2021 metų astrologinė prognozė visiems zodiako ženklams
Įkelta:
2020-12-31
Nuotrauka
horo

2021-ieji žada daugiau laisvės, naujovių, visuomeniškumo. Diktatorišką valdymo stilių po truputį keis lankstesnis. Nors viršų ims tai vienas, tai kitas stilius, jausis jų samplaika, visgi naujoviškumo daugės. Rasis daugiau pasirinkimo galimybių. Pradės populiarėti modernios naujovės įvairiose srityse, originalūs projektai, daugės ekstravagancijos, eksperimentų madoje ir kitur.  Gausės išradimų bei atradimų, susijusių su ekologiškos energijos išgavimu, elektromobiliais, aviacija, kosmosu, robotizacija, medicina, genetika, farmacija ir t.t. Žmogaus teisės ir laisvės taps primtinesnės netgi tiems, kurie griežtai vadovavosi atgyvenusiu požiūriu. Visgi streikų, maišto vis dar pasitaikys. 

Toks tas rytietiškasis Baltasis Metalinis Jautis, veržliai atbildėsiantis 2021 m. vasario 11-ąją.

AVINAS

Pagrindinis šių metų akcentas bus santykiai su draugais, bendraminčiais, kolektyvu. Ieškosite savo vietos ir misijos visuomenėje, bendruomenėje. Suvoksite, kad atėjo metas veikti kartu su kitais, įsitraukti į grupę, atitinkančią jūsų siekius ir vertybines nuostatas. Metų pradžioje bus lengva rasti bendražygių, megzti pažintis socialiniuose tinkluose ir kitur. Atsiras stimulas organizuoti, telkti, dalyvauti socialinėse akcijose, kursuose, savanoriauti. Gali pavykti daug nuveikti, išpopuliarėti. Visgi šis tas keisis artėjant vasarai ir tęsis beveik iki rugpjūčio. Bandymai praturtėti neatsižvelgiant į galimas pasekmes, neatsakingi pasisakymai, melagienos, sąmokslo teorijų skleidimas, tušti pažadai, intrigos gali pakenkti jūsų reputacijai, sugadinti artimus santykius. Pavydas, godumas bei įvairios klaidos metų pabaigoje gali atnešti ir kitų pasekmių.

JAUTIS

Tai gali būti naujos karjeros metai, jeigu esate pasirengę siekti rimto tikslo, imtis atsakomybės, nevengti reformų, pokyčių ir inovacijų. Galite padėti ilgalaikės veiklos pagrindą, užsitikrinti uždarbio šaltinį ne vieneriems metams. Tik nepulkite aklai investuoti, rizikuoti vedami savanaudiškų paskatų. Lipimas per galvas, kitų išnaudojimas ar naudojimasis statusu nepridės nei garbės, nei naudos. Svarbu viską išsiaiškinti prieš finansiškai įsipareigojant. Nors gegužę, birželį, liepą pasijusite populiaresni, visgi nederėtų pernelyg atsipalaiduoti ir visais pasitikėti ar naudotis kitų patiklumu. Ruduo turėtų būti labai darbingas. Gerus vaisius gali atnešti tai, kas buvo pradėta metų pradžioje. Jeigu aktualu, įsidarbinsite arba susituoksite.

DVYNIAI

Šie metai atskrieja su virtualiu vėjeliu, kviečiančiu visapusiškai atsinaujinti. Regis, jau spėjote įgyti ir dar įgysite nemažai žinių, gebėjimų iš IT srities ir pan. Jeigu prekiaujate internetu, kuriate reklamą, esate influenceriai, rašote straipsnius, tai tikrai nebus laiko nuobodžiauti ar skųstis darbo bei pajamų stygiumi. Intelektinė, mokslinė veikla taip pat stipriai įtrauks ir leis nemažai nuveikti. Jautresnės sritys bus santykiai su partneriu. Regis, išryškės tai, kas yra geriausia ir tai, kas blogiausia. Galimi išbandymai, po kurių ryšiai nutrūks arba sutvirtės. Gegužę, birželį, liepą galite ne kartą atsidurti dėmesio centre, o vėliau gali atsirasti progų piktnaudžiauti padėtimi. Savo autoritetą išsaugosite, jei laikysitės etiškų vertybių ir įstatymų.

