Naujųjų metų stalas paskutinę minutę: nustebinkite savo gamintais užkandžiais
Įkelta:
2021-12-31
Nuotrauka
nuotrauka
Aprašymas

Klasikinis vištienos kepenėlių paštetas

Netrukus minėsime įžengimą į 2022-uosius metus. Ruošdami stalą Naujųjų metų šventei, galime būti dar kūrybiškesni nei per Kalėdas ir pagaminti naujus, o ne klasika namuose tapusius receptus. O štai duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių bendrovės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas dalijasi kaip papildyti savo patiekalų sąrašą paprastai pagaminamų užtepėlių ar pašteto pagalba.

KLASIKINIS VIŠTIENOS KEPENĖLIŲ PAŠTETAS

Jums reikės:

Bemielės duonos su grūdais;

150 g sviesto;

1 svogūno galvos;

2 česnako skiltelių;

250 g vištos kepenėlių;

1 šaukštelio šviežių čiobrelių (arba ½ šaukštelio džiovintų);

Maltų juodųjų pipirų pagal skonį;

2-3 šaukštų grietinėlės;

1-2 šaukštų brendžio.

Svogūnus smulkiai supjaustykite, česnako skilteles sutrinkite. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite supjaustytą svogūną ir sutrintą česnaką, pakepinkite kol suminkštės. Sudėkite kepenėles ir pamaišydami kepkite apie 10 minučių. Nukaiskite, įmaišykite čiobrelius, pipirus, grietinėlę, brendį. Mišinį sudėkite į trintuvą ir apdorokite, kol masė taps vientisa.

„Supilkite į indus ir laikykite šaldytuve per naktį. Prieš patiekiant patartina anksčiau išimti iš šaldytuvo, kad patiekiant paštetas būtų kambario temperatūros. Patiekti siūlau su savo mėgstama duona su grūdais. Tam puikiai tiks bemielė duona „Domipan“, – dalijasi D. Anelauskas.

Nuotrauka
nuotrauka

KARAMELIZUOTŲ BUROKĖLIŲ UŽTEPĖLĖ

Jums reikės:

400 g burokėlių tyrės;

30 g rudojo cukraus;

40 g balzamiko acto;

40 g šviežiai spaustų apelsinų sulčių;

200 g sviesto;

Žiupsnelio peletrūno;

Duonos traškučių su linų sėmenimis ir saulėgrąžomis.

Puode ištirpinkite cukrų, supilkite sultis ir actą. Nugarinkite, kol sutirštės. Įdėkite į tyrę ir žiupsnelį peletrūno, pakaitinkite. Sudėkite į maisto trintuvą ir trinkite kol gausis vientisa masė. Plakimo metu įdėkite gabaliuką sviesto. Patiekite su duonos traškučiais.

AVINŽIRNIŲ IR VIŠTIENOS UŽTEPĖLĖ

Jums reikės:

400 g konservuotų avinžirnių;

200 keptos vištienos;

1 š citrinos sulčių;

1 skiltelė česnako;

2 v.š. sezamų aliejaus;

2 š šviežios kalendros;

„Mantingo“ šaldytos itališkos duonos čiabata;

druskos, pipirų.

„Šis receptas itin paprasta. Viską susmulkinkite maisto trintuvu. Supjaustykite pačių orkaitėje iškeptą čiabatą, kuri skonio bei maistinėmis savybėmis nesiskiria nuo nešaldytos produkcijos. Tik nepamirškite laikytis visų ant pakuotės nurodytų instrukcijų. Ant keptos čiabatos riekelių tepkite užtepėlę. Papuošimui galite naudoti perpus perpjautus slyvinius pomidorus bei pabarstyti kalendra“, – receptu dalijasi „Mantingos“ ekspertas D. Anelauskas.

Nuotrauka
pavasaris
Įkelta:
prieš 1 dieną
Šią savaitę šiluma gali pakilti iki 21 laipsnio šilumos, nedidelis lietus prognozuojamas tik savaitgalį.
Nuotrauka
oras
Įkelta:
2022-05-13
Savaitgalį šiluma dienomis nukris iki 13 laipsnių šilumos, sulauksime ir lietaus.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2022-05-08
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevetes. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su pavasarį taip mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisias. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad jūros gėrybės ir krevetės mėgstamos pirkėjų, o labiausiai jų pardavimai šokteli ypatingesnėmis progomis.
Nuotrauka
orai
Įkelta:
2022-04-26
Šią savaitę lietus nėra numatomas, termometrų stulpeliai kils iki 14 laipsnių šilumos, naktimis temperatūra gali nukristi iki 1 laipsnio šalčio.
Nuotrauka
sokiai
Įkelta:
2022-04-22
Atvelykio savaitgalį ne viena bendruomenė kviečia į įvairias šventes ne tik mažuosius – jau nuo šiandien pradedamos minėti vaikų Velykėlės, kviečiama į susitikimą su Lietuvos krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku, Jurginių šventę. Nemažai renginių laukia ir ateinančią savaitę. 
Nuotrauka
antis
Įkelta:
2022-04-22
Įdomiausias laikas paukščiams stebėti yra pavasarinių ir rudeninių migracijų metas. Šiuo metu, jeigu pasiseks, galima pamatyti rūšių, kitu metu Tauragės krašte neaptinkamų ir negyvenančių. Šį pavasarį pasisekė sutikti porelę vienų rečiausių Lietuvoje perinčių ančių – smailiauodegių ančių.
Nuotrauka
oras
Įkelta:
2022-04-19
Šią savaitę kasdien numatomas nors ir nedidelis lietus, termometrų stulpeliai kils vos iki 11 laipsnių šilumos.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2022-04-09
​​​​​​​Tauragės B. Baltrušaitytės biblioteka skelbia devintojo konkurso „Tauragės metų knyga 2021“ pradžią. Geriausią pažintinę ir Populiariausią metų knygą kviečiama rinkti balsuojant už jas B. Baltrušaitytės viešosios bibliotekos feisbuke iki balandžio 22 dienos, 12 val.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2022-04-08
Vištienos krūtinėlė, įdaryta kumpiu bei sūriu. Toks yra visame pasaulyje plačiai žinomas „Cordon Bleu“ kepsnys. Šiandien, balandžio 4-ąją, amerikiečiai švenčia „Cordon Bleu“ dieną. Nors manoma, kad jis kilo iš prancūzų virtuvės, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai pažymi – šio valgio tėvynė yra Šveicarija, o pavadinimas turi įdomią istoriją. Tad kuo gi „Cordon Bleu“ toks ypatingas bei kaip šį kepsnį pasigaminti namuose? Apie tai pasakoja „Maximos“ maisto žinovai, dalindamiesi šio patiekalo paruošimo ir istorijos paslaptimis.
Nuotrauka
suo
Įkelta:
2022-04-04
Atėjus pavasariui pradeda busti erkės, primenančios, kad laikas ne tik pasiskiepyti patiems, bet pasirūpinti ir savo augintinių apsauga. Erkės gyvūnams gali perduoti sunkias ligas, tokias kaip babeziozė. Deja, bet praleidus pro akis erkę augintiniui gali grėsti ir mirtinas pavojus.
Nuotrauka
nuotrauka
Įkelta:
2022-03-27
​​​​​​​Tikras supermaistas, galintis sumažinti svorį, pagerinti akių sveikatą, padedantis išvengti širdies ligų bei vėžinių susirgimų. Tai – tik dalis naudos, kurią organizmui teikia špinatai, neretai vadinami sveikiausia pasaulio daržove. Todėl prasidėjus pavasariui ir artėjant šių salotų šviežio derliaus sezonui, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos ekspertai pataria jas kuo dažniau įtraukti į kasdienę mitybą. Kodėl būtina tai daryti bei kaip špinatus išradingai ir skaniai panaudoti virtuvėje? Patarimų turi „Maximos“ kulinarijos meistrai.
Nuotrauka
gandrai
Įkelta:
2022-03-25
Apie kovo 25-tą dieną iš žiemojimo vietų į Lietuvą parskrenda baltieji gandrai. Kaip rašoma Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos internetinėje svetainėje, ši diena vadinama Blovieščiais ir švenčiama kaip gandro sugrįžimo diena. Gandrai tarsi išvaiko paskutinius žiemos likučius. Baltasis gandras laikomas Lietuvos nacionaliniu paukščiu. 
Nuotrauka
genutes
Įkelta:
2022-03-24
Naują gi dovaną – spektaklį Kazimiero Čiplio-Vijūno „Bobutės susipyko“ – pirmiesiems žiūrovams parodėme 2009-ųjų rugpjūčio 30 d. tautodailininkų Augutės ir Zenono Radvilų sodyboje. Štai 13 metų, ir vis kur nors pakviesti vykstame. Ir vis suvaidinę spektaklį sakome – viskas, daugiau jo nerodome, „uždarome“. Gi atsitinka kas nors nenumatyta, – ir vėl BOBUTĖS... Tuo labiau, kad niekada nekeistos ir nepakeičiamos yra teatro veteranės Elytė Loveikienė ir Onutė Biknerienė.