys“ administratorius D. Dainauskas teigė, kad nei Rima S., nei Arūnas S. su juo nesusisiekė, įrašų pašalinti neprašė, tačiau kitų vartotojų reikalavo parašyti administratoriui, kad ištrintų informaciją.

– Žmonės turėjo įrodymus, kurie pagrindė jų žodžių tikrumą. Norint paskelbti anoniminio pobūdžio įrašą, privalo būti pateikti įrodymai. Gavęs tokius įrodymus, sutinku viešinti tokias istorijas. Kai kurie žmonės vengia ne anonimiškai skelbti istorijas, kaip juos apgavo, nes gėda prieš draugus, pažįstamus. Nors čia jokios gėdos nėra, – sakė D. Dainauskas.

Jis teigė, kad socialiniuose tinkluose paskelbtų įrašų jis netrina, tačiau jeigu pardavėjai grąžina pinigus, papildo šią informaciją. 

2018 m.  sukurtoje grupėje – apstu įrašų apie nesąžiningus pardavėjus. D. Dainauskas neslėpė kartais sulaukiantis ne tik grasinimų, bet ir pasiūlymų už atlygį įrašus ištrinti. Tačiau, kaip pats sako, to nedaro – tai neatitinka grupės principų. 

– Grupės tikslas yra padėti žmonėms. Niekada nemėgau neteisybės, kai nesąžiningi žmonės mėgina apgauti patiklius asmenis. O viešumas – galingas ginklas, – sakė D. Dainauskas.

Dainius Dainauskas:

„Žmonės turėjo įrodymus, kurie pagrindė jų žodžių tikrumą. Norint paskelbti anoniminio pobūdžio įrašą, privalo būti pateikti įrodymai. Gavęs tokius įrodymus, sutinku viešinti tokias istorijas.“ 

Nuotrauka
dainius

Nebendrauja

Su Rima S. ir Arūnu S. „Tauragės žinioms“ susisiekti nepavyko. Į tauragiškių socialiniame tinkle sukurtame puslapyje išsiųstą žinutę jie neatsakė. Neatsiliepiama ir į skambučius telefonu. Parašius SMS žinutę – tyla. Tad išgirsti prekeivių rūbais įvykių versijos nepavyko.

Ekspertizės neatlieka

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Dalia Malinauskienė teigė, kad tarnybos praktikoje yra pastebėti atvejai dėl Tauragėje įsisteigusių pardavėjų veiklos parduodant prekes socialiniuose tinkluose. „Buvo vartotojų prašymų, perduotų policijai dėl galimų sukčiavimo atvejų“, – patikino D. Malinauskienė.

O Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Banienė teigė, kad dėl prekių klastočių asmenys gali kreiptis ir tiesiai į policijos komisariatą.

O štai D. Malinauskienė akcentavo, kad jeigu pirkėjas įtaria, kad įsigijo klastotę, tarnyba šį klausimą spręstu bendradarbiaudama su policija. Pati tarnyba, anot jos, neatlieka ekspertizės dėl prekių klastočių. Pasak D. Malinauskienės, vartotojai, norėdami išvengti problemų, turėtų atkreipti dėmesį, kad gerai žinomo prekės ženklo prekė, kuri yra parduodama už daug mažesnę kainą, negu ji įprastai galėtų kainuoti, galimai yra klastotė.

Nuotrauka
batai

Dėl rūbų ir avalynės skundžiamasi dažniausiai

D. Malinauskaitė skaičiavo, kad vartotojų prašymai dėl elektroninėse parduotuvėse, įskaitant ir socialinius tinklus, įsigytų prekių ar paslaugų sudaro beveik trečdalį Valstybinėje vartotojų teisių apsaugos tarnyboje gautų vartotojų prašymų. 

„Dažniausiai vartotojai skundžiasi dėl prekių nepristatymo, nekokybiškų prekių pristatymo, terminų nesilaikymo, o taip pat, kaip ir šiuo atveju – ne tos, kaip užsakyta, prekės pristatymo ir pardavėjo nevykdomų pareigų, susijusių su vartotojų teisių užtikrinimu (prekės pakeitimas, pinigų grąžinimas ir pan.).

Vartojimo prekės, o ypač rūbai, avalynė, elektrotechnikos gaminiai, yra dažniausia priežastis, dėl ko skundžiasi vartotojai. Apie pusė vartotojų pateiktų prašymų VVTAT yra dėl vartojimo prekių. Šiuo konkrečiu atveju, reikėtų atkreipti dėmesį, kad pirkimas socialiniuose tinkluose ne visada reiškia vartojimo santykius, kuriems gali būti taikomos vartotojų teisių apsaugos taisyklės. Jeigu parduoda fizinis asmuo, kuris nesiverčia ūkine ar komercine veikla, jis nelaikomas pardavėju, kaip jį apibrėžia teisės aktai. Tuomet nukentėjusiam pirkėjui gali būti sunku apginti savo pažeistas teises. Pirkimas socialiniuose tinkluose reikalauja daugiau vartotojo atidumo ir todėl, kad kartais sunku surasti pardavėjo kontaktus arba paaiškėja, kad pardavėjas yra iš ne Europos Sąjungos valstybės“, – sakė D. Malinauskaitė. Tačiau ji pažymėjo, kad visais atvejais, jeigu vartotojui buvo pristatyta ne ta prekė, kurią jis užsakė, ir vartotojui nepavyksta išspręsti problemos su pardavėju, jis gali kreiptis į tarnybą dėl ginčo sprendimo ne teismo tvarka.

Nuotrauka
atmintine
Nuotrauka
T3
Lietuvos Balso feisbuko nuotrauka
Įkelta:
prieš 1 valanda
Ryškiausio muzikinio projekto šalyje grandiozinis finalas naujame sezone užims didžiausią šalies areną, kur tūkstančiai tikrą muziką mylinčių balsų dainuos kartu su tais, kurie naujame projekto sezone savo talentu prasiskynė kelią į finalą!
Nuotrauka
m
Tauragės kultūros centro ir asmeninio archyvo nuotraukos
Įkelta:
2024-05-03
Paskendę darbiniuose ir buitiniuose rūpesčiuose reta šeima prisimena, jog be aprūpinimo materialine gerove tėvų pareiga vaikuose ugdyti ir meilę tėvynei. Šią pareigą sėkmingai atlieka Valinčių šeima. Tiek tėvai, tiek vaikai priklauso šokių ar dainų kolektyvams, kartu keliauja, kuria tradicijas, mini valstybines šventes. O svarbiausia, myli ir gerbia vienas kitą.  
Nuotrauka
„Tauragės žinių“ archyvo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-27
Šiandien, apie 14 val., specialiosioms tarnyboms pranešta, kad kilo gaisras Leikiškės sąvartyne. Gaisrą pastebėjo ir specialiąsias tarnybas informavo sąvartyne dirbusi dispečerė. Degė apie 70 kv. m sąvartyno ploto. Nuo degusio ploto patraukta technika.
Nuotrauka
Nuošliauža
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-04-23
2024 m. sausio 24–25 dienomis, prasidėjus staigiam atšilimui, į Jūros upę nuslinko nemaža dalis šlaito, daugiamečiai medžiai bei dalis pėsčiųjų ir dviračių tako. Dėl susidariusios situacijos sausio 25 dieną, 10 val. surengtas Tauragės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis, o tos pačios dienos vakare Tauragės mieste paskelbta ekstremalioji situacija.
Nuotrauka
Aleja
Įkelta:
2024-04-22
Tauragės rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su UAB „Hidroterra“ dėl dalies Jūros upės šlaito nuo Dariaus ir Girėno g. Iki J. Tumo – Vaižganto g., Tauragės mieste (prie „Versmės“ gimnazijos), nuošliaužos padarinių pašalinimo (avarijos grėsmės pašalinimo) ir šlaito sutvirtinimo projekto parengimo darbų.
Nuotrauka
inkilai
Tauragės apylinkės teismo nuotrauka
Įkelta:
2024-04-22
Lietuvos teismų bendruomenė palaikydama Ukrainą kovoje už laisvę bei prisidėdama prie Pakruojo dvaro ir organizacijos „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“  sukūrė net 16 unikalių inkilų. Juos nuo kitos savaitės pradžios, t. y. nuo 2024 m. balandžio 22 d. iki balandžio 28 d. bus galima įsigyti aukciono būdu puslapyje www.laisvėspaukščiai.lt.
Nuotrauka
smurtas
Pexels.com/SHVETS asociatyvi nuotr.
Įkelta:
2024-04-19
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje veikia pagalbos nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims sistema ir pagalbos tarnybų tinklas. Šiuo metu šalyje yra 23 akredituotos pagalbos tarnybos, kurios teikia pagalbą nuo nusikalstamos veikos nukentėjusiems asmenims. Nukentėjęs asmuo gali kreiptis į bet kurią pagalbos tarnybą. Iš viso per praeitus metus suteikta apie 15 tūkst. įvairių paslaugų nukentėjusiems asmenims. Akredituotai pagalbai teikti šiemet skirta 500 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų.
Nuotrauka
defi
Įkelta:
2024-04-18
Šį mėnesį Tauragės ir rajono ugdymo įstaigose „įsikūrė“ daug kam iki šiol tik filmuose apie mediciną matyti prietaisai – pusiau automatiniai defibriliatoriai. Sunku ištarti ne tik  įrenginio pavadinimą, ugdymo įstaigų bendruomenėms tenka pratintis ir su mintimi, kad ištikus nelaimei būtent jiems teks teikti pirmąją pagalbą blogai pasijutusiam asmeniui. Ir ne tik kolegai ar mokiniui: bet kam iš gatvės.
Nuotrauka
tesimas
www.karjerastau.lt nuotrauka
Įkelta:
2024-04-17
Teisininko profesija itin populiari, šią studijų kryptį kelintus kelerius metus iš eilės absolventai renkasi noriai. Kaip vyksta darbas teisme ir kaip tampama teisėju Tauragės Mažvydo progimnazijos aštuntokai balandžio 9 d. sužinojo lankydamiesi Tauragės  miesto apylinkės teisme.
Nuotrauka
rinkimai balsavimas
Įkelta:
2024-04-16
Artėjant Respublikos Prezidento rinkimams, Referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, rinkimams į Europos Parlamentą bei Seimo rinkimams, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) inicijuoja pilietinę akciją „Aš Balsuosiu" ir kviečia rinkėjus įsitraukti ir parodyti apsisprendimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.
Nuotrauka
caritas
Renaldas Malychas nuotraukos
Įkelta:
2024-04-15
Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ Tauragėje veikia jau pusantrų metų. Net iki trijų darbuotojų išaugęs skyrius kartu su vietinių savanorių pagalba nuveikia didelius ir svarbius darbus – maistu remia beveik 3 tūkst. nepasiturinčių Tauragės rajono gyventojų, per mėnesį vien iš prekybos centrų nuo išmetimo išgelbėja virš 5 tonų gero maisto, o socialinėje valgykloje karštą valgį iš „Maisto banko“ komandos rankų gauna daugiau nei 100 skurdžiausiai gyvenančių tauragiškių. 
Nuotrauka
paeliai
Įkelta:
2024-04-15
Nuo šiandien, balandžio 15 d., ūkininkai gali elektroniniu būdu įbraižyti deklaruojamų laukų ribas Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje (PPIS) ir pradėti pildyti žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimo paraiškas, kurias patvirtinti bus galima iškart, kai tik bus gautas oficialus Europos Komisijos patvirtinimas dėl Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 m. strateginio plano keitimų.
Nuotrauka
Miskasodis
Įkelta:
2024-04-15
Valstybinių miškų urėdija, Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras kviečia į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“ – kelių dešimčių metų tradicija tapusią medžių sodinimo šventę, suburiančią visus – suaugusius, vaikus, bendruomenes, įmones ir organizacijas. Šiais metais miškasodis kviečia švęsti Lietuvos dainų šventės šimtmetį ir pasodinti medžius 100-e Lietuvos girių
Nuotrauka
Tarp egz
Įkelta:
2024-04-12
Šių metų tarpinių patikrinimų sesija bus laikoma pilotine, vienuoliktokų šiemet pasiekti rezultatai bus neprivalomi ir tik jų pačių pageidavimu galės būti įskaityti į galutinį valstybinio brandos egzamino vertinimą. Likusieji trys tarpiniai vyks – į juos galės ateiti norintieji mokiniai. Apie tai šiandien pranešė švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.
Nuotrauka
Defibliristorius
Įkelta:
2024-04-11
Siekiant užtikrinti, kad kritinių sveikatos sutrikimų atvejais kaip galima greičiau ir kokybiškiau būtų suteikiama pirmoji medicinos pagalba, Tauragės rajono savivaldybė įsigijo 16 automatinių defibriliatorių, kurie įrengti ugdymo įstaigose.
Nuotrauka
Namai
Tauragės rajono savivaldybės nuotraukos
Įkelta:
2024-04-11
Vakar atidaryti bendruomeniniai vaikų globos namai, esantys Veterinarijos g. 10. Čia vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du vaikus. Artimesniam bendravimui naujųjų namų gyventojai gali susirinkti į svetainę kurioje yra televizorius, minkštasuoliai, laisvalaikiui skirti žaidimai.
Nuotrauka
smurtas
Tauragės apskrities policijos feisbuko nuotrauka
Įkelta:
2024-04-10
Nacionalinis informacijos apie seksualinį smurtą centras kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija balandžio mėnesį skelbia seksualinio smurto prevencijos mėnesiu, kurio metu siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio pobūdžio nusikaltimus ir kviečiama nebijoti kreiptis pagalbos. 77 proc. Lietuvos gyventojų yra patyrę seksualinį priekabiavimą. Seksualinę prievartą be išžaginimo išgyveno beveik kas antras Lietuvos gyventojas, rodo 2023 m. atliktas tyrimas.* Deja, tai vis dar yra latentiniai nusikaltimai, apie kuriuos neretai nutylima dėl baimės, gėdos, streso, stigmos ir aukų kaltinimo.