VĖŽYS

Pokyčių troškulys ateis kartu su naujais metais ir vis stiprės. Tai nereiškia, kad lengvai reaguosite į norimas ar būtinas permainas. Nerimo, stresų neišvengsite bet kuriuo atveju. Norint naujų galimybių teks rimtai pasimokyti modernių dalykų, įvaldyti inovacijas, nuotolines platformas, skaitmenines technologijas, eiti koja kojon su laikmečiu. Ne vienam teks prisitaikyti prie kitokio požiūrio į vartojimą, žmogaus teises, kolektyviškumą. Galite patirti ir virtualioje erdvėje tykančių pavojų. Pavasarį galite pakeisti darbą ar pareigas darbe, gauti netikėtų veiklos pasiūlymų. Galbūt pagaliau pakeisite ir gyvenimo būdą, mitybą, pakoreguosite išvaizdą, pagerinsite sveikatą arba kaip tik patirsite ilgalaikio nesirūpinimo savimi pasekmes. Vasarą galite užmegzti puikią partnerystę. Visgi pavojai tykos kelionėse bei įsitraukus į bendravimą su melagienų skleidėjais, sukčiais. Metų pabaiga žada daug aistrų, sportinio veržlumo, kūrybinio polėkio ar pokyčių, susijusių su vaikais.

LIŪTAS

Šie metai išryškins jūsų poziciją tarp kitų, to paties siekiančių, skatins konkuruoti. Už nugarų nepasislėpsite, o ir slėptis nesinorės, nes savimeilę glostys gaunamas dėmesys. Tai neigiamai provokuos jūsų konkurentus, oponentus. Vieni atsidurs jūsų pusėje, kiti – priešiškoje. Kompromisą rasti bus tikras menas. Puiku, jeigu gebate reikštis interneto erdvėje, protingai perteikti savo požiūrį ir tikslus, diplomatiškai bendradarbiauti, bei nestokojate tolerancijos ir kantrybės. Daug lems ir įvaizdis. Jeigu nenorite prarasti meilės partnerio, privalėsite rasti laiko bendriems interesams. Seniai braškantys ryšiai nutrūks, tačiau gali užsimegzti nauji, paremti draugyste ir siekių bendrumu. Metų pradžioje pravartu racionaliai susiplanuoti metų darbus, rasti sąjungininkų. Vasaros pirmoje pusėje aktyviems būti nepavyks dėl išorinių ir vidinių priežasčių. Po gimtadienio vėl tapsite aktyvūs ir energingai suksitės veiklų rate iki pat metų galo.     

MERGELĖ

Ruoškitės darbymečiui, nes tinginiauti neteks nė vienam, kuris turi sveikatos dirbti. Jausite ir būtinybę, ir vidinį poreikį susirasti jums tinkantį darbą arba transformuoti esamą taip, kad ilgam įsivyrautų užtikrintumas toje srityje. Suvoksite, jog reikia modernizuoti darbo procesus, kelti kvalifikaciją, diegti skaitmenines technologijas, tobulintis ir dirbti naujoviškai, efektyviai, numatant perspektyvą. Aklai pulti prie naujo darbo, tuo tikslu metant senąjį, būtų rizikinga. Reikėtų išsiaiškinti, kokią atsakomybę prisiimsite, ar ten neieškoma „atpirkimo ožio“ ir pan. Gegužę, birželį, liepą labai svarbi taps partnerystės, santuokos sritis. Saugokite, branginkite ryšius, jeigu jums jie svarbūs. Gebėkite atleisti, būkite supratingi. Būtų puiku per šiuos metus įprasti sistemingai sportuoti, sveikai maitintis, rūpintis sveikata, išvaizda. Rudenį noriai, kūrybingai ir daug dirbsite, o tuo pačiu džiugins meilė, gerbėjai arba vaikai.

SVARSTYKLĖS

Kūrybos, saviraiškos, meilės metai jau ant jūsų slenksčio. Dažniau rodysite iniciatyvą išgirdę apie socialinius, kūrybinius projektus, aktyviau dalyvausite visuomeninėje veikloje, konkursuose. Reklama, IT, komputerinė kūryba, skaitmeninių technologijų naudojimas neš didesnes pajamas nei anksčiau. Kai kurie influenceriai ir menininkai gali labai išgarsėti, tapti itin populiarūs. Kiti gi Svarstyklių ženklo atstovai ims galvoti apie šeimos pagausėjimą arba savo vaikų talentų ugdymą, rimtesnį jų kūrybinį, fizinį lavinimą. Regis, sustiprėjusiu aktyvumu, žaismingumu žavėsite gerbėjus. Tikėtina, kad į jūsų gyvenimą ateis meilė arba motinystė/tėvystė. Gegužę, birželį, liepą daugiau dėmesio skirsite sveikatos sričiai arba dėl kilusių problemų keisite darbą. Vasaros pabaiga, ruduo žada augantį populiarumą. Turėtų džiuginti naujovės, susijusios su darbu, kūryba. Metų pabaigoje galite įsigyti modernios technikos, pagerinti gyvenimo sąlygas.

SKORPIONAS

Šiais metais naujovės ypač veršis į jūsų asmeninį gyvenimą. Kai kure iš jūsų pasiryš pakeisti gyvenamąją vietą, įsigyti nekilnojamojo turto, sukurti šeimą. Kiti gerins gyvenimo sąlygas, treti nebenorės grįžti realiai dirbti į įstaigas ir bandys visas arba dalį darbo valandų dirbti iš namų. Regis, padaugės atvejų, kai šeimos skils į dalis ir kursis atskiras erdves, sutuoktiniui ar užaugusiems vaikams įsigijus atskirus būstus ir pan. Šiuo laikotarpiu bus žymiai lengviau paleisti artimus žmones nuo savęs. Jeigu ketinate įsigyti nuosavą būstą, tai dairysitės tokio, kuriame šeimai nereikėtų spaustis, o dar geriau – kad ir kaimynai būtų šiek tiek atokiau. Vasara – meilės ir vaikų metas. Regis, asmeninis gyvenimas nušvis ryškesnėmis spalvomis. Visgi pasitaikys ir apgaulingų pagundų su pasekmėmis, ypač verslo srityje. Prasidedant rudeniui, vis labiau rūpės su švietimu, ekonomika, užsieniu susiję reikalai. Metų pabaigoje būsite ypač darbštūs, kandūs ir pašėlę, bet kokia kaina siekiantys tikslo, triuškinantys kliūtis. Saugokitės traumų.

ŠAULYS 

Permainingi, prieštaringi metai. Galima sakyti, kad dažnai skinsite ankstesnių poelgių ir veiksmų vaisius, patirsite pasekmes. Tai turėtų jus paskatinti keistis, apsivalyti, perdėlioti prioritetus, peržiūrėti vertybes. Jeigu turite pakankamai žinių, įgūdžių dirbti nuotoliniu būdu, naudotis skaitmeninėmis technologijomis, IT, socialiniais tinklais, internetine prekyba, tuomet verta pradėti veiklą, nevaržančią jūsų mobilumo. Tokiu būdu galėsite ir pakeliauti, ir padirbėti iš namų. Žiniasklaidos, reklamos, logistikos, mokymų sritys ypač tiks vasario mėnesį ir rudenį, o kūrybinė ir pedagoginė veikla – balandį. Jeigu jums aktualu užmegzti perspektyvų bendradarbiavimą, verslo partnerystę ar rasti gyvenimo partnerį, susituokti, tam palankesnė bus pirmoji metų pusė.

OŽIARAGIS 

Šiais metais daug dėmesio skirsite savo išorinei aplinkai ir vidinei savijautai. Jau kurį laiką kaupėtės atsinaujinimui arba jį jau pradėjote ir dabar po truputį ryškės rezultatai. Jeigu tvarkote buitį, įnešite į savo erdvę žavaus modernumo. Jeigu jau pradėjote keisti asmeninį įvaizdį, spintose pasikeis garderobas, o jūsų išvaizda taps įdomesnė. Gebėjimas naudotis IT, modernia technika, socialinių tinklų siūlomomis perspektyvomis padės jums daugiau užsidirbti, o galbūt ir įkurti savo verslą, pasireikšti įvairiuose projektuose. Vasarą daugiau dėmesio teks skirti šeimai, vienaip ar kitaip jai padėti, o rudenį visa galva nersite į darbus, mokslus.

VANDENIS

Jums prasidėjo naujas ciklas ir tai reiškia, kad būtinai atsinaujins kažkuri gyvenimo sritis, o jūs įgysite daugiau energijos tobulinti save, siekti tikslo. Jau tikriausiai spėjote suvokti, ką turėtumėte koreguoti – veiklą, santykius, įvaizdį ar gyvenimo stilių. Regis, keisis draugų ratas arba kolektyvas, startuosite su nauja veikla. Tai gali būti ne tik darbas, o ir studijos, projektas arba naujas hobis. Tai, ką pradėsite įsibėgėjus pavasariui, veikiausiai sėkmingai tęsite ir rudenį, nors vasarą galite suabejoti tos veiklos nauda. Be to baigiantis vasarai, galimas vidinis sąmyšis tarp individualios erdvės poreikio ir laikmečio spaudimo atsiverti kitiems, pasitikėti kolektyvo galia ir gera valia. Nors praėjusių metų negalavimai, nesėkmės pamažu trauksis į praeitį, pasitaikys pasekmių, primenančių buvusius išgyvenimus. Ruduo paskatins ryžtingiau siekti permainų, tačiau metų pabaiga vėl gali jus stabdyti.

ŽUVYS

Šie metai dažniau primins apie sveikatą, ligų pasekmes, dvasingumą, tikrąsias vertybes. Veikiausiai bandysite užglaistyti kai kurias klaidas ar žaizdas, o galbūt – pagaliau atsisakyti to, į ką laikėtės tvirtai įsikibę, nors skaudino, netenkino, išsisėmė. Gali būti, kad labai susidomėsite ezoterika, filosofija, joga, virtualia realybe, religijomis. Aktyviau dirbs žmonės, susiję su genetikos mokslu, farmacija, medicina, epidemiologija ir t.t. Regis, domins labdaros projektai, savanorystė. Visgi energijos turėsite nedaug, išskyrus kelis šiltuosius mėnesius, todėl neprisiplanuokite, neprisižadėkite ne pagal jėgas. Vasariškas aktyvumo pliūpsnis, gerbėjų dėmesys gali padidinti pasitikėjimą savimi, paskatinti imtis naujo darbo, tačiau jeigu nesuskubsite, drąsa išgaruos ir vėl lėtai kaupsitės realioms naujovėms bei startams. Metų pabaigoje galima įspūdinga kelionė arba dalyvavimas tarptautiniame renginyje

Horoskopą parengė astrologė Sidonija Kulikauskienė

 

Nuotrauka
biblioteka
B. Baltrušaitytės viešosios bibliotekos nuotrauka
Įkelta:
2024-03-22
B. Baltrušaitytės viešojoje bibliotekoje vyko degustacija „Elzaso skonis ir kvapas“. Oceane Pierrotte šį kartą papasakojo apie Elzaso regiono vynus, jų ypatybes, skonius ir kvapus.
Nuotrauka
nuziejus
Fotografijų autorius Mindaugas Černeckas
Įkelta:
2024-03-15
Visoje Lietuvoje siekiama išsaugoti, įprasminti Sąjūdžio ir sąjūdiečių atmintį. Tauragės krašto muziejus „Santaka“ jau keletą metų šiai temai skiria ypatingą dėmesį. 2021 metais Tremties ir rezistencijos muziejuje buvo įkurtas Sąjūdžio kambarys, pernai, minint LPS 35-etį, sukūrė dokumentinį filmą „Sąjūdis tauragiškių prisiminimuose“. Siekdami tiek filmą, tiek  informaciją apie Tauragės sąjūdį pristatyti patraukliau, įdomiau, lankytojams buvo pristatytas ir interaktyvus stendas. Tačiau, tauragiškių sąjūdiečių džiaugsmą, nuolat temdė vienintelis klausimas – „O kur mūsų archyvas, kur mūsų posėdžių protokolai?“ Ir jie atsirado!
Nuotrauka
dainų
Tauragės kultūros centro nuotraukos
Įkelta:
2024-03-14
Kaip abiturientai nuo šimtadienio su džiaugsmu ir nerimu pradeda skaičiuoti dienas iki egzaminų, taip ir kultūros atstovai, saviveiklininkai po apžiūrų pradeda laiko atskaitą iki dainų šventės. Šiemet ji – neeilinė. Lietuvos Dainų šventė minės 100 jubiliejų. Net ir kelis dešimtmečius dalyvaujantys Dainų šventėse, jaudinasi, tikėdamiesi, kad būtent jų kolektyvas paklius į jubiliejinę šventę.
Nuotrauka
vaikai
Įkelta:
2024-02-29
Vasario 28 dieną Viešojoje bibliotekoje lankėsi vaikų rašytoja, žurnalistė Evelina Daciūtė. Į susitikimą su knygų autore atskubėjo per septyniasdešimt mokinių iš Tauragės M. Mažvydo ir Tauragės „Šaltinio“ progimnazijų.
Nuotrauka
knyga
Įkelta:
2024-02-28
2024 m. kovo 5 d., 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje, J. Janonio g. 9 pristatomos dvi knygos: Tauragės kraštotyros draugijos leidinys „Tauragės krašto dvarų beieškant“ ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos leidinys „Kuršių nerijos nacionalinis parkas“. Šios knygos skirtos mėgstantiems keliauti ir norintiems pažinti gimtąjį kraštą.
Nuotrauka
milžinas
Vaida Leščauskaitė
Įkelta:
2024-02-21
Praėjusį savaitgalį Briuselyje vykusiame tarptautiniame šviesos meno instaliacijų festivalyje „The Bright Festival“ atgijo tauragiškių Raimondo Kavaliausko ir Nerijaus Ališausko skulptūra „Pasakų milžinas“. Europos Sąjungai (ES) šįmet pirmininkaujanti Belgija prie festivalio kvietė prisijungti vietos kūrėjus bei Lietuvos ir kitų ES šalių kultūros partnerius. Pusę milijono lankytojų sulaukusiame festivalyje instaliacija pristatyta minint Lietuvos prisijungimo prie Europos Sąjungos 20-metį.
Nuotrauka
knyga
Įkelta:
2024-02-21
Vasario 21-ąją – Tarptautine gimtosios kalbos diena. Kaip teigiama Šventajame rašte, senais laikais žmonės kalbėję viena kalba. Jų kalbas sumaišęs Dievas, kai tie užsimanę pastatyti Babelio bokštą, kuriuo galėtų Dievą pasiekti.
Nuotrauka
milžinas
Vaida Leščauskaitė
Įkelta:
2024-02-16
Visi prisimename 2021 metų Kalėdas, kuomet Jūros upės parke praeivių žvilgsnius traukė  didžiulė milžino skulptūra, kuri mažiems ir dideliems pasakojo Elnio Devyniaragio istoriją, primenančią senovės lietuvių ir baltų mitologijoje sutinkamą kalėdinio laikotarpio versiją.  
Nuotrauka
pistatymas
Įkelta:
2024-02-05
Ketvirtadienio vakarą Viešojoje bibliotekoje pristatyta kraštiečio Kęstučio Macijausko knyga „Šordinas“. Knygos autorius – Klaipėdos dramos teatro aktorius ir režisierius, daugeliui pažįstamas kaip Algimantas iš TV serialo „Naisių vasara“. Už antraplanį vaidmenį 2015 m. pelnė Auksinį scenos kryžių.
Nuotrauka
sausio 13
Romualdo Požerskio nuotrauka
Įkelta:
2024-01-13
Minime 1991 metų Sausio 13-osios įvykius. Jau trisdešimt treji metai prabėgo nuo tų nepamirštamų dienų. Labai svarbu išsaugoti atminimą ir perduoti jaunesniesiems mūsų šalies piliečiams tų įvykių liudininkų pasakojimus. Tauragiškis Mindaugas Macas sutiko pasidalinti prisiminimais apie tuos laikus.
Nuotrauka
dainų dainele
Įkelta:
2024-01-11
Švelniai žiemišką sausio 10-ąją Tauragės meno mokyklos pilies salėje šurmuliavo gausus būrys jaunųjų atlikėjų, jų mokytojų, tėvelių ir gerbėjų. Salė buvo pripildyta muzikos garsų, žodžių, jaudulio, susikaupimo, nekantrumo, laukimo, geriausių linkėjimų ir džiaugsmo. Vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė 2024“ rajoninis etapas. 1974 metais prasidėjęs Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas „Dainų dainelė“ šiemet mini 50 metų jubiliejų! Džiugu, kad tauragiškiai myli šį konkursą ir aktyviai jame dalyvauja.
Nuotrauka
sausio 13
Tauragės rajono savivaldybės nuotrauka
Įkelta:
2024-01-09
Sausio 12 d., penktadienį, Tauragėje bus minima Laisvės gynėjų diena. 1991 m. tūkstančiai beginklių Lietuvos žmonių drąsiai priešinosi sovietų karinei agresijai. Ši diena simbolizuoja pergalę ir pasipriešinimą, ragina branginti ir niekada nepamiršti aukų už laisvę.
Nuotrauka
minejimas
Aušros Norvilienės nuotrauka
Įkelta:
2023-12-21
Šių metų gruodžio viduryje žymiai mūsų krašto partizanei Onai Lešinskaitei-Švedienei būtų sukakę šimtas metų. Tremties ir rezistencijos muziejus bei Lietuvos šaulių sąjungos 702-osios Tauragės J. Kasperavičiaus kuopos šauliai gruodžio 18 dieną organizavo partizanės gimimo šimtmečio paminėjimą.
Nuotrauka
sakviecio dirbtuves
Dorotos Ivanauskienės asmeninio albumo nuotrauka
Įkelta:
2023-12-19
Artėjančios Kalėdos ir pasiruošimas joms kelia malonių rūpesčių galvojant apie tai, kaip kuo šventiškiau pasipuošti namus, kuo pradžiuginti šeimos narius, kokią staigmeną padaryti draugams, artimiesiems. O štai bendruomeninį verslą sukūrusiai Šakviečio bendruomenei šis laikotarpis labai darbingas – džiugina ne tik įsivažiuojantis verslas, bet ir galimybė išpildyti klientų norus, įgyvendinti jų svajones. 
Nuotrauka
zasu turgus
Pagėgių savivaldybės kultūros centro nuotrauka
Įkelta:
2023-12-15
Jau šį šeštadienį, nuo 11 val., Pagėgių savivaldybės kultūros centras kviečia į tradicinį kasmetinį „Kalėdinį žąsų turgų Mažojoje Lietuvoje“. Organizatoriai taip siekia atkartoti Smetonos laikų turgų, o dalyviams ir žiūrovams dovanoti teatralizuotą reginį.
Nuotrauka
sapelis
B. Baltrušaitytės viešosios bibliotekos nuotrauka
Įkelta:
2023-12-14
B. Baltrušaitytės viešojoje bibliotekoje pristatyta tauragiškio vaikų poeto Jono Jakštaičio knyga „Takelis į namus“. Tai jau dvyliktoji autoriaus knyga, tradiciškai papuošta Žygaičių gimnazijos moksleivių (mokytoja Birutė Bacevičienė) ir poeto vaikaičių kurtais piešiniais. 
Nuotrauka
jovarai
Autorės nuotrauka
Įkelta:
2023-12-13
Artėjant gražiausioms metų šventėms vis ryškiau ir išmoningiau puošiamos viešosios erdvės, džiugina ne tik Pilies aikštėje praėjusį savaitgalį įžiebta pagrindinė miesto eglė – šventinė nuotaika kuriama ir bendruomenėse. O štai Jovarų mikrorajone kalėdinę dvasią kelia ne tik eglutė, bet ir nykštukai. 
Nuotrauka
taurages kulturos rumai
Aušros Augustytės nuotrauka
Įkelta:
2023-12-08
Šį šeštadienį Tauragės kultūros rūmuose vyraus jaunimas. Kodėl būtent šį šeštadienį? Todėl, kad šį šeštadienį prasideda labai įdomus seminaras, susijęs su renginiais, o vakare šį seminarą vainikuos jaunimui skirta diskoteka